Αγαπητέ Giorgos_I έγραψες κάποια πράγματα και απορώ.
Οι καθηγητές είναι (είμαστε...) συλλήβδην αμόρφωτοι;
Και διορισμένοι με κομματικά κριτήρια; Είναι η επετηρίδα ή ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ κομματικά κριτήρια;
Και τα ορθογραφικά λάθη του Κ. είναι αμελητέα (αφού κάποιος τα διορθώνει...) ενώ τα γλωσσικά ολισθήματα του Α. είναι θανάσιμα αμαρτήματα, οπότε τα επικαλείσαι μετά από χρόνια; Μα τα γραπτά μένουν...
Όσο για το νήμα αυτό καλύτερα να γίνει ''ρολόγια και αναγνωρίσιμοι'' αφού σίγουρα υπάρχουν διαφωνίες για το ποιος είναι προσωπικότητα - υποθέτω πως το νήμα δεν αναφέρεται στην προσωπικότητα που όλοι οι άνθρωποι έχουν.
Φίλε
@gtchem ,
Απαντω με σεβασμό επειδή εκτιμώ το σχόλιό σου και εσένα προσωπικά.
Σεβαστή η άποψή σου.
Δεν προσπαθώ να μειώσω την προσφορά ορισμένων καθηγητών, αλλά έχω και προσωπικές εμπειρίες, από όλα αυτά που έζησα με τα παιδιά μου, με κάποιους φίλους και κάποιους συγγενείς. Και με τις επετηρίδες, το ΑΣΕΠ, και τα "υπουργικά σημειώματα".
Και η κυρία μου μαθηματικός ΕΚΠΑ είναι, αλλά η επετηρίδα της θα την διόριζε μετά την συνταξη (!).
Και ο αδελφός της καθηγητής είναι ( πλέον λυκειάρχης ) και η νύφη τους καθηγήτρια, που έτρεχε στα νησιά με το μωρό για τα "μόρια".
Και απαιτείται εξωσχολικό - ιδιωτικό - φροντιστήριο για την εισαγωγή στα ΑΕΙ. Για την μάθηση της ....διδακτέας ύλης (!). Που διδάσκουν οι καθηγητές, αλλά τα παιδιά πάνε φροντιστήριο για να τα μάθουν και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των εισαγωγικών στα ΑΕΙ. Και οι καθηγητές, ( στα δημόσια σχολεία ) το αποδέχονται και το θεωρούν φυσιολογικό, όταν τα παιδιά, τον τελευταίο μηνα λείπουν από τα μαθήματα στο όριο των απουσιών !
Ειναι ένα θέμα που πληγώνει.Φταίνε οι καθηγητές ? Φταίει το υπουργείο ? Δεν ξέρω.
Γείτονας, φιλόλογος, με διάφορες δικαιολογίες, είχε να πατήσει στο σχολείο ( λύκειο ) 6 μήνες. Τον κάλεσαν για τις προσφατες εξετάσεις ως επιτηρητή, αλλά βρήκε τρόπο και πάλι να μην πάει. Και έστειλαν έναν ........αναπληρωτή, ( θα μου χρωστάει και χάρη , όπως είπε ) όπως έστελναν την κυρία μου με 2 παιδιά σε ξερονήσι μετά από 15 χρόνια πτυχίου, για τα μόρια, και μετά, θα ξαναπήγαινε αλλού, αν, .....λέω αν, άνοιγε άλλη θέση. Ισως σε άλλο νησί. Αλλιως, πάλι στην αναμονή θα ήταν. Και τα έξοδα εκεί, σπίτι κλπ, δεν καλύπτονταν από τον μισθό του αναπληρωτή. Οπότε πήγε στον ιδιωτικό τομέα ( διαφήμιση ) και .......πρόκοψε ! ( Δεν αποκαλύπτω μυστικά. Αναφέρονται όλα στο CV της στα έσω - των εξωφύλλων των βιβλίων της ).
Προσωπικά, εργάστηκα με εργοδοτικές εισφορές ( έτσι το λένε ? ) 42 χρόνια σε πολυεθνικές. Δεν ξέρω από επετηρίδες και ΑΣΕΠ, ξέρω ότι είχαμε κάθε 6 μήνες αξιολόγηση - έλεγχο επιτευξης στόχων - και πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης / συνεχή εκπαίδευση. Και 12-ωρα καθημερινά. Και πολλά ΣΚ εργάσιμα, ταξίδια 15 - 20 ημερών, ασχετως αν ήταν 15-Αυγουστος ή Πάσχα. Για τους ξένους, αυτά δεν σήμαιναν τίποτε. Δεν .........κόλλαγες ? Πήγαινες σπίτι σου.
Και είχαμε ανθρώπους που ήταν σε πολυεθνικές, σε χαμηλές βαθμίδες και έφευγαν για το δημόσιο, όταν τους διόριζαν, με τις .................μισές ή και λιγότερες αποδοχές. Αυτό, κάτι μου λέει. !!!
Για το ΑΣΕΠ, θυμάμαι τον αγώνα που έκαναν κάποιοι που πέτυχαν αλλά δεν διορίστηκαν, και μετά κάνανε .......παραστάσεις. Εκανε ο Πεπονής το ΑΣΕΠ, αλλά ..........
Κάποτε έδωσα εξετάσεις, δεν υπήρχε ΑΣΕΠ τότε, και "μπήκα" στην κραταιά Ολυμπιακή. Σαν μηχανικός. Στην αναμονή πρόσληψης, κοντά χρόνο περιμέναμε, άλλαξε η κυβέρνηση, κριθήκαμε από τον νέο υπουργό υπεράριθμοι - μη απαραίτητοι, και μετά από 6 μήνες, είχαν πάρει ........άλλους σε αυτές τις θέσεις. Ειναι το κλασικό
"....τα δικά μας παιδιά".Οπότε, επέτρεψέ μου να έχω άποψη, από αυτά που έζησα, ( και δεν μου τα είπαν οι κουμπάροι ), ασχέτως αν δεν συμφωνούν απαραίτητα με την δική σου ή τις δικές σου εμπειρίες που παραμένουν σεβαστές.
Η ανταλλαγή απόψεων, τεκμηριωμένων, χωρίς εξάρσεις, πάντα βοηθάει.
Να είσαι πάντα καλά.