Θα σας πω μια ιστορία σχετική με τις ρέπλικες, να ευθυμήσετε.

Ζευγάρι γειτόνων μου, είναι ασθενείς μου στο οδοντιατρείο μου. Ο καθένας τους έχει από 4 - 5 ρέπλικες ROLEX, παλιές όμως και πολύ κακής ποιότητας, που κάνουν μπαμ από το ένα μέτρο για εμάς. Η πλάκα είναι ότι είναι καλοστεκούμενοι, θα μπορούσαν να έχουν αν όχι ROLEX, κάποια καλής ποιότητας ελβετικά ρολόγια, προτίμησαν όμως να πλασάρουν και καλά, παντού και πάντα ROLEX...Μια μέρα είχα ραντεβού με αυτήν και μόλις τελείωσα, είδε αφημένο στο γραφείο μου το ρολόι μου. Μάλλον κάτι της θύμισε και μου λέει, μπορώ να το δω; Ήταν ένα όμορφο TISSOT κουρδιστό που λέγεται PORTO και μάλιστα το είχε βγάλει η εταιρεία σε περιορισμένη έκδοση. Το ρολόι μιμείται ένα ρολόι της ίδιας της TISSOT από το 1925 και βγήκε τιμής ένεκεν. Φαίνεται ότι της θύμισε FRANCK MULLER, γιατί αυτό το μοτίβο χρησιμοποίησε σε αρκετά μοντέλα της, αυτή η ακριβή και μεταγενέστερη εταιρεία. Μόλις το έπιασε στα χέρια της, αναφώνησε ένα υποτιμητικό ΑΑΑ....

και το άφησε γρήγορα ξανά στο γραφείο. Μου ήρθε να της πω, ότι εγώ κουφάλα δικιά της ή του άντρα της, δεν πρόκειται να βουλώσω ξανά, αλλά με συγκράτησε η μικρή προτομή του Ιπποκράτη που ένιωσα να με κοιτάζει αυστηρά....