Αποστολέας Θέμα: Tax free αγορά  (Αναγνώστηκε 329 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Antoni-o

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Tax free αγορά
« στις: Απρίλιος 07, 2025, 01:38:18 πμ »
Καλησπέρα παιδιά,

Μεγάλος έρωτας το Junghans Max Bill Chronoscope εδώ και 5-6 χρόνια, το οποίο δοκίμασα στη Βιέννη πρόσφατα για πρώτη φορά και απλά το λάτρεψα. Εκεί συνειδητοποίησα κιόλας οτι επειδή είμαι κάτοικος UK πλέον, οτι η tax free αγορά από χώρα της ΕΕ ίσως είναι πολύ καλή ευκαιρία ώστε να το πάρω αρκετά πιο φθηνά. Η απορία μου είναι η εξής. Αλλάζει σε κάθε χώρα το ποσοστό που μπορώ να γλιτώσω από tax ή είναι ίδιο παντού στις χώρες της ΕΕ; Ταξιδεύω συχνά γενικά, οπότε έλεγα πως είναι καλή ευκαιρία να κάνω την αγορά και να το προσθέσω στη συλλογή μου

Ευχαριστώ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
Απ: Tax free αγορά
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 24, 2025, 20:52:46 μμ »
Αυτό είναι εεεε...?!

Όμορφο...
Άντε με το καλό να γίνει το ρολόι σου..!
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Tax free αγορά
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 25, 2025, 01:06:52 πμ »
Καλησπέρα παιδιά,

Μεγάλος έρωτας το Junghans Max Bill Chronoscope εδώ και 5-6 χρόνια, το οποίο δοκίμασα στη Βιέννη πρόσφατα για πρώτη φορά και απλά το λάτρεψα. Εκεί συνειδητοποίησα κιόλας οτι επειδή είμαι κάτοικος UK πλέον, οτι η tax free αγορά από χώρα της ΕΕ ίσως είναι πολύ καλή ευκαιρία ώστε να το πάρω αρκετά πιο φθηνά. Η απορία μου είναι η εξής. Αλλάζει σε κάθε χώρα το ποσοστό που μπορώ να γλιτώσω από tax ή είναι ίδιο παντού στις χώρες της ΕΕ; Ταξιδεύω συχνά γενικά, οπότε έλεγα πως είναι καλή ευκαιρία να κάνω την αγορά και να το προσθέσω στη συλλογή μου

Ευχαριστώ

Το tax-free, στην δική μου εποχή σήμαινε
-Αγορά σε τόπο εκτός τόπου κατοικίας.
-Καταγραφή στοιχείων σε ειδικη κάρτα τελωνειακού ελέγχου ή διαβατήριο.
-Αφιξη στην χώρα κατοικίας
-Δήλωση στο τελωνείο - σφράγισμα της αποδειξης από το τελωνείο - ή σφραγίδα εισόδου / επιβεβαίωση άφιξης στην χώρα κατοικίας.
-Αποστολή των σχετικων σφραγισμένων παραστατικών στον tax-free πωλητή
-Επιστροφή του tax σε λογαριαμό με χαρακτηριστικό πρόθεμα της χώρας κατοικίας.

Αυτό στις χώρες που εγώ κινηθηκα, UK, USA, Canada, σήμαινε ότι αν ο τόπικός φόρος / τέλη που ίσχυαν ήταν μεγαλύτερη , πληρωμή της διαφορας μεταξύ του επιτρεπόμενου μέγιστου και του tax - εφόσον υπάρχει.

Με άλλα λόγια, ψάξε την διαδικασία, μην βρεθείς να υποχρεώνεσαι σε καταβολή ποσού ίσου ή και μεγαλύτερου του tax.

Αν το έχεις αποκτήσει και το φοράς κατά την είσοδο, θεωρητικά είναι προσωπικό αντικείμενο και δεν φορολογείται, εκτός περιπτώσεων που το αντικείμενο έχει χρυσό, ή είναι τόσο "μαγνήτης" και τραβάει τα βλέματα, και κάποιος φιλότιμος υπάλληλος το εντοπίσει και αρχίσει τις ερωτήσεις.
Και αν είναι απαστράπτον καινούργιο, μπορεί και πάλι να υποχρεωθείς να το δηλώσεις.

Σε ;άλλες χώρες πχ της τέως Σοβιετίας, Ουκρανια - Ρωσία, ζυγίζανε και τα δακτυλίδια / κολιέ / βέρες, και καταγράφανε και το SN του ρολογιού. Αλλα, δεν αναφέρομαι σε τέτοια. Αυτά ήταν εξαιρέσεις, που τις αντιμετωπίσαμε, αφού μάθαμε το μάθημα, με Swatch και χωρις κοσμήματα / βέρες.

Ειδικά με τα τελωνεία της αυτου Μεγαλειότητος, μου είχαν "μπλοκάρει" αντικείμενα, που θεώρησαν ότι έπρεπε να δηλωθούν κατα την είσοδο. Φυσικά, δεν ήμουν μόνιμος κάτοικος UK, αλλά για παραμονή άνω των 3 μηνών, έπρεπε να δηλώνεις κάποια αντικείμενα. Οπότε, πρόσεξε.

Ειδικά σε USA, Canada, τα περιθώρια ήταν μικρά, $ 200, και με κάποια μικρά αντικείμενα σε ....ποφτώνανε. Πλέον, και με την νεα πολιτικη τους, πιθανόν να είναι χειρότερα.

Την στιγμή που πλέον δεν είναι ενιαία αγορά, σιγουρέψου τι κανονισμούς έχουν εισαγάγει για να μην την πατήσεις.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.