Εγώ συμπαθώ ιδιαιτέρως τα Cartier, και ειδικά κάποια μοντέλα που τα έχω ζήσει.
Εχουν δική τους κλάση, και απολαμβάνουν εκτίμησης παγκοσμίως.
Εννοείται ότι έχουν αντιγραφεί απο τον ανταγωνισμό, αλλά και ότι έχουν βγάλει κάποια μοντέλα, εξαιρετικά περιορισμένου κοινού.
Φυσικό είναι να μην αρέσουν σε κάποιους, αλλά να τα χαρακτηρίζεις κιτς, έχοντας δεί μόνον φωτογραφίες, μάλλον τα αδικείς, γιατί έχουν απλές δωρικές / λιτές γραμμές, και το Roman dial, χαρακτηρίζει κλασσικές κατασκευές και σοβαρότητα.
Καταλαβαίνεις όμως πως μπορεί να βασιστεί κάποιος έστω σε φωτό αντικειμένου και να ασκήσει κριτική , θέλω να πω δεν χρειάζεται να έχω/φορώ για να δικαιούμαι να εκφέρω άποψη , το γούστο είναι υποκειμενικό , ίσως εσείς στα Cartier να βλέπετε μια Bellucci εγώ πάλι βλέπω μια De Generes 
Δεν αντιλέγει κανείς, ότι ο καθένας δικαιούται να εκφράζει την άποψή του, εξ άλλου, δεν θα υπήρχαν τόσες διαφορετικές εκδοχές "μηχανημάτων ένδειξης ώρας", αν δεν υπήρχε και το αντίστοιχο κοινό.
Αλλά σε κάποια ευκαιρία, πιάσε ένα, περιεργάσου το, να δείς την αίσθηση και την ποιότητά του, για να έχεις πλήρη εικόνα.

Και μετά, μπορείς να το λές όπως θές, δικαίωμά σου, αλλά άγγιξέ το πρώτα, ζύγισέ το, φόρεσέ το.
Το σχόλιό μου, δεν είχε καμμιά προσωπική αιχμή, το καταλαβαίνεις αυτό, απλώς επειδή είπες από τις φωτό, το σχολίασα.
Τωρα όσον αφορά την Bellucci και την De Generes, ανάθεμα και αν ξέρω ποιά είναι αυτή, θα πώ κάτι, που ίσως σε ξενίσει, αλλά ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ.
Δεν είναι μόνον τι βλέπεις,
μετράει και το άγγιγμα, και η μυρωδιά, και η γεύση. Ελπίζω να με κατανοείς.

Με άπειρο σεβασμό θα εξακολουθώ να διαβάζω τις απόψεις σου