Αποστολέας Θέμα: Citizen  (Αναγνώστηκε 1597480 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Citizen
« Απάντηση #12150 στις: Σήμερα στις 13:05:13 »
..........
Όσον αφορά εμένα, προτιμώ ένα jet αεροπλάνο αντί ένα ελικοφόρο. Και τα δύο αεροπλάνα είναι,
θέλω όμως να ταξιδεύω γρήγορα και άνετα ενώ παράλληλα λατρεύω τα κλασικά αεροπλάνα για την αξία τους ως αντίκες.
..........

@CyanBlue

Σας .......προειδοποίησα  :D :D :D :D

Επειδή αναφέρθηκες στην αγάπη μου, και εδώ υπάρχουν ......διαφοροποιήσεις.  ;)

Τι ταξίδι κάνεις ? Τι συνθήκες θα αντιμετωπίσεις ? Ποιός είναι ο προορισμός ? Αυτό θα καθορίσει και τον τύπο του αεροπλάνου που θα επιλέξεις  ???

Γενικά, τα ελικοφόρα, είναι ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗ από τα jet ( !!! ), αλλά άλλη μία υποκατηγορία είναι και οι κινητήρες. Μπορεί το ......ελικοφόρο, να έχει στροβιλοκινητήρες ( jet ), και έλικες μεταβλητού βήματος, δεν είναι όλα με κινητήρες τύπου ........μοτοσυκλέτας.  :o

Από την άλλη, τα μοντέρνα jet, έχουν ......ΕΛΙΚΕΣ, καμουφλαρισμένες  :o

Η σχεδίαση και η απόφαση χρήσης κινητήρων και πτέρυγας, είναι συνάρτηση των αναγκών υπηρεσίας, και εκεί, είναι τόσοι οι συνδυασμοί, που χαζεύεις.

Ανάλογα με τον διάδρομο απογειο-προσγείωσης, ( μήκος - επικάλυψη ) θέλεις ένα short, με jet δεν πάς. Επειδή το jet, θα έχει άλλη κλίση στις πτέρυγες και άλλη επιφάνεια, και για να "στεκεται" θα χρειάζεται ταχύτητα.

Οπότε το .....γρήγορα και άνετα, εξαρτάται πάντα από το συγκεκριμένο ταξίδι.

Θυμίζω ότι μέχρι σχετικά πρόσφατα, αρχές '50 , οι εξελίξεις της αεροπορικής βιομηχανίας ήταν αυτές του Β' ΠΠ, και μέχρι να βελτιωθούν, υπήρξαν ατυχήματα, ειδικά κόπωσης υλικών, μετά την χρήση συμπιεζόμενης καμπινας λόγω αύξησης του ύψους πτήσης.

Και τα ελικοφόρα βομβαρδιστικά του Β' ΠΠ, έκαναν ταξίδια πολύωρα, αλλά από άνεση ..................ΜΗΔΕΝ !  :D :D :D

Και η πολυτέλεια που μπορεί να προσφέρει κάποιο αεροπλάνο, είναι επιλογή του πελάτη / κατασκευαστή. Και δεν είναι απαραίτητα συνδυασμένη με το είδος του κινητήρα.

Φυσικά σε γενικές γραμμές, εχεις απόλυτο δίκηο, αλλά βρήκα ευκαιρία με την αναφορά σου να δείξω πόσο έξυπνος και μορφωμένος είμαι !  ;)

Και πίσω στα ρολόγια !  ;)

Εχω δύο CITIZEN Eco Drive, και θεωρώ ότι η CITIZEN έχει πιάσει πλήρως το νόημα, και τεχνολογικά είναι πολλά σκαλιά πάνω από τους άλλους.

Υπέροχα και τα μηχανικά, αλλά, για 24 /7, και ειδικές χρήσεις, ένα Excalibur είναι ΤΕΛΕΙΟ !!!!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Citizen
« Απάντηση #12151 στις: Σήμερα στις 13:07:53 »
Εγώ παιδιά θέλω γραναζακια να κουνιούνται, ελατήριο να φορτίζει και balance wheel να κάνε τικ τακ.Δεν θέλω μπαταρίες και κυκλώματα.Λαθος ή σωστό αυτό είναι.Προσωπικες προτιμήσεις είναι αυτες

Σεβαστόν, εξ άλλου, ειναι ο λόγος που οι κατασκευαστές εξακολουθούν να προσφέρουν ρολόγια τικ-τακ  ;)

Αργότερα, όπως και σε κάτι ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έχουν ηχεία με θορύβους εξάτμισης και σκασίματος τουρμπο, τα quartz, θα έχουν ηχείο και θα κάνει το τικ-τακ για .....παρηγοριά.  :D :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.