Αποστολέας Θέμα: Omega Seamaster Cosmic  (Αναγνώστηκε 949 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος chrv

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Omega Seamaster Cosmic
« στις: Μάρτιος 28, 2023, 05:16:31 πμ »
Καλημέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα.

Έχω ένα Omega (κειμήλιο του παππού) Seamaster cosmic που σίγουρα θέλει δουλειά. Δεν έχει καν λουράκι και πύρους για το λουρί. Παρόλο που η διάμετρος της κάσας είναι μικρή και δεν μου ταιριάζει ιδιαίτερα, ήθελα να το φτιάξω κάποια στιγμή, οπότε θέλω να ρωτήσω τα εξής:

1. Που θα μπορούσα να κάνω μια συντήρηση χωρίς να ανοιχτεί, καθώς λειτουργεί. (π.χ. αφαίρεση γρατζουνιών απο κάσα και κρύσταλλο)
2. Που θα μπορούσα να βάλω ένα λουράκι για να μπορεί να φορεθεί;
3. Χαζή ερώτηση αλλά θα την κάνω: Μπορεί να "αλλαχθεί" το χρώμα της κάσας; Σε κοσμήματα το έχω κάνει και μου είχαν πει οτι θέλει μια 3ετη περίπου συντήρηση.
4. Τι κόστος θα μπορούσε να έχει; Θα άξιζε μια ανταλλαγή; Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να το "πουλήσω" αλλά να βρω κάτι που να ταιριάζει καλύτερα στο χέρι μου.

Επισυνάπτω και φωτό.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Saega

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Omega Seamaster Cosmic
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 28, 2023, 09:46:05 πμ »
Έχεις 2 δρόμους. Ή του κάνεις απλά ένα service να είναι καθαρό και φρεσκολαδωμένο να δουλεύει για αρκετά χρόνια σωστά και όμορφα. Ή του κάνεις τα παραπάνω + φτιάχνεις και την κάσα. Η οποία κάσα θέλει πρώτα να βγει το επίχρισμα και στη συνέχεια γέμισμα μέταλλο στο σημείο που λείπει και πάλι τρίψιμο να έρθουν οι γωνίες πάλι όπως ήταν σωστές και τέλος πάλι επίχρισμα. Αυτό προϋποθέτει βαρβάτο αργυροχρυσοχόο και καλό τεχνίτη ή συνδυασμό και των 2.

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος chrv

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 28, 2023, 16:06:21 μμ »
Έχεις 2 δρόμους. Ή του κάνεις απλά ένα service να είναι καθαρό και φρεσκολαδωμένο να δουλεύει για αρκετά χρόνια σωστά και όμορφα. Ή του κάνεις τα παραπάνω + φτιάχνεις και την κάσα. Η οποία κάσα θέλει πρώτα να βγει το επίχρισμα και στη συνέχεια γέμισμα μέταλλο στο σημείο που λείπει και πάλι τρίψιμο να έρθουν οι γωνίες πάλι όπως ήταν σωστές και τέλος πάλι επίχρισμα. Αυτό προϋποθέτει βαρβάτο αργυροχρυσοχόο και καλό τεχνίτη ή συνδυασμό και των 2.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Παίρνω δάνειο;; ή είναι φυσιολογικές τιμές; Έχεις κάποιον κατά νου;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος vc222

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 28, 2023, 16:39:02 μμ »
Άλλαξε μόνο τη ζελατίνα και μην 'πειραξεις' το κάσωμα. . . κοστος ~ 10 EURO

Αλλαγη χρώματος δεν εχει νόημα και πρακτικά δεν γίνεται, μετά θα ήθελες και αλλαγή δεικτών (αστα να πάνε...αν βρεις)

Αν πας για σερβις υπολογιζε  + ~50 EURO

Aν θες ανακατασκευή κασώματος να υπολογίζεις  άλλα   + ~80-100 EURO

Nομιζω δεν χρειαζεσαι δανειο... ;D

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
chrv,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Saega

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 28, 2023, 17:03:13 μμ »
Service με 50 ευρώ δεν νομίζω ότι γίνεται. Μακάρι να γίνεται. 120-150 ευρώ περίπου ναι.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος vc222

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 29, 2023, 09:11:36 πμ »

Kανονικά ναι, οι τιμές ειναι αυτές που ανέφερες. Τα 50 Euro είναι προφανώς το κατώτερο όριο (αν πας σε γνωστό χωρις να χρειαστουν ανταλλακτικά)

Το συγκεκριμένο φοράει την απλούστερη αυτόματη μηχανή της Omega,  552 χωρίς ημερομηνία.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions