Αποστολέας Θέμα: Τέρμα τα ψέματα...η ώρα της κορώνας έρχεται!  (Αναγνώστηκε 5953 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nikos78

• Member
  • **
    • Προφίλ
Τέρμα τα ψέματα...η ώρα της κορώνας έρχεται!
« στις: Σεπτέμβριος 16, 2012, 22:49:51 μμ »
Καλησπέρα σε όλους.
Το παρακάτω ερώτημα με απασχολεί ακόμα σε θεωρητικό επίπεδο αλλά εύχομαι στο κοντινό μέλλον να με απασχολήσει πραγματικά.

Τον τελευταίο καιρό έπιανα το εαυτό μου έτοιμο να προβεί σε αγορά διάφορων ρολογιών από το νετ, τύπου SEIKO, Squale ή πάλι και από καταστήματα στην Αθήνα, στο τσακ ήμουν και για Hamilton.  Μιλώ για ρολόγια "μεσης" αξίας, γύρω στα 500-600 ευρώ όχι κάτι περισσότερο.
Παρορμητική αγορά δηλαδή, κάτι που στα ρολόγια δεν το συνηθίζω. (Αλλά κάποια άπό αυτά τα κομμάτια είναι πραγματικό value for money.)

Λοιπόν έχω να σας ανακοινώσω ότι πήρα την απόφαση να μην ενδώσω πουθενά  :P αλλά να προσηλωθώ στο επόμενο μεγάλο στόχο παρά να χαλάσω μέρος του κουμπαρά για κάτι άλλο. Προτιμώ να κρατήσω τη συλλογή σε χαμηλό αριθμό ρολογιών εξάλλου ώστε να τα φοράω όλα,  1-2 φορές την εβδομάδα το καθένα σίγουρα.

Και μέτα την εισαγωγή είμαι έτοιμος να προχωρήσω στο παρασύνθημα: Το επόμενο κομμάτι με το καλό αποφάσισα να είναι Rolex! Ω ναι, όσο και να στεναχωρώ τώρα τον φίλτατο συνονόματο nicolasg ήρθε η ωρα για κορώνα!

Και εδώ έρχεται το ερώτημα: Για ενα και μοναδικό Rolex ειναι το sub no date (παλιό, νέο δεν έχει ακόμα σημασία) μονόδρομος;
Άλλα μοντέλα όπως το Miglauss ή το Explorer II εχουν τύχη;

Έχοντας στη συλλογή 2 καταδυτικά που δεν φεύγουν από τη συλλογή με τίποτα (Ω PO και Πανεραι 111) να πάω σε 3ο  καταδυτικό το θεωρώ too much.
Από την άλλη όμως το sub no date είναι τόσο Rolex με τόση ιστορία..

Εμφανησιακά το Explorer II (και εδώ παλιό ή νέο δεν έχει ακόμα σημασία) μου αρέσει περισσότερο από όλα...μακράν όμως! Το 40άρι το έχω προβαρει στον καρπό, μια χαρα κάθεται.

Βρίσκω θετικα του Explorer II
- είναι κουκλί
- έχει 2η ωρα
- μπορείς να διαλέξεις σε λευκό ή μαύρο dial
- δεν το φορούν και τόσοι πολλοί
Αρνητικά
- έχει κύκλωπα που αντιπαθώ
- δεν εχει την μεταπώληση ενός sub

Θετικά του sub
- είναι η ιστορία εταιρία της εταιρίας
-  διαχρονικό σχέδιο
- με το no date γλιτώνουμε τον κύκλωπα
Αρνητικα
- όχι τόσο όμορφο
- η συλλογή περιλαμβανει ηδη 2 καταδυτικά και κανενα gmt

Outsider θα μπορούσε να θεωρηθεί το πράσινο Miglauss, λόγω ξεχωριστού σχεδίου.

Λοιπόν τι λέτε για τα παραπάνω;
επισης επειδή δεν κατέχω και πολλά για τις inhouse μηχανές της Ρόλεξ, μηχανικά πως συγκρίνοτανι τα παραπάνω;

ΥΓ: Η αγορά προβλέπεται να γίνει μετά την αλλαγή αυτοκινήτου που είναι επιτακτική (η μικρή κοντευει 10 μηνων και ακόμα παιδευόμαστε με το 3θηρο yaris της γυναίκας μου) οπότε ανάλογα με τα ρέστα θα κριθεί αν πάω σε νέο μοντελο ή παλιό μεταχειρισμένο. 
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 16, 2012, 22:53:01 μμ από Nikos78 »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Theminio

• Sr. Member
  • Μάθε μπαλίτσα!
    • Προφίλ
Απ: Τέρμα τα ψέματα...η ώρα της κορώνας έρχεται!
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 16, 2012, 22:58:50 μμ »
Αφού δεν θέλεις κύκλωπα και δεν θέλεις και καταδυτικο σκεψου σοβαρα το Explorer I, επίσης ιστορικότατο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

kkostas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 16, 2012, 23:04:57 μμ »
Αφού δεν θέλεις κύκλωπα και δεν θέλεις και καταδυτικο σκεψου σοβαρα το Explorer I, επίσης ιστορικότατο.

+1
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
  • United we stand-Divided we Fall
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 16, 2012, 23:12:12 μμ »

Εμφανησιακά το Explorer II (και εδώ παλιό ή νέο δεν έχει ακόμα σημασία) μου αρέσει περισσότερο από όλα...μακράν όμως! Το 40άρι το έχω προβαρει στον καρπό, μια χαρα κάθεται.

Η φραση σου αυτη τα λεει ολα πιστευω. Αυτο ειναι αυτο που σου αρεσει περισσοτερο....ΟΚ, εχει τον κυκλωπα..... κανε την καρδια σου πετρα και ζησε με αυτο. Μετα απο λιγο καιρο  δεν θα το προσεχεις καν....  Για εμενα πηγαινε προς εξερευνητη......
 :)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Καλοκαίρι Μύκονος. Χειμώνας Αράχοβα. Συσκευές Apple. Καφές Starbucks. Δουλειά με μέσον. Κλάμα για την κρίση. Πιο Έλληνας πεθαίνεις.

Αποσυνδεδεμένος Theminio

• Sr. Member
  • Μάθε μπαλίτσα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 16, 2012, 23:22:50 μμ »
Είναι ωραίο το άτιμο...

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
  • United we stand-Divided we Fall
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 16, 2012, 23:28:18 μμ »
Η φωτο ΜΑΜΑΕΙ!!!!!!!!!
εχεις κρυψει και τον κυκλωπα, κατι ξερεις εσυ ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Καλοκαίρι Μύκονος. Χειμώνας Αράχοβα. Συσκευές Apple. Καφές Starbucks. Δουλειά με μέσον. Κλάμα για την κρίση. Πιο Έλληνας πεθαίνεις.

Αποσυνδεδεμένος Nikos78

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 16, 2012, 23:28:40 μμ »
Να σας ευχαριστήσω για την γρήγορη ανταπόκριση!

Διευκρινίζω ότι με το "όχι τόσο όμορφο" για το sub το εννοώ σε σχέση με τον εξευρευνητη, όχι ότι γενικά δε μου αρέσει σα ρολόι, αλλιώς δεν θα ήταν υποψήφιο.

Αλλά αυτή η κυρτή σαν UFO στεφάνη του Exp II μου κάνει πολύ κλικ, όπως και το ρολόι συνολικά βέβαια.

Καλή και δημιουργική εβδομάδα εύχομαι!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Βost

• Master
  • Και τα όνειρα μια μέρα θα πάρουν εκδίκηση...!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 17, 2012, 00:03:43 πμ »
Νίκο απο εμένα δαγκωτό το Milgauss!!! Στα μάτια μου είναι καταρχάς πανέμορφο!Μιλάμε για ένα  συμμετρικό ρολόι στην πιο κλασσική και όμορφη κάσα, δεν το βλέπεις συχνά και είναι και ιστορικό κομμάτι! Είναι λίγο απο όλα και βγάζει μια υπέροχη αύρα και αίγλη!Άντε και καλές αγορές!

διαφορετικά explorer I ή II ! καταδυτικά έχεις!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Be with the people who bring out the best in you...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 17, 2012, 00:13:28 πμ »
EXP II
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Theminio

• Sr. Member
  • Μάθε μπαλίτσα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 17, 2012, 00:15:10 πμ »
Η φωτο ΜΑΜΑΕΙ!!!!!!!!!
εχεις κρυψει και τον κυκλωπα, κατι ξερεις εσυ ;)

Ευχαριστώ!  Απο την στιγμή που υπάρχει ημ/νία ο κύκλωπας δε με ενοχλεί, είναι και βολικός.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 17, 2012, 00:20:47 πμ »

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος TheseusGR

• Member
  • **
  • The more you own, the more you know you don't own.
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Σεπτέμβριος 17, 2012, 02:21:55 πμ »
Κάπως έτσι ξεκινάνε όλοι τον χορό (του Ζαλόγκου για το πορτοφόλι τους) με την Rolex.

Για τον μόνο λόγο ότι έχεις ήδη καταδυτικά....... θα σου πρότεινα να διαφοροποιηθείς.

Πάρε αυτό που σου κάνει κλικ περισσότερο, στην Ρολεξ δεν υπάρχουν συμβιβασμοί σε ιστορικότητα, prestige και μεταπώληση. Όλα τα μοντελα  έχουν την αξία τους, δεν θα μπορέσεις να διαλέξεις έτσι.

Αποφάσισε πρώτα αν προτιμάς σύγχρονο Ρολεξ (μασιφ μπρασελέ, πιο ογκώδες-πλούσιο ρολόι) ή παλαιότερης γεννεάς (διακριτικότητα, αρμονικότερα σχέδια, ιστορικότερες και ελαφρύτερες κατασκευές).

Για αυτά που αναφέρεις...
....στο Exp II (το παλιό) η επιλογή σου πρέπει να είνα το Polar, οι μαύροι δείκτες στο λευκό καντραν δεν παίζονται. Εξαιρετικά ισορροπημένο και διακριτικό ρολόι, μπορεί να πάει δεξίωση ή να κολυμπήσει. Και το μαύρο είναι κούκλα αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα Sub με ατσάλινη στεφάνη ...προτιμώ το Sub τότε. Αν κοιτάς για το καινούριο   42mm Exp II καλύτερη επιλογή είναι το μαύρο που κρύβει τους ογκώδεις δείκτες. Μασίφ ρολόι σαν τανκ, παραείναι όμως κατσαρόλα για μένα, έχασε την ισορροπία του, προτιμώ το νεο Sub αντί αυτού.
To παλιο Exp II polar μπορείς να το βρεις σήμερα σε δελαστικές τιμές, προβλέπω ότι θα πάρουν την ανηφόρα. 

... Μιlgaus, δεν το συναντάς συχνά, πιο Dress ρολόι, πιο μασιφ και bling απο το Exp II, πολύ άνετο στο φόρεμα και με half link. H πρασιναδα/πορτοκαλάδα του είναι πολυ πιο διακριτική στο μάτι από ότι φαίνεται στις φωτο, ρολόι που δείχνει τα λεφτά του και στην αφή και στο μάτι. Θα έλεγα ότι είναι το Datejust βελτιωμένο και ενισχυμένο. Κάτι τελείως διαφορετικό σε σχεση με το διακριτικο Exp.

Ετερόκλητο VS ανάμεσα σε αυτά τα δύο... μόνο εσύ μπορείς να αποφασίσεις κατόπιν δοκιμής.

Βέβαια οι σωστές κινησεις θα ήταν .......
(όχι αναγκαστικά με αυτή την σειρά)
1. Milgauss
2. Αλλαγή του PO σου με SUB C
3. Αγορά αργότερα ενός καλομεταχειρισμένου Polar Exp II
Με τρείς καλοστημένες κινήσεις θα έχεις τα πάντα... ιστορία, prestige, βουτιές, δεξίωση, ταξίδια, επαφή με το παρελθόν, ρολόι για μανικετόκουμπο, χρώμα, bling, και λύτρωση από ανταλλαγές στο μέλλον.

Επίσης βάζεις μία άνω τελεία στους δύο μεγάλους Panerai & Ρολεξ και μπορείς να δοκιμάσεις και τα δόντια σου σε ΥΩ για να χτίσεις μία πολύ πλήρη και αξιοζήλευτη συλλογή με καιρια και ολίγα βαριά κομμάτια αντί για ανεμομαζέματα και διαολοσκορπίσματα. 

Να ξέρεις πάντως όπως και να μπεις στην Rolex, το PO θα αρχίσει να μετράει μήνες  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Nikos78

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Σεπτέμβριος 17, 2012, 11:25:26 πμ »
Διακρίνω μια προτίμηση στο λευκό Explorer II, μάλλον είναι ευκαιρία να αποκτήσω και ένα καλό ρολόι με λευκό dial!
Πολύ χρήσιμα  αυτά που έγραψε ο Θησέας, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου

βάζεις μία άνω τελεία στους δύο μεγάλους Panerai & Ρολεξ και μπορείς να δοκιμάσεις και τα δόντια σου σε ΥΩ για να χτίσεις μία πολύ πλήρη και αξιοζήλευτη συλλογή με καιρια και ολίγα βαριά κομμάτια αντί για ανεμομαζέματα και διαολοσκορπίσματα. 

για το λίγα και καλά.
Μιας και είμαι ακόμα στα 34 δεν διάζομαι για το επόμενο βήμα στην ΥΩ (JLC? ), και λέω να βάλω την άνω τελεία για αρκετό καιρό , καθώς εταιρίες όπως η Ω, η Panerai, η IWC αλλά και η Rolex έχουν πολλές ρολογάρες.
Mε 5-6 ρολόγια (μεταξύ αυτών 1-2 χρονογραφοι) σε rotation νομίζω είναι ένας καλός αριθμός για μένα.
Το Ω ΠΟ δεν μπορεί να φύγει καθώς είναι δώρο και ήδη σημαίνει πολλά για μένα, καθώς είναι συνδεδεμένο με σημαντικές στιγμές της ζωής μου (γάμος, στιγμή γέννησης παιδιού κτλ) άσε που είμαι φοβερά ικανοποιημένος. Αν δεν ήταν δώρο πεθερού μόνο με το νέο με την 8500 θα σκεφτόμουν αλλαγή, το οποίο εξακολουθώ να προτιμώ από το νέο sub.
Το αυτό και για το 111, άριστο ρολόι, μόνο με κάποιο άλλο κουρδιστό Panerai με inhouse και μπομπέ κρύσταλλο τύπου 233 θα το άλλαζα.
Τέλος θέλω και το χρονογράφο μου, οπότε με έναν καλό 7750 και ένα moonwatch κάποια στιγμή κλείσαμε.

1. Ω ΠΟ ( η αφετηρία)
2. κουρδιστό Panerai (υπάρχει το 111)
3. Χρονογράφος με 7750 (υπάρχει το b42 flieger chronograph)
4. Rolex (προσιτό, όχι τίποτα yaghtmaster)
5. IWC dress (or grand SEIKO για να υπάρχει και εκπρόσωπος εξ ανατολής;)
----------------
6. original moonwatch

Δηλαδή σύμφωνα με το γενικό πλάνο έχω φτάσει στο νούμερο 4, και μάλλον για το Explorer II με βλέπω.
Θησέα με προβλημάτισες λίγο με τα σχόλια για το νέο μοντέλο  "Μασίφ ρολόι σαν τανκ, παραείναι όμως κατσαρόλα για μένα, έχασε την ισορροπία του, προτιμώ το νεο Sub αντί αυτού. "
Βολεύει την τσέπη βέβαια.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 17, 2012, 11:27:08 πμ από Nikos78 »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Theminio

• Sr. Member
  • Μάθε μπαλίτσα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Σεπτέμβριος 17, 2012, 12:25:31 μμ »
Θησέα με προβλημάτισες λίγο με τα σχόλια για το νέο μοντέλο  "Μασίφ ρολόι σαν τανκ, παραείναι όμως κατσαρόλα για μένα, έχασε την ισορροπία του, προτιμώ το νεο Sub αντί αυτού. "
Βολεύει την τσέπη βέβαια.

Συμφωνώ με τον Θησέα για παλιό Εxp II ότι είναι ομορφότερο του καινούριου. Γι αυτό αλλωστε όταν παρουσιάστηκε το καινούριο έτρεξα να προλάβω το παλιό. Οι λόγοι προφανώς υποκειμενικοί, η αύξηση του μεγέθους δεν με ενόχλησε τόσο, όμως ο λεπτοδείκτης είναι πολύ χοντροκομμένος, ο νέος GMΤ χτυπαέι πολύ στο μάτι και κατά την γνώμη δεν ενσωματώνεται αρμονικά με το υπόλοιπο ρολόι, είναι και αυτή η πολύ bold γραμματοσειρά στην στεφάνη . Το ρολόι παραμένει υπέροχο, όμως στα μάτια μου έχασε κάτι από τον χαρακτήρα του, π.χ. αυτό που πάντα γούσταρα είναι ότι ήταν από τα πιο stealth Rolex (ειδικά με μαύρο dial), αυτό δεν ισχύει στο καινούριο.  Γενικά δεν ξέρω πως αλλιώς να το πώ, εχει πιο "Ρολεξ"  DNA το παλιό, είναι πιο οld school, πιο "classy" και πιο κοντά στην παραδοσιακή φιλοσοφία που έκανε μεγάλη αυτή την εταιρία και που τελευταία εκλείπει με νέες εφετζίδικες προτάσεις όπως το Yaughtmaster II, Deep Sea, Sky Dweller κλπ που δείχνουν μια νέα κατεύθυνση (πιθανότατα στοχευμένη προς Ασία ?). 
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Σεπτέμβριος 17, 2012, 13:36:38 μμ »
(πιθανότατα στοχευμένη προς Ασία ?)

ω ναι!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions