Καλημέρα,
@vded .

Μία γρήγορη γνώμη να σημειώσω κι εγώ. Ισχύουν όλα όσα σου έγραψε ο αγαπητός
@Giorgos_I ! αυτό που θα συμπλήρωνα εγώ θα ήταν αρχικά πως, την όλη διαδικασία δες την ως μία απόλυτα ευχάριστη διαδικασία. Είναι ένα καταπληκτικό και πάρα πολύ όμορφο ρολόι! Μην μπεις στην παγίδα του μυαλού πως είναι μία αγγαρεία και αχ τι τραβάω.
Ναι, στο είπε ήδη ο
@Giorgos_I , είναι μεγάλο σχετικά το lug to lug επάνω στον καρπό σου, προσωπικά πάντα, εγώ δεν θα αφαιρούσα ακόμα ένα λινκ, θα έμενα βέβαια σε μονό αριθμό διαφοράς των 2 πλευρών, αυτό όμως θα το διαπιστώσεις μόνος σου, κι ας είναι λάθος οι δοκιμές που θα κάνεις μέχρι το ιδανικό σου.
Μία απλή εικόνα που εγώ ακολουθώ:
Ένας αρκετά διαδεδομένος εμπειρικός κανόνας, αλλά ασφαλώς όχι καθολικός, λέει πως πρέπει ο δείκτης μας να μπορεί να χωράει ανάμεσα σε καρπό και κούμπωμα (η άκρη του δείκτη μας, όλο το νύχι). Αυτό σημαίνει πως: 1. το ρολόι είναι ιδανικά σφικτό ώστε να μην γλιστράει πάνω-κάτω, 2. δεν πιέζεται ο καρπός και δεν αφήνει σημάδια και δεν μας προκαλεί δυσφορία φορέματος. 3. Σε μπρασελέ, καλό είναι να υπάρχει πάντα μία μικρή ανοχή διότι ο καρπός διογκώνεται μέσα στη μέρα (πχ λόγω ζέστης, άσκησης, συνθήκες εργασίας κλπ). 4. Αν το ρολόι έχει μεγάλο βάρος προσέχουμε ώστε να μην περιστρέφεται μόνο του το ρολόι γύρω από τον καρπό και να μην χτυπάει επάνω στο κόκαλο του καρπού.
Σκοπός μας δηλαδή είναι: να παραμένει το ρολόι άνετο στον καρπό μας όταν αυτός είναι κρύος όσο και όταν ζεσταίνεται. Επίσης, προσωπικά, δεν καταναλώνω ποτέ καμία θέση μικρορύθμισης σε micro-ajust κούμπωμα. Είναι ως άμεση εφεδρεία πχ σε εναλλαγές θερμοκρασίας ώστε να έχω διαθέσιμη πάντα την ιδανική άνετη εφαρμογή.