Αποστολέας Θέμα: Νέοπας στα μηχανικά ρολόγια με Longines Legend Diver 39mm  (Αναγνώστηκε 757 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Νέοπας στα μηχανικά ρολόγια με Longines Legend Diver 39mm
« Απάντηση #45 στις: Σήμερα στις 02:28:08 »
Προσπαθώ να κάνω track down το issue με το μπρασελέ το οποίο είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται στις φωτογραφίες, τραβιέται το ρολόι στο πίσω μέρος του χεριού μου και αφήνει αυτό το εκνευριστικό κενό και φαίνεται σαν να είναι στον αέρα.
Μήπως τελικά φταίει το γεγονός ότι χρειάζεται να το μικρύνω κι άλλο; Στο clasp ίσα που χωράει το δάχτυλο, από το πλάι όμως χωράει φουλ.
Να βγάλω ένα link του μπρασελέ και αν δω ότι με στενεύει να ανοίξω κατά μία θέση το micro adjustment;

Η σωστή ρύθμιση επιτρέπει στο μικρό σου δακτυλάκι να περνάει σφικτά γύρω - γύρω. Τελεία.

Αν καταλαβαίνω σωστά τις φωτό, μάλλον είναι μεγάλο ρολόι για το χέρι σου. Πόσο καρπό έχεις ? Πόσο είναι το lug to lug ?

Οι γνώστες του συγκεκριμένου συνδυασμού, ρολόι+μπρασελέ, ας εκφράσουν την εμπειρία τους.

**** Βρήκα αυτό.

It has a 39mm case, but what sets this watch apart is in the details, such as its stout lug to lug distance of 46.9mm, lug width of 20mm, and case thickness of 12.7mm which includes the domed boxed sapphire crystal.

px, το Duro έχει 49, αλλά οι μπαρέτες είναι στα 45 και το λουράκι έρχεται κάθετα στον καρπό. Οπως και το δικό σου. Αλλά, το Duro θεωρείται μεγάλο ρολόι.στα 42.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος vded

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Σήμερα στις 07:53:33 »
Έχει quick micro adjustment στο clasp...?!!!!
Έχει ναι, 3 θέσεις.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος vded

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Σήμερα στις 07:57:07 »
Η σωστή ρύθμιση επιτρέπει στο μικρό σου δακτυλάκι να περνάει σφικτά γύρω - γύρω. Τελεία.

Αν καταλαβαίνω σωστά τις φωτό, μάλλον είναι μεγάλο ρολόι για το χέρι σου. Πόσο καρπό έχεις ? Πόσο είναι το lug to lug ?

Οι γνώστες του συγκεκριμένου συνδυασμού, ρολόι+μπρασελέ, ας εκφράσουν την εμπειρία τους.

**** Βρήκα αυτό.

It has a 39mm case, but what sets this watch apart is in the details, such as its stout lug to lug distance of 46.9mm, lug width of 20mm, and case thickness of 12.7mm which includes the domed boxed sapphire crystal.

px, το Duro έχει 49, αλλά οι μπαρέτες είναι στα 45 και το λουράκι έρχεται κάθετα στον καρπό. Οπως και το δικό σου. Αλλά, το Duro θεωρείται μεγάλο ρολόι.στα 42.
Σωστά είναι τα νούμερα που βρήκες Γιώργο, σε καρπό 16cm που έχω.

Θα ξαναπάω σήμερα για ρύθμιση, να του πω να μου βγάλει το ένα κομματάκι του μπρασελέ εντελώς να το δοκιμάσω.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Giorgos_I,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Σήμερα στις 10:19:18 »
Καλημέρα, @vded:)  Μία γρήγορη γνώμη να σημειώσω κι εγώ. Ισχύουν όλα όσα σου έγραψε ο αγαπητός @Giorgos_I ! αυτό που θα συμπλήρωνα εγώ θα ήταν αρχικά πως, την όλη διαδικασία δες την ως μία απόλυτα ευχάριστη διαδικασία. Είναι ένα καταπληκτικό και πάρα πολύ όμορφο ρολόι! Μην μπεις στην παγίδα του μυαλού πως είναι μία αγγαρεία και αχ τι τραβάω.

Ναι, στο είπε ήδη ο @Giorgos_I , είναι μεγάλο σχετικά το lug to lug επάνω στον καρπό σου, προσωπικά πάντα, εγώ δεν θα αφαιρούσα ακόμα ένα λινκ, θα έμενα βέβαια σε μονό αριθμό διαφοράς των 2 πλευρών, αυτό όμως θα το διαπιστώσεις μόνος σου, κι ας είναι λάθος οι δοκιμές που θα κάνεις μέχρι το ιδανικό σου.

Μία απλή εικόνα που εγώ ακολουθώ:

Ένας αρκετά διαδεδομένος εμπειρικός κανόνας, αλλά ασφαλώς όχι καθολικός, λέει πως πρέπει ο δείκτης μας να μπορεί να χωράει ανάμεσα σε καρπό και κούμπωμα (η άκρη του δείκτη μας, όλο το νύχι). Αυτό σημαίνει πως: 1. το ρολόι είναι ιδανικά σφικτό ώστε να μην γλιστράει πάνω-κάτω, 2. δεν πιέζεται ο καρπός και δεν αφήνει σημάδια και δεν μας προκαλεί δυσφορία φορέματος. 3. Σε μπρασελέ, καλό είναι να υπάρχει πάντα μία μικρή ανοχή διότι ο καρπός διογκώνεται μέσα στη μέρα (πχ λόγω ζέστης, άσκησης, συνθήκες εργασίας κλπ). 4. Αν το ρολόι έχει μεγάλο βάρος προσέχουμε ώστε να μην περιστρέφεται μόνο του το ρολόι γύρω από τον καρπό και να μην χτυπάει επάνω στο κόκαλο του καρπού.

Σκοπός μας δηλαδή είναι: να παραμένει το ρολόι άνετο στον καρπό μας όταν αυτός είναι κρύος όσο και όταν ζεσταίνεται. Επίσης, προσωπικά, δεν καταναλώνω ποτέ καμία θέση μικρορύθμισης σε micro-ajust κούμπωμα. Είναι ως άμεση εφεδρεία πχ σε εναλλαγές θερμοκρασίας ώστε να έχω διαθέσιμη πάντα την ιδανική άνετη εφαρμογή.

friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Members reacted friendly:
vded,
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Σήμερα στις 11:42:02 »
Καλημέρα, @vded:)  Μία γρήγορη γνώμη να σημειώσω κι εγώ. Ισχύουν όλα όσα σου έγραψε ο αγαπητός @Giorgos_I ! αυτό που θα συμπλήρωνα εγώ θα ήταν αρχικά πως, την όλη διαδικασία δες την ως μία απόλυτα ευχάριστη διαδικασία. Είναι ένα καταπληκτικό και πάρα πολύ όμορφο ρολόι! Μην μπεις στην παγίδα του μυαλού πως είναι μία αγγαρεία και αχ τι τραβάω.

Ναι, στο είπε ήδη ο @Giorgos_I , είναι μεγάλο σχετικά το lug to lug επάνω στον καρπό σου, προσωπικά πάντα, εγώ δεν θα αφαιρούσα ακόμα ένα λινκ, θα έμενα βέβαια σε μονό αριθμό διαφοράς των 2 πλευρών, αυτό όμως θα το διαπιστώσεις μόνος σου, κι ας είναι λάθος οι δοκιμές που θα κάνεις μέχρι το ιδανικό σου.

Ένας αρκετά διαδεδομένος εμπειρικός κανόνας, αλλά ασφαλώς όχι καθολικός, λέει πως πρέπει ο δείκτης μας να μπορεί να χωράει ανάμεσα σε καρπό και κούμπωμα (η άκρη του δείκτη μας, όλο το νύχι). Αυτό σημαίνει πως: 1. το ρολόι είναι ιδανικά σφικτό ώστε να μην γλιστράει πάνω-κάτω, 2. δεν πιέζεται ο καρπός και δεν αφήνει σημάδια και δεν μας προκαλεί δυσφορία φορέματος. 3. Σε μπρασελέ, καλό είναι να υπάρχει πάντα μία μικρή ανοχή διότι ο καρπός διογκώνεται μέσα στη μέρα (πχ λόγω ζέστης, άσκησης, συνθήκες εργασίας κλπ). 4. Αν το ρολόι έχει μεγάλο βάρος προσέχουμε ώστε να μην περιστρέφεται μόνο του το ρολόι γύρω από τον καρπό και να μην χτυπάει επάνω στο κόκαλο του καρπού.

Σκοπός μας δηλαδή είναι: να παραμένει το ρολόι άνετο στον καρπό μας όταν αυτός είναι κρύος όσο και όταν ζεσταίνεται. Επίσης, προσωπικά, δεν καταναλώνω ποτέ καμία θέση μικρορύθμισης σε micro-ajust κούμπωμα. Είναι ως άμεση εφεδρεία πχ σε εναλλαγές θερμοκρασίας ώστε να έχω διαθέσιμη πάντα την ιδανική άνετη εφαρμογή.

friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Ef.orange,
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος vded

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Σήμερα στις 11:48:12 »

Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας για την πολύτιμη βοήθεια σας. Κρατάω πολλά tips από το μήνυμα σου.

Πρωί πρωί πήγα και το γύρισα στην πρότερη κατάσταση. Ναι μεν τώρα το clasp πάει λίγο πιο πίσω στο χέρι μου δεν κάθεται δηλαδή στο μέσον του χεριού αλλά η κάσα κάθεται πιο στρωτά.

Και σταματάω κάπου εδώ γιατί με ψιλό κούρασε όλη αυτή η διαδικασία και δε μπορώ να χαρώ το ρολόι τόσο όσο θέλω. Έχω και το κακό της τελειομανίας σε καθετί στη ζωή μου.

Και το κακό είναι ότι έχω μπει ήδη στο τρυπάκι για το επόμενο, η οικογένεια χθες το βράδυ στο πάρκο κι εγώ έκανα ήδη έρευνα αγοράς..😇😆

friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Ef.orange,
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Σήμερα στις 12:11:11 »
@vded , (μίλαγα στο τηλέφωνο και τώρα σας διάβασα). Σούπερ! ας κυλήσουν τα πράγματα ευχάριστα όπως κι αν έχει! [πάντως μην πεις πως δεν προειδοποιήθηκες, θα μπλέξεις με περίεργο χόμπι, εύκολα χάνεται η πραγματική ωρολογιακή ευτυχία μας. Ταπεινή μου γνώμη]. Πάντα καλοφόρετο και πάντα χαρούμενες ώρες να μετράει!
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
vded,
No reactions
No reactions