Επειδή η ανάρτηση προσομοιάζει με report εργαστηρίου,
αμα έβαζες και τον τρόπο μέτρησης, όργανα εν χρήσει και στοιχεία, θερμοκρασίες κλπ, θα ήταν χρήσιμα.
Η βασική αρχή είναι, αν επαναλάβεις τις ίδιες μετρήσεις στις αυτές συνθήκες, να πάρεις τα αυτά αποτελέσματα.
Παρότι θα μπορούσα να το κάνω πολύ με πολύ αυστηρό πρωτόκολλο (πχ κανένα ρολόι να μη φοριέται, μέτρηση ίδια ώρα κάθε μέρα κλπ), αποφάσισα να κάνω τα πάντα στο χαλαρό.
Χρησιμοποίησα το
Atomic Clock & Watch Accuracy Tool και το άφησα να συγρονίζει με τον default NTP server της Apple.
Την εφαρμογή αυτή την έχω πληρώσει και έτσι μπορώ να έχω παράλληλα πολλές καρτέλες, κάθε μια για ένα ρολόι. Ενδιαφέρον έχει και η δυνατότητα εξαγωγής αποτελεσμάτων τόσο σε CSV όσο και σε png γραφήματα.
Παράδειγμα:

Η μέτρηση είναι απλή. Κοιτάω το ρολόι που μετρώ και όταν πχ πάει στο "και μισή" πατώ το κουμπί της εφαρμογής που καταγράφει την ώρα. Αυτό δίνει μια απόκκλιση, πχ -3sec. Την τιμή αυτή δεν την αποθηκεύω, αλλά κανω τη διαδικασία 3-4 φορές "στο καπάκι" για να δώ ότι υπάρχει επαναληψιμότητα. Όταν το επιβεβαιώσω, τότε σώζω την τιμή στην εφαρμογή.
Επίσης μετράω κάθε όποτε θυμάμαι και όχι με σταθερή συχνότητα. Τέλος, σε κάθε ρολόι δεν εχω τον ίδιο αριθμό μετρήσεων. Εν ολίγοις όλα τα αποτελέσματα έχουν βγει "στο χαλαρό".
Παντως ενα gshock που εχω εγω δυστυχως χανει 8 δευτερολεπτα στους 12 μηνες 
Δηλαδη πεταμενα χρηματα.
Δεν ξέρω αν το γράφεις στα σοβαρά ή για πλάκα, οπόθε θεώρησα ότι πρέπει να απαντήσω.
8sec/έτος είναι απίστευτα καλή απόδοση για ρολόγια επιπέδου CASIO.