Αποστολέας Θέμα: TUDOR Ranger 39mm vs NOMOS Club Sport 39mm  (Αναγνώστηκε 3708 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Απ: TUDOR Ranger 39mm vs NOMOS Club Sport 39mm
« Απάντηση #45 στις: Ιανουάριος 25, 2026, 21:56:07 μμ »
Έπειτα από σκέψη θα δώσω απάντηση στο versus.

Πήγαινε για το ranger.
Σημείωση: Το μαύρο.
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Members reacted friendly:
vigilantius,
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος baller

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Ιανουάριος 25, 2026, 22:19:46 μμ »
Πιστεύετε ότι αξίζει η υπέρβαση για ένα εξ αυτών;
https://www.hodinkee.com/articles/the-new-tudor-black-bay-lineup-with-in-house-movements

Για σημαντική έκπτωση δεν έχω ελπίδες, από όσο έχω δει στην Tudor μέχρι στιγμής
Μια που ανέφερε κι ο Dante πριν τους δείκτες, να πω ότι εγώ απεχθάνομαι τον δείκτη snowflake. Δε θα φόραγα ποτέ tudor με snowflake. Το butt plug μ' αρέσει! :D
friendly
0
funny
1
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
vigilantius,
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιανουάριος 25, 2026, 22:38:38 μμ »
Γιατί όχι
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Old_School

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Ιανουάριος 26, 2026, 00:18:12 πμ »
Σουπερ

friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
dsmlogger,vigilantius,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος dsmlogger

• Jr. Member
  • *
  • "When in doubt, get the Seiko"
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Ιανουάριος 26, 2026, 01:43:32 πμ »
Πραγματικά πολύ όμορφο, αλλά το χρώμα δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να αντικαταστήσει το κλασσικό μαύρο ή λευκό
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
vigilantius,
No reactions

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Ιανουάριος 26, 2026, 09:07:11 πμ »
Πραγματικά πολύ όμορφο, αλλά το χρώμα δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να αντικαταστήσει το κλασσικό μαύρο ή λευκό
Και γιατί όχι; Ιδιαίτερο

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος baller

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Ιανουάριος 26, 2026, 10:20:00 πμ »
Γιατί όχι
Απλώς μου κάθεται άσχημα στο μάτι...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Dimitris Real

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Ιανουάριος 26, 2026, 11:45:24 πμ »
Όμορφα ρολόγια και τα δύο, απλά ρολόγια (time only), για όλες τις ώρες και καταστάσεις, αλλά ταυτόχρονα πολύ διαφορετικά.
Η επιλογή είναι καθαρά θέμα χαρακτήρα, τόσο του χρήστη όσο και του ρολογιού.

Χωρίς να έχει καμία απολύτως σημασία, η δική μου επιλογή είναι το Nomos.

Ένα σύγχρονο και μοντέρνο ρολόι, χωρίς να περιορίζεται από την ιστορία, την παράδοση και την κληρονομιά της εταιρείας. Στα θετικά και ο τρόπος λειτουργίας της εταιρείας προσφέροντας ωραίους δικούς της μηχανισμούς και εξαιρετική ποιότητα κατασκευής σε προσιτές τιμές. Δεν είναι μειονέκτημα το ότι δεν έχει service στην Ελλάδα και δεν είναι σοβαρό μειονέκτημα το ότι τα ρολόγια δεν είναι αντιμαγνητικά.
Ωραιότατα τα μακριά Lugs γιατί βοηθούν την κάσα να σβήνει αρμονικά προς το μπρασελέ και δίνουν μία κάποια αίσθηση integrated χωρίς να είναι integrated. Πολύ ωραία και τα small seconds που προσδίδουν χαρακτήρα και κάνουν το dial πιο ενδιαφέρον. Εξαιρετικό και το μπρασελέ χωρίς να ενοχλούν καθόλου οι γυαλιστερές επιφάνειες οι οποίες το αναδεικνύουν και του δίνουν ωραία παρουσία στον καρπό. Εάν τα γυαλίσματα ήταν κάτι αρνητικό, δεν θα αγόραζε κανείς Grand Seiko που έχει πάει το γυάλισμα σε άλλο επίπεδο.

Είχα το 42άρι Ranger και ποτέ δεν με ενθουσίασε. Αδιάφορο dial, περιττές vintage πινελιές και αναφορές, έφυγε και δεν μου έλειψε ποτέ.

Το Nomos το δοκίμασα και μου άρεσε πολύ. Έφτασα πολύ κοντά να το αγοράσω. Δεν θυμάμαι γιατί δεν το αγόρασα, μάλλον γιατί δεν μπορώ να αγοράζω κάθε ένα ρολόι που μου αρέσει.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
vigilantius,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος vigilantius

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Ιανουάριος 26, 2026, 11:57:59 πμ »
Όμορφα ρολόγια και τα δύο, απλά ρολόγια (time only), για όλες τις ώρες και καταστάσεις, αλλά ταυτόχρονα πολύ διαφορετικά.
Η επιλογή είναι καθαρά θέμα χαρακτήρα, τόσο του χρήστη όσο και του ρολογιού.

Χωρίς να έχει καμία απολύτως σημασία, η δική μου επιλογή είναι το Nomos.

Ένα σύγχρονο και μοντέρνο ρολόι, χωρίς να περιορίζεται από την ιστορία, την παράδοση και την κληρονομιά της εταιρείας. Στα θετικά και ο τρόπος λειτουργίας της εταιρείας προσφέροντας ωραίους δικούς της μηχανισμούς και εξαιρετική ποιότητα κατασκευής σε προσιτές τιμές. Δεν είναι μειονέκτημα το ότι δεν έχει service στην Ελλάδα και δεν είναι σοβαρό μειονέκτημα το ότι τα ρολόγια δεν είναι αντιμαγνητικά.
Ωραιότατα τα μακριά Lugs γιατί βοηθούν την κάσα να σβήνει αρμονικά προς το μπρασελέ και δίνουν μία κάποια αίσθηση integrated χωρίς να είναι integrated. Πολύ ωραία και τα small seconds που προσδίδουν χαρακτήρα και κάνουν το dial πιο ενδιαφέρον. Εξαιρετικό και το μπρασελέ χωρίς να ενοχλούν καθόλου οι γυαλιστερές επιφάνειες οι οποίες το αναδεικνύουν και του δίνουν ωραία παρουσία στον καρπό. Εάν τα γυαλίσματα ήταν κάτι αρνητικό, δεν θα αγόραζε κανείς Grand Seiko που έχει πάει το γυάλισμα σε άλλο επίπεδο.

Είχα το 42άρι Ranger και ποτέ δεν με ενθουσίασε. Αδιάφορο dial, περιττές vintage πινελιές και αναφορές, έφυγε και δεν μου έλειψε ποτέ.

Το Nomos το δοκίμασα και μου άρεσε πολύ. Έφτασα πολύ κοντά να το αγοράσω. Δεν θυμάμαι γιατί δεν το αγόρασα, μάλλον γιατί δεν μπορώ να αγοράζω κάθε ένα ρολόι που μου αρέσει.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την αναλυτική τοποθέτηση
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"Look at your watch. Don't look at what time it is."
Jean-Claude Biver

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Ιανουάριος 26, 2026, 15:52:46 μμ »
Αν και ξεφεύγουμε σε τιμή ....είμαστε χωρίς αντιπαλο

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
vigilantius,
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Ιανουάριος 26, 2026, 17:08:22 μμ »
Αν και ξεφεύγουμε σε τιμή ....είμαστε χωρίς αντιπαλο(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Άλλη κλαση....κοίταγα και το railmaster που μου άρεσει εξίσου, αλλά μετά θα μείνω με το ρολόι συν μία αίτηση διαζυγίου  :D
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Old_School,
No reactions
Jean-Claude Biver

Αποσυνδεδεμένος Sakism

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Ιανουάριος 26, 2026, 17:36:49 μμ »
Γτ δεν βλέπεις κάτι τέτοιο σε omega μεταχειρισμένο;; θα το κάνει και ένας επαγγελματίας τεχνίτης ενα γυάλισμα αν εχει γρατσουνιές και θα γινει καινούργιο

Στάλθηκε από το SM-S938B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
vigilantius,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Ιανουάριος 26, 2026, 17:46:59 μμ »
Άλλη κλαση....κοίταγα και το railmaster που μου άρεσει εξίσου, αλλά μετά θα μείνω με το ρολόι συν μία αίτηση διαζυγίου  :D

....θα αγόραζα ......δύο !  :D :D :D :D :D

Το ρολόι, δεν ζηλεύει αν φοράς άλλο ρολόι.
Το ρολόι, σου δείχνει την ώρα, αλλά δεν ρωτά γιατί άργησες.
Το ρολόι, σου κάνει παρέα, αλλά χωρίς να μιλάει.
Το ρολόι θα είναι πάντα μαζί σου, αδιαμαρτύρητα, όπου και να πάς.

:D :D :D :D :D :D
friendly
0
funny
1
like
1
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
vigilantius,
Members reacted like:
Old_School,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Ιανουάριος 26, 2026, 20:39:02 μμ »
Γτ δεν βλέπεις κάτι τέτοιο σε omega μεταχειρισμένο;; θα το κάνει και ένας επαγγελματίας τεχνίτης ενα γυάλισμα αν εχει γρατσουνιές και θα γινει καινούργιο

Στάλθηκε από το SM-S938B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το έχω σκεφτεί, αλλά θα προτιμούσα καινούργιο για αγορά του "one and only". Εκτος αν βρεθεί κάτι εξαιρετικό φυσικά
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
george_,
No reactions
Jean-Claude Biver

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Ιανουάριος 27, 2026, 16:13:56 μμ »
Σήμερα έστειλα μειλ στο σέρβις της Nomos για τυχόν αντιμαγνητικη προστασία των μηχανισμών τους.
Μου απάντησαν άμεσα αυτό:

thank you very much for your message and please excuse first of all our late answer.
We come into contact with many magnetic fields in everyday life. The obvious place to find them is around magnetic objects—such as fridge doors and children’s toys. But you will also find magnets used in various types of locks and fastenings; handbags, glasses cases, and cupboards, for example.
Magnetic fields are generated wherever there is electricity. And that means that the strength of the magnetic field depends on the amount of electricity present. Cell phones or cordless handsets, for example, usually produce rather weak magnetic fields. Old electronics—tube television sets for example—are somewhat more problematic for your watch. Speakers, such as those in laptops, should also be kept away from your watch. And of course: the effect of a magnetic field becomes stronger the closer your watch gets to it.

What happens when a watch has been magnetized?
The magnetization of a mechanical watch affects the escapement and balance spring. Both are essential for a watch’s accuracy; the balance spring stores the energy generated by winding, while the escapement makes sure that this energy is relayed at the right pace to the hands. It does not only force the balance spring to release its energy slowly, it also transforms the energy into a controlled movement—which can be heard as the even ticking sound of your watch.
The balance spring in NOMOS timepieces is made from Nivarox, which is an alloy of iron, nickel, chrome, titanium, and beryllium. According to the applicable German industrial norm (DIN 8309), this material is antimagnetic.

What is the effect of this magnetism?
Magnetization stops the escapement and balance spring working smoothly, as the movements of the balance become irregular. The effect is usually for the watch to suddenly and significantly gain time. But losing time or stopping all together can also happen.

So the best approach is simply to keep your watch away from strong magnetic fields. And even if they do encounter your timepiece on occasion, it’s easy to have it demagnetized by your retailer. It doesn’t take long or cost very much.

Greetings from Glashütte

Η αλήθεια είναι βέβαια πως από το λίγο που το είχα ψάξει, έχω την εντύπωση ότι Nivarox διαθέτουν μόνο οι παλιοί alpha μηχανισμοί και όχι οι καινούργιοι inhouse DUW...Οπότε έστειλα νέο αίτημα και περιμένω.

Για να είμαι ειλικρινής, ούτε η Tudor διαφημίζει κάποια αντιμαγνητικη προστασία πέρα από τη βασική (σε αντίθεση με τη longines ας πούμε στο spirit pilot. Απλώς για Tudor δεν έχω βρει αναφορές μαγνωτισμων όπως στα Nomos..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions