Αποστολέας Θέμα: CITIZEN VS CASIO  (Αναγνώστηκε 10902 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ioann

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Απ: CITIZEN VS CASIO
« Απάντηση #45 στις: Ιανουάριος 17, 2021, 14:35:51 μμ »
Λιτό και πανέμορφο το oceanus.  :-*
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
“I suppose it's like the ticking crocodile, isn't it?”
 J.M. Barrie, Peter Pan

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Ιανουάριος 17, 2021, 14:52:38 μμ »
Για εμένα το γεγονός ότι το Oceanus είναι σχεδόν μια 10ετία παλαιότερο λέει πολλά για το σχέδιο του.

Είναι δύσκολο VS όταν συγκρίνεις με ψυχρούς όρους. Αισθητικά όμως το Oceanus για τα δικά μου γούστα είναι μακράν καλύτερο. Αποφεύγω τα φλύαρα ρολόγια γιατί μου δίνουν την αίσθηση ότι προσπαθούν να διαφοροποιηθούν μέσα από αυτή τη τεχνική και όχι μέσα από έναν αρμονικό σχεδιασμό.

Ψήφισα εύκολα Casio αφού οι διαθέσιμες "ευκολίες" που παρέχουν και τα δυο ρολόγια είναι παρόμοιες. Μου αρέσει πολύ περισσότερο το γεγονός ότι οι πόλεις είναι διακριτικά τοποθετημένες στο εσωτερικό του dial.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιανουάριος 17, 2021, 14:54:54 μμ »
Και τα δυο ειναι πολύ ωραία solar + radio controlled ρολογια
Δυο τεχνολογίες, που απλά λατρεύω!
Δεν ασχολείσαι με μπαταρίες και συγχρονίζεις με την κεραία της Φρανκφούρτης, ειτε με την εφαρμογή στο κινείτο

Το μυαλό λέει Casio, γιατί είναι πιο ήρεμο στο ματι, χωρίς πολλά-πολλά το καντράν
Η καρδιά θέλει Citizen γιατι είναι Attesa (ποιοτικά ενα σκαλί ανώτερο απο τα απλά citizen) και έχει όλο αυτό τον αχταρμά στο καντράν!

Citizen Attesa απο μένα, για μένα κ εσυ να πάρεις το Oceanus γιατί είναι σούπερ!
(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Άλεξ, respect για τη τοποθέτηση σου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Dante80

• Members+
  • VIP Member
  • (╯°□°)╯︵ ┻━┻
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Ιανουάριος 17, 2021, 14:57:08 μμ »
Για εμένα το γεγονός ότι το Oceanus είναι σχεδόν μια 10ετία παλαιότερο λέει πολλά για το σχέδιο του.

Είναι δύσκολο VS όταν συγκρίνεις με ψυχρούς όρους. Αισθητικά όμως το Oceanus για τα δικά μου γούστα είναι μακράν καλύτερο. Αποφεύγω τα φλύαρα ρολόγια γιατί μου δίνουν την αίσθηση ότι προσπαθούν να διαφοροποιηθούν μέσα από αυτή τη τεχνική και όχι μέσα από έναν αρμονικό σχεδιασμό.

Ψήφισα εύκολα Casio αφού οι διαθέσιμες "ευκολίες" που παρέχουν και τα δυο ρολόγια είναι παρόμοιες. Μου αρέσει πολύ περισσότερο το γεγονός ότι οι πόλεις είναι διακριτικά τοποθετημένες στο εσωτερικό του dial.

Φίλε STF, ξέρω πως δεν είναι το ερώτημα/VS που έβαλα, αλλά νομίζεις πως η ψήφος σου θα είχε επηρεαστεί αν έβαζα κάτι πιο καθαρό σε γραμμή έναντι του Oceanus; Για παράδειγμα, το CB1120-50L που αναφέρω εδώ;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Jakis

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Ιανουάριος 17, 2021, 18:59:35 μμ »
To Citizen θα ταίριαζε οπτικά να συγκριθεί με το oceanus ref OCW-T150-1AJF

Αναφορικά με το VS, Casio all the way. To σχεδιό του ειναι διαχρονικο, για αυτό η μακροβιότητα του συγκεκριμένου μοντέλου και η σειρά Oceanus ειναι κάτι τελείως διαφορετικό από όλη την υπόλοιπη γκάμα της Casio.
Ειναι bracelet only και αυτό δεν αλλάζει αλλά μαζί το Oceanus 5000 ειναι για μένα ότι καλύτερο έχει η συγκεκριμένη σειρά, τυχαία ειναι το μικρότερο και το μεγαλύτερο μοντέλο της γκάμας. Πηρα το μικρό και μαζευω για το μεγάλο :)

Ακριβό χόμπυ τα JDM στην Ευρώπη... Καλύτερα μάζεψε στόχους και χρήματα και πήγαινε στην πηγή :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Dante80

• Members+
  • VIP Member
  • (╯°□°)╯︵ ┻━┻
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Ιανουάριος 17, 2021, 19:05:45 μμ »
. Πηρα τοι μικρό και μαζευω για το μεγάλο :)

Υποθέτω μιλάς για το S100; Εντυπώσεις;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Jakis

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Ιανουάριος 17, 2021, 19:17:32 μμ »
Μαζεμένο σε διαστάσεις και ύψος και κάθεται καλά στο χέρι, το τιτάνιο κάνει τη διαφορά και παρά τo bracelet δεν ειναι καθόλου βαρύ.
Στυλ που ταιριάζει πραγματικά με τα πάντα, κλασσικό και μοντέρνο ταυτόχρονα.

Το user i/f ειναι οπως όλα τα φορτωμένα αναλογικά λιγο μυστήριο, αλλά αν δεν αλλάζεις χώρα καθε τρεις και λιγο δεν χρειάζεται να το πειράξεις ξανά.

Το είχα στο rotation προ lockdown, αλλά όχι από τις πρώτες επιλογές λογω εργασίας και ενδυμασίας.

Special highlight στα μάτια μου η μπλε απόχρωση της επίστρωσης, που ισως έχετε προσέξει σε κάποιες φωτογραφίες
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Dante80

• Members+
  • VIP Member
  • (╯°□°)╯︵ ┻━┻
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Ιανουάριος 17, 2021, 19:22:38 μμ »
TYVM!~  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Ιανουάριος 17, 2021, 19:59:29 μμ »
Υπάρχουν πολλά φτηνά και όμορφα ρολόγια (duro πχ), μεγάλος ανταγωνισμός.

Μελι στάζει ο στόμας σου !  ;)

Ετσι όπως τα λές.

Από τα δύο, θα έπαιρνα το CITIZEN ATTESA, πιο γουστόζικοι δείκτες ΙΜΟ, βάλε και το δουλεμένο καντράν.

Αλλά, σαν από τους σχεδόν πρώτους με ραδιοελεγχόμενο, από το 2003, θεωρώ ότι είναι το πιο άχρηστο πράγμα που μπορεί να έχει ένα ρολόι την σήμερον ημέραν.  ::)

Για το Eco, απορώ πως δεν έχει γίνει ακόμα, υποχρεωτικό.  ;)

@nikonian
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Ιανουάριος 17, 2021, 20:02:04 μμ »
Αλλά, σαν από τους σχεδόν πρώτους με ραδιοελεγχόμενο, από το 2003, θεωρώ ότι είναι το πιο άχρηστο πράγμα που μπορεί να έχει ένα ρολόι την σήμερον ημέραν.  ::)

Γιατι?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Ιανουάριος 17, 2021, 20:14:06 μμ »
....γιατί, ΙΜΟ, με τα ηλεκτρονικής βάσης ρολόγια, και την ακρίβεια που προσφέρουν, δεν απαιτούνται διορθώσεις, που κάνει το ραδιόσημα αυτόματα, εκτός και εάν είσαι κεντρικός έλεγχος εναερίου κυκλοφορίας, ( ....μια και όλοι συντονίζονται στο ραδιόσημα ), και απαιτείς ακρίβεια δευτερολέπτων.

Ευκολία είναι, αλλάζει ημερομηνίες, θερινές / χειμερινές ώρες, έχει ακρίβεια δευτερολέπτου, αλλά, στον μέσο χρήστη, πόσες ώρες τον απασχολούν ετησίως αυτά ?

Ειμαι μανιακός με την ακρίβεια και την στεγανότητα. Το παραδέχομαι. Και έχω δώσει πολύυυυυυυυυυυχρήμα για τις ιδιότητες αυτές, όταν δεν "πολυκυκλοφορούσαν" ευρέως. Μερικές δεκαετίες πρίν. Και ήμουν από τους πρώτους με quartz. Πολύ καλό. Ημουν από τους πρώτους με Eco / Solar. Τέλειο / Αριστο.

Και στο "ραδιόσημα" ήμουν πρωτοπόρος, και συμπεραίνω ότι μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτό. Τζάμπα πολυπλοκότητα και κόστος ΙΜΟ.

Μερικά δευτερόλεπτα όμως +/-, δεν κάνουν την ουσιαστική διαφορά.

Γκατζετάκι, χρήσιμο μόνον σε κάποιους ταξιδιώτες, αλλά, κόστος / πολυπλοκότητα, κλπ. για το τίποτα.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Dante80

• Members+
  • VIP Member
  • (╯°□°)╯︵ ┻━┻
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Ιανουάριος 17, 2021, 20:20:53 μμ »
....γιατί, ΙΜΟ, με τα ηλεκτρονικής βάσης ρολόγια, και την ακρίβεια που προσφέρουν, δεν απαιτούνται διορθώσεις, που κάνει το ραδιόσημα αυτόματα, εκτός και εάν είσαι κεντρικός έλεγχος εναερίου κυκλοφορίας, ( ....μια και όλοι συντονίζονται στο ραδιόσημα ), και απαιτείς ακρίβεια δευτερολέπτων.

Ευκολία είναι, αλλάζει ημερομηνίες, θερινές / χειμερινές ώρες, έχει ακρίβεια δευτερολέπτου, αλλά, στον μέσο χρήστη, πόσες ώρες τον απασχολούν ετησίως αυτά ?

Ειμαι μανιακός με την ακρίβεια και την στεγανότητα. Το παραδέχομαι. Και έχω δώσει πολύυυυυυυυυυυχρήμα για τις ιδιότητες αυτές, όταν δεν "πολυκυκλοφορούσαν" ευρέως. Μερικές δεκαετίες πρίν. Και ήμουν από τους πρώτους με quartz. Πολύ καλό. Ημουν από τους πρώτους με Eco / Solar. Τέλειο / Αριστο.

Και στο "ραδιόσημα" ήμουν πρωτοπόρος, και συμπεραίνω ότι μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτό. Τζάμπα πολυπλοκότητα και κόστος ΙΜΟ.

Μερικά δευτερόλεπτα όμως +/-, δεν κάνουν την ουσιαστική διαφορά.

Γκατζετάκι, χρήσιμο μόνον σε κάποιους ταξιδιώτες, αλλά, κόστος / πολυπλοκότητα, κλπ. για το τίποτα.

Σωστό.. ειδικά όταν μιλάμε πως έχουμε και μηχανικά ρολόγια που χάνουν σε μια μέρα όσα τα quartz σε μήνα. Εξάλλου, αν το πάρεις και φιλοσοφικά για ακρίβεια, σε όλα τα ρολόγια γύρω μας πλέον (υπολογιστές, κινητά, φούρνου κλπ) τα δευτερόλεπτα απλά....λείπουν! Τόσο σημαντικά είναι..

Προσωπικά πάντως, το έχω βολευτεί ως εξής. Χρησιμοποιώ 'ενα ραδιοελεγχόμενο ρολόι που έχω για να...συγχρονίσω όλα τα υπόλοιπα όταν τα παίρνω να τα φορέσω.  ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jiorg

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Ιανουάριος 17, 2021, 20:56:52 μμ »
Τα ρολογια αυτα δε με ελκυουν, δε νομιζω να κατεληγα με καποιο απο αυτα, ουτε να φορουσα για καποιο διαστημα, ωστοσο αν επρεπε να επιλεξω, θα πηγαινα στο Citizen
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Ιανουάριος 17, 2021, 21:03:35 μμ »
Προσωπικά πάντως, το έχω βολευτεί ως εξής. Χρησιμοποιώ 'ενα ραδιοελεγχόμενο ρολόι που έχω για να...συγχρονίσω όλα τα υπόλοιπα όταν τα παίρνω να τα φορέσω.  ;D

Ετσι το κάνω και εγώ. Ανάθεμα και αν το έχω φορέσει ποτέ, εκτός από κάτι ταξίδια, που το φορούσα για να συγχρονίζει, γιατί δεν έπιανε στην Ελλάδα τότε.  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος ^Deadly_Sin^

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Ιανουάριος 18, 2021, 00:55:58 πμ »
Πάντως είναι ωραίο σαν τεχνολογία να ξέρεις ότι το έχει το ρολόι σου ακόμα και αν είναι αχρείαστο στη τελική
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions