Ο άνθρωπος δεν ειναι ρολογόφιλος με την δική μας έννοια , ένα ρολόι αξιόπιστο και σκληρό ήθελε να του κάνει τη δουλειά και το βρήκε . Κι ας είναι ακριβό . Εμείς θα γυαλίζαμε , θα πλέναμε , θα ξυρίζαμε , θα σιδερώναμε μην τυχόν και κάνει καμία γρατσουνιά και πάει το μάτι συνέχεια εκεί . Μπράβο του που το χάρηκε και έβγαλε στην ουσία τα λεφτά του , αν δεν σκορπίσει δεν πρόκειται να το αφήσει κι άν πάρει άλλο κάτι πολύ κοντινό θα είναι , ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει 
Συμφωνώ απόλυτα.
Ο φίλος, πήρε ένα ρολόι, αλλά υποθέτω δεν το πήρε λόγω των συνθηκών χρήσης, με την ελπίδα ότι θα άντεχε.
Το πήρε, και το χρησιμοποίησε, και σήμερα είναι έτσι. Μάλλον άντεξε. Αν δεν άντεχε, θα λέγαμε " Ε, σε τέτοιες συνθήκες...."
Πάντως παιδιά πέρα απο την πλάκα του έχει πιει το αίμα...!!
Και gshock να είχε παίζει να του είχε κάνει ζημιά...

Επειδή και εγώ τα έχω κανει αυτά ( ...δυστυχώς

) , φοράς το ρολόι σου σε ΟΛΕΣ τις συνθήκες, και είναι φυσικό επόμενο να τραυματίζεται.
Προσωπικά τότε, στα άμυαλα νιάτα , και βάσει της ποιότητας της μάρκας και της φημισμένης αντοχής τους, του έκανα παραπάνω ταλαιπωρίες από ότι φυσιολογικά θα ζούσε ένα ρολόι στις extreme καταστάσεις της τότε ζωής μου. Αλλά μιλάμε ότι είχαν την φήμη του tool watch, του αθραυστου, και μην ξεχνάμε ότι και οι τιμες τότε ήταν 1000-2000 Ε. ( 1980-1996 ) Οπότε, ΔΕΝ το υπολόγιζες.

Υποθέτω ότι ο φίλος, δεν το πήρε με αυτήν την σκέψη, για να το ταλαιπωρήσει, απλώς, ΔΕΝ το έβγαζε από το χέρι, σε οιαδήποτε συνθήκη.
Η ερώτηση πάντως είναι
"Διατηρεί την ορθή λειτουργία του ? Εξακολουθεί να έχει χρονομετρία ? Το micro-adjustment επιβίωσε ? "Αν ναι, τότε πράγματι έχουμε μία ποιοτικη κατασκευή.
.gif)
ο
@Wolf- ας ρωτήσει και να μας πεί. Εξ άλλου είναι ρολόι 6 ετών +
Η άλλη ερώτηση είναι. Τι ρολόι είχε πρίν ?
Παρατήρηση. Ειναι με αριστερή κορώνα, και η πλευρά όπου είναι η βαλβίδα, η εκτεθειμένη, έχει βαθιές χαρακιές. Αυτό μας δείχνει την αξία των crown guards που έχουν μερικά ρολόγια, ειδικά όταν δαύτη είναι στην πλευρά του καρπού.