Φάνη καλό είναι να το βλέπει γενικά το φως.
Φυσικό ή τεχνητό.
Νομίζω ότι δεν χρειάζονται ψυχαναγκασμοί. Λογικά πράγματα. Αρκεί να μην το παρατάς για μεγάλα διαστήματα σε κουτιά, συρτάρια ή σκιές. Αλλά και πάλι δεν νομίζω ότι μπορείς να βρεις κάπου οδηγίες ή πληροφορίες για την ορθή φόρτιση της μπαταρίας. Ή την ορθή διαχείριση της μπαταρίας.
.............................
Στην Αθήνα, έχω το βιβλιαράκι του ( βιβλίο ολόκληρο ! ) που αναφέρεται και στην φόρτιση, απαιτούμενες ώρες ανα πηγή φωτός, και διάρκεια.
Οταν γυρίσω, κατα τις 60-65 Αυγούστου, θα "σε πώ".

Σημ. Οι μπαταρίες, έχουν κύκλους ζωής. Δηλαδή, από άδεια σε γεμάτη και πίσω. Σε συγκεκριμένο αριθμό.
Ανάλογα με τον τύπο, το υλικό κατασκευής, την χωρητικότητα και τα φορτία, η διαδικασία φόρτισης, διαφοροποιείται, άλλες λόγω "μνήμης" θέλουν πλήρεις φορτίσεις - εκφορτίσεις, άλλες έχουν άλλες συνθήκες.
Θυμάμαι στα πρώτα κινητά μας Erickson, ( τα έχω ακόμα ! ) βάζαμε τις μπαταρίες σε βάση, είχαμε 2, που τις εκφόρτιζε πριν τις επαναφορτίσει.Δεν φόρτιζες επί του κινητού.
Αλλες, δεν απαιτούν τέτοιες συνθήκες, φορτίζουν συνεχώς σε ένα εύρος. πχ οι του αυτοκινήτου.
Οταν είναι ειδικες εφαρμογές, έχουν συγκεκριμένες οδηγίες, προκειμένου να μην τις καταστρέψει ο χρήστης πριν την αναμενόμενη περίοδο "υπηρεσίας".
Εδώ, έχουμε σχεδιασμό που έχει λάβει υπ' όψιν, και τα μανίκια, χρήση σε .........υποβρύχια, σε περιοχές με ελάχιστη ηλιοφάνεια, κλπ.
Οπότε, μην ανησυχείς τόοοοοοοσο πολύ.