Αποστολέας Θέμα: Ublast  (Αναγνώστηκε 12454 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Ublast
« στις: Ιούλιος 06, 2025, 11:01:33 πμ »
Ιταλική microbrand που φαίνεται να διατηρεί κάποιου είδους εταιρική σχέση με την Tecnotempo, που είναι επίσης ιταλική. Κάποια μοντέλα φαίνονται να είναι κοινά, δηλαδή ίδια κάσα, μπρασελέ κτλ., και απλά αλλάζουν τα λογότυπα των δύο εταιρειών. Σε πολλές όμως από αυτές τις περιπτώσεις η Ublast χρησιμοποιεί ελβετικούς μηχανισμούς, σε αντίθεση με τους ιαπωνικούς που χρησιμοποιεί κατά κανόνα η Tecnotempo.

Τιμές λιανικής: Από 600 έως 5.500 ευρώ.
Η Catawiki είναι πλημμυρισμένη από εκατοντάδες ρολόγια της Ublast, που πωλούνται σε τιμές αρκετά έως πολύ χαμηλότερες από τις τιμές λιανικής στο επίσημο site της εταιρείας.

https://ublastwatch.com/

Μηχανισμοί που χρησιμοποιούνται:
Στα λίγα φτηνότερα μοντέλα, κυρίως χρονογράφους στο εύρος 600 έως 700 ευρώ, χρησιμοποιούνται μηχανισμοί quartz όπως οι ελβετικοί Ronda 515.24H και οι ιαπωνικοί Miyota Chrono OS20. Στα ακριβότερα μοντέλα από 800 ευρώ και πάνω, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά αυτόματοι μηχανισμοί, όπως οι Miyota 8217, Seiko NH34 και NH35 για τα φθηνότερα μοντέλα, ενώ για τα ακριβότερα χρησιμοποιούνται οι Sellita SW200, Landeron 24, 77 και Valijoux 7750.

Ο βασιλιάς του Ωκεανού
Εδώ και μήνες ο εγκέφαλός μου είχε κλειδώσει στο μοντέλο Ocean King, ένα θηριώδες κυριολεκτικά καταδυτικό, που μαζί με το μοντέλο Royal GMT αποτελούν τις δύο ναυαρχίδες της Ublast στην κατηγορία των σπορ-καταδυτικών. Το Ocean King φοράει τον Sellita SW200 και έχει τιμή λιανικής στα 2.100 ευρώ, ενώ το Royal GMT φοράει τον Landeron 24 και έχει τιμή λιανικής στα 2.800 ευρώ. Οι τιμές αυτές βέβαια είναι απλά εξωφρενικές, στη Catawiki τα δύο αυτά μοντέλα πωλούνται σε τιμές τουλάχιστον 50%-60% χαμηλότερα.

Προσπάθησα τους τελευταίους μήνες σε αρκετές δημοπρασίες στην Catawiki να χτυπήσω ένα Ocean King, αλλά ήταν απλά αδύνατον. Σχεδόν όλα έμπαιναν με αρχική τιμή ασφαλείας πάνω από τα 800-900 ευρώ, χρήματα που δεν υπήρχε ποτέ καμία περίπτωση να διαθέσω. Κάποια ελάχιστα που μπήκαν χωρίς τιμή ασφαλείας, χτυπήθηκαν στο εύρος 400 έως 500 ευρώ, χρήματα που επίσης δεν ήθελα να δώσω. Τελικά τα κατάφερα πριν λίγες μέρες και χτύπησα ένα Ocean King με πράσινο dial στα 320 ευρώ, μαζί με μεταφορικά και λοιπές επιβαρύνσεις έφτασε στα 385 ευρώ, τα περισσότερα χρήματα που έχω δώσει ποτέ για ένα ρολόι.

Τεχνικά χαρακτηριστικά:
Διάμετρος: 45 χιλιοστά (χωρίς την κορώνα)
Ύψος: 20 χιλιοστά!
Lug to lug: 53,7 χιλιοστά
Μηχανισμός: Sellita SW200
Στεφάνη: Κεραμική, μονής κατεύθυνσης, 120 κλικ
Κρύσταλλο: Ζαφείρι, πάχους 4,5 χιλιοστών
Στεγανότητα: 2.000 μέτρα (200Α)!  ???
Βαλβίδα εκτόνωσης ηλίου
Βάρος: 300 γραμμάρια (με όλα τα links)!  :D

Συσκευασία
Ακόμα και το κουτί του ρολογιού σε προετοιμάζει ψυχολογικά για αυτό που θα αντικρίσεις εσωτερικά. Κατασκευασμένο από πολύ χοντρό και ανθεκτικό πλαστικό, σου δίνει την εντύπωση ότι ακόμα και αυτοκίνητο να πατήσει το κουτί, το ρολόι στο εσωτερικό του δεν θα πάθει το παραμικρό. Το ρολόι ήρθε με όλα τα χαρτιά του και δύο χρόνια διεθνή εγγύηση από την ιταλική αντιπροσωπεία, και προστατευτικά αυτοκόλλητα ήταν τοποθετημένα παντού.

Πρώτες εντυπώσεις
Το πρώτο πράγμα που περίμενα πως και πως, ήταν να δω την αίσθηση που σου αφήνει ένα ρολόι βάρους 300 γραμμαρίων. Και αν θεωρείτε αυτό το βάρος εξωφρενικό, φανταστείτε την αίσθηση που θα αφήνει στο χέρι το ΑΡ Royal Oak Offshore του 1997 στην έκδοση από πλατίνα, που ζυγίζει 429 γραμμάρια! Μόλις συνήρθα από το πρώτο σοκ του βάρους, έρχεται στο καπάκι το δεύτερο σοκ από τη κατασκευή συνολικά του ρολογιού, που θυμίζει θωρηκτό. Τα πάντα πάνω του είναι τεράστια, η κάσα, η στεφάνη, η κορώνα κτλ.

Δεν υπάρχει ίχνος γυαλίσματος πουθενά σε ολόκληρο το ρολόι. Όλες οι επιφάνειες είναι βουρτσισμένες, και έτσι δεν χρειάζεται κάποιος να τρίβει το ρολόι με πανάκι κάθε λίγο και λιγάκι για να το καθαρίσει από τις δαχτυλιές. Το ρολόι είναι κατασκευασμένο με την λογική της σχεδόν «μηδενικής ανοχής στις δαχτυλιές». Όπου κι αν ακουμπήσεις το ρολόι στην κάσα ή στο μπρασελέ με τα δάχτυλα, δεν μένει το αποτύπωμα του δάχτυλου. Και πιστεύω ότι το Ocean King μπορεί να φορεθεί για χρόνια σε σκληρή καθημερινή χρήση, να χτυπηθεί και να γεμίσει σημάδια, γρατζουνιές και βαθουλώματα. Και όταν η κατάσταση γίνει πλέον τραγική, το πηγαίνεις για βούρτσισμα και γίνεται σαν καινούριο. Εξάλλου, έχει μπόλικο μέταλλο επάνω του για να φάει η βούρτσα.

Κάσα
Πολύ καλή, όμορφα βουρτσισμένη και με πολύ καλές λεπτομέρειες στο dial. Σίγουρα το Ocean King υπερέχει σε ποιότητα κατασκευής από τα ρολόγια που έχω αγοράσει μέχρι στιγμής.

Μπρασελέ
Εδώ έχουμε και το πρώτο θεματάκι στο ρολόι. Ενώ το μπρασελέ έχει πολύ καλό βούρτσισμα και ακολουθεί την ποιότητα της κάσας, υπάρχει αρκετός τζόγος ανάμεσα σε κάποιους συνδέσμους, ειδικά στον πρώτο σύνδεσμο με την κάσα στο κάτω μέρος του ρολογιού. Σίγουρα το μπρασελέ δεν είναι κουδουνίστρα, δεν έχει όμως τη στιβαρότητα στο μπρασελέ που έχει το WCC, που είναι κατά πολύ φτηνότερο.

Κρύσταλλο
Το κρύσταλλο του Ocean King ξεγελάει σε τέτοιο βαθμό τον ανιχνευτή διαμαντιών, που ακόμη και ρυθμισμένος στην χαμηλότερη κλίμακα, δηλαδή να ανάβει η πρώτη πράσινη βαθμίδα, μπαίνει βαθιά στην κλίμακα των διαμαντιών, ανάβοντας δύο ή ακόμα και τρεις κόκκινες βαθμίδες από τις συνολικά τέσσερις της κλίμακας των διαμαντιών. Καμία αμφιβολία ότι το κρύσταλλο του Ocean King είναι ζαφείρι.

Στεφάνη
Απλά καταπληκτική, ούτε σκληρή αλλά ούτε και μαλακή, όπως πρέπει. Με ωραίο διακριτό ήχο σε κάθε ένα από τα 120 κλικ, και με μηδενικό τζόγο προς την αντίθετη κατεύθυνση. Το φινίρισμά της που είναι ματ και όχι γυαλιστερό, δεν αφήνει σημάδι από το δάχτυλο όταν την ακουμπάς. Απλά άψογη.

Κορώνα
Τεράστια σε μέγεθος και άψογη σε όλες τις λειτουργίες, με πολύ καλή αίσθηση.

Βάρος
Με όλα τα links στο μπρασελέ το Ocean King ζυγίστηκε στα 296 γραμμάρια, ενώ μετά την απαραίτητη λιποαναρρόφηση στο μπρασελέ για να ταιριάξει στον καρπό μου, αφαιρέθηκαν 3,5 links και το βάρος του ρολογιού κατέληξε στα 275 γραμμάρια.

Στεγανότητα
Όπως ήταν αναμενόμενο, το τεστ στεγανότητας των 10 Bar ήταν μία βόλτα στο πάρκο για το Ocean King, και αλίμονο αν δεν ήταν. Αλλά είχε πλάκα το σκηνικό στον τεχνικό. Το βάζει στο μηχάνημα και μετά από λίγο μου λέει: «Περνάει το τεστ, μια χαρά». Τον ρωτάω στα πόσα Bar το έβαλε, και μου λέει στα πέντε. Του λέω: «Μάστορα, το ρολόι είναι με προδιαγραφές στα 200 Bar και το έβαλες στα πέντε; Βάλτο στα 10, και αν το μηχάνημα μπορούσε να ανέβει στα 50 Bar, θα του κάναμε τεστ στα 50». Και ο μάστορας με κοίταζε λες και ήμουν εξωγήινος!  :D

Φωτισμός στο σκοτάδι
Εδώ έχουμε το δεύτερο θεματάκι με το ρολόι. Και το πρόβλημα φαίνεται και στην φωτογραφία. Δείτε με πόση λιγότερη ένταση φωτίζουν οι δείκτες του ρολογιού, σε σχέση με το dial και την στεφάνη. Και δυστυχώς αυτό αποτυπώνεται και στο σκοτεινό δωμάτιο, στα πρώτα δέκα λεπτά οι δείκτες του ρολογιού φωτίζουν πλέον πολύ λίγο, στα δεκαπέντε λεπτά με το ζόρι διακρίνονται, και στα είκοσι λεπτά έχουν σβήσει εντελώς, οπότε είναι αδύνατον πλέον να διακρίνει κάποιος την ώρα. Αυτό δείχνει καθαρά υποβαθμισμένη ποιότητα υλικού στους δείκτες του ρολογιού, σε σχέση με το υλικό που χρησιμοποιείται στο dial και στην στεφάνη που εξακολουθούν να φωτίζουν για πολλή περισσότερη ώρα.

Ακρίβεια χρονομετρίας
Και εδώ δεν έμεινα ικανοποιημένος, περίμενα κάτι καλύτερο. Το ρολόι είναι στο + σε όλες τις θέσεις που μετρήθηκε, στο εύρος από +6 έως +12 δευτερόλεπτα την ημέρα. Φορεμένο στο χέρι τις δύο πρώτες μέρες, παίζει στα +7 δευτερόλεπτα την ημέρα. Και χάνει καθαρά από το WCC με τον ταπεινό NH35 που παίζει εδώ και ένα μήνα σταθερά στα -4 δευτερόλεπτα την ημέρα. Σε αυτή τη κατηγορία τιμής περίμενα ότι θα έχει γίνει μία στοιχειώδης ρύθμιση του ρολογιού από το εργοστάσιο, αλλά δεν φαίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο. Σε κανένα δίμηνο και τα δύο ρολόγια, το Ocean King και το WCC, θα πάνε για ρύθμιση στον ίδιο καλό τεχνικό που κατάφερε και μου ρύθμισε το Sector 230 No Limits από το +10 δευτερόλεπτα που έπαιζε, στο εξαιρετικό +1 δευτερόλεπτο την ημέρα. Αν καταφέρει να μου φέρει το Ocean King να παίζει στο εύρος +2-3 δευτερόλεπτα την ημέρα, τότε θα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.  :)

Συμπερασματικά
Το Ocean King είναι ένα θηριώδες σπορ-καταδυτικό, τούμπανο κυριολεκτικά, που απευθύνεται σε ένα ελάχιστο ποσοστό πιθανών αγοραστών, ακόμα και το 0,1% που υπολογίζω μπορεί να είναι υπερβολικό. Το ρολόι είναι φτιαγμένο για τη θάλασσα, και δεν υπάρχει βάθος που μπορεί να πάει ένας δύτης που θα δυσκολέψει το Ocean King, ούτε καν θα το γαργαλήσει θα έλεγα. Το να μην το βάζει κάποιος στη θάλασσα το θεωρώ ιεροσυλία, τότε για ποιο λόγο να το αγοράσει; Εγώ το έχω λατρέψει, η απόλαυση που μου δίνει με τον όγκο και το βάρος του φορώντας το, είναι ασύγκριτη. Και περιμένω φυσικά το επόμενο μπάνιο για να το βρέξω.

Μικρά θεματάκια, όπως η στιβαρότητα του μπρασελέ, και η μικρή διάρκεια του φωτισμού των δεικτών στο σκοτάδι, καθώς και η μέτρια ακρίβεια χρονομετρίας μου στερούν την απόλυτη ικανοποίηση. Αλλά αν ο μάστορας μου το ρυθμίσει καλά, τότε θα είναι μακράν η πιο value for money αγορά ρολογιού που έχω κάνει ποτέ...
friendly
1
funny
0
like
4
wow
0
Members reacted friendly:
Wolf-,
No reactions
Members reacted like:
Dante80,mic,Ef.orange,petros249,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mic

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Ublast
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 06, 2025, 11:28:28 πμ »
Πολύ όμορφη και αναλυτική παρουσίαση και το ρολόι φαίνεται πολύ εργαλείο! Να μην σε απασχολεί καθόλου η ακρίβεια χρονομετρίας, γιατί το ρολόι είναι τελείως καινούργιο και αδούλευτο. Να περιμένεις

τουλάχιστον τρεις μήνες πριν επιχειρήσεις ρύθμιση και βέβαια μόνον αν είσαι απολύτως βέβαιος για τις ικανότητες του τεχνίτη σου, όχι τόσο στην ρύθμιση, αλλά στο να το ανοίξει και να το κλείσει χωρίς το

ενδεχόμενο γρατσουνιάς, αλλά και να σφιχτεί το καπάκι όπως πρέπει, όπως ήταν δηλαδή από το εργοστάσιο. Να το χαίρεσαι με την υγειά σου!  :)
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Zarko,
No reactions
Μιχάλης

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούλιος 06, 2025, 11:56:14 πμ »
Πολύ όμορφη και αναλυτική παρουσίαση και το ρολόι φαίνεται πολύ εργαλείο! Να μην σε απασχολεί καθόλου η ακρίβεια χρονομετρίας, γιατί το ρολόι είναι τελείως καινούργιο και αδούλευτο. Να περιμένεις

τουλάχιστον τρεις μήνες πριν επιχειρήσεις ρύθμιση και βέβαια μόνον αν είσαι απολύτως βέβαιος για τις ικανότητες του τεχνίτη σου, όχι τόσο στην ρύθμιση, αλλά στο να το ανοίξει και να το κλείσει χωρίς το

ενδεχόμενο γρατσουνιάς, αλλά και να σφιχτεί το καπάκι όπως πρέπει, όπως ήταν δηλαδή από το εργοστάσιο. Να το χαίρεσαι με την υγειά σου!  :)

Σε ευχαριστώ!  :)

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον συγκεκριμένο τεχνικό, μου τον συνέστησε ο διαχειριστής george. Ακριβότερος σε σχέση με άλλους τεχνικούς, αλλά η δουλειά του είναι απλά εξαιρετική. Του πήγα το Sector 230 No Limits, που στον τέταρτο μήνα λειτουργίας είχε φτάσει να παίζει στα +10 δευτερόλεπτα την ημέρα, από το +7 που έπαιζε τον πρώτο μήνα.

Όταν μου το ρύθμισε και μου το παρέδωσε χωρίς την παραμικρή γρατζουνιά, το ρολόι έπαιζε σταθερά τους δύο πρώτους μήνες στα +2 δευτερόλεπτα την ημέρα. Ενώ τον τρίτο και τον τέταρτο μήνα έπαιζε σταθερά σαν βράχος στο +1 δευτερόλεπτο την ημέρα!  ???
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
mic,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούλιος 06, 2025, 12:17:23 μμ »
Μπράβο, βρήκες σωστό τεχνίτη
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Zarko,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 06, 2025, 12:45:51 μμ »
Οι πρώτες μου σκέψεις:
-Δεν μου αρέσει ο Κύκλωπας
-Πριν κάποια χρόνια θα μου άρεσε πολύ ο όγκος του και η παρουσία του πάνω στον καρπό. Ίσως σε τιτάνιο να το φόραγα.
Τώρα δεν ακουμπάω ρολόγια που ξέρω ότι δεν θα με βολέψουν σαν καθημερινά.
-Το μπρασελέ φαίνεται μέτριας ποιότητα αλλά για τα λεφτά του εννοείται είναι πολύ καλό.

- Το dial μου αρέσει πολύ
-Μου αρέσει που δεν έχει γυαλάδες και γενικά βγάζει tool αίσθηση.
Ωραία στεφάνη, ωραία κορώνα και γενικά λες ότι είναι ενα ωραίο ρολόι.

Όσο για την sellita..  έχουν περάσει πολλές απο τα χέρια μου και η εμπειρία μου μου λέει ότι αναλόγως τα λεφτά που δίνεις είναι η μέρα με την νύχτα αυτές οι μηχανές...! Πέρα απο την χρονομετρία αντιλαμβάνεσαι την διαφορά στο κούρδισμα αλλά και στην ρύθμιση της ώρας.
Διαφορετικές εκδόσεις λογικά..!!

Όπως και να χει πιστεύω ότι στα λεφτά που έδωσες πήρες ρολογάρα. Σε άλλες εταιρείες ούτε κεραμική στεφάνη δεν παίρνεις.

Καλοφόρετο...

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Zarko,
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 06, 2025, 12:58:17 μμ »
1ον.Τέτοια παρουσίαση, έχουμε καιρό να δούμε ! Εύγε.
2ον. Η εικόνα του ειναι σαν τα πρώτα Sea Dweller των 1200 μέτρων - 4000 πόδια.
3ον. Οσοι έχουν κάνει καταδύσεις, διακρίνουν ΑΜΕΣΩΣ την στεφάνη με την ΣΩΣΤΗ οδόντωση για να ρυθμίζεται και με γάντι.
4ον. Πήρες ΠΟΛΥ ρολόι σε αυτά τα χρήματα.
5ον. Δεν μας έβαλες φωτό από το καπάκι.

Να το χαρείς με υγεία, και περιμένουμε φωτό με ........αλάτια.  :)

ΥΓ. Να μετρήσεις τον όγκο του, για να δούμε πόσο θα ελαφρύνει στην ..........κατάδυση.  ;)
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Zarko,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούλιος 06, 2025, 13:35:48 μμ »
Να το χαρείς με υγεία, και περιμένουμε φωτό με ........αλάτια.  :)

Δεν έχω αδιάβροχη κάμερα δυστυχώς, οπότε το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να βάλω την σύζυγο να προσπαθήσει να του τραβήξει φωτογραφίες στα ρηχά με το κινητό μου.

Και με την ελπίδα να μην της πέσει το κινητό στη θάλασσα!  :D

Και μια που το έφερε η κουβέντα, αν έχεις στη συλλογή κάποιο καταδυτικό 45άρι με lug to lug εκεί κοντά στα 52-54 χιλιοστά, τράβα μια φωτογραφία και ανέβασέ την, πραγματικά είμαι περίεργος πώς θα δείχνει το ρολόι σε καρπό 22,5 εκατοστών!...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ef.orange

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούλιος 06, 2025, 15:25:10 μμ »
Καλησπέρα, φίλε @Zarko ! Καλοφόρετο, πάντα χαρούμενες ώρες!  :)

[Μην με παρεξηγήσεις, απλή άποψη θα πω, πουθενά δεν είμαι ειδικός και εξιδεικευμένος. Μην σε εντυπωσιάζουν τα χιλιάδες μέτρα 200 ή 300Α. Αγορά από σελίδες δημοπρασιών είναι οκ, κανένα θέμα, σίγουρα υπάρχουν πολλά πολλά διαμαντάκια, όμως, προσωπικά, θεωρώ πως, αγορά καινούριου, τιμή 2100 € σε 320 € είναι μεγάλη απόσταση και κάπως πρέπει να εξηγηθεί, πχ αν μιλάμε για ρολόι χειρός με ακραία επαγγελματικά χαρακτηριστικά χωρίς πιστοποίηση που πχ ένα Casio Duro 200m έχει.

Απλά, θεωρώ πως ο ανεξάρτητος κατασκευαστής λέει: το έφτιαξα όπως λένε τα χαρτιά, μετά την πώληση καλή τύχη, δεν δίνω κάτι άλλο. Ως παράδειγμα. Δεν μπορεί πχ καν να συγκριθεί με ένα Citizen Promaster Diver 200m.

Συγχώρεσέ με, απλώς λέω τον σκεπτικισμό μου χωρίς καμία πρόθεση να προσβάλλω. Και πάλι, καλοφόρετο, πάντα χαρούμενες ώρες!]
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούλιος 06, 2025, 16:57:18 μμ »
Καλησπέρα, φίλε @Zarko ! Καλοφόρετο, πάντα χαρούμενες ώρες!  :)

[Μην με παρεξηγήσεις, απλή άποψη θα πω, πουθενά δεν είμαι ειδικός και εξιδεικευμένος. Μην σε εντυπωσιάζουν τα χιλιάδες μέτρα 200 ή 300Α. Αγορά από σελίδες δημοπρασιών είναι οκ, κανένα θέμα, σίγουρα υπάρχουν πολλά πολλά διαμαντάκια, όμως, προσωπικά, θεωρώ πως, αγορά καινούριου, τιμή 2100 € σε 320 € είναι μεγάλη απόσταση και κάπως πρέπει να εξηγηθεί, πχ αν μιλάμε για ρολόι χειρός με ακραία επαγγελματικά χαρακτηριστικά χωρίς πιστοποίηση που πχ ένα Casio Duro 200m έχει.

Απλά, θεωρώ πως ο ανεξάρτητος κατασκευαστής λέει: το έφτιαξα όπως λένε τα χαρτιά, μετά την πώληση καλή τύχη, δεν δίνω κάτι άλλο. Ως παράδειγμα. Δεν μπορεί πχ καν να συγκριθεί με ένα Citizen Promaster Diver 200m.

Συγχώρεσέ με, απλώς λέω τον σκεπτικισμό μου χωρίς καμία πρόθεση να προσβάλλω. Και πάλι, καλοφόρετο, πάντα χαρούμενες ώρες!]

Να "διορθώσω". Το Duro ΔΕΝ έχει πιστοποίηση 200 μέτρα. Απλώς αναφέρει WR 200M.  Αυτό σημαίνει, ανθίσταται στο νερό 20 bar = 20 ατμόσφαιρες. Αν πάρει νερό στα, πχ 32 μέτρα, θα θεωρηθεί, "ατυχές γεγονός". Και δεν θα έχει κάποιος νομικό έρεισμα για παράπονα.

Η "πιστοποίηση", θεωρητικά, ισχύει όταν το ρολόι αναφέρεται σαν Diver's 200. Βάσει των κανονισμών ISO, το Diver's 200 σημαίνει ότι κάθε ένα δοκιμάζεται ξεχωριστά βάσει του ISO. Το Citizen Excalibur που έχω, και αναφέρεται σαν Diver's 200 M, επαναλαμβάνω "θεωρητικά" πάντα, έχει περάσει την αντίστοιχη δοκιμή κατα ISO.

Το βράδυ θα βάλω φωτό.
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Ef.orange,
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούλιος 06, 2025, 17:00:47 μμ »

Δεν έχω αδιάβροχη κάμερα δυστυχώς, οπότε το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να βάλω την σύζυγο να προσπαθήσει να του τραβήξει φωτογραφίες στα ρηχά με το κινητό μου.

Και με την ελπίδα να μην της πέσει το κινητό στη θάλασσα!  :D

Και μια που το έφερε η κουβέντα, αν έχεις στη συλλογή κάποιο καταδυτικό 45άρι με lug to lug εκεί κοντά στα 52-54 χιλιοστά, τράβα μια φωτογραφία και ανέβασέ την, πραγματικά είμαι περίεργος πώς θα δείχνει το ρολόι σε καρπό 22,5 εκατοστών!...

Δεν είπα για υποβρύχιες φωτό.

Οταν κολυμπήσεις, και στεγνώσει και έχει αλάτια, βγάζεις φωτό. Τίποτε άλλο. ;)

Εχω κάποια ρολόγια, αλλά είναι όλα στην θυρίδα. Μόνον το Duro και το CITIZEN είναι όξω, για τα μπάνια. Οπότε, για σε διευκολύνω, θα σχεδιάσω σε χαρτί ένα όπως λες, και θα το ...........φορέσω. Τι διάσταση θέλεις στο λουρακι ? 20-22-24 ?  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιούλιος 06, 2025, 17:28:32 μμ »
Καλησπέρα, φίλε @Giorgos_I !
Ναι ναι, ακολουθώ όσα αναφέρεις, και να πω ξανά, μην παρεξηγηθώ από κανένα φίλο, δεν είμαι ειδικός πουθενά, και με τη θάλασσα, χμμ, μέχρι τα γόνατα και πολύ λέω.

Η αναφορά μου στο Duro μπήκε για να σημειώσω κι εγώ την εγκυρότητα ένδειξης WR, όμως έχεις δίκιο.  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούλιος 06, 2025, 20:03:09 μμ »
Δεν είπα για υποβρύχιες φωτό.

Οταν κολυμπήσεις, και στεγνώσει και έχει αλάτια, βγάζεις φωτό. Τίποτε άλλο. ;)

Εχω κάποια ρολόγια, αλλά είναι όλα στην θυρίδα. Μόνον το Duro και το CITIZEN είναι όξω, για τα μπάνια. Οπότε, για σε διευκολύνω, θα σχεδιάσω σε χαρτί ένα όπως λες, και θα το ...........φορέσω. Τι διάσταση θέλεις στο λουρακι ? 20-22-24 ?  ;)

Μην μπαίνεις στον κόπο φίλε Γιώργο, αλίμονο! Απλά είχα περιέργεια να δω πώς κάθεται σε ένα θηριώδη καρπό των 22,5 εκατοστών, ένα κτηνώδες 45άρι καταδυτικό με lug to lug στα 54 χιλιοστά. Γιατί έχω την εντύπωση ότι μπορεί να φαίνεται ακόμα και μικρό!  ???
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Zarko

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιούλιος 06, 2025, 21:51:23 μμ »

Καμία παρεξήγηση, αλίμονο, χομπίστες είμαστε όλοι μας.  :)

Για το θέμα της τιμής στην Catawiki η εξήγηση είναι σχετικά εύκολη. Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, αλλά επειδή ψωνίζω ρολόγια τέσσερα χρόνια από εκεί, θεωρώ ότι έχω πλέον αρκετή πείρα. Καταρχήν, όπως έγραψα και στην περιγραφή, πολλοί κατασκευαστές ρολογιών ζητάνε εξωφρενικές τιμές λιανικής. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι και η αγορά είναι διατεθειμένη να πληρώσει αυτά τα χρήματα. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο πολλά ρολόγια της Ublast καταλήγουν στην Catawiki και πωλούνται σε πολύ χαμηλότερες τιμές, επειδή ακριβώς δεν μπορούν να πουληθούν στις τιμές λιανικής ή έστω λίγο χαμηλότερα.

Δες για αρχή αυτή τη φωτογραφία. Αυτή τη στιγμή, πωλούνται πέντε Ocean King στη Catawiki. Με τη πρώτη ματιά, θα υπέθετε κανείς ότι και τα πέντε ρολόγια είναι στην ίδια κατάσταση και θα πάνε για την ίδια περίπου τιμή. Αμ έλα ντε που υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά που διαχωρίζει τα τέσσερα πρώτα ρολόγια από το τελευταίο πέμπτο.

Δες τώρα αυτή τη φωτογραφία από τη δημοπρασία από ένα από τα τέσσερα πρώτα Ocean King. Και στα τέσσερα πρώτα ρολόγια ο πωλητής είναι ο ίδιος και είναι επίσημος έμπορος, και είναι ο ίδιος από τον οποίο αγόρασα κι εγώ το δικό μου. Πρόσεξε τώρα τα δύο σημεία που σου έχω κυκλώσει με μαύρο χρώμα.

Δες τώρα τη φωτογραφία από τη δημοπρασία του πέμπτου Ocean King. Και πρόσεξε τη διαφορά στα δύο ίδια σημεία που πάλι σου έχω κυκλώσει. Η τιμή του εκτιμητή έχει πέσει στο μισό. Γιατί άραγε; Πρώτον γιατί ο πωλητής είναι ιδιώτης και δεν έχει καμία σημασία που λέει ότι το ρολόι είναι καινούριο, αφόρετο, με την εγγύησή του σε ισχύ, κτλ. Τα αυτοκόλλητα στο μπρασελέ έχουν αφαιρεθεί και έχουν τοποθετηθεί άλλα.

Το κυριότερο όμως σημείο που κάνει τη διαφορά είναι αυτό. Δες την κάρτα εγγύησης του ρολογιού, με συμπληρωμένη ημερομηνία από τον πωλητή: 29-5-2025. Επομένως, ο τύπος αγόρασε το ρολόι, κάτι είδε που δεν του άρεσε ή δεν του ταίριαζε και έβαλε μέσα σε λίγες μέρες το ρολόι προς πώληση.

Τα τέσσερα πρώτα ρολόγια λοιπόν, έχουν μπει με τιμή ασφαλείας στα 1.600-1800 ευρώ, όπως σου επισημαίνει στο περίπου ο εκτιμητής, πράγμα όμως που δεν ισχύει στη πράξη, όταν η δημοπρασία κοντεύει να λήξει ο εκτιμητής σου κάνει πρόταση να βάλεις μία τιμή στο εύρος 800 έως 1.000 ευρώ για να το πάρεις το ρολόι. Αυτός είναι ο κανόνας για το περίπου 95% των Ocean King που ανεβαίνουν στην Catawiki.

Για το υπόλοιπο περίπου πέντε τοις εκατό των περιπτώσεων, στις οποίες ανήκει και το δικό μου, ένα Ocean King μπαίνει προς πώληση από τον επαγγελματία πωλητή χωρίς αρχική τιμή ασφαλείας, απλά δηλαδή όποιος δώσει τα περισσότερα το παίρνει, όσο χαμηλό κι αν είναι το ποσό. Εννοείται βέβαια ότι όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, συνήθως κάποιον λάκκο έχει η φάβα, μπορεί δηλαδή να υπάρχει κάποιο εντοπισμένο μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημα στο ρολόι και να έχει θεωρηθεί β' διαλογής. Το εύρος τιμής των Ocean King σε αυτές τις δημοπρασίες κινείται συνήθως ανάμεσα στα 400-500 ευρώ, γιατί μόνο τόσα είναι διατεθειμένοι να δώσουν τύποι σαν κι εμένα, που θέλουν να πάρουν κάτι σχετικά ακριβό όσο φθηνότερα γίνεται.

Σε αυτές τις τελευταίες περιπτώσεις αποκλειστικά συμμετείχα κι εγώ κι εγώ τους τελευταίους μήνες, αλλά εγώ δεν ήμουν διατεθειμένος να δώσω ούτε τα 400-500, οπότε τις έχασα όλες, γιατί είχα βάλει σαν ανώτερο όριο τα 300 ευρώ. Και το ρολόι το πήρα καθαρά από τύχη, απλά έτυχε το δικό μου να χτυπηθεί λίγο χαμηλότερα. Το είχα πάει στα 280 ευρώ, και κάποιος άλλος το ανέβασε στα 300, οπότε ήμουν έτοιμος να τα παρατήσω γιατί θεώρησα δεδομένο ότι θα πάει κι αυτό πάνω από τα 400, αλλά κάτι μέσα μου με έτρωγε, και έβαλα σαν τελευταίο ποντάρισμα τα 320 ευρώ και μου έκατσε...  ;D

Για το θέμα της τυποποίησης ISO 6425 είναι πολύ μπλεγμένο το θέμα. Για να θεωρηθεί πιστοποιημένο ένα ρολόι στο πρότυπο δεν αρκεί το λογότυπο Diver's στο dial, και το Ocean King αναφέρει Professional Diver στο dial. Πρέπει το ρολόι να είναι πιστοποιημένο από άλλον ανεξάρτητο φορέα, που θα δοκιμάσει ένα προς ένα ξεχωριστά όλα τα ρολόγια του συγκεκριμένου μοντέλου, και θα δώσει το συγκεκριμένο πιστοποιητικό. Για παράδειγμα, δες εδώ δέκα ρολόγια που όλα φέρουν το λογότυπο diver's στο dial, αλλά μόνο το τελευταίο, και το ακριβότερο όλων, το Sinn T1 στα 2.700 ευρώ, έχει το απαιτούμενο πιστοποιητικό από ανεξάρτητο οργανισμό. Ενώ ακόμα και το Tissot Seastar 2000 δεν υπήρχε καμία περίπτωση να πάρει το πιστοποιητικό, απλά γιατί οι δύο δείκτες του έχουν το ίδιο σχήμα, ενώ το πρότυπο είναι σαφέστατο: Πρέπει ο δείκτης της ώρας να έχει διαφορετικό σχήμα από τον δείκτη των λεπτών, για να μην υπάρχει καμία περίπτωση να τους μπερδέψει ο δύτης.

https://timetransformed.com/2021/08/29/top-ten-iso-6425-diving-watches/

Ας με διορθώσει ο φίλος Giorgos_I όπου θεωρεί ότι κάνω λάθος...
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Ef.orange,
No reactions
No reactions
No reactions

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιούλιος 06, 2025, 22:49:14 μμ »
Φίλε @Zarko , δεν είμαι σε θέση να πω το παραμικρό. Το σωστό είναι να πληροφορηθούμε από επαγγελματίες του χώρου, από σχετικούς τεχνίτες μέχρι επαγγελματίες ιδιοκτήτες καταδυτικών. Σαν καταναλωτής, αυτό που γνωρίζω είναι πως ένδειξη πχ diver απαιτεί και τα ανάλογα νόμιμα κατοχυρωμένα στοιχεία , αν δεν ισχύει ως ένδειξη και υπάρχει στο ρολόι απλά είναι απάτη προς τον καταναλωτή.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος baller

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιούλιος 07, 2025, 00:14:35 πμ »
Καλορίζικο το ρολόι! Με κέρδισε η κεραμική στεφάνη! Σε τέτοια τιμή νομίζω δε βρίσκεις ποτέ κεραμικό bezel...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions