Προσωπικά αν είχα να διαθέσω π.χ. 2000 και μου άρεσε ένα ρολόι δε θα με φρέναρε το "ναι αλλά είναι Citizen". Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί η ματαιοδοξία σε ένα π.χ. Longines δικαιολογείται και σε ένα Citizen όχι.
Τα περί μηχανών, dial κτλ πραγματικά σε απόλυτα νούμερα και σε ψυχρή τετράγωνη λογική δεν τα θεωρώ επιχείρημα. Είναι για παράδειγμα μια μηχανή ETA πιο αξιόπιστη ή πιο ακριβής από μια αντίστοιχη Miyota; Κατά τη γνώμη μου, όχι. Μήπως δεν υπάρχουν καταπληκτικά dial σε Citizen των 2-3000€, σε ορισμένες περιπτώσεις και καλύτερα ποιοτικά και ομορφότερα -έστω και υποκειμενικά- από Ελβετικά;
Απλά το marketing έχει δουλέψει καλά στο χώρο της ρολογοφιλίας και τα Ελβετικά έχουν πάρει τα ηνία. Σου λέει ο άλλος όταν παίρνω Audi με αυτά τα χρήματα γιατί να πάρω Mitsubishi.... κάπως έτσι.
Δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό, αλλά αν τα βάλει κανείς κάτω θα δει ότι δεν υπάρχουν τεράστιες διαφορές στη ζώνη 300-3000€ (σε αυτήν την κατηγορία τιμών στέκομαι). Για αυτό και έγραψα πως πρόκειται για στερεότυπα.
Συμφωνώ σε ένα 80-90% και αυτό γιατί σε αυτό το εύρος τιμών υπάρχουν κάποια διαμάντια από την ελβετική σχολή .
Επίσης αν δεν απατώμαι είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού αυτοί που έχουν δώσει τέτοιο ποσό (ήμουν και εγώ ένας

) για citizen άρα δύσκολο να υπάρχει αντικειμενικότητα από ανθρώπους που δεν έχουν skmei η R (του paul Newman)

η μεν στους δε και το αντίστροφο.
Σε αυτό το σημείο θέλω να σταθώ και να τονίσω ότι οι Ιάπωνες ποτέ δεν δώσανε την δέουσα βαρύτητα στο μάρκετινγκ (συσκευασία, σπόνσορες κλπ) δείχνοντας ότι δεν το έχουν ανάγκη..ποιός ξέρει..
Στάλθηκε από το Redmi 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk