Αποστολέας Θέμα: Προτάσεις για αυτοκίνητο  (Αναγνώστηκε 15693 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

SYZo

• Επισκέπτης
Απ: Προτάσεις για αυτοκίνητο
« Απάντηση #15 στις: Νοέμβριος 01, 2012, 19:00:23 μμ »
θα σου ελεγα πα πας να δεις καποια πολυμορφικα του στιλ zafira κλπ. επομενη λυση θα ειναι καποιο μικρο suv. καποιο lexus επισεις ειναι πολυ καλη λυση.
εγω στη θεση σου θα αγοραζα μεταχειρισμενο παντος, ακομα και καποια mercedes e πετρελαιο θα ηταν πολυ καλη για τη δουλεια που τι θες δεδομενο του οτι θα κανεις αρκετα χιλιομετρα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος kostasantzas

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Νοέμβριος 01, 2012, 19:26:59 μμ »
Φίλε πάρε μεταχειρισμένο από 2010 και μετά και θα βρεις αυτό που θες και θα έχεις και ρέστα αρκετά για τα ρολόγια των ονείρων σου...................
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος rose

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Νοέμβριος 01, 2012, 21:45:47 μμ »
Για πείτε τις προτάσεις σας στο θέμα αυτοκίνητο με βάση τα παρακάτω δεδομένα

1) Ταβάνι τα 30χιλιάρικα.

Tι παιζει ρε παιδιά, δουλευετε για τους γερμανους? Ειναι πολλά τα 30 σκέψου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Κοιμιζει τους παντες...

Αποσυνδεδεμένος Blackbird

• VIP Member
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Νοέμβριος 01, 2012, 22:27:56 μμ »
Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας και θέλουν το καλό μας.
Εγώ πάντως δουλεύω για τις Τσέχες. Κι απ' ό,τι θυμάμαι ο Γιώργος για τους Ιάπωνες.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Κύλησε το πίτουρο,

Αποσυνδεδεμένος Blackbird

• VIP Member
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Νοέμβριος 01, 2012, 23:40:03 μμ »
Γιώργο να σου εξηγήσω γιατί σε πρότεινα το 5008.
Από τότε που πήρα το Ρούμστερ κατάλαβα τι έχανα σε πρακτικότητα τα προηγούμενα χρόνια έχοντας καραβάν (που είναι απείρως καλύτερο από ένα σεντάν). Το ύψος των καθισμάτων επιτρέπει την ευκολότερη πρόσβαση στα παιδιά. Δε χρειάζεται να σκύψεις για να βάλεις ή να βγάλεις τα παιδιά στα καθίσματά τους, όπως στο καραβάν κι έτσι τα πάντα γίνονται απλούστερα με τα παιδιά. Όσο τα παιδιά είναι κάτω από 30 κιλά το πολυμορφικό είναι μονόδρομος για μένα. Θα μπορούσες βέβαια να κοιτάξεις και κάποιο SUV που έχει κι αυτό το πλεονέκτημα της ψηλής καμπίνας. Όμως η συνήθως -άχρηστη- τετρακίνηση, το μεγαλύτερο βάρος = μεγαλύτερη κατανάλωση και το έξτρα κόστος τα καθιστά μη ανταγωνιστικά απέναντι στα πολυμορφικά.
Το 5008 ως γαλλικό κουβαλάει πάνω του τη μεγαλύτερη εμπειρία των Γάλλων στα ενός όγκου και στους ντίζελ. Πολύ καλή οδική συμπεριφορά, ποιότητα κατασκευής, χώροι, συμμαζεμένο μέγεθος.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Κύλησε το πίτουρο,

Αποσυνδεδεμένος georges

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Νοέμβριος 02, 2012, 00:39:44 πμ »
Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας και θέλουν το καλό μας.

Εγώ πάντως δουλεύω για τις Τσέχες. Κι απ' ό,τι θυμάμαι ο Γιώργος για τους Ιάπωνες.

Μια χαρά θυμάσαι...για Ιάπωνες και Ιταλούς (βλέπε lancia)
Πάντως οι Τσέχες σου είναι σούπερ!!!

Φιλικά Γιώργος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών

Αποσυνδεδεμένος thomaskr

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Νοέμβριος 02, 2012, 01:19:45 πμ »
Αν και για μένα τα λεφτά για αυτοκίνητα είναι πεταμένα,αν σε παίρνει πάρε καινούργιο να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Δεν μπορείς να φανταστείς τι άτομα θα συναντήσεις ως πωλητές.Οι πιο πολλοί είναι έμποροι που στο παίζουν ιδιώτες.

Το 99,99999999% των μεταχειρισμένων έχει κατεβασμένα χιλιόμετρα.

Έχω τύχει σε περίπτωση μεταχειρισμένο τριετίας με 50000 και κάτι χιλιόμετρα με βιβλίο service και σφραγίδες από επίσημο αντιπρόσωπο σε άλλη πόλη.Λόγω τις προηγούμενης μου δουλειάς (δούλευα σε εταιρία leasing) έτυχε να έχω καλή σχέση με την επίσημη αντιπροσωπεία της συγκεκριμένης μάρκας.Μετά από έλεγχο του αυτοκινήτου έμαθα ότι το αυτοκίνητο είχε περάσει για service στα 80000 χιλιόμετρα προ εξαμήνου.Φυσικά αν δεν είχα τα κονέ δεν θα μου το λεγε κανένας.Και θα έχαβα οτι μου πάσαρε ο πωλητής.

Είναι λίγες οι περιπτώσεις του καλού μεταχειρισμένου από ιδιώτη εντός car.gr,οι οποίες είναι οι πιο ακριβές από άλλες αντίστοιχες αγγελίες και φυσικά συνήθως πάνε άπατες.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Νοέμβριος 02, 2012, 02:41:27 πμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Νοέμβριος 02, 2012, 02:54:33 πμ »
Και σε κάτι πιο "μαζεμένο".... ;D

Renault Scenic 1.6 dCi (2012)

http://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/108340.asp

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος lambros

• Full Member
  • **
  • Chronometrophilia
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Νοέμβριος 02, 2012, 09:59:49 πμ »
εγω στη θεση σου θα αγοραζα μεταχειρισμενο παντος, ακομα και καποια mercedes e πετρελαιο θα ηταν πολυ καλη για τη δουλεια που τι θες δεδομενο του οτι θα κανεις αρκετα χιλιομετρα

+1
και άμα θες γούστα και μπορείς να ανέβεις λίγο παραπάνω πάρε την καινούργια Ε κουπέ! ???
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Haters gonna hate

Αποσυνδεδεμένος georges

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Νοέμβριος 02, 2012, 10:09:18 πμ »

+1
και άμα θες γούστα και μπορείς να ανέβεις λίγο παραπάνω πάρε την καινούργια Ε κουπέ! ???

Μια χαρά είναι τα Mercedes και οι λοιπές premium εταιρείες, αλλά υπάρχει και ο παράγων κόστος συντήρησης.
Το μεταχειρισμένο το είχα σκεφτεί πολλές φορές αλλά οι λόγοι που ανέφερε ποιο πάνω ο Θωμάς με οδηγούν στο καινούργιο.

Η αναζήτηση-αγορά είναι ακόμα σε φιλολογικό επίπεδο, αλλά επειδή θέλω να είμαι έτοιμος, έχω αρχίσει και το ψάχνω λίγο νωρίτερα.
Θα πάω να κάνω και μερικά test - drive (αν υπάρχουν αυτοκίνητα διαθέσιμα με την κρίση που υπάρχει)

Σας ευχαριστώ για την μέχρι τώρα συμμετοχή στο θέμα. Περιμένω και άλλες προτάσεις.

Με εκτίμηση Γιώργος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών

SYZo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #26 στις: Νοέμβριος 02, 2012, 10:29:47 πμ »
βρες το σασι που θα σου αρεσει και αποκει και περα υπαρχουν πολλες επιλογες σε κινητηρες κυβικα και καυσιμα.
εντελως πληροφοριακα να σου αναφερω πως στα mercedes δε γινεται να γυρισεις τα χιλιομετρα γιατι θα μλποκαρει το abs. αυτο γινεται και στα περισσοτερα γερμανικα μεγαλα αυτοκινητα. επισεις αυτη την εποχη παιζουν τρελες προσφορες οποτε πολλα αυτοκινητα που μπορει να ειναι εκτός του budjet σου να ερχονται πολυ κοντα.
και οσο για το θεμα συντηρησης ειναι σχετικο. εγω 30 χιλιαρικα θα τα εδινα η σε γερμανο η σε ιαπωνα και γερμανο λεγοντας audi bmw mercedes. και αυτο γιατι στα περισσοτερα αυτοκινητα το servise ειναι ανα 15 σε αυτα τα αυτοκινητα ειναι ανα 20 25 η και 30
 εαν επιλεξεις diesel να εχει υποψιν σου οτι μπορει να σου βγαλει και 50,000 χιλιομετρα χωρις να χρειαστει servise (δε λειτουργουν οπως οι βενζινοκινητιρες) κοστος για βλαβες κλπ κλπ ειναι αναλογικα οσο θα εδινες και σε καποια αλλη μαρκα + το οτι δε βγαζουν σιχνα βλαβες. παρε παραδειγμα τα ταξι mercedes skoda και μετα το χαος  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος lambros

• Full Member
  • **
  • Chronometrophilia
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Νοέμβριος 02, 2012, 10:44:56 πμ »
εντελως πληροφοριακα να σου αναφερω πως στα mercedes δε γινεται να γυρισεις τα χιλιομετρα γιατι θα μλποκαρει το abs.

Δέν μπλοκάρει το abs. Δεν είναι δυνατόν να μπλοκάρει το abs για λόγους ασφαλείας.

Στα καινούργια mb είναι πιο δύσκολο να γυρίσουν χιλιόμετρα μιας και αυτά, εκτός του στάνταρ εγκεφάλου, καταγράφονται και σε έναν δεύτερο εγκέφαλο (black box) ο οποίος είναι στο πορτ παγκαζ και είναι σε άμεση επικοινωνία με το κλειδί. Κάθε φορά που βαζεις λοιπόν το κλειδί, αυτό συγχρονίζει με τον εγκέφαλο ο οποίος αποθηκευει τα χιλιομετρα. Εαν, το κουτσάβι, αλλάξει τα χιλιόμετρα, αυτά αλλάζουν προσωρινά αλλά με το πρώτο άναμα, αυτά - τσουπ!! - ξαναγυρίζουν στα παλιά.
Εάν το κούτσαβι είναι πολύ κουτσάβι, μπορεί να αλλάξει τον πίσω εγκέφαλο και το κλειδί. Εχει βέβαια μια κάποια δυσκολία και βέβαια αρκετά μεγάλο κόστος.

Πάρε το Ε κουπέ και "πετρελιο"να γουστάρεις αγαπητέ Γιωργο!
Θα τρως τα χιλιομετρα με το κουτάλι! :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Haters gonna hate

SYZo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #28 στις: Νοέμβριος 02, 2012, 10:55:14 πμ »
εντελως πληροφοριακα να σου αναφερω πως στα mercedes δε γινεται να γυρισεις τα χιλιομετρα γιατι θα μλποκαρει το abs.

Δέν μπλοκάρει το abs. Δεν είναι δυνατόν να μπλοκάρει το abs για λόγους ασφαλείας.

Στα καινούργια mb είναι πιο δύσκολο να γυρίσουν χιλιόμετρα μιας και αυτά, εκτός του στάνταρ εγκεφάλου, καταγράφονται και σε έναν δεύτερο εγκέφαλο (black box) ο οποίος είναι στο πορτ παγκαζ και είναι σε άμεση επικοινωνία με το κλειδί. Κάθε φορά που βαζεις λοιπόν το κλειδί, αυτό συγχρονίζει με τον εγκέφαλο ο οποίος αποθηκευει τα χιλιομετρα. Εαν, το κουτσάβι, αλλάξει τα χιλιόμετρα, αυτά αλλάζουν προσωρινά αλλά με το πρώτο άναμα, αυτά - τσουπ!! - ξαναγυρίζουν στα παλιά.
Εάν το κούτσαβι είναι πολύ κουτσάβι, μπορεί να αλλάξει τον πίσω εγκέφαλο και το κλειδί. Εχει βέβαια μια κάποια δυσκολία και βέβαια αρκετά μεγάλο κόστος.

Πάρε το Ε κουπέ και "πετρελιο"να γουστάρεις αγαπητέ Γιωργο!
Θα τρως τα χιλιομετρα με το κουτάλι! :)
αναβει το λαμπακι τουλαχιστων σε 2001 μοντελο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος lambros

• Full Member
  • **
  • Chronometrophilia
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Νοέμβριος 02, 2012, 11:06:00 πμ »
αναβει το λαμπακι τουλαχιστων σε 2001 μοντελο

:)
Αναφέρομαι στα πιο καινούργια Ε, δηλαδη W211 και εντευθεν.
Δεν ξέρω εάν αυτό που λέω αφορά και τα άλλα, φθηνότερα, μοντέλα (πχ Α, B, C).

Και για να μην παρεξηγηθώ, αυτά μου τα έχει πει τεχνικός σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο και δεν αποτελούν προσωπική εμπειρία! :D

Σε σχέση με τα γυρισμένα χιλιομετρα θα πω ότι στην Γερμανία υπάρχει ποινικη ευθύνη, τόσο για το "γυριστή" όσο και για τον "γυριζόμενο". 
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions