Ήθελα εδώ και καιρό να γράψω κάτι σχετικό με μια ιδιαίτερη "οικογένεια" μηχανισμών Quartz, όμως μια φωνή μέσα μου έλεγε : " θα γράψεις για quartz σε φόρουμ ρολογοφιλων ? Θα σε πάρουν με τις πέτρες! "
Οχι
Κύριε, δεν θα σε πάρουνε με τις πέτρες.

Οποιος αγαπά αυτά τα μικρά "κατασκευάσματα", εννοείται ότι "αγαπά", κάθε τεχνική, που με διάφορους τρόπους καταγράφει τον χρόνο.
Και όταν πρωτοξεκίνησαν, με ένα "παλούκι" καρφωμένο στο έδαφος, και παρακολουθούσαν την σκιά, ρολόι ήταν.
Και τα κατασκευάσματα αυτά ( διατάξεις μέτρησης χρόνου ), ρολόγια είναι.
Απλώς, μερικοι, διαφοροποιούμεθα, στην αποδοχή "απεικόνισης" των ενδείξεων, κάποιοι, όπως εγώ, δεν συμπαθούν την ψηφιακή απεικόνιση, προτιμώντας την αναλογική, με δείκτες.
Και η λύση είναι εύκολη

. Ηλεκτρονικό, με δείκτες

Αντε, βάλε και μια ψηφιακή οθόνη, και .......κλείσαμε.

Αποδέχομαι την λειτουργία με μέσα
μη μηχανικά, αν και θαυμάζω και τα μηχανικά.
Ειδικά, η κατασκευάστρια αυτή, που υπήρξε πάντα στην πρώτη γραμμή, έχει δώσει λύσεις, και μια ευρεία γκάμα επιλογών.
Εγώ απέκτησα ( .....από περιέργεια και εξερευνητική διάθεση

), ένα SEIKO QUARTZ, το 1978. Το οποίο, είναι από τότε σε συνεχή λειτουργία.
Πρότυπο ακρίβειας, και ποιότητος. Θα το ......πετάξω επειδή ΔΕΝ έχει ελατήρια και διαφυγές ?
Συνεπώς, συνέχισε να μας παρουσιάζεις τόσο όμορφα και επιμορφωτικά ποστάκια, μια και όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσο τα εκτιμάς και αγαπάς.
Σε ευχαριστούμε και για τον χρόνο σου, αλλά και την σπουδαιότητα των περιεχομένων.
Καλές θάλασσες.