Αποστολέας Θέμα: CASIO  (Αναγνώστηκε 1720293 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: CASIO
« Απάντηση #6780 στις: Μάιος 25, 2018, 16:32:36 μμ »
Και η Playmobil.

Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αν φτιαχνει καλα προιοντα,μπραβο της
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6781 στις: Μάιος 25, 2018, 16:33:47 μμ »
Δεν είναι ρολόγια, δεν εχουν καμιά σχεση με το φορουμ, να μεταφερθουν στο ίδιο section με τα κινητα.

Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

AntonisCh

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6782 στις: Μάιος 25, 2018, 18:03:28 μμ »
Ωραια!
Υ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giuseppe Busso

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6783 στις: Μάιος 26, 2018, 21:40:40 μμ »
Κάτι τέτοιο έχω καταλάβει και εγώ λοιπόν.
Και σας ρωτώ. Πως μπορώ να ξέρω με σιγουριά τι υψόμετρο έχω στο σπίτι μου;
Πρέπει να πάω δίπλα στη θάλασσα που είναι το σημείο αναφοράς και να θέσω υψόμετρο τα 0m;

Επίσης αν η βαρομετρική ουδέτερη πίεση παγκοσμίως στην επιφάνεια της θάλασσας είναι τα 1013 hPa, τότε κάθε 8m είναι 1hPa;
Και πως θα ξέρω εγώ αν ο καιρός είναι όντως καλός για να ξέρω αν είναι σωστή η μέτρηση τελικά;

Δεν τα λές σωστά. Η 1013, είναι η θεωρητική, για αναφορές, αφού είσαι σε ύψος ( αεροπορικό ), για να έχεις μια γενική εικόνα ύψους.

Οταν κατεβαίνεις, σου δίνουν την επικρατούσα εκείνη την ώρα, για να ξέρεις που βρίσκεσαι ( πολλά ατυχήματα από την μη αλλαγή ), αλλά έχεις και το ραδιουψόμετρο, VFR, κλπ, οπότε, η 1013, είναι άχρηστη.

Από υψομετρικές γραμμές χάρτη, ή αν ξέρεις σε τι ύψος είναι το σπίτι σου / γραφείο / μοναστήρι, ρυθμίζεις το ύψος, μια σχετικά καλή ημέρα, και έχεις ένα γενικό ref.

Αν έχει βαρόμετρο στο σπίτι, χρησιμοποιείς και εκείνο. ή βλέπεις από την ΕΜΥ, meteo και αντίστοιχα.

Φυσικά δεν ξέρω τι βαρύτητα / σπουδαιότητα έχει για εσένα η μέτρηση, και το ρολόι αυτό έχει δυνατότητα μέτρου, αλλά μην ξεχνάς ΠΟΤΕ ότι οι μετρήσεις είναι σχετικές.

Και σε μηχανικό υψόμετρο ( bellows ), που είχα, το σετάρισμα γινόταν πάντα στην εκκίνηση, και οι αναγνώσεις ήταν διορθούμενες είτε από τον χάρτη, είτε σχετικές με τις διαφορές.

Λοιπόν, με βάσει το παρακάτω site
https://www.helppost.gr/xartes/ypsometro-evresi/

το ισόγειο της πολυκατοικίας μου είναι στα 26 μέτρα πάνω από τη θάλασσα.
Έμεινα εκεί, σέταρα στο ρολόι τα 27 μέτρα (πρόσθεσα 1 λόγω του ύψους του χεριού μου), ανέβηκα στο διαμέρισμά μου και γράφει 33 μέτρα.
Αυτό το κρατώ ως σημείο αναφοράς;

Έχοντας αφημένο το ρολόι στο γραφείο, αν δω ότι γράφει 34 μέτρα ή 32 μέτρα ή γενικά κάτι άλλο, σημαίνει ότι έχω αλλαγή στην βαρομετρική πίεση.
Τα λέω σωστά ως τώρα;

Θα με ρωτήσετε και τι σε ενδιαφέρει ρε φίλε η τόση λεπτομέρεια;
Με ενδιαφέρει έχοντας σωστά σεταρισμένο το υψόμετρο, να βλέπω με ακρίβεια τις τάσεις του καιρού ουσιαστικά.

Είναι σωστό αυτό που αποζητώ; μπορεί να γράφω κουταμάρες μιας και όλα αυτά αγγίζουν το όριο της επιστημονικότητας και προφανώς δεν είμαι μετεωρολόγος.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
«Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου»

AntonisCh

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6784 στις: Μάιος 26, 2018, 21:52:39 μμ »
Μα το 9400 έχει και βαρόμετρο και ένδειξη για απότομη μεταβολή της βαρομετρικά πίεσης γιατί να το μάθεις από το υψόμετρο;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6785 στις: Μάιος 26, 2018, 22:25:25 μμ »
Μα το 9400 έχει και βαρόμετρο και ένδειξη για απότομη μεταβολή της βαρομετρικά πίεσης γιατί να το μάθεις από το υψόμετρο;

Ελα ντε !  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #6786 στις: Μάιος 26, 2018, 22:44:01 μμ »

Λοιπόν, με βάσει το παρακάτω site
https://www.helppost.gr/xartes/ypsometro-evresi/

το ισόγειο της πολυκατοικίας μου είναι στα 26 μέτρα πάνω από τη θάλασσα.
Έμεινα εκεί, σέταρα στο ρολόι τα 27 μέτρα (πρόσθεσα 1 λόγω του ύψους του χεριού μου), ανέβηκα στο διαμέρισμά μου και γράφει 33 μέτρα.
Αυτό το κρατώ ως σημείο αναφοράς;

Έχοντας αφημένο το ρολόι στο γραφείο, αν δω ότι γράφει 34 μέτρα ή 32 μέτρα ή γενικά κάτι άλλο, σημαίνει ότι έχω αλλαγή στην βαρομετρική πίεση.
Τα λέω σωστά ως τώρα;

Θα με ρωτήσετε και τι σε ενδιαφέρει ρε φίλε η τόση λεπτομέρεια;
Με ενδιαφέρει έχοντας σωστά σεταρισμένο το υψόμετρο, να βλέπω με ακρίβεια τις τάσεις του καιρού ουσιαστικά.

Είναι σωστό αυτό που αποζητώ; μπορεί να γράφω κουταμάρες μιας και όλα αυτά αγγίζουν το όριο της επιστημονικότητας και προφανώς δεν είμαι μετεωρολόγος.

Τι καιρό είχε την ημέρα που το σετάρισες ? Για εκείνη την ημέρα, το ύψος και οι διαφορές, είναι σωστά.

Με τις αλλαγές της βαρομετρικής, το ύψος θα μεταβάλεται, παρά το γεγονός ότι παραμένεις στο αυτό σημείο. Σιγά σιγά, θα κατανοήσεις πλήρως την λειτουργία.

Για τις μεταβολές, όπως τα είπε ο Αντώνης.  :) Και "κλειστό" να το έχεις, αυτό καταγράφει, οπότε, μόλις το ενεργοποιείς, σου δίνει την τάση, πτώση ή άνοδο, αν είναι αυτό που σε ενδιαφέρει.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6787 στις: Μάιος 27, 2018, 00:23:00 πμ »

Γιατί αν έχεις ενεργοποιημένο το BARO, που είναι η ειδοποίηση για την απότομη μεταβολή της θερμοκρασίας, αυτό αφενός δουλεύει για ένα 24ωρο μόνο, άρα έπειτα από θα πρέπει να το ξαναεπιλέξεις, αφετέρου απενεργοποιεί το Power Save mode, δεν δουλεύει το multiband και παίρνει βαρομετρικές μετρήσεις κάθε 2 ώρες, με ανάλογο τίμημα στη μπαταρία εικάζω.

Αυτό είναι χρήσιμο για κάποιες ειδικές περιστάσεις όπως μια βόλτα σε βουνό, μονοπάτια κλπ, σημεία που μπορείς να συναντήσεις άστατο καιρό και θέλεις instant ειδοποίηση. 

Τέλος πάντων, μετά από όλες τις συμβουλές σας και από το tutorial που βάλατε, νομίζω έχω κατανοήσει τη λειτουργία των sensor.
Να το κάνω τελείως mindblown; Αν έχεις ενδοιασμούς για τη βαρομετρική πίεση, μπορείς να καλιμπράρεις τόσο αυτή, όσο και τη θερμοκρασία, σε περίπτωση που έχεις αξιόπιστα όργανα στο σπίτι σου.  ::)

Αλλά αν κατάλαβα καλά από το ψάξιμο που έκανα, θεωρούνται αρκετά αξιόπιστοι στις μετρήσεις οι αισθητήρες του 9400.  8)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #6788 στις: Μάιος 27, 2018, 00:58:11 πμ »

Γιατί αν έχεις ενεργοποιημένο το BARO, που είναι η ειδοποίηση για την απότομη μεταβολή της θερμοκρασίας, αυτό αφενός δουλεύει για ένα 24ωρο μόνο, άρα έπειτα από θα πρέπει να το ξαναεπιλέξεις, αφετέρου απενεργοποιεί το Power Save mode, δεν δουλεύει το multiband και παίρνει βαρομετρικές μετρήσεις κάθε 2 ώρες, με ανάλογο τίμημα στη μπαταρία εικάζω.

Αυτό είναι χρήσιμο για κάποιες ειδικές περιστάσεις όπως μια βόλτα σε βουνό, μονοπάτια κλπ, σημεία που μπορείς να συναντήσεις άστατο καιρό και θέλεις instant ειδοποίηση. 

Τέλος πάντων, μετά από όλες τις συμβουλές σας και από το tutorial που βάλατε, νομίζω έχω κατανοήσει τη λειτουργία των sensor.
Να το κάνω τελείως mindblown; Αν έχεις ενδοιασμούς για τη βαρομετρική πίεση, μπορείς να καλιμπράρεις τόσο αυτή, όσο και τη θερμοκρασία, σε περίπτωση που έχεις αξιόπιστα όργανα στο σπίτι σου.  ::)

Αλλά αν κατάλαβα καλά από το ψάξιμο που έκανα, θεωρούνται αρκετά αξιόπιστοι στις μετρήσεις οι αισθητήρες του 9400.  8)

Θα απαντήσω σαν μηχανικός μια και δεν ξέρω το ρολόι.

Δεν υπάρχει περίπτωση να καλιμπράρεις την πίεση.

Ο σένσορας, είναι φίξ, αλοίμονο αν ο καθένας είχε πρόσβαση.

Πάνω σε αυτόν, ρυθμίζονται τα υπόλοιπα, αλλά είναι δευτερεύουσες πληροφορίες / παράγωγα, τα οποία αντιστοιχούν μεν, αλλά μπορούν και να διαφοροποιούνται μέσα σε ένα φάκελο αποδεκτών τιμών.

Αλλά η αρχική ένδειξη, μεταβολή τάσης / ένδειξης ανά τιμή πίεσης, δεν υπάρχει περίθπτωση να αλλοιώνεται από τον χρήστη.

Δηλαδή, είναι καλιμπραρισμένο, (θυρίστορ-πιεζοηλεκτρικό) σε συναρτήσεις τιμών, και θα αλλάξεις την βασική ? Θεωρώ ότι δεν γίνεται.

Ελπίζω να γίνεται κατανοητό αυτό που λέω. ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6789 στις: Μάιος 27, 2018, 09:49:33 πμ »

Θα απαντήσω σαν μηχανικός μια και δεν ξέρω το ρολόι.

Δεν υπάρχει περίπτωση να καλιμπράρεις την πίεση.

Ο σένσορας, είναι φίξ, αλοίμονο αν ο καθένας είχε πρόσβαση.

Πάνω σε αυτόν, ρυθμίζονται τα υπόλοιπα, αλλά είναι δευτερεύουσες πληροφορίες / παράγωγα, τα οποία αντιστοιχούν μεν, αλλά μπορούν και να διαφοροποιούνται μέσα σε ένα φάκελο αποδεκτών τιμών.

Αλλά η αρχική ένδειξη, μεταβολή τάσης / ένδειξης ανά τιμή πίεσης, δεν υπάρχει περίθπτωση να αλλοιώνεται από τον χρήστη.

Δηλαδή, είναι καλιμπραρισμένο, (θυρίστορ-πιεζοηλεκτρικό) σε συναρτήσεις τιμών, και θα αλλάξεις την βασική ? Θεωρώ ότι δεν γίνεται.

Ελπίζω να γίνεται κατανοητό αυτό που λέω. ;)

Όντως μπορείς να αλλάξεις και την τιμή της βαρομετρικής πίεσης.
Γίνεται ως εξής: Πατάς το χοντρό κουμπί στην κορώνα μέχρι να φτάσεις στην ένδειξη της πίεσης ---> πατάς συνεχόμενα το πάνω αριστερά (adjust) και αναβοσβήνει η θερμοκρασία (καλιμπράρεις και αυτήν) ---> έπειτα πατάς το κάτω αριστερά κουμπί (mode), σταματά να αναβοσβήνει η θερμοκρασία και αναβοσβήνει η βαρομετρική πίεση. Τη ρυθμίζεις με τα δεξιά πάνω και κάτω κουμπιά, αναλόγως.

Το λέει και στο βίντεο που μπήκε σε προηγούμενες σελίδες, το επιβεβαιώνω ξανά μόλις τώρα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #6790 στις: Μάιος 27, 2018, 11:08:39 πμ »
 ??? Παράξενο μεν, αλλά αφού το λες,  πάσο.   :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος pugman

• Sr. Member
  • Στο μεθαύριο ! ! !
    • Προφίλ
« Απάντηση #6791 στις: Μάιος 27, 2018, 12:44:30 μμ »
Πολύ ωραία κ σωστά τα όσα γράφονται περί σχετισμού βαρομςτρικής πίεσης-ύψους-αλλαγή καιρού. ΟΜΩΣ δεν δεν αρκεί ΜΟΝΟ η αλλαγή πίεσης για να αλλάξει ο καιρός, είναι κ άλλοι παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν στην άλλαγή. Κ όταν λέμε αλλαγή τι εννοούμε κ ποιά αλλαγή μας ενδιαφέρει; Η θερμοκρασία, η συννεφιά, η καλοκαιρία, ο υετός; Όλα αυτά μαζί ή κάποια; Επίσης δεν συμβαίνουν ΟΛΑ μαζί πάντα.

Αν σας ενδιαφέρουν πάρα πολυ οι συνθήκες ( ήλιος - βροχή ), όπως εμένα, κάντε μου τη χάρη κ ενημερωθείτε απο τον παρακάτω δοκιμασμένο χρόνια ιστότοπο. Πρόκειται για τη μετεωρολογική υπηρεσία της Νορβηγίας με εξελιγμένα μοντέλα κ ανανέωση ανα 12 ώρες περίπου. Βάζω εδώ για Αθήνα κ μπορείτε να βρείτε κ την δική σας πόλη - περιοχή.

https://www.yr.no/en/details/graph/2-264371/Greece/Attica/Nomarch%C3%ADa%20Ath%C3%ADnas/Athens

(sent from my samsung smartphone using tapatalk)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"buy a Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself"
"Time you enjoy wasting, was not wasted." – John Lennon

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #6792 στις: Μάιος 27, 2018, 12:57:47 μμ »
...που είσαι τόσον καιρό φίλε?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

AntonisCh

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6793 στις: Μάιος 27, 2018, 15:24:27 μμ »
Δυνατό ποστ pugman
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος pugman

• Sr. Member
  • Στο μεθαύριο ! ! !
    • Προφίλ
« Απάντηση #6794 στις: Μάιος 27, 2018, 16:36:56 μμ »
...που είσαι τόσον καιρό φίλε?
Εδώ, παρακολουθώ κυρίως...

(sent from my samsung smartphone using tapatalk)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions