Τα ΕΛΤΑ τα χρησιμοποιούσα όσο μπορώ και θεωρούσα ότι αξίζει να έχουν τη στήριξη μας.
Εδώ και κάποιο καιρό όμως έχουν πάει κατά διόλου οι υπηρεσίες τους. Αντιμετωπίζω συνέχεια προβλήματα, ειδικά στο να παραλάβω αντικείμενα από έξω που χάνεται το tracking στη διαδρομή ή που συχνά καταλήγουν σε άσχετα υποκαταστήματα και όχι σε αυτό της περιοχής μου ή που φτάνουν στο υποκατάστημα (βάσει του tracking), αλλά δεν μου τα παραδίδουν για 2-3 ημέρες γιατί δεν ξέρουν που τα έχει βάλει ο συνάδελφός τους.
Το τελευταίο όμως περιστατικό ξεχείλισε το ποτήρι.
Στις 10/10 βάζω σε ένα μικρό φάκελο ένα υφασμάτινο λουράκι (δλδ δεν είχε ούτε όγκο, ούτε βάρος) και πάω στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ για να το στείλω σε ένα φίλο στη Θεσσαλονίκη. Επιλέγω αποστολή με ιχνηλάτιση και με ενημερώνουν ότι σε 2-3 μέρες θα φτάσει λογικά.
Όντως στις 12/10 φτάνει Θεσσαλονίκη και από εκεί και πέρα για μία εβδομάδα το κρατάνε στη Μ.Δ. και δεν το προωθούν για παράδοση.
Μετά από 2-3 ηλεκτρονικές επικοινωνίες που κατάφερα να έχω μέσω του site των ΕΛΤΑ, ζητώντας απλά να παραδώσουν τον φάκελο και τίποτα παραπάνω, και αφού μου απάντησαν άσχετα πράγματα που δεν τους είχα ρωτήσει (όπως πληροφορίες για τις υπηρεσίες τους, όπως το ότι δεν παρέχουν αποζημίωση κλπ.) μου είπαν τελικά ότι...
“Σε απάντηση του ηλεκτρονικού σας μηνύματος σας ενημερώνουμε ότι το συγκεκριμένο αντικείμενο έχει ελλείποντα τέλη καθώς έχει τιμολογηθεί στη κατηγορία μικρά και όχι μεγάλα όπως προβλέπεται στο νέο τιμολόγιο.”
Άρα, επειδή αυτοί έβγαλαν νέο τιμολόγιο, επειδή ο υπάλληλος που παρέλαβε το φάκελο, δεν μέτρησε το πάχος στη συγκεκριμένη άκρη του φακέλου που βρισκόταν το λουράκι και επειδή με χρέωσε όπως έκρινε (που κατά τη γνώμη μου σωστά έκρινε) για έναν μικρό, λεπτό και πανάλαφρο φάκελο, αυτοί έκριναν ότι δεν θα το παραδώσουν, αλλά ούτε θα το επιστρέψουν.
Και το χειρότερο, έμμεσα με κατηγορούν ότι τους έκλεψα κιόλας και πλήρωσα λιγότερα και άρα τι θέλω τώρα και μιλάω!
Λυπάμαι πραγματικά, αλλά είναι σαν να κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια να διώξουν και τους τελευταίους πελάτες που έχουν…