Αποστολέας Θέμα: ..ηλιακός θερμοσίφωνας, ..μπαταρία αυτοκινήτου ..και 25η Μαρτίου  (Αναγνώστηκε 1594 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ

.....ενός κακού μύρια έπονται.

Ειχα το πλυντήριο ρούχων, που , το νέο το παρέδωσαν την Πέμπτη και το εγκατέστησα γλυτώνοντας την .........σκάφη, λέω, "τώρα θα ηρεμήσω", αλλά,...........βγαίνει την Παρασκευή το απόγευμα η κυρία να πάει Σ/Μ και επιστρέφει σε 1 λεπτό "...το αυτοκίνητο δεν παίρνει μπρός"???

Πριν καλά καλά σηκωθώ να βγώ έξω να πάω να δώ, έρχονται και οι βλαστοί "....μπαμπά, ο θερμοσίφωνας δεν δουλεύει". Που είναι μεν ηλιακός, αλλά, με 3 μέρες συννεφιά, και τόσα ντούς ημερησίως, αναλώνονται όλα τα 160 λίτρα, και αν δεν δουλεύει το ηλεκτρικό μέρος, ............κρύο το νερό.  :(

Ω ρε, ωραίο 3-ήμερο θα περάσω.  :-[

Αντε έξω, αντε έλεγχος αυτοκινήτου, ---------> μπαταρία τέλος. Μα είναι δυνατόν, Banner 3 ετών ?

Γίνεται. Πως δεν γίνεται. Αν οι διαδρομές είναι από εδώ στο Σ/Μ και πίσω, σύνολο 1 χιλιόμετρο με το ζόρι, απαξ εβδομαδιαίως, γίνεται.

Εκκίνηση με καλώδια από δότη, Σάββατο πρωϊ, και παρκάρισμα στον χώρο του  "γκαράζ". Κούμπωμα στον φορτιστή, έλεγχος λειτουργίας φόρτισης, και ........περιμένουμε. Να δώ, πόσο θα κρατάει ( τάση - Resting Voltage ) μετά την ολοκλήρωση, δηλαδή σε τι κατάσταση απόδοσης είναι την άλλη ημέρα το πρωϊ. Βοηθάει πλέον που είναι ..........Ανοιξη, γιατί τον χειμώνα με τα κρύα, οι μπαταρίες, ........καπούτ εύκολα. .

Ενδεικτικός πίνακας φόρτισης - τάσης.

Charging Status %   Car Battery Resting Voltage
100% (Fully charged)          12.6-12.7V
90%                                  12.5V
80%                                  12.4V
70%                                  12.3V
60%                                  12.2V
50%                  12.0V
40%                                  11.9V
30%                                  11.8V
20%                                  11.7V
10%                                  11.6V

Φυσικά, αν είναι στην κόκκινη ζώνη, θέλει αλλαγή, αλλά με μια Banner, δεν πιστεύω ότι θα έχω πρόβλημα. Το άφησα να φορτίζει. Μετά, όταν πάρει μπρός, έλεγχος φόρτισης από το δυναμό του ( που είναι ............εναλλάκτης ), ότι φορτίζει κανονικά, στα 13,8-14,2 V. Αρα, περιμένω, και πάω στην επόμενη εργασία.

Πάω στην ταράτσα. Από την σκάλα. Δεν εχει ασανσέρ.

Ανοιγμα του καπακιού, μέτρημα αντίστασης του θερμαντικού, ΟΚ, μέτρηση αντίστασης αυτομάτου ρύθμισης ( θερμοστάτη ) όχι ΟΚ.

Αρα, βρέθηκε ο ένοχος.

και το σημείο. Εκανε σκεδαση ( σπινθήρα ) ανέβασε θερμορασία, έλιωσε και καπνίστηκε.

Η "νεκροψία" ΠΑΝΤΑ δείχνει τα αίτια και τον ένοχο.

Αρα, αλλάζω τον θερμοστάτη ελέγχου και όλα τέλεια. Κόστος ? Ειδα σκρούτζ 6-8-10 Ε με + 3 ή 5 για αποστολή. Ε, πόσο παραπάνω να το έχει ο ηλεκτρολόγος της γειτονιάς ?  ::) Από Τρίτη δηλαδή.

Το ότι γλύτωσα την αντίσταση που έχει την φλάντζα με τις 8 βίδες, ανοίγεις, τρέξιμο νερών, αλλαγή, στεγάνωση, ξαναγέμισμα του ηλιακού με κάνει χαρούμενο.
Φυσικά, και ο σπινθηρισμός, προβληματίζει, μάλλον απώλεια της ελαστικοτητας της πλατίνας και της στιγμιαίας επαφής.

Ελπίζω, το κακό να .........τριτωσε, γιατί κατέληξα "Ηλεκτρολόγος - υδραυλικός βάρδιας" αλλά, χωρίς αμοιβή.  :o ή μάλλον, 35 Ε η προετοιμασία σύνδεσης του πλυντηρίου, οδική βοήθεια ( δωρεάν ) και ηλεκτρολόγος / υδραυλικός επίσκεψη - επισκευή ηλιακού .......40 Ε ? Χωρίς το πράμα. Αρα, κέρδος, ή μάλλον αποφυγή ......απώλειας, 70 Ε. Αρα, δικαιούμαι λοιπόν ένα νέο Casio Duro   ;)                                 

Ελπίζω να μην αντιμετωπίσω αλλες ζημιές. Εκτός της κλασικής άνοιας που με δέρνει

Πάω για .........ευχέλαιο.  :)
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,pugman,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Συνδεδεμένος makfil

• Member
  • **
    • Προφίλ
Απορία: που βρίσκεις Casio Duro με 70€?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tigergreg

• Sr. Member
    • Προφίλ
.....ενός κακού μύρια έπονται.

Αυτο  ακριβως....

Αν  τριτωσει   ριξε  ενα  τζοκερ....δεν  ξερεις  πως  γυρναει  η  τυχη!!! ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Perseas El Primero

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Τι να πω, χαρά στο κουράγιο σου.

Να προτείνω εναν αγιασμό επί των ηλεκτρικών συσκευών (μην τις ραντίσει πολύ μόνον ο Πάτερ)
και φώναξε μερικές φορές δυνατά "Σκόρδα στα μάτια σας και πιπεριά στον πισινό σας!" (γιατροσόφι της γιαγιάς μου για το μάτι, ΠΙΑΝΕΙ!)

Ελπίζω με τέτοια κέφια της τύχης σου, να μπήκες στα ηλεκτρικά με γείωση στο αριστερό και λαστιχένιες σόλες  :D

Για να σου φτιάξω το κέφι, να σου πω σε γενικές γραμμές, πόσο χειρότερα είναι και τα τρια αυτά ζητήματα στα "ονειρεμένα" ΗΑΕ

Πρώτον οι μπαταρίες αυτοκινήτου τα φτύνουν στους 18 μήνες με εκνευριστική ακρίβεια. Λένε λόγω καιρικών συνθηκών. Με αποτέλεσμα να αλλάζουμε προληπτικά. Τελευταία άρχισαν να βάζουν ενισχυμένες που κρατάνε περισσότερο, αλλά μου φαίνεται θα έχουμε άλλα προβλήματα.
Τα πλυντήρια ρούχων/πιάτων, εκτός του ότι ζορίζονται από το τραγικό νερό που έχουμε εδώ, είναι πάντα μια μικρή περιπέτεια στην εγκατάσταση (έχω εγκαταστήσει για μένα και για άλλους καμιά 10ρια). Κι αυτό γιατί σε όλο τον κόσμο τα διαμερίσματα έχουν παροχή 3/4" (τη γνωστή σε εμάς "πλυντηρίου") κι εδώ ΠΑΝΤΟΥ, νέα και παλιά,  έχουν 1/2" και μάλιστα χειρίστης ποιότητας. Βάζε μετατροπείς, τεφλόν, να μη χωράνε στις γωνίες, άσε.
Και τελευταίο και καλό, πουθενά ηλιακοί. Μόνο ηλεκτρικοί, made in Egypt, Saudi και δε συμμαζεύεται. Η μονη πιθανότητα να μη χαλάσουν είναι να τους έχεις μόνιμα να καίνε. Αν κάνεις το λάθος να τους σβήνεις στην 3η, 4η φορά καίγονται. Εδώ υπάρχει βέβαια και το άλλο θέμα, ότι το "κρύο" νερό 6 μήνες το χρόνο βράζει (όχι λιγο στην αρχή σαν την Αθήνα τον Αύγουστο. Συνέχεια και όλο το 24ωρο). Λίγα κτίρια έχουν chillers για να κατεβάζουνε θερμοκρασία. Οπότε τί κάνεις με το που μπει ο Μάης? Κλείνεις τον ηλέκτρικό, περιμένεις 1-2 μέρες το νερό μες στο λέβητα να πάρει θερμοκρασία διαμερίσματος, και για κρύο ανοίγεις το ζεστό και τούμπαλιν.

Κατά τα άλλα όμως είμαστε τζετσετ, ριτς εντ φέημους
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Members reacted friendly:
sea_dweller,
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
Τι να πω, χαρά στο κουράγιο σου.

Να προτείνω εναν αγιασμό επί των ηλεκτρικών συσκευών (μην τις ραντίσει πολύ μόνον ο Πάτερ)
και φώναξε μερικές φορές δυνατά "Σκόρδα στα μάτια σας και πιπεριά στον πισινό σας!" (γιατροσόφι της γιαγιάς μου για το μάτι, ΠΙΑΝΕΙ!)

Ελπίζω με τέτοια κέφια της τύχης σου, να μπήκες στα ηλεκτρικά με γείωση στο αριστερό και λαστιχένιες σόλες  :D

Για να σου φτιάξω το κέφι, να σου πω σε γενικές γραμμές, πόσο χειρότερα είναι και τα τρια αυτά ζητήματα στα "ονειρεμένα" ΗΑΕ

Πρώτον οι μπαταρίες αυτοκινήτου τα φτύνουν στους 18 μήνες με εκνευριστική ακρίβεια. Λένε λόγω καιρικών συνθηκών. Με αποτέλεσμα να αλλάζουμε προληπτικά. Τελευταία άρχισαν να βάζουν ενισχυμένες που κρατάνε περισσότερο, αλλά μου φαίνεται θα έχουμε άλλα προβλήματα.
Τα πλυντήρια ρούχων/πιάτων, εκτός του ότι ζορίζονται από το τραγικό νερό που έχουμε εδώ, είναι πάντα μια μικρή περιπέτεια στην εγκατάσταση (έχω εγκαταστήσει για μένα και για άλλους καμιά 10ρια). Κι αυτό γιατί σε όλο τον κόσμο τα διαμερίσματα έχουν παροχή 3/4" (τη γνωστή σε εμάς "πλυντηρίου") κι εδώ ΠΑΝΤΟΥ, νέα και παλιά,  έχουν 1/2" και μάλιστα χειρίστης ποιότητας. Βάζε μετατροπείς, τεφλόν, να μη χωράνε στις γωνίες, άσε.
Και τελευταίο και καλό, πουθενά ηλιακοί. Μόνο ηλεκτρικοί, made in Egypt, Saudi και δε συμμαζεύεται. Η μονη πιθανότητα να μη χαλάσουν είναι να τους έχεις μόνιμα να καίνε. Αν κάνεις το λάθος να τους σβήνεις στην 3η, 4η φορά καίγονται. Εδώ υπάρχει βέβαια και το άλλο θέμα, ότι το "κρύο" νερό 6 μήνες το χρόνο βράζει (όχι λιγο στην αρχή σαν την Αθήνα τον Αύγουστο. Συνέχεια και όλο το 24ωρο). Λίγα κτίρια έχουν chillers για να κατεβάζουνε θερμοκρασία. Οπότε τί κάνεις με το που μπει ο Μάης? Κλείνεις τον ηλέκτρικό, περιμένεις 1-2 μέρες το νερό μες στο λέβητα να πάρει θερμοκρασία διαμερίσματος, και για κρύο ανοίγεις το ζεστό και τούμπαλιν.

Κατά τα άλλα όμως είμαστε τζετσετ, ριτς εντ φέημους

:D :D :D :D :D

Μου δίνεις κουράγιο.

Πάντως, και εδώ οι μπαταρίες αυτοκινήτων, από μια .......τυπική σύμπτωση, στα 2 χρόνια,..........χαλάνε. Λες και έχουν ρολόι μέσα και ξέρουν πότε τελειώνει η .......εγγύηση. Και μιλάμε για καλές μάρκες, υποτίθεται Γερμανικών προδιαγραφών.

Παλαιοτερα, με το που τελείωνε η εγγύηση, τις ξυράφιαζα, ξεβίδωνα τις τάπες, και συμπλήρωνα υγρά. Και ζούσαν 4-5-6-7 χρόνια. Σε ένα αυτοκίνητο, είχα μία Barren για ..................12 χρόνια !  ;D

Πλέον, είναι σφραγισμενες ΧΩΡΙΣ τάπες. Καπάκια κολλημένα με υψίσυχνα, οπότε δεν μπορείς να κανεις τίποτα. Ειχα σε ένα Golf, μια μπαταρία με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ, Sohnen ή κάτι τέτοιο. Με τάπες. Και εκείνη είχε ζήσει 10 τόσα χρονια.

Σχετικά με εκεί, τις ζεστές χώρες, το νερό είναι τραγικής ποιότητας. Και εξαρτάται από που προέρχεται. Αφαλατώσεις, όσμωση, κλπ. Και τα τέως πηγάδια, είχαν νερό διυλισμένο  ??? από πάνω κατουράνε οι καμήλες και από κάτω έπαιρναν νερό να πιούνε.  :D :D :D

Ολες οι φυλές που ζούσαν έτσι, με στέρηση νερού στην ουσία, έπασχαν από πέτρες στα νεφρά, και οι λεφτάδες ερχόντουσαν στο Λουτράκι για το νερό του, πολύ Μαγνήσιο, που τις λιώνει.

Τα υπόλοιπα, σχεδόν γνωστά σε όσους είχαν επαφή με αυτές τις χώρες, εγώ είχα από το 1973, και αρκετά ταξίδια στην ΣΑ. Μέχρι το 1996, την τελευτάια μου φορά. Υπογράφαμε ότι γνωρίζουμε τον νόμο, ότι κινδυνεύουμε με αποκεφαλισμό ή αποκοπή του καρπού αν παραβούμε τους νόμους. Μπρρρρρρρρρ.

Στα τεχνικά, πίστευα ότι ήταν σε καλύτερη μοίρα, μια και εκεί δραστηριοποιήθηκαν πολλές και Ελληνικές, αλλά και ξένες φίρμες, με τεχνικό υπόβαθρο. Λίγο έλειψε να είμαι και εγώ εκεί, με την μεγαλύτερη φίρμα του τότε, του Λάτση.

Και ξέρω και πολλές ιστορίες, από φίλους που έζησαν εκεί - μηχανικούς και άλλους, που οι μισές να είναι σωστές, τύφλα να έχουμε εμείς εδώ με τα ....μπαξίσια.  ::) Εχει και εκεί τις ιδιαιτερότητές του. Θέλει δύναμη.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Badass Gentleman

• Members+
  • VIP Member
  • Billy
    • Προφίλ
Η λύση είναι μία,μπαταρίες ανοιχτού τύπου κ συμπληρώνεις νεράκι...απλά είναι ψιλοακριβες...
Αν το αυτοκίνητο παίρνει agm με εξαερισμο αυτές αντέχουν αν το τσουλας το αυτοκίνητο αλλιώς παίρνεις φορτιστή κ τον έχεις μόνιμα στο αμάξι όσο δεν το κουνάς...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
«Παντού υπάρχει νόμος, στα ρολογια όχι όμως...» 

Αποσυνδεδεμένος ngavoun

• Sr. Member
    • Προφίλ
Κύριε Γιώργο ένα είναι το σίγουρο.. Με όλα αυτά που κάνατε σας αξίζει καινούργιο duro

Sent from my moto g54 5G using Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
Απορία: που βρίσκεις Casio Duro με 70€?

....όλα τα αρχικά, από Αμερική και μετά από τον Ισπανό. Τελευταία τα είχε 80 Ε.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
Κύριε Γιώργο ένα είναι το σίγουρο.. Με όλα αυτά που κάνατε σας αξίζει καινούργιο duro

Το μήνυμά σας διαβιβάζεται ως επείγον στην σύζυγο που λέει ότι δεν το δικαιούμαι.  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος ngavoun

• Sr. Member
    • Προφίλ
Το μήνυμά σας διαβιβάζεται ως επείγον στην σύζυγο που λέει ότι δεν το δικαιούμαι.  ;)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Σας πληροφορώ ότι υπάρχει κάτι πολύ χειρότερο από την παντόφλα.

Πρόσφατα αγόρασα μια ροζ γραβάτα Hermes (τί τό θελα?)

Πάω σπίτί και περιμένω τις εξής αντιδράσεις
- Τόσα λεφτά για μια γραβάτα?
- Χάλια είναι το ροζ!
- Αντί να ξοδέψεις τα ίδια λεφτά για τίποτα πιο χρήσιμο...

Κι αντί των παραπάνω, ή ανάλογων παντοφλικών αντιδράσεων, μου ρθε το αστροπελέκι:

"Θέλω κι εγώ Hermes"

:'(
friendly
0
funny
2
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
pugman,tigergreg,
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
:D :D :D :D :D

Μου δίνεις κουράγιο.

Πάντως, και εδώ οι μπαταρίες αυτοκινήτων, από μια .......τυπική σύμπτωση, στα 2 χρόνια,..........χαλάνε. Λες και έχουν ρολόι μέσα και ξέρουν πότε τελειώνει η .......εγγύηση. Και μιλάμε για καλές μάρκες, υποτίθεται Γερμανικών προδιαγραφών.

Παλαιοτερα, με το που τελείωνε η εγγύηση, τις ξυράφιαζα, ξεβίδωνα τις τάπες, και συμπλήρωνα υγρά. Και ζούσαν 4-5-6-7 χρόνια. Σε ένα αυτοκίνητο, είχα μία Barren για ..................12 χρόνια !  ;D

Πλέον, είναι σφραγισμενες ΧΩΡΙΣ τάπες. Καπάκια κολλημένα με υψίσυχνα, οπότε δεν μπορείς να κανεις τίποτα. Ειχα σε ένα Golf, μια μπαταρία με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ, Sohnen ή κάτι τέτοιο. Με τάπες. Και εκείνη είχε ζήσει 10 τόσα χρονια.

Σχετικά με εκεί, τις ζεστές χώρες, το νερό είναι τραγικής ποιότητας. Και εξαρτάται από που προέρχεται. Αφαλατώσεις, όσμωση, κλπ. Και τα τέως πηγάδια, είχαν νερό διυλισμένο  ??? από πάνω κατουράνε οι καμήλες και από κάτω έπαιρναν νερό να πιούνε.  :D :D :D

Ολες οι φυλές που ζούσαν έτσι, με στέρηση νερού στην ουσία, έπασχαν από πέτρες στα νεφρά, και οι λεφτάδες ερχόντουσαν στο Λουτράκι για το νερό του, πολύ Μαγνήσιο, που τις λιώνει.

Τα υπόλοιπα, σχεδόν γνωστά σε όσους είχαν επαφή με αυτές τις χώρες, εγώ είχα από το 1973, και αρκετά ταξίδια στην ΣΑ. Μέχρι το 1996, την τελευτάια μου φορά. Υπογράφαμε ότι γνωρίζουμε τον νόμο, ότι κινδυνεύουμε με αποκεφαλισμό ή αποκοπή του καρπού αν παραβούμε τους νόμους. Μπρρρρρρρρρ.

Στα τεχνικά, πίστευα ότι ήταν σε καλύτερη μοίρα, μια και εκεί δραστηριοποιήθηκαν πολλές και Ελληνικές, αλλά και ξένες φίρμες, με τεχνικό υπόβαθρο. Λίγο έλειψε να είμαι και εγώ εκεί, με την μεγαλύτερη φίρμα του τότε, του Λάτση.

Και ξέρω και πολλές ιστορίες, από φίλους που έζησαν εκεί - μηχανικούς και άλλους, που οι μισές να είναι σωστές, τύφλα να έχουμε εμείς εδώ με τα ....μπαξίσια.  ::) Εχει και εκεί τις ιδιαιτερότητές του. Θέλει δύναμη.

Αυτό με τις μπαταρίες και τις εγγυήσεις ισχύει, γιατί εδω, έχουν 1 χρόνο εγγύηση! Τυχαίο? Δε νομίζω...
Και κάποιες Varta με 2ετή είναι τόσο ακριβές που σε βάθος χρόνου δεν αξίζουν.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ

..........βγαίνει την Παρασκευή το απόγευμα η κυρία να πάει Σ/Μ και επιστρέφει σε 1 λεπτό "...το αυτοκίνητο δεν παίρνει μπρός"???

Αντε έξω, αντε έλεγχος αυτοκινήτου, ---------> μπαταρία τέλος. Μα είναι δυνατόν, Banner 3 ετών ?

Κούμπωμα στον φορτιστή, έλεγχος λειτουργίας φόρτισης, και ........περιμένουμε. Να δώ, πόσο θα κρατάει ( τάση - Resting Voltage ) μετά την ολοκλήρωση, δηλαδή σε τι κατάσταση απόδοσης είναι την άλλη ημέρα το πρωϊ. Βοηθάει πλέον που είναι ..........Ανοιξη, γιατί τον χειμώνα με τα κρύα, οι μπαταρίες, ........καπούτ εύκολα. (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.).

Ενδεικτικός πίνακας φόρτισης - τάσης.

Charging Status %   Car Battery Resting Voltage
100% (Fully charged)          12.6-12.7V
90%                                  12.5V
80%                                  12.4V
70%                                  12.3V
60%                                  12.2V
50%                  12.0V
40%                                  11.9V
30%                                  11.8V
20%                                  11.7V
10%                                  11.6V

..........................

Μετά από 12 ώρες φόρτιση, και 24 ακινησίας, χωρίς φορτία, εν κενώ, ( εκτός συναγερμου που δεν κλείνει ) , ένδειξη 12,5. 3 ετών !

Α ρε Banner, τα αξίζεις τα λεφτά σου. !
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Sr. Member
    • Προφίλ
BOSCH  S5008  77AH   3  χρονων  12,6v   μετα  απο  6  μηνες  καθισιου  αλλα  ειχα  βγαλε  τον  πολο!!!

Την  ειχα  παρει  71  ευρω  και  τωρα  εχει  91!!!!

Μπανερ  και  σωνενσαιν   ειναι  μεν  γερμανικες  αλλα  δεν  ειναι  αυτο  που  ηταν  καποτε.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Giorgos_I,