Αποστολέας Θέμα: Rolex  (Αναγνώστηκε 2244800 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Rolex
« Απάντηση #11310 στις: Φεβρουάριος 18, 2021, 02:07:44 πμ »
Αν καταλαβαίνω καλά αυτό που γράφεις, εννοείς ότι μια εταιρία δεν μπορεί να επιβάλλει στο δίκτυό της σε τι τιμές να πουλήσει το προϊόν της, με κίνδυνο να κατηγορηθεί για καρτέλ?

Οχι Χρήστο. Αυτός είναι και ο λόγος που ρώτησα.

Δεν μπορεί να δίνει διαφορετικές τιμές σε κάθε έναν χωριστά, ή ειδικές εκπτώσεις στους αντιπροσώπους. ή να οργανώνει την πολιτική τιμών με άλλους ομοειδείς.

Μόνη της , φυσικά ορίζει ότι θέλει.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος blah

• Members+
  • VIP Member
  • GMT+10
    • Προφίλ
« Απάντηση #11311 στις: Φεβρουάριος 18, 2021, 02:21:58 πμ »

Δεν μπορεί να δίνει διαφορετικές τιμές σε κάθε έναν χωριστά, ή ειδικές εκπτώσεις στους αντιπροσώπους. ή να οργανώνει την πολιτική τιμών με άλλους ομοειδείς.

Το να καθορίζει τιμές σε ολόκληρο κλάδο, με την βοήθεια άλλων εταιριών το αφήνουμε απέξω. Δηλαδή να τα κάνουν πλακάκια η Rolex, Ω, AP και Patek και να πουν δεν πουλάμε κάτω από 10.000 euro. Αυτό είναι το καρτέλ και φυσικά απαγορεύεται, αν και δεν ξέρω αν ισχύει σε είδη πολυτελείας. Δεν μιλάμε γιαυτό καθόλου. Επίσης δεν μιλάμε για "δεσπόζουσα θέση". Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί η Rolex να πιέσει κάπως την Ω να αλλάξει τιμές. Καμία σχέση με αυτά που λέμε.

Για να μην μπερδευόμαστε, ο φίλος @vtsakiris γράφει ότι απαγορεύεται στη Rolex να δίνει φτηνότερα στην Blah AE και ακριβότερα στην Giorgos_I AE, όπου και οι δύο είναι Authorised Dealers.

Έχω καταλάβει λάθος?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Speedster356

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #11312 στις: Φεβρουάριος 18, 2021, 08:02:57 πμ »
Η γνώμη μου είναι ότι η PP έχει πέσει θύμα της επιτυχίας του 5711 και φοβάται ότι θα γίνει μία εταιρία που θα χαρακτηρίζεται από ένα μόνο προϊόν και δεν θα μπορεί να πουλήσει τα υπόλοιπα (βλέπε AP με το royal oak).

Η Rolex δεν έχει καμία σχέση που τα μισά της μοντέλα είναι sold out best sellers.

Μπορεί η PP στην ωρολογοποιία να είναι καθηγητής στο marketing δεν είναι ούτε μαθητής νηπιαγωγείου, μέσα σε 5 χρόνια εμπρός στον κίνδυνο να γίνει AP καταργεί το πιο εμπορικό της μοντέλο και μετά βγαίνει ο CEO σε συνεντεύξεις να μας λέει ιστορίες για άγριους. Γελάνε και οι πέτρες.

Ακριβώς αυτά γράφει ο CEO της PP στη συνέντευξη στους NY Times και ανάλογα γράφουν και τα άρθρα στο Hodinkee.

Όπως είπα και παραπάνω, χωρίς να είναι άμεσα συγκρίσιμες η PP και η R, έχουν ανάλογα προβλήματα.
Η R παράγει 800Κ κομμάτια, η PP 60Κ.
Η PP είχε 10 χρόνια λίστα αναμονής για το 5711, η R έχει λίστες αναμονής για όλα τα Steel Sports (για τους δικούς της Ναυτίλους...).
Και στις 2 εταιρείες, έχουν φτάσει στο σημείο ατσάλινα μοντέλα να πωλούνται στη grey market σε τιμές πάνω από two tone και πολύτιμα μέταλλα.

Τώρα για το αν η PP γνωρίζει από marketing δεν το ξέρω. Αναμένω να δω τι εννοούν όταν λένε "τελευταίο γύρο του θριάμβου" για το 5711, με μέταλλο παρόμοιο με το ατσάλι κλπ, όπως επίσης ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του 5711.

Υ.Γ.: Στην περίπτωση της Patek, κατά τη γνώμη μου, ο CEO της δείχνει ενοχλημένος από το φαινόμενο και τις τιμές του 5711 στη δευτερογενή αγορά, ενώ το θέμα της κατάργησης του 5711 το θεωρεί σημαντικό για την βιωσιμότητα του Brand. Ουσιαστικά ορίζει το 5711 κομμάτι που παρελθόντος της εταιρείας και όχι το μέλλον της. Κατά αναλογία, που βρίσκεται και τι σκέφτεται η R για τη δική της κατάσταση και τι πραγματικά πράττει;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #11313 στις: Φεβρουάριος 18, 2021, 10:05:59 πμ »
Υ.Γ.: Στην περίπτωση της Patek, κατά τη γνώμη μου, ο CEO της δείχνει ενοχλημένος από το φαινόμενο και τις τιμές του 5711 στη δευτερογενή αγορά, ενώ το θέμα της κατάργησης του 5711 το θεωρεί σημαντικό για την βιωσιμότητα του Brand. Ουσιαστικά ορίζει το 5711 κομμάτι που παρελθόντος της εταιρείας και όχι το μέλλον της. Κατά αναλογία, που βρίσκεται και τι σκέφτεται η R για τη δική της κατάσταση και τι πραγματικά πράττει;
Ο Στερν θεωρει <<πρόβλημα>> το 5711 γιατί έχει υπερσκελισει όλα τα άλλα μοντέλα της πατεκ.Η Πατεκ από εκεί που ήταν μια εταιρεία με ρολόγια κατεξοχήν με ευγενή μέταλλα και complication έγινε μια εταιρία ενός ατσάλινου απλου σπορ ρολογιού και αυτό είναι που δεν αρέσει στον Στερν.Η ρολεξ δεν εχει τετοια θέματα γιατί όλα της τα μοντέλα έχουν hype και αποδοχή . 
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος vtsakiris

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #11314 στις: Φεβρουάριος 18, 2021, 11:11:40 πμ »
Αν καταλαβαίνω καλά αυτό που γράφεις, εννοείς ότι μια εταιρία δεν μπορεί να επιβάλλει στο δίκτυό της σε τι τιμές να πουλήσει το προϊόν της, με κίνδυνο να κατηγορηθεί για καρτέλ?

Σωστα!

Η τιμή πώλησης είναι μία, αυτό όμως που μπορεί να αλλάξει κατά το δοκούν και είναι απολυτός νόμιμο είναι η έκπτωση που λαμβάνει ο AD η σε οποιαδήποτε εταιρία ο πελάτης χονδρικής (πχ. γιατί είναι κάλος πελάτης και κάνει μεγάλους τζίρους)

Το να καθορίζει τιμές σε ολόκληρο κλάδο, με την βοήθεια άλλων εταιριών το αφήνουμε απέξω. Δηλαδή να τα κάνουν πλακάκια η Rolex, Ω, AP και Patek και να πουν δεν πουλάμε κάτω από 10.000 euro. Αυτό είναι το καρτέλ και φυσικά απαγορεύεται, αν και δεν ξέρω αν ισχύει σε είδη πολυτελείας. Δεν μιλάμε γιαυτό καθόλου. Επίσης δεν μιλάμε για "δεσπόζουσα θέση". Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί η Rolex να πιέσει κάπως την Ω να αλλάξει τιμές. Καμία σχέση με αυτά που λέμε.

Για να μην μπερδευόμαστε, ο φίλος @vtsakiris γράφει ότι απαγορεύεται στη Rolex να δίνει φτηνότερα στην Blah AE και ακριβότερα στην Giorgos_I AE, όπου και οι δύο είναι Authorised Dealers.

Έχω καταλάβει λάθος?

Ναι κατάλαβες λάθος. Αυτό που είπα είναι ότι δεν μπορεί να επιβάλει λιανική τιμή πώλησης.
Η Χονδρική μεταβάλλεται ανάλογα την έκπτωση του εκάστοτε πελάτη (προφανώς άλλη χονδρική τιμή έχει το Watches of Switzerland και άλλη τιμή έχει ο AD στην Πλάκα)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
as above ▲▼ so below

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #11315 στις: Φεβρουάριος 18, 2021, 11:14:38 πμ »
Να δώσω ένα παράδειγμα γιατί υπάρχει σύγχυση:
Εάν υποθέσουμε ότι ένα ρολόι κοστίζει στην λιανική του €10.000 και η Χ εταιρία το πουλάει στον AD με -40% έκπτωση τότε η χονδρική είναι €6.000.
Προσοχή όταν μιλάμε για λιανική τιμή είναι ΠΑΝΤΑ με τον ΦΠΑ και όταν μιλάμε για χονδρική τιμή είναι ΧΩΡΙΣ τον ΦΠΑ.
Για να βρούμε το καθαρό περιθώριο κέρδους (margin) κάνουμε τις έξεις πράξεις:

• Βγάζουμε τον ΦΠΑ από  την Λιανική (10000/1.24 = 8064,52)
  • Αφαιρούμε την χονδρική από την αποφορολογημένη λιανική (8064,52 – 6000 = 2064,52)
  • Διαιρούμε το κέρδος με την  αποφορολογημένη λιανική (2064,52 / 8064,52 = 0,2560)
  • Πολλαπλασιάζουμε με το 100 για θέλουμε να βρούμε το επι τις % (0,2560 Χ 100 = 25,60)

Αρά το καθαρό περιθώριο κέρδους (margin) μας από αυτή την πώληση είναι 25,60%
To μικτό περιθώριο κέρδους (το περίφημο markup) σε αυτή την περίπτωση είναι 34,4%
Οι αριθμοί είναι κατά προσέγγιση πραγματικοί σύμφωνα με αυτά που έχουν διαρρεύσει κατά καιρούς για την Rolex (ότι δουλεύουν οι AD με 35% markup)

Από αυτό το παράδειγμά μπορούμε να δούμε το κόστος του επιχειρείν,
εάν για κάποιο λόγο η μαμά εταιρία κόψει την έκπτωση στον AD (κάτι που είναι απολύτως νόμιμο) ουσιαστικά του δεν του αρνείται την πώληση (κάτι που απαγορεύεται)
αλλά του την κάνει  εντελώς ασύμφορη.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
as above ▲▼ so below

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #11316 στις: Φεβρουάριος 19, 2021, 16:40:56 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
as above ▲▼ so below

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #11317 στις: Φεβρουάριος 19, 2021, 16:55:37 μμ »
Μιλαμε για Μυθιστόρημα !!!

https://www.rescapement.com/blog/breaking-rolex-ad-sued-for-racketeering-and-fraudulently-selling-hot-models-to-the-grey-market

:D :D :D
Για του λόγου το αληθές...
Μιας και οι AD  είναι " υποχρεωμένοι " να βγάζουν τα stickers  στην πώληση...
Αγγελια από Έλληνα έμπορο στο chrono24, μια φώτο έχει στην αγγελία
Από τις πιο γελοίες και αισχρές αγγελίες που έχω δει...μόνο σε ΡΟΛεΞ γίνονται αυτά

Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #11318 στις: Φεβρουάριος 19, 2021, 16:56:58 μμ »
Από τις πιο γελοίες και αισχρές αγγελίες που έχω δει...μόνο σε ΡΟΛεΞ γίνονται αυτά (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Ε ρε βουρδουλα που θέλουν ορισμένοι!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
as above ▲▼ so below

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #11319 στις: Φεβρουάριος 19, 2021, 18:24:33 μμ »
Η απορία που μου γεννιέται είναι ενώ η Rolex έχει ως προαπαιτούμενο για να ισχύει η εγγύηση να έχει ενεργοποιηθεί ψηφιακά
(περνιέται η πλαστική κάρτα από έναν αναγνώστη καρτών που είναι πάνω σε ένα smartphone που το έχουν μόνο οι AD),
όταν αγοράζει κάποιος ένα Rolex από έναν Gray Dealer που ξέρει εάν είναι ενεργοποιημένη κανονικά η εγγύηση?

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος αγοράζει ένα ρολόι 10000+ συν το καπέλο του Gray Dealer και δεν τον ενδιαφέρει η εγγύηση!!!

Βασιζεται μόνο στον λόγο του Gray ότι η εγγύηση είναι ενεργοποιημένη!!!???
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
as above ▲▼ so below

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #11320 στις: Φεβρουάριος 19, 2021, 18:33:48 μμ »
Από τις πιο γελοίες και αισχρές αγγελίες που έχω δει...μόνο σε ΡΟΛεΞ γίνονται αυτά (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Με λίγο ψάξιμο στο chrono24 και ξετυλίγοντας το κουβάρι από εκεί και πέρα...
... κατέληξα στο linked in του συγκεκριμένου εμπόρου που δηλώνει:
Insurance advisor at Groupama!!!
Τα συμπεράσματα δικά σας…

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
as above ▲▼ so below

Αποσυνδεδεμένος Karthan7

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #11321 στις: Φεβρουάριος 19, 2021, 20:09:14 μμ »
Kiger "Milsub"
Rolex wants to take a microbrand’s trademark

https://www.wristwatchreview.com/rolex-wants-to-take-a-microbrands-trademark/
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Με βιαστές δεν μιλάω.
Θανάσης

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #11322 στις: Φεβρουάριος 19, 2021, 21:02:05 μμ »
Kiger "Milsub"

Τρέμε:
Batman
Bargirl
Coke
Pepsi
Root beer
Hulk
Kermit
Starbucks
Smurf

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
as above ▲▼ so below

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #11323 στις: Φεβρουάριος 19, 2021, 21:48:40 μμ »
Kiger "Milsub"

Ήμουν έτοιμος να κάνω θέμα αλλά δε πρόλαβα σήμερα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος omitzi

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #11324 στις: Φεβρουάριος 21, 2021, 16:22:20 μμ »
Επειδή έχω χάσει την μπάλα,
Θέλω να αγοράσω από Ελλάδα ένα 124060.
Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσω?
1. Γυρίζω όλους τους AD και ψάχνω καλύτερη τιμή
2. Μπαίνω σε λίστα αναμονής κλείνοντας τιμή ?
3. Περιμένω ΧΧ μήνες , πάω με τη κάρτα , πληρώνω φεύγω ?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions