Αποστολέας Θέμα: Τι θα αγοραζα μεχρι 15.000 ευρω?  (Αναγνώστηκε 34169 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Τι θα αγοραζα μεχρι 15.000 ευρω?
« Απάντηση #150 στις: Δεκέμβριος 03, 2011, 14:10:13 μμ »
εγω προσωπικα που ασχολουμαι με ρολογια τοσα χρονια δε θα ηθελα να εχω το ιδιο ρολοι με καποιον που δε ξερει αλλη μαρκα περα της rolex

Αυτό ονομάζεται ελιτισμός. Επίσης πιστεύω ότι η ανάγκη να ξεχωρήσει κάποιος μεσα απο την επιλογή του ρολογιού του είναι ακόμα πιο λάθος κριτήριο επιλογής απο την αξία μεταπώλησης. Κάποιος που αγαπάει το ρολόι πιστεύω ότι βγαίνει τελικά χαμένος αν στερηθεί εμπορικές μάρκες όπως οι Rolex, Omega, Seiko, Panerai etc λόγω της δημοφιλίας τους και επειδή μέσω αυτον δεν θα αισθάνεται μέλος ενός ανύπαρκτου exclusive club. Αν αρχίσεις και επιλέγεις ρολόι κοιτώντας ποιος άλλος το φοράει τότε καλύτερα φτιάξε ένα μόνος σου, γιατί πάντα θα υπάρχει κάποιος που δεν αποδέχεσαι που θα το έχει επιλέξει/φοράει/διαφημίζει.
Δε το εννοουσα ετσι.....ελιτισμος????το αντιθετο..!!!Για παραδειγμα οταν το 2000 φορουσα το old navitimer της breitling κανεναν απο τους <<γνωστους>> μου στα μερη που συχναζα που ολοι ειχαν ενα ρολεξακι στο χερι δεν ηξεραν καν τι ρολοι φοραω ή οτι ειναι ακριβο ή δεν ξερω εγω τι.....και δε με ενοχλουσε και καθολου...ισα ισα ...αν ηθελα να ειμαι σε καποια ελιτ οπως ανεφερες θα επελεγα κι εγω ενα ρολεξακι εκεινη την εποχη για να γινομουν πιο αποδεκτος απο τους και καλα εχοντες γιατι ολοι ξερουμε πως δημιουργουνται καποιοι κυκλοι απο τη βιτρινα που πουλας.......Οσο για τη rolex συγκεκριμενα ειμαι ο πρωτος που θα πει πως ειναι μια εταιρια φοβερης ποιοτητας ,με καταπλκηκτικο μηχανισμο και με το πιο διαχρονικο all around σχεδιασμο και ποτε δε θα πω πως καποιος που αγορασε rolex εκανε λαθος επιλογη,ισα ισα, απλως ανεφερα πως μετα τη πολυετη μου ενασχοληση ξερω πολλα ρολογια που προσωπικα με καλυπτουν περισσοτερο ...
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 03, 2011, 14:20:14 μμ από Argo982001 »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Theminio

• Sr. Member
  • Μάθε μπαλίτσα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #151 στις: Δεκέμβριος 03, 2011, 14:21:34 μμ »
εγω προσωπικα που ασχολουμαι με ρολογια τοσα χρονια δε θα ηθελα να εχω το ιδιο ρολοι με καποιον που δε ξερει αλλη μαρκα περα της rolex

Αυτό ονομάζεται ελιτισμός. Επίσης πιστεύω ότι η ανάγκη να ξεχωρήσει κάποιος μεσα απο την επιλογή του ρολογιού του είναι ακόμα πιο λάθος κριτήριο επιλογής απο την αξία μεταπώλησης. Κάποιος που αγαπάει το ρολόι πιστεύω ότι βγαίνει τελικά χαμένος αν στερηθεί εμπορικές μάρκες όπως οι Rolex, Omega, Seiko, Panerai etc λόγω της δημοφιλίας τους και επειδή μέσω αυτον δεν θα αισθάνεται μέλος ενός ανύπαρκτου exclusive club. Αν αρχίσεις και επιλέγεις ρολόι κοιτώντας ποιος άλλος το φοράει τότε καλύτερα φτιάξε ένα μόνος σου, γιατί πάντα θα υπάρχει κάποιος που δεν αποδέχεσαι που θα το έχει επιλέξει/φοράει/διαφημίζει.
Δε το εννοουσα ετσι.....ελιτισμος????το αντιθετο..!!!Για παραδειγμα οταν το 2000 φορουσα το old navitimer της breitling κανεναν απο τους <<γνωστους>> μου στα μερη που συχναζα που ολοι ειχαν ενα ρολεξακι στο χερι δεν ηξεραν καν τι ρολοι φοραω ή οτι ειναι ακριβο ή δεν ξερω εγω τι.....και δε με ενοχλουσε και καθολου...ισα ισα ...αν ηθελα να ειμαι σε καποια ελιτ οπως ανεφερες θα επελεγα κι εγω ενα ρολεξακι εκεινη την εποχη για να γινομουν πιο αποδεκτος απο τους και καλα εχοντες γιατι ολοι ξερουμε πως δημιουργουνται καποιοι κυκλοι απο τη βιτρινα που πουλας.......Οσο για τη rolex συγκεκριμενα ειμαι ο πρωτος που θα πει πως ειναι μια εταιρια φοβερης ποιοτητας ,με καταπλκηκτικο μηχανισμο και με το πιο διαχρονικο all around σχεδιασμο απλως ανεφερα πως μετα τη πολυετη μου ενασχοληση ξερω πολλα ρολογια που με καλυπτουν περισσοτερο ...

Τότε το εξέλαβα λάθος. Είδες όμως τι λές, αυτοί οι γνωστοί σου που δεν είχαν ιδέα απο ρολόγια φορούσαν το προιόν μιας εταιρίας "φοβερής ποιότητας ,με καταπλκηκτικο μηχανισμο και με το πιο διαχρονικο all around σχεδιασμο" απο κατασκευαστή και όχι συναρμολογητή μηχανισμών, ακόμα και αν το επέλεξαν για άλλους λόγους ή χωρίς τις πολλές γνώσεις. Άρα για εσένα που γνωρίζεις δεν έπεσε στα μάτια σου η Rolex λόγω του ποιοι το επέλεξαν. Γιατί να μην το επιλέξουν λοιπον και αυτοί που ασχολούνται λιγο παραπάνω.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 03, 2011, 14:30:36 μμ από Theminio »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #152 στις: Δεκέμβριος 03, 2011, 14:43:17 μμ »
Παράθεση από: Theminio link=topic=1470.msg23730#msg23730
[/quote

Τότε το εξέλαβα λάθος. Είδες όμως τι λές, αυτοί οι γνωστοί σου που δεν είχαν ιδέα απο ρολόγια φορούσαν το προιόν μιας εταιρίας "φοβερής ποιότητας ,με καταπλκηκτικο μηχανισμο και με το πιο διαχρονικο all around σχεδιασμο" απο κατασκευαστή και όχι συναρμολογητή μηχανισμών, ακόμα και αν το επέλεξαν για άλλους λόγους ή χωρίς τις πολλές γνώσεις. Άρα για εσένα που γνωρίζεις δεν έπεσε στα μάτια σου η Rolex λόγω του ποιοι το επέλεξαν. Γιατί να μην το επιλέξουν λοιπον και αυτοί που ασχολούνται λιγο παραπάνω.
Ποτε προσωπικα δεν υποστηριξα το αντθετο..νομιζω συζηταμε τα αυτονοητα...κανεις δε θα κανει λαθος επιλογη αν αγορασει ενα rolex,αλλα το ιδο συμβαινει και με ενα iwc,jlc,breitling,zenith,audemars κτλπ...εμεις που ξερουμε απο ρολογια εχουμε πιο πολλες επιλογες για μια καλη αγορα απο καποιον που δε ξερει και θα παει με κλειστα τα ματια στα R....Υγ..θεωρω πως αυτη τη συζητηση ειναι αδικο να τη κανω σε αυτο τό forum αφου ολοι οσοι ειναι εδω προφανως και ξερουν πεντε πραγματα παραπανω...αλλα θα μπορουσα να την κανω ανετα με καποιον εκτος φορυμ που χωρις να ξερει που πανε τα 4 φοραει ενα ρολεξακι σο χερι....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

kkostas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #153 στις: Δεκέμβριος 03, 2011, 14:58:33 μμ »
Απο την μία rolex για κίτσους και απο την άλλη φράπες μπροστά σε πατινιασμένα no date...
Ας προσπαθήσουν οι ρομαντικά ορκισμένοι βινταζιέρηδες να καταλάβουν ότι ο πουλμούρης με το "βραχιόλι" του πουλάει μούρη κι ο ψαγμένος ψαγμενιά.
Κι η rolex πουλάει τα βραχιολάκια της και στους 2 εξίσου καλά.
Τι ζητάει λοιπόν ο κίτσος-ο πουλμούρης κλπ που δεν συμμερίζεται την τρέλα μας για τα ρολόγια?
Ζητάει λοιπόν ένα ρολόι που να το φοράει στην δουλειά, στην παραλία, με σορτσάκι, με κουστούμι, αξιόπιστο, ανθεκτικό, αναγνωρίσιμο, ούτε πολύ γυαλιστερό, ούτε πολύ underground, ούτε πολύ μικρό, ούτε ενοχλητικά μεγάλο και παχύ, με μπρασελέ γιατί τα λουράκια δεν είναι και για πολλά, με μεταπωλητική αξία γιατί ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή, με δυνατό σέρβις και αντιπροσωπεία, με ένα μύθο απο πίσω και βαρύ όνομα για να καμαρώνει ο γιός-εγγονός που θα το κληρονομήσει.
Η rolex είναι σχεδόν μονόδρομος και εκεί θα καταλήξει η πλειονότητα.
Όσοι δεν βγαίνουν οικονομικά θα πάνε στην Ω και όσοι δεν μπορούν ούτε εκεί θα μπούν στην Seiko.
Γι' αυτό και οι 3 αυτοί έχουν κυριαρχήσει στην αγορά.
Που το μεμπτό και που το κατακριτέο σε όλα αυτά?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #154 στις: Δεκέμβριος 03, 2011, 15:23:23 μμ »
Απο την μία rolex για κίτσους και απο την άλλη φράπες μπροστά σε πατινιασμένα no date...
Ας προσπαθήσουν οι ρομαντικά ορκισμένοι βινταζιέρηδες να καταλάβουν ότι ο πουλμούρης με το "βραχιόλι" του πουλάει μούρη κι ο ψαγμένος ψαγμενιά.
Τι ζητάει λοιπόν ο κίτσος-ο πουλμούρης κλπ που δεν συμμερίζεται την τρέλα μας για τα ρολόγια?
Ζητάει λοιπόν ένα ρολόι που να το φοράει στην δουλειά, στην παραλία, με σορτσάκι, με κουστούμι, αξιόπιστο, ανθεκτικό, αναγνωρίσιμο, ούτε πολύ γυαλιστερό, ούτε πολύ underground, ούτε πολύ μικρό, ούτε ενοχλητικά μεγάλο και παχύ, με μπρασελέ γιατί τα λουράκια δεν είναι και για πολλά, με μεταπωλητική αξία γιατί ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή, με δυνατό σέρβις και αντιπροσωπεία, με ένα μύθο απο πίσω και βαρύ όνομα για να καμαρώνει ο γιός-εγγονός που θα το κληρονομήσει.
Όσοι δεν βγαίνουν οικονομικά θα πάνε στην Ω και όσοι δεν μπορούν ούτε εκεί θα μπούν στην Seiko.
Εχεις απολυτο δικιο και αυτο συμβαινει αλλωστε....Οσο γι αυτα που ανεφερες οτι ζηταει ο αγοραστης ακριβως τα ιδια προσφερει και το iwc ingenieur για παραδειγμα αλλα ακομα δεν εχω δει κανενα φορεμενο στην Ελλαδα.....
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 03, 2011, 15:27:33 μμ από Argo982001 »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος gsb

• Sr. Member
  • ..no date times!!
    • Προφίλ
    • http://www.polite.gr/
« Απάντηση #155 στις: Δεκέμβριος 03, 2011, 17:13:22 μμ »

κωστα ειπες κατι πολυ σωστο!!!   ;)
κακα τα ψεμματα, ολοι καπου ή καπως "πουλαμε τη μουρη μας"!!

οσο για την προσεγγιση που κανει ο φιλος Argo, στην σχεση που εχει το ευρυτερο αγοραστικο κοινο
με την ρολεξ, εχω να θυμισω οτι παρομοια σχεση εχει κ με την tag heuer χωρις ομως η εταιρεια να
συγκεντρωνει τοσο τα φωτα της δημοσιοτητος κ μεταξυ των φορουμιστων!!  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
το 'πε και το 'κανε!!

kkostas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #156 στις: Δεκέμβριος 03, 2011, 21:46:08 μμ »

κωστα ειπες κατι πολυ σωστο!!!   ;)
κακα τα ψεμματα, ολοι καπου ή καπως "πουλαμε τη μουρη μας"!!

οσο για την προσεγγιση που κανει ο φιλος Argo, στην σχεση που εχει το ευρυτερο αγοραστικο κοινο
με την ρολεξ, εχω να θυμισω οτι παρομοια σχεση εχει κ με την tag heuer χωρις ομως η εταιρεια να
συγκεντρωνει τοσο τα φωτα της δημοσιοτητος κ μεταξυ των φορουμιστων!!  :)

Έχεις δίκιο, πριν την Seiko μπαίνει στην Tag Heuer.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions