Αποστολέας Θέμα: Θέλω να πάρω δώρο ένα fashion watch αλλά φοβάμαι  (Αναγνώστηκε 1851 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Tangerine Dream

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
Απ: Θέλω να πάρω δώρο ένα fashion watch αλλά φοβάμαι
« Απάντηση #15 στις: Απρίλιος 07, 2022, 20:05:04 μμ »
...
Εγώ και άλλοι 4 συμμαθητές θέλουμε να κάνουμε ένα δωράκι σε έναν φίλο, και επειδή το budget είναι περιορισμένο αποφασίσαμε να του πάρουμε ένα fashion watch (ναι, ξέρω ότι δεν αξίζουν και τόσο αλλά τέλος πάντων..). Συγκεκριμένα, θα το αγοράσουμε από ένα μαγαζί στο skroutz. Πιστεύετε ότι υπάρχει πιθανότητα να είναι fake? Το μαγαζί λέγεται Clachic
...
Φαίνεται πως έχετε ήδη αποφασίσει και πως επίσης το κυριότερο που σας νοιάζει είναι αν το συγκεκριμένο μοντέλο είναι copy/fake ή όχι.

Δεν νομίζω πως σε τέτοιου επιπέδου και τιμής ρολόγια από σχετικά αξιόπιστα Σκρουτζομάγαζα δουλεύει πολύ το copy/fake concept, άρα σε αυτό το κομμάτι θα ήμουν ήσυχος.

Επειδή έχω πάρει (και μάλιστα πρόσφατα, πριν 3-4 χρόνια) τέτοιο ρολόι (δηλαδή αν είναι δυνατόν - το έχω κάνει και αυτό), έχω να πω πως ό,τι πληρώνει παίρνει κανείς. Τα ΕΑ έχουν σχεδιαστική τόλμη, κάποια στέκονται και πράγματι είναι τίμια σε αυτό που προσφέρουν, αλλά φυσικά σε όλη τη γκάμα των μοντέλων της ΕΑ υπάρχουν και κραυγαλέες επιλογές που πρέπει ξεκάθαρα να αποφεύγονται.

Είναι ένα ρολόι που ο κάτοχός του θα το βαρεθεί σχετικά γρήγορα μιας και αυτό το σχεδιαστικό στοιχείο 'fashion' που έχουν αυτά τα μοντέλα παθαίνει αυτοκορεσμό σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι το κακό. Αν όμως (τώρα μιλάμε γενικά για τα ΕΑ) το σχέδιο κάσας και η όλη εικόνα του ρολογιού είναι σχετικά ταπεινή σχεδιαστικά και ταυτόχρονα το κομμάτι βρεθεί σε καλή τιμή (ως μεταχειρισμένο, για παράδειγμα) τότε ναι, αξίζει η αγορά.

Στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να μην αμελήσουμε να αναφέρουμε το εξής: τέσσερις φίλοι θα κάνουν δώρο σε έναν πέμπτο της παρέας. Αυτό και μόνο, σε βάθος χρόνου, κάνει πραγματικά αδιάφορο το τί ρολόι ουσιαστικά θα επιλέξουν να του δωρίσουν (αρκεί να είναι κάτι που θα φορέσει ρεαλιστικά). Ο τυχερός θα θυμάται με την πάροδο ετών αυτό το δώρο συναισθηματικά κι όχι με βάση του τί πραγματικά επέλεξαν.

Το 2012-2015 στη Σιγκαπούρη είχα έναν Ιταλό συνάδελφο στο γραφείο. Το παιδί ήταν 10-15 χρόνια μικρότερός μου, και η εταιρεία τον είχε και τον έψηνε σταδιακά σε γραφεία ανά τον κόσμο. Πριν τον στείλουν Σιγκαπούρη, ο συγκεκριμένος ήταν Ινδία δύο έτη (με την εταιρεία μας). Παρά την εμπειρία που αποκόμμισε, οι συνθήκες εκεί δεν ήταν εύκολες και ένιωθε λες και ήλθε στον παράδεισο με τη μετάθεσή του στη Σιγκαπούρη στα τέλη του '12.

Με τούτα και με τ'άλλα, σε επισκέψεις σε πελάτες που ενίοτε κάναμε μαζί τότε (σε Σιγκαπούρη, Μαλαισία και Ταϋλάνδη) μιλούσαμε για διάφορα θέματα. Ένα από τα πράγματα που λίγο συζητούσαμε ήταν τα ρολόγια, που και σε αυτόν άρεσαν. Θυμάμαι ήθελε και περίμενε τον καιρό που θα έπαιρνε ένα Rolex. Εγώ τότε στα φόρτε μου με Nautilus 5712, AP RO chrono 41mm, κλπ., τον φώναζα στο γραφείο μου στο τέλος της ημέρας και του έδειχνα το περίφημο βιντεάκι της Patek North America με 6-7 minute repeaters που έκαναν ό,τι ήχους μπορούσε να φανταστεί κανείς, κλπ.

Του είχα πουλήσει κι ένα G-Shock, από εκείνα που ασταμάτητα αγόραζα τότε. Το προσέθεσε στο μόνο άλλο (τότε) ρολόι που είχε, και θυμάμαι είχε κάνει rotation με αυτά τα δύο. Αυτό που ήδη είχε λοιπόν ήταν ένα Nixon (αν θυμάμαι καλά) με μεγάλη κάσα και βαθύ/σκούρο γκρι dial. Quartz φυσικά, και με ένα λουρί δερμάτινο που δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο.

Μιά μέρα τον ρώτησα για αυτό το ρολόι και μου λέει: "...Αυτό το έχω από την Ινδία. Μου το είχε κάνει δώρο μία φίλη Δανέζα, που την είχα γνωρίσει εκεί με άλλους φίλους. Ήταν με φίλους της για κάποιους μήνες, ασχολείτο με yoga, self-development, κλπ., καταλαβαίνεις..."

"Ναι...", του απάντησα, ...έχω κι εγώ φίλους που πήγαν Ινδία και έκατσαν εκεί μήνες, την γύρισαν σχεδόν όλη - δεν είναι για όλους η συγκεκριμένη χώρα..., συμπλήρωσα.

Κι εκεί γυρίζει και μου λέει "...ένα μήνα αφ'ότου έφυγα από Ινδία, και προτού μετατεθώ εδώ, έμαθα πως η φίλη μου στην Ινδία αυτοκτόνησε. Το ρολόι λοιπόν μου θυμίζει πάντα αυτήν και το δώρο της στα γενέθλιά μου που μου έκανε κάποτε. Δεν είναι κάτι αξίας ή αξιοσημείωτης μάρκας, αλλά για εμένα έχει συμβολική σημασία..."

Γι'αυτό λοιπόν ό,τι κι αν επιλέξουν οι τέσσερις φίλοι εδώ ως δώρο, σημασία έχει πως χρόνια μετά ο πέμπτος που θα λάβει το δώρο θα θυμάται τις τρέλες και τα αστεία που έκαναν όλοι μαζί όλους τους καιρούς, κι όχι αν το ρολόι ήταν EA, Guess, Oozoo, Nixon ή Citizen / Casio / Seiko.

friendly
0
funny
0
like
6
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Voodooman,BuyTheDip,Spyoly,chris70,oikonikos,criss6,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Απρίλιος 07, 2022, 20:07:33 μμ »
Διαβασε λιγο πιο προσεχτικα τις κριτικες για τα καταστηματα .

Το ρολοι χτυπατο .
Οτι πρεπει για μαθητες

Στάλθηκε από το RMX2170 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
BuyTheDip,
No reactions
Να ευχαριστησω τη νονα μου , Λουκρητια Βοργια .

Αποσυνδεδεμένος BuyTheDip

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Απρίλιος 07, 2022, 21:00:13 μμ »
Στείλατε ορισμένα πανέμορφα ρολογάκια, που προφανώς είναι πολύ καλύτερα από τα armani fashion watches!
Εγώ στην αρχή πρότεινα Seiko/Orient αλλά όπως καταλαβαίνεται δεν γνωρίζουν από ρολόγια (όχι ότι εγώ είμαι κάνας γνώστης απλά το έχω ψάξει λίγο παραπάνω από εκείνους που δεν νοιάζονται) με αποτέλεσμα να απορριφθεί άρον άρον η πρόταση μου. Το armani γεμίζει περισσότερο το μάτι σε αυτές τις ηλικίες μιας και κανένας σχεδόν δεν γνωρίζει τι εστί μηχανισμός! Έψαξα λοιπόν για κάτι το οποίο "δεν είναι ρολόι" αλλά "αξεσουάρ"...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Απρίλιος 07, 2022, 21:49:17 μμ »
Ο Κωνσταντίνος μας είπε μια όμορφη αλλά τραγική ιστορία που συνδέει κάτι το ασήμαντο με κάτι πολύ σημαντικό όπου λόγω απώλειας του σημαντικού (ανθρώπινη ζωή) ξαφνικά παίρνει αξία το ασήμαντο (Nixon).

Εμένα η γνώμη μου είναι ότι τίποτα στο μέλλον δεν θα δίνει αξία σε ένα ΕΑ. Εάν όλα πάνε καλά! Το ρολόι θα ξεχαστεί και θα βρεθεί παραπεταμένο και ούτε ρουθούνι θα ανοίξει ούτε δάκρυα θα χυθούν.

Και δεν θα τρέχει κάστανο.

Η μοναδική ελπίδα ώστε το ρολόι που θα δωρίσετε να μην ξεχαστεί είναι "να μην είναι fashion watch". Γιατί εμάς εδώ μας αρέσουν τα ρολόγια, καινούρια και παλιά. Είδατε, ακούσατε πουθενά να ρωτάει κανείς που να δώσει ένα παλιό Michael Kors να του το φτιάξουν; Όχι. Γιατί πολύ απλά είναι ένα ψευτοαξεσουάρ. Κάτι ουσιαστικά ασήμαντο. Κάτι που σε λίγο καιρό δεν θα έχει νόημα.

Οπότε εγώ θα σας παραπέμψω στο παρακάτω.
Είναι σπορ, είναι νεανικό και ταιριάζει σε χέρι νεανικό μέχρι μπάρμπα!
Και νομίζω ότι έχει πολύ περισσότερο χαρακτήρα από το ΕΑ.

https://www.greekwatchforum.gr/index.php?topic=10916.msg747572#msg747572

Πολύ πιθανό τα παραπάνω να μην έχουν κανένα νόημα σε παιδιά 15-16-17 ετών. Δεν έχει σημασία. Αφού αποφάσισα να μιλήσω είπα να μιλήσω με τη δική μου λογική και συναίσθημα.

Αλήθεια, με ποια αφορμή του κάνετε δώρο ρολόι;
friendly
0
funny
0
like
4
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Gnl1977,BuyTheDip,criss6,Tangerine Dream,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος BuyTheDip

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Απρίλιος 07, 2022, 23:17:08 μμ »
" Κι εκεί γυρίζει και μου λέει "...ένα μήνα αφ'ότου έφυγα από Ινδία, και προτού μετατεθώ εδώ, έμαθα πως η φίλη μου στην Ινδία αυτοκτόνησε. Το ρολόι λοιπόν μου θυμίζει πάντα αυτήν και το δώρο της στα γενέθλιά μου που μου έκανε κάποτε. Δεν είναι κάτι αξίας ή αξιοσημείωτης μάρκας, αλλά για εμένα έχει συμβολική σημασία..."

Γι'αυτό λοιπόν ό,τι κι αν επιλέξουν οι τέσσερις φίλοι εδώ ως δώρο, σημασία έχει πως χρόνια μετά ο πέμπτος που θα λάβει το δώρο θα θυμάται τις τρέλες και τα αστεία που έκαναν όλοι μαζί όλους τους καιρούς, κι όχι αν το ρολόι ήταν EA, Guess, Oozoo, Nixon ή Citizen / Casio / Seiko. "

Μεγάλη αλήθεια... Εξαιρετικό κείμενο, ευχαριστούμε που το μοιραστήκατε μαζί μας
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Απρίλιος 08, 2022, 09:53:01 πμ »
Σημασία έχει όμως, μετά από πολλά χρόνια, το ρολόι να υπάρχει ακόμη, για να μπορεί να θυμίζει τις τρέλες!..
Δεν λέω πως το ΕΑ οπωσδήποτε θα χαλάσει, αλλά ένα μηχανικό ρολόι έχει περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης και περισσότερες δυνατότητες επισκευής σε βάθος χρόνου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος yannisb

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Απρίλιος 08, 2022, 16:01:42 μμ »
Aν θελετε κατε"μοδατο/ γνωστο" , θα κοιτουσα τουλαχιστον στα Calvin Klein, που τα φτιαχνει το Swatch group- ενα τεραστιο, αμιγως ωρολογιακο γκρουπ .
Αυτο σιγουρα δηλωνει πιο ποιοτικη κατασκευη και καλυτερο υποστηριξη.

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
oikonikos,