Αποστολέας Θέμα: Ναυάγιο στην Πύλο - Ανάλυση στοιχείων - Προσεγγιστική μελέτη  (Αναγνώστηκε 3654 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος criskalts

• Sr. Member
    • Προφίλ
Εγώ, έκανα μια ανάλυση με στοιχεία και εξηγώ, γιατί δεν πιστεύω τον αριθμό των επιβατων. Και φυσικά, είμαι ανοικτός σε κάθε παρατήρηση / διόρθωση. Δεν έβγαλα εγώ το τελικο συμπέρασμα, δεν δίκασα, δεν κατηγόρησα, και η υπόθεση τέλος. Την άποψή μου εξέθεσα, και όποιος εκτίθεται, πρέπει να είναι ανοικτός σε κριτική και άλλες απόψεις. Και εγώ, είμαι.

Σχετικά με το λιμενικό, να σχολιάσει ο εκπρόσωπος, σχετικά με την νομοθεσία, η αρμόδια ΕΕ.

Καταλαβαίνεις πως το εννοώ. Δεν αποφεύγω την απάντηση. Απλώς μένω μέσα στα πλαίσια της γνώσης μου και των ευθυνών μου.
Γιώργο δεν σε δίκασα και δεν σε κατηγόρησα για  τίποτα, το αντίθετο, απλά κάποιες απορίες μου εξέφρασα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Γιώργο δεν σε δίκασα και δεν σε κατηγόρησα για  τίποτα, το αντίθετο, απλά κάποιες απορίες μου εξέφρασα.

Ναι καλέ μου, δεν παραπονέθηκα, το αντίθετο, διευκρίνησα την θέση μου. Και σε ευχαριστώ, και εσένα, και τους άλλους, που διαβασατε και κανετε και ερωτήσεις / διευκρινισεις. ΔΕν είναι κομματική ανακοίνωση. Σκέψεις ενός  είναι.  ;)

Εχω δηλώσει, ότι ο μόνος μου με εκνευρίζει, και τσακώνομαι, είναι ο οικονομικός έφορος. Αλλά, αυτός έχει το πάνω χέρι, και πάντα ......χάνω.  :(
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Dante80,hill,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος jiorg

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
Γιωργο εξαιρετικη αναλυση απο ναυπηγικης αποψης, καθως ειναι ιδιαιτερα σκαφη τα ψαραδικα.
Επισης δε νομιζω ζω οτι υπαρχει ΣΟΦΡΩΝ ανθρωπος που θα αναφερθει στο λιμενικο μας σωμα με απαξιωτικο υφος και για αυτο το συμβαν και γενικοτερα - δε θα ηθελα μα επεκταθω αλλο εδω.
Για οποιον ασχολειται με τη ναυτιλια, κατανοει καποια βασικα δεδομενα και τις αρχες και τπυς νομους που διεπουν τη θαλασσια κινηση.
Δυστυχως ειμαστε σε μια χωρα που συχνα πυκνα ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ βγαζουμε συμπερασματα και δικαζουμε....
Να ειναι καλα οσοι σωθηκαν, ας αναπαυθει η ψυχη οσον χαθηκαν και ας ελπισουμε να  σωσουμε - λαος νησιωτικος ( και ηπειρωτικος παρακτιος αν χρειαστει) - και τα σωματα ασφαλειας με τις ΦΙΛΟΤΙΜΕΣ προσπαθειες τους οσους μπορουμε απο παρομοιες καταστασεις....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Δυστυχως ειμαστε σε μια χωρα που συχνα πυκνα ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ βγαζουμε συμπερασματα και δικαζουμε....

Γενικά ισχύει αυτό αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση όχι τόσο πολύ.Στην προκειμένη κάποιοι,πολύ
 απλά,θέλουν διακαώς να προκύψουν ευθύνες για το λιμενικό και το τραβάνε από τα μαλλιά προς αυτή την κατεύθυνση.
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
sea_dweller,Gnl1977,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος hill

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
αψογος Γιωργο!!!
κριμα για τους ανθρωπους..πραγματικα λυπαμαι για την καταλιξη τους.....
......
......
ΑΛΛΑ ΕΘΝΙΚΟ πενθος ?????
ηταν μερος του εθνους μας? ηταν σε χωρικα μας υδατα ??
νομιζω τα ΜΜΕ το παιζουν το θεμα οπως τους βολευει......
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Giorgos_I,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
@Giorgos_I , Γιώργο πολλά μπράβο για τον χρόνο που διέθεσες για την ανάλυση/εκτίμηση σου!

Χρειάζονται και τέτοιες ματιές στο δυσάρεστο αυτό γεγονός, γιατί οι "αλληλέγυοι" και οι "ανθρωπιστές" έχουν πέσει σαν τα κοράκια στο θέμα.... ;)
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
hill,Argo982001,
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
@Giorgos_I , Γιώργο πολλά μπράβο για τον χρόνο που διέθεσες για την ανάλυση/εκτίμηση σου!

Χρειάζονται και τέτοιες ματιές στο δυσάρεστο αυτό γεγονός, γιατί οι "αλληλέγυοι" και οι "ανθρωπιστές" έχουν πέσει σαν τα κοράκια στο θέμα.... ;)

Η αποδοχή από ένα άτομο του χώρου όπως εσύ, είναι η ανταμοιβή για τον χρόνο - κόπο.

Η παράθεση στοιχείων έγινε για να μπορούν οι πλατιές λαϊκές μάζες να διαχωρίζουν τον σανό από την πραγματικότητα.

Δεν διεκδικώ ούτε το αλάθητο, ούτε την απόλυτη γνώση.

Απλώς, αγανακτησα με τις μπαρουφες και είπα να παραθέσω στοιχεία.

Για όσους δεν ξέρουν, έχω και ένα πτυχίο marine engineering  και κάποια χρόνια στον χώρο της ναυτιλίας, δεν έκανα κοπτοραπτικη αγνώστου υλικού που βρήκα στο Wikipedia.

friendly
0
funny
0
like
3
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Spyoly,hill,ngavoun,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
...και έχω ακόμα κάποια συμπληρώματα. Μόλις τελειώσω τα καθήκοντα παππού.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
hill,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• Sr. Member
    • Προφίλ
    • Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
Ποιοι τραβουσαν τις φωτο και τα βιντεο απο ψηλα πριν βουλιαξει το πλοιαριο
Ποιος τα εδωσε στα ΜΜΕ ?
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
hill,
No reactions
Γιώργος - ΦΛΩΡΙΝΑ

• Legend
    • Προφίλ
...εδώ, υπάρχει από ότι καταλάβαμε ένα ....... κενό, που θα αποκαλυφθεί αργότερα.

Τίποτε δεν μένει κρυφό κάτω από τον ήλιο.

Προσωπικά, δεν μπαίνω σε αυτό, παραμένω στην επεξεργασία των υφιστάμενων στοιχείων.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
...και έχω ακόμα κάποια συμπληρώματα. Μόλις τελειώσω τα καθήκοντα παππού.

Θα γράψω κι εγώ την προσωπική μου εμπειρία σε παρόμοια περίσταση ( εκεί βέβαια σώσαμε τον κόσμο).  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
...αλλά, πόσοι επιβάτες, που είναι το κρίσιμο, ήταν πάνω στο σκάφος ? Μα, όσοι, .................χώραγαν !  ???

Για να διαμορφώσω άποψη, καθησα και μέτρησα. Από τις φωτό. Κεφάλι - κεφάλι, χρώμα - χρώμα, έναν - έναν.

Και με γνώση των χώρων, διαθέσιμων τετραγωνικών, με έξω τα βίντσια, έξω οι εξοπλισμοί, για απόκτηση επι πλέον χώρων, πόσοι βγαίνουν ?

Στο κόκκινο, αντε 50
Στο κίιτρινο, άντε 100
Στι μπλέ, αντε 20 ανα πλευρά, ------> 40
Στο πράσινο, αντε 50
Στο πορτοκαλί , άντε 15

Σύνολο------> μετα βίας 250. Στριμωγμένοι, πεκεταρισμένοι.

Μα, και στα αμπάρια ? Που λέει και το τραγούδι ?

Ως γνωστόν, οι άνθρωποι, έχουν κάποιες απαραίτητες λειτουργίες, που ειδικά σε κάποια ταξίδια, 3-4-5 ημερών, δεν αναστέλλονται.  ::)

Μια βασική, είναι η αναπνοή.

Και τόσοι άνθρωποι, που αναφέρονται στα αμπάρια, μέσα στους ψυκτικούς θαλάμους, που έχουν ΜΟΝΩΣΗ, αποκλείεται ΙΜΟ να υπήρχαν. Θα έσκαγαν. Οι χώροι, δεν έχουν αεροδόχους, δεν αερίζονται με τα περίπου 8 λίτρα ανα λεπτό ανα άτομο. Θα έσκαγαν όλοι. Ειδικά, μη σκληροτράχηλες γυναίκες και παιδιά. Δεν αντιλέγω ότι δεν υπήρχαν, απλώς οι αριθμοί, είναι εξωπραγματικοί.

Πιστεύω ότι ο τελικός απολογισμός δεν απέχει από τους αρχικούς μου υπολογισμούς.

Εως τώρα, 104 διασωθέντες, 79 απώλειες γνωστές. Σύνολο 183. Κοντά με το υπολογισμένο με την μέθοδο ABL.

Πόσοι εχουν παρασυρθεί στην βύθιση ? Αγνωστο !

Αν θεωρήσουμε ότι οι περισσότεροι είναι άραβες, με ζωή στην ύπαιθρο, σε συνθήκες που δεν περιλαμβάνουν μπανάκια, θρησκεία που περιορίζει, μάλλον δεν ήταν και καλυμβητές. Αρα, ένας αριθμός, έχει απωλεσθεί, αλλά, θα ανευρεθεί σύντομα, λόγω συνθηκών.

Προσωπικά πιστεύω ότι ο αριθμός των 500-750-1000 ατόμων που αναφέρονται, είναι αδύνατος. Σε καμμιά περίπτωση δεν χωράνε στο συγκεκριμένο σκάφος τόσοι ανθρώποι, που θα μπορούσαν και να επιβιώσουν των συγκεκριμένων συνθηκών του ταξιδιού.
Η λίστα των αγνοουμένων έφτασε τους 250. Αν από αυτό το νούμερο αφαιρέσουμε τους περίπου 70 νεκρούς που πιθανότατα δεν έχουν ταυτοποιηθεί  μας κάνει 180 περίπου και εάν προσθέσουμε τους  104 διασωθέντες μας κάνει 280 περίπου.
Πολύ κοντά η εκτίμησή σου Γιώργο, recpect.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Διάβασα για 400+
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
Διάβασα για 400+
Οι αρχικές εκτιμήσεις που προέρχονταν από τους διασωθέντες. κυμαίνονταν από 400 έως 700, καταλαβαίνεις λοιπόν πόσο διαφορετικά βλέπει κανείς το ίδιο γεγονός.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
Διάβασα για 400+

Εδώ, μπαίνουν δύο παράμετροι.

Α. Είναι σχεδόν νέοι όλοι, είναι δύσκολο να έχουν όλοι οικογένειες/παιδιά. Αλλά είναι δασκαλεμενοι να λένε παραμύθια για να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης/χρηματικής αποζημίωσης.

Β. Να είναι αποξηλωμενο όλο το υπόστεγο, και νά έχουν πατάρια όπως σε διατάξεις στρατοπέδων συγκέντρωσης, για να τους χωρέσουν. Οπότε, οι μισοί από τους του καταστρώματος, μια και μένουν ξαπλωμένοι. Αλλά, επαναλαμβάνω, θα είχαν τεράστιο θέμα με υγιεινή και προπαντός εξαερισμό. Το σκάφος, δεν έχει αεραγωγούς,  οι δε θυρίδες πλήρωσης φορτίου δεν παρέχουν δυνατότητα, χωριά το ότι υπερκαλύπτονται από τους του καταστρώματος.

Όπως και να έχει, υποθέσεις κάνουμε, όχι ανακριτικό έργο.

Και δεν παύουν να είναι δυστυχείς, που γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης, πληρώνοντας ακόμα και με το αγαθό της ζωής.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.