Καλημέρα και χρόνια πολλά.
Προκαταβολικά συγγνώμη για το μεγάλο post.
Κληρονόμησα ένα seamaster cosmic caliber 752 (έτος 1969).
Επειδή το ρολόι ανήκε στον πατέρα μου, παρά το υπερβολικά υψηλό κόστος των 1500 ευρώ, αποφάσισα να το στείλω στην Omega (Ελβετία) για service.
Η αλήθεια είναι ότι το ρολόι το φόραγε καθημερινά ο πατέρας μου και το είχε ταλαιπωρήσει.
Το ρολόι ανεξάρτητα από τα διάφορα ζητήματα που εμφάνιζε πριν το στείλω για service, είχε power reserve 48 ώρες περίπου.
Όταν το παρέλαβα από την Omega διαπίστωσα ότι δε λειτουργούσε το σύστημα αυτόματου κουρδίσματος και το έστειλα πάλι πίσω στην omega.
Το ξαναέστειλαν Ελβετία και όταν μου το επέστρεψαν, ενώ το αυτόματο κούρδισμα λειτουργεί κανονικά, το power reserve έχει μειωθεί στις 36 ώρες.
Το έλεγξα κουρδίζοντάς το χειροκίνητα (περίπου 70 στροφές στο κουρδιστήρι) και αφήνοντάς το ακίνητο στην ίδια θέση μέχρι να σταματήσει.
Τι μπορεί να συμβαίνει;
Υπάρχει περίπτωση να άλλαξαν ελατήριο και να έβαλαν κάποιο που δεν είναι κατάλληλο για τον μηχανισμό 752;
Επίσης να σημειώσω μία ακόμη παρατήρηση. Το ρολόι κερδίζει ημερησίως περίπου 15 δευτερόλεπτα.
Δεν το λες και ικανοποιητική ακρίβεια για ρολόι που μόλις ήρθε από επίσημο service…
Εσείς τι λέτε: