Αποστολέας Θέμα: Ποιο ρολοι χρονογραφο  (Αναγνώστηκε 14523 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος koyfos

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Απ: Ποιο ρολοι χρονογραφο
« Απάντηση #150 στις: Μάιος 30, 2021, 16:51:12 μμ »
Πάντως να πω την αμαρτία μου ,αν και το έχω σαν αρχή μου να μη σχολιάζω αρνητικά και να μην αναφέρομαι σε πράγματα που δε μου αρέσουν ,πιο αδιάφορο και overhyped ρολόι από το speedy δεν έχω.
Είναι εντελώς υποκειμενικό πράγμα το «γούστο» και καθορίζεται ( εκτός των άλλων) και από το τι έχει ο καθένας και τα ερεθίσματα του. .

Κάτι που πολλοί ενθουσιάζονται με αυτό για άλλους είναι αδιάφορο .

Το speedmaster πχ για εμένα είναι η δεύτερη εικόνα όταν αναφέρομαι στην λέξη ρολόι . Ως πρώτη έχω ένα PP που είχε νονός  και μικρούλης θαύμαζα γιατί νόμιζα πως ρυθμίζει πως φαίνεται το φεγγάρι ( έτσι μου έλεγε... όταν το σκέφτομαι πλέον γελάω και αναπολώ τις στιγμές) αλλά όπως έχω πει , ξέρω πως δεν υφίσταται στα γήινα βαλάντια μου

Αντίθετα το Daytona (που αντικειμενικά είναι πόθος πολλών και ιδιαίτερα επιτυχημένο εμπορικά), μου είναι από αδιάφορο ως μη ταιριαστό. Μου φαίνεται εκνευριστικά άκομψο και μη λειτουργικό (κόλλημα μου)
 Όμως αν ρωτήσεις την γυναίκα μου , λέει : «ίδια δεν είναι με το ομεγκα σε άλλο χρωμα ;» Που σημαίνει πως ο καθένας βλέπει τα πράγματα διαφορετικά .

Εκεί είναι η μαγεία όμως !

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος watchman

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #151 στις: Μάιος 30, 2021, 17:46:35 μμ »
Σε χρονογράφους τα μόνα που μου αρέσουν με διαφορά από το επόμενο είναι οι κυκλοφορίες των τελευταίων ετών από breitling και zenith.Ενδεικτικά.

Το zenith οκ καλό, όμορφο αλλά σε τέτοιο στυλ(Daytona) πλέον υπάρχουν και άλλες επιλογές,μετά το b είναι φανταστικό και εδώ τολμώ να πω ότι αξίζουν συγχαρητήρια στη breitling που έφτιαξε ένα χρονογράφο με πραγματικά χαρακτηριστικά χρονογράφων πολύ πριν τα 80'ς..nd, χρώματα,στυλ δεικτών,dial κλπ το μόνο που δεν ξέρω είναι για το μηχανισμό που κουβαλάει.
Δυστυχώς δεν βλέπουμε στις μέρες μας εταιρείες που να φτιάχνουν ρολόγια με τα χαρακτηριστικά που φτιάχνανε άλλες εποχές

Στάλθηκε από το M2007J20CG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #152 στις: Μάιος 30, 2021, 17:55:17 μμ »
το b είναι φανταστικό και εδώ τολμώ να πω ότι αξίζουν συγχαρητήρια στη breitling που έφτιαξε ένα χρονογράφο με πραγματικά χαρακτηριστικά χρονογράφων πολύ πριν τα 80'ς..nd, χρώματα,στυλ δεικτών,dial κλπ το μόνο που δεν ξέρω είναι για το μηχανισμό που κουβαλάει.
Δυστυχώς δεν βλέπουμε στις μέρες μας εταιρείες που να φτιάχνουν ρολόγια με τα χαρακτηριστικά που φτιάχνανε άλλες εποχές

Στάλθηκε από το M2007J20CG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

+1000000
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #153 στις: Μάιος 30, 2021, 18:03:33 μμ »
Είναι εντελώς υποκειμενικό πράγμα το «γούστο» και καθορίζεται ( εκτός των άλλων) και από το τι έχει ο καθένας και τα ερεθίσματα του. .

Κάτι που πολλοί ενθουσιάζονται με αυτό για άλλους είναι αδιάφορο .

......
100% συμφωνώ με αυτό !! 100%
Για το speedmaster τώρα ,χωρίς επ ουδενί να λέω πως είναι άσχημο απλά επειδή το θυμάμαι προ blogs και forum όπου ήταν απλώς το πιο οικονομικό από τα iconic γνωστά ρολόγια των μεγάλων εταιριών ( και εκεί οφείλεται και μεγάλο κομμάτι της εμπορικότητας του από τα μέλη των φορουμ αρχικά.)  όπου ήταν απλά οκ χωρίς να γίνεται αυτός ο χαμός μέχρι και μετά τα blogs και το μπίρι μπίρι με τα φεγγάρια κτλπ  είναι η απόδειξη σε μένα για το τι κάνει η πλύση εγκεφάλου στο γούστο του κόσμου.
Οι ίδιοι που δε τους έκανε αίσθηση για να δώσουν 2 κάτι για να το πάρουν ( πόσο έβγαινε τότε ; ) ξαφνικά φαίνεται πως ομόρφυνε το ρολόι και δίνουν τα διπλά...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #154 στις: Μάιος 30, 2021, 18:06:35 μμ »
Για το speedmaster τώρα ,χωρίς επ ουδενί να λέω πως είναι άσχημο απλά επειδή το θυμάμαι προ blogs και forum όπου ήταν απλώς το πιο οικονομικό από τα iconic γνωστά ρολόγια των μεγάλων εταιριών ( και εκεί οφείλεται και μεγάλο κομμάτι της εμπορικότητας του από τα μέλη των φορουμ αρχικά.)  όπου ήταν απλά οκ χωρίς να γίνεται αυτός ο χαμός μέχρι και μετά τα blogs και το μπίρι μπίρι με τα φεγγάρια κτλπ  είναι η απόδειξη σε μένα για το τι κάνει η πλύση εγκεφάλου στο γούστο του κόσμου.
Οι ίδιοι που δε τους έκανε αίσθηση για να δώσουν 2 κάτι για να το πάρουν ( πόσο έβγαινε τότε ; ) ξαφνικά φαίνεται πως ομόρφυνε το ρολόι και δίνουν τα διπλά...

2 χιλιάρικα και κάτι ναι
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #155 στις: Μάιος 30, 2021, 18:24:03 μμ »
το b είναι φανταστικό και εδώ τολμώ να πω ότι αξίζουν συγχαρητήρια στη breitling που έφτιαξε ένα χρονογράφο με πραγματικά χαρακτηριστικά χρονογράφων πολύ πριν τα 80'ς..nd, χρώματα,στυλ δεικτών,dial κλπ το μόνο που δεν ξέρω είναι για το μηχανισμό που κουβαλάει.

Έτσι ακριβώς !!

Και μηχανικά άψογο είναι αυτό .Κουρδιστή έκδοση του b01,για μένα από τους καλύτερους cal της αγοράς.
Και παρά τη dress και vintage αισθητική του το έκαναν και 100μ αδιάβροχο που σημαίνει ότι αν θες του βάζειε ένα rubber και το βουτάς άφοβα...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Speedster356

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #156 στις: Μάιος 30, 2021, 18:26:51 μμ »

Πρόσφατα, με την κυκλοφορία του νέου Speedmaster με την 3861, ξεκίνησε η κουβέντα για το αν το απερχόμενο Speedmaster 1861 θα γίνει αυτόματα «συλλεκτικό».
Η ψύχραιμη απάντηση που όλοι δίνουν σε vlog, blog κλπ. είναι ότι στην πράξη με το product run που είχε το συγκεκριμένο μοντέλο (χρόνια και κομμάτια παραγωγής) δεν μπορεί να αιτιολογηθεί ο χαρακτηρισμός συλλεκτικό, καθώς μόνο δυσεύρετο δεν είναι ή πρόκειται να γίνει ποτέ.
Αν μιλάμε για την αύξηση τιμής, ναι, η Omega έχει αυξήσει την τιμή (δικαιολογημένα ή όχι) και ειδικά στο νέο μοντέλο με την Coaxial, ίσως σε ένα βαθμό να το έκαναν και ορθά. Από την άλλη, καλώς ή κακώς, σε αυτή τη φάση όλες οι εταιρείες έχουν τσιμπήσει τιμές.
Στην αγορά καινούργιου, το απερχόμενο μοντέλο πολλοί το πήραν με έκπτωση, αρκετοί το πήραν με πολύ μεγάλη έκπτωση. Το νέο μοντέλο, ακούγεται ότι στο εξωτερικό φεύγει στην MSRP, αλλά στην τοπική αγορά υπάρχει μικρή έκπτωση.
Σε ότι αφορά την αγορά μεταχειρισμένου, αντιλαμβάνομαι ότι μερικοί απτόητοι προσπαθούν να πλασάρουν τα 1861 για συλλεκτικά κλπ. και τα δίνουν σε τέτοιες τιμές που προσωπικά θα προτιμούσα να ψάξω να βρω καινούργιο (και τελικά αυτό έκανα).
Προσωπικά ήθελα εδώ και πολλά χρόνια να πάρω ένα Speedmaster, απλά το άφηνα για αργότερα. Προφανώς και πολύ λάθος έκανα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #157 στις: Μάιος 30, 2021, 18:28:11 μμ »
Omega:καποτε ήταν φτηνο,ξαφνικά αποφάσισαν να το "προικισουν" και η τιμή ανέβηκε, το ίδιο ρολοι είναι
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #158 στις: Μάιος 30, 2021, 18:29:09 μμ »
3861?άλλη μηχανή
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Speedster356

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #159 στις: Μάιος 30, 2021, 18:34:17 μμ »
3861?άλλη μηχανή

Πιθανό. Για εμένα είναι ευπρόσδεκτη αναβάθμιση.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #160 στις: Μάιος 30, 2021, 18:39:37 μμ »
Έτσι ακριβώς !!

Και μηχανικά άψογο είναι αυτό .Κουρδιστή έκδοση του b01,για μένα από τους καλύτερους cal της αγοράς.
Και παρά τη dress και vintage αισθητική του το έκαναν και 100μ αδιάβροχο που σημαίνει ότι αν θες του βάζειε ένα rubber και το βουτάς άφοβα...

Διάμετρος?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #161 στις: Μάιος 30, 2021, 18:41:58 μμ »
Πιθανό. Για εμένα είναι ευπρόσδεκτη αναβάθμιση.
έπρεπε να γίνει
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #162 στις: Μάιος 30, 2021, 18:48:17 μμ »
Διάμετρος?
Το νέο; 40αρι διάμετρο,47.65 lug to lug και 12.8mm πάχος.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #163 στις: Μάιος 30, 2021, 18:58:07 μμ »
Εγω για την ώρα πάντα, έχω βολευτεί με το πιο ιδιαίτερο και σπάνιο moonwatch μού

Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #164 στις: Μάιος 30, 2021, 20:21:22 μμ »
Εγω για την ώρα πάντα, έχω βολευτεί με το πιο ιδιαίτερο και σπάνιο moonwatch μού (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Φοράει lemania?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions