Αποστολέας Θέμα: Αγορά Seiko Prospex SPB453  (Αναγνώστηκε 254 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος abaroth

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Αγορά Seiko Prospex SPB453
« στις: Αύγουστος 02, 2026, 22:01:41 μμ »
Καλησπέρα σε όλους,

Θα ήθελα την γνώμη σας για το Seiko Prospex SPB453.
Το κοιτάω καιρό τώρα, μάλιστα από την προηγούμενη έκδοση του το λιγουρεύομαι και τώρα σκέφτομαι να το αγοράσω.

Αυτό που με προβληματίζει είναι όταν το είδα απο κοντά δεν τρελάθηκα όπως την 1η φορά, βέβαια το κοιτάω πόσο καιρό τώρα οπότε ίσως για αυτό να μην με συγκίνησε. Είναι απλό εμφανισιακά αλλά μ'αρέσει αυτό για είναι ευκολοφόρετο.

Μήπως έχουμε κάποιον κάτοχο να μας πει την εμπειρία του?

Caliber Number: Seiko Caliber 6R55
Accuracy Rating: +25 to -15 seconds per day
Case Diameter: 40.0 mm
Thickness: 13.0 mm
Lug-to-Lug Distance: 46.4 mm
Lug Width: 20.0 mm
Weight: 168.0 grams

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Makis2020

• Sr. Member
  • 2020 ξεκίνησα το χόμπυ
    • Προφίλ
Απ: Αγορά Seiko Prospex SPB453
« Απάντηση #1 στις: Αύγουστος 02, 2026, 22:40:54 μμ »
Το προτιμάς από το spb143;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος abaroth

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Αύγουστος 02, 2026, 23:30:20 μμ »
Ναι το προτιμώ απο το spb143, λόγω μεγεθους και χρώματος.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• Sr. Member
    • Προφίλ
    • Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
« Απάντηση #3 στις: Αύγουστος 03, 2026, 00:03:29 πμ »
Μια χαρά ρολόι ειναι
Εγω απλά θα του άλλαζα το μπρασελέ που το κάνει υπέρβαρο με κάτι άλλο
Σε τι τιμή το βρήκες ? Μια προχειρη αναζήτηση μου έβγαλε 1400 ευρω . Αρκετα ακριβό
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Γιώργος - ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος abaroth

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Αύγουστος 03, 2026, 09:19:22 πμ »
Στα 1.400 το βρίσκω στην Αθήνα. Ναι είναι ακριβό για αυτό που είναι, γύρω στα 800 θα είχε περισσότερο νόημα.
Για αυτό ήθελα γνώμες.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Hippopotamodon

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Αύγουστος 04, 2026, 16:19:40 μμ »
Πρόσφατα αγόρασα από φίλο μέλος του φόρουμ το spb147. Δεν είναι το ίδιο, αλλά είναι πολύ κοντά. Αν σου αρέσει τότε μην το σκέφτεσαι, το ρολόι είναι πολύ καλό. Προσωπικά, δεν μου αρέσει τίποτα περισσότερο σε αυτά τα χρήματα, ούτε καν στα διπλά από άποψη αισθητικής. Το μόνο που μπορώ να συγκρίνω είναι το Tudor BB58 (εμφανισιακά πάντα), αλλά αυτό έχει τριπλάσια τιμή! Η 6R είναι αξιόπιστη αν το φοράς συνέχεια, αν το αφήνεις ωστόσο έχει μεγάλες αποκλίσεις. Το μπρασελέ είναι πολύ καλό για τα λεφτά του, το μόνο που χρειάζεται βελτίωση (και βελτιώθηκε στις καινούργιες εκδόσεις) είναι το clasp. https://imgur.com/a/kbwNINU
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Makis2020

• Sr. Member
  • 2020 ξεκίνησα το χόμπυ
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Αύγουστος 04, 2026, 16:36:25 μμ »
Στα 1.400 το βρίσκω στην Αθήνα. Ναι είναι ακριβό για αυτό που είναι, γύρω στα 800 θα είχε περισσότερο νόημα.
Για αυτό ήθελα γνώμες.
Ο Ισπανός το είχε μέχρι πριν μια βδομάδα στα ~1050. Αθήνα καινούργιο πιστεύω μπορεί να το αφήσουν 1100 με έκπτωση. Θα ρώταγα Αλεξόπουλο.

Πρόσφατα αγόρασα από φίλο μέλος του φόρουμ το spb147. Δεν είναι το ίδιο, αλλά είναι πολύ κοντά. Αν σου αρέσει τότε μην το σκέφτεσαι, το ρολόι είναι πολύ καλό. Προσωπικά, δεν μου αρέσει τίποτα περισσότερο σε αυτά τα χρήματα, ούτε καν στα διπλά από άποψη αισθητικής. Το μόνο που μπορώ να συγκρίνω είναι το Tudor BB58 (εμφανισιακά πάντα), αλλά αυτό έχει τριπλάσια τιμή! Η 6R είναι αξιόπιστη αν το φοράς συνέχεια, αν το αφήνεις ωστόσο έχει μεγάλες αποκλίσεις. Το μπρασελέ είναι πολύ καλό για τα λεφτά του, το μόνο που χρειάζεται βελτίωση (και βελτιώθηκε στις καινούργιες εκδόσεις) είναι το clasp. https://imgur.com/a/kbwNINU
Συμφωνώ σε όλα. Κάτοχος 143 εγώ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Badass Gentleman

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Αύγουστος 04, 2026, 17:12:25 μμ »
Ωραιο το ρολοι αλλα εκει που εχει την ημερομηνία...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
«Παντού υπάρχει νόμος, στα ρολογια όχι όμως...» 

Αποσυνδεδεμένος jb

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Αύγουστος 04, 2026, 18:44:54 μμ »
χμμμ σκέψεις για την ημερομηνία.
το πρώτο 143 είχε την ημερομηνία στη θέση 3. οι νεότερες εκδόσεις του 143 (και της υπόλοιπης σειράς πχ 147) έχουν δίπλα από την ημερομηνία ένα λούμε ντοτ. το ρολόι έγινε βράσ'τα, όπως και όλα τα σέικο με το λούμε στην θέση 3, δίπλα από την ημερομηνία, έκκεντρα. είναι η αποθέωση της ασυμμετρίας. Θα ήθελα να ξέρω τί πίνουν εκεί στη σεικο. αυτό τώρα που ενδιαφέρει τον νηματοθέτη, είναι κατά πολύ καλύτερο σε σχέση με αυτό που έχει λούμε ντοτ δίπλα από την ημερομηνία.

δύο διευκρινήσεις: α) μου αρέσουν πάρα πολύ τα ρολόγια χωρίς ημερομηνία και β) είμαι κάτοχος του 147
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Hippopotamodon

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Αύγουστος 04, 2026, 19:47:58 μμ »
χμμμ σκέψεις για την ημερομηνία.
το πρώτο 143 είχε την ημερομηνία στη θέση 3. οι νεότερες εκδόσεις του 143 (και της υπόλοιπης σειράς πχ 147) έχουν δίπλα από την ημερομηνία ένα λούμε ντοτ. το ρολόι έγινε βράσ'τα, όπως και όλα τα σέικο με το λούμε στην θέση 3, δίπλα από την ημερομηνία, έκκεντρα. είναι η αποθέωση της ασυμμετρίας. Θα ήθελα να ξέρω τί πίνουν εκεί στη σεικο. αυτό τώρα που ενδιαφέρει τον νηματοθέτη, είναι κατά πολύ καλύτερο σε σχέση με αυτό που έχει λούμε ντοτ δίπλα από την ημερομηνία.

δύο διευκρινήσεις: α) μου αρέσουν πάρα πολύ τα ρολόγια χωρίς ημερομηνία και β) είμαι κάτοχος του 147
Συμφωνώ απόλυτα! Το lume στον ίδιο κύκλο με τις γραμμές των λεπτών και πιο έξω από τον κύκλο των ωρών είναι σχεδιαστικό έγκλημα! Για αυτό πιστεύω πως η πρώτη γενιά των SPB14X χωρίς αυτό το στοιχείο είναι και η πιο επιθυμητή. Χωρίς να το θέλει η Seiko έφτιαξε περιορισμένες εκδόσεις των ρολογιών αυτών!
Τώρα όσον αφορά το SPB453, η Seiko βρήκε έναν έξυπνο τρόπο με την νέα γενιά να παρακάμψει αυτό το πρόβλημα διατηρώντας την ημερομηνία.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Αύγουστος 04, 2026, 22:04:51 μμ »
Απλώς να αναφέρω ότι κατέχω το SEIKO PROSPEX SPB143J1 αυτόματο 200M.

Δεν το είχα φορέσει καθόλου, ήταν το δώρο της κλήρωσης το 2021, και το κρατούσα στο συρτάρι. Τις λίγες φορές που το φόρεσα, για "βόλτα" και φωτό, είχε επάρκεια για 70 + ώρες, και κρατούσε εξαιρετική χρονομετρία.

Επειδή το αναφερόμενο, αναφέρεται σαν συνέχεια του 143, μπορώ να δηλώσω ότι είναι εξαιρετικό, και ποιοτικά αλλά και σαν μηχανισμός. Βαρύ, όμορφο στο χέρι, τυπική εικόνα "δύτη", προσωπικά θα το φόραγα ευχάριστα. Αλλά, χρησιμοποιώ το CASIO για τα νερά - beater, και τα Rolex στις επίσημες εμφανίσεις.

Φυσικά, συγκριτικά τα χρήματα που ζητάνε ίσως ακούγονται πολλά για την μάρκα, σε σύγκριση με τον σχετικό ανταγωνισμό, αλλά προσωπικά δεν έχω γνώση της αγοράς - εναλλακτικών και δεν μπορώ να εκφράσω γνώμη.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.