Μάλιστα!Πολύ αναλυτική η απάντηση.Η ημερομηνία σε κάποια όντως αλλάζει αυτόματα κ ας μην πηγαίνει 31 ο μήνας;
Σε κανένα από
τα τυπικά μηχανικά ρολόγια, δεν αλλάζει η ημερομηνία αυτόματα, αν ο μήνας έχει 28, 29, 30.
Ολοι οι δίσκοι, είναι 31 θέσεων, και αλλάζουν στις 24.00 στην επόμενη θέση. Οπως και οι ημέρες, είτε δίγλωσσες, είτε σε μία γλώσσα.
Πάμε στα τυπικά Rolex.
Εάν ο μήνας είναι "κοντύτερος", απλώς, αν έχεις quick set, γυρίζεις λίγο την κορώνα, αφού την ξεβιδώσεις και την τραβήξεις στην δεύτερη θέση, ( στην πρώτη κουρδίζει ), και πάει στην επόμενη / επόμενες, αφού κάνει όλη την διαδρομή / περιστροφή μέχρι και το 31.
Αν είναι παλαιότερο μοντέλο, προ του περίπου 1982-3, δεν έχει quick set, και για να κάνεις την αλλαγή, πρέπει να περιστρέψεις την ώρα ανα εικοσιτετράωρα.

Αυτά, δεν ισχύουν για το GMT II, που η ημερομηνία είναι συνδεδεμένη με την αλλαγή του δείκτη GMT.
Για το sky dweller, δεν ξέρω τι παίζει, δεν ασχολήθηκα, και ούτε πρόκειται, μια και
το θεωρώ ρολόι επίδειξης και ουσιαστικά άχρηστο. Παίρνω ένα Casio, και έχω την υγεία μου.

Οι αυτόματες αλλαγές ημερομηνίας ανα μήνα, είτε θέλουν πανάκριβο μηχανισμό, είτε προγαμματισμό από module, αρα ηλεκτρονικό.
Σε ένα ηλεκτρονικό, μπορείς να προγραμματίσεις πχ μέχρι και το 2100, ή και παραπάνω.
Εκεί έγκειται η ευκολία και χρησιμότητα των ηλεκτρονικών / ψηφιακών.
Αλλη κατηγορία είναι τα ραδιοελεγχόμενα, που λαμβάνουν δεδομένα από την εκπομπή, και μετά και χωρίς σήμα, συνεχίζουν. Ειναι η ιδανικότερη θεωρητικά λύση, αν δε είναι και ηλιακά, καταλήγουμε στο ιδανικό ρολόι. Σου θυμίζουν κάτι ?

Αυτά σε γενικές γραμμές. Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, μηχανικά που αλλάζουν τα πάντα μόνα τους, κάτι ΡΡ, ή δείγματα τεχνικής, αλλά είτε κοστίζουν 3 σπίτια με πισίνα, είτε είναι απλώς εκθεσιακά.
Ελπίζω να βοήθησα.