...με τόσα τροχαία, και με απώλειες ζωής, ισως αυτό το άρθρο υπενθυμίσει σε κάποιους από εμάς την ευθύνη που έχουμε όταν πιάνουμε τιμόνι.
Γίνονται τόσα πολλά τροχαία και χάνονται ζωές, απλώς από ΒΛΑΚΕΙΑ. Η οδήγηση πλέον, έχει αλλάξει από τα παλαιότερα χρόνια, που οι οδηγοί ήταν σχεδόν επαγγελματίες, οι ΙΧ-ήδες ήταν λίγοι, και τα αυτοκινητα λίγα.
Με δεδομένο ότι το οδικό δίκτυο είναι τραγικό, η προσοχή πρέπει να είναι 100 %. Ουτε ποτά, ούτε ουσίες, ούτε τηλέφωνα, ούτε παιχνίδια με τα κορίτσάκια. Λανθασμενα κάποιοι θεωρούμε ότι με το καλό μας αυτοκινητο και τις ..........ικανότητές μας, μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα πάντα. Που είναι απόλυτο λάθος, γιατί ΔΕΝ είμαστε μόνοι μας στον δρόμο, και τα λάθη κάποιων άλλων πολλαπλασιάζονται με τα δικά μας, και ο συντελεστής επικινδυνότητας ανεβαίνει σημαντικά.
Μετά από ...........πάρα πολλά χρόνια οδήγησης, πιο πολλά και από την ηλικία πολλών εδώ μέσα, και οδήγηση σε πολλές χώρες Ευρώπης και Αμερικής, σε όλες τις συνθήκες, χιόνια, πάγους , βροχές, αέρηδες, ομίχλες, και με πολλά διαφορετικά οχήματα, μπορώ να πω ότι έχω μια αντίληψη του δρόμου και του τρόπου οδήγησης που πρέπει να ακολουθώ.
Και αυτήν την προσέγγιση προσπάθησα και πέρασα και στα παιδιά μου, με αναλύσεις γεγονότων, για να αντιμετωπίζουν την χρήση οχήματος με υπευθυνότητα, λογική και προσαρμογή στις εκάστοτε συνθήκες.
Οσοι έχουν εμπειρίες από οδήγηση στο εξωτερικό, αντιλαμβάνονται τις ουσιαστικές διαφορές των Ελληνικών δρόμων, και καταλαβαίνουν πόσο πιο δύσκολο είναι να οδηγείς στην Ελλάδα.
Φυσικά, αυτός ο περίφημος δρόμος της Κρήτης, έχει πάρει πολλές ζωές, αλλά επειδή δεν έχω εμπειρία δεν μπορώ να κρίνω αν είναι ο δρόμος ή οι οδηγοί με τις κακές συνήθειές τους. Οσες φορές βρέθηκα Κρήτη, αντιμετώπισα και εγώ κάποιες συνθήκες, μη λογικές.