Αποστολέας Θέμα: Παρουσίαση Citizen Satellite wave CC3005-51E  (Αναγνώστηκε 8329 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Wagner669

• Members+
  • Hero Member
  • Αλέξανδρος 😎
    • Προφίλ
    • Instagram
Απ: Παρουσίαση Citizen Satellite wave CC3005-51E
« Απάντηση #45 στις: Αύγουστος 25, 2020, 13:12:01 μμ »
Γιώργο, αρχικά ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Στις ερωτήσεις σου τώρα, ο Αλέξανδρος (Wagner669) ήταν κατατοπιστικοτατος.
Να συμπληρώσω πως εάν ορίσεις τον δείκτη""SMT" στο "ON" ρυθμίζει την ώρα προσθέτωντας την καλοκαιρινή. Αυτό το παρατήρησα στον πρώτο συγχρονισμό που έδειξε GMT +2 απλά και έτσι είχε μια ώρα πίσω από την κανονική. Μόλις άλλαξα την ρύθμιση, έδειξε την ώρα στο +3. Αυτό συμβαίνει γιατί το σήμα που λαμβάνει από τους δορυφόρους δεν περιλαμβάνει πληροφορία για χειμερινή/θερινή ώρα.

Το ρολόι, εφόσον διακρίνει ότι είναι σε ανοιχτό χώρο ( μέσω του μετρητή φωτεινότητας) κάθε 6 μέρες κάνει αυτόματη απόπειρα να συγχρονιστεί και να λάβει "φρέσκια" πληροφορία. Εάν δεν καταφέρει να συγχρονίσει, κρατάει την πληροφορία της τελευταίας σύνδεσης και όταν πας να κάνεις χειροκίνητα των συγχρονισμό σε πληροφορεί πως η προηγούμενη προσπάθεια δεν πήρε πληροφορίες.

Ο λόγος που έκανα την επιλογή για GPS controlled ήταν ακριβώς επειδή και στην μέση του πουθενά θα βρεις δορυφόρους, σε αντίθεση με τα radio controlled.

Εχω την εντύπωση πως το SMT on/off είναι καθαρά για να κάνεις override τις πληροφορίες που εχει πάρει το ρολόι.
Γιατί υπάρχουν χώρες που που δεν εχουν κατασταλαξει στο τι θα κάνουν με την θερινή/χειμερινή ώρα
Επίσης, η πληροφορία για το SMT και πότε αλλάζει, υπάρχει στο ρολόι και δεν τη παίρνει απο το σήμα GPS (όπως εσφαλμένα ανέφερα πιο πάνω) 

:)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Η Cartier βγάζει έργα τέχνης που έχουν ως δεύτερη ιδιότητα την χρονομετρία.
Όλοι οι άλλοι είναι Υ.Ω. που προσπαθούν να γίνουν τέχνη

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #46 στις: Αύγουστος 25, 2020, 14:27:23 μμ »
Εχω την εντύπωση πως το SMT on/off είναι καθαρά για να κάνεις override τις πληροφορίες που εχει πάρει το ρολόι.
Γιατί υπάρχουν χώρες που που δεν εχουν κατασταλαξει στο τι θα κάνουν με την θερινή/χειμερινή ώρα
Επίσης, η πληροφορία για το SMT και πότε αλλάζει, υπάρχει στο ρολόι και δεν τη παίρνει απο το σήμα GPS (όπως εσφαλμένα ανέφερα πιο πάνω) 

:)

Αυτό ακριβώς έγραψα. Το σήμα δεν μπορεί να περιέχει πληροφορία εάν η χώρα στη ζώνη αναφοράς ακολουθεί το daylight saving...
Γι'αυτό και στον πρώτο συγχρονισμό που το smt ήταν off, ρύθμισε ώρα με GMT +2....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
  • Αλέξανδρος 😎
    • Προφίλ
    • Instagram
« Απάντηση #47 στις: Αύγουστος 25, 2020, 14:29:42 μμ »
Αυτό ακριβώς έγραψα. Το σήμα δεν μπορεί να περιέχει πληροφορία εάν η χώρα στη ζώνη αναφοράς ακολουθεί το daylight saving...
Γι'αυτό και στον πρώτο συγχρονισμό που το smt ήταν off, ρύθμισε ώρα με GMT +2....

ναι.... αυτο λεω κ εγω
οτι εσυ καλα το γραψες, γιατι εγω το ηξερα λαθος

:D :D :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #48 στις: Αύγουστος 25, 2020, 14:31:00 μμ »

ναι.... αυτο λεω κ εγω
οτι εσυ καλα το γραψες, γιατι εγω το ηξερα λαθος

;) ;) ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Αύγουστος 25, 2020, 16:24:55 μμ »
Αυτή η "μέση του πουθενά"... Μας κινεί να πάμε όλο και πιο πέρα. Όσο την αναζητούμε τόσο την αποφεύγουμε.

Τι είπα πάλι!
Mind-blowing!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

• Members+
  • Hero Member
  • Αλέξανδρος 😎
    • Προφίλ
    • Instagram
« Απάντηση #50 στις: Αύγουστος 25, 2020, 21:17:36 μμ »
Αυτή η "μέση του πουθενά"... Μας κινεί να πάμε όλο και πιο πέρα. Όσο την αναζητούμε τόσο την αποφεύγουμε.

Τι είπα πάλι!

πω-πωωωωωω
τι εγραψε παλι ο ποιητής!!!

αν βρεθεις στη μεση του πουθενα και ολο την αναζητας...
κατεβασε στο κινητο σου το Waze...

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Αύγουστος 25, 2020, 23:11:01 μμ »
πω-πωωωωωω
τι εγραψε παλι ο ποιητής!!!

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

αν βρεθεις στη μεση του πουθενα και ολο την αναζητας...
κατεβασε στο κινητο σου το Waze...
(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Μαααα όλα τα ξέρεις πια?
 ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #52 στις: Σεπτέμβριος 25, 2021, 18:38:24 μμ »
Επανέρχομαι στο νήμα αυτό έπειτα από αρκετό καιρό και έχοντας "συμβιώσει" με το ρολόι στις συνθήκες για τις οποίες επιλέχθηκε. Αφού λοιπόν ταξιδέψαμε μαζί στα 3/5 του πλανήτη, η κατοχή του ρολογιού με αφήνει με ανάμεικτες εντυπώσεις:
- Στα θετικά του λοιπόν, η ακατάβλητη ποιότητα κατασκευής που μας έχει καλομάθει η Citizen.
Το ρολόι εξακολουθεί να παραμένει αλώβητο (με εξαιρέσεις τα φυσιολογικά σημάδια φθοράς στο μπρασελέ) και αυτό είναι μεγάλο συν!
Καμία δυσλειτουργία δεν έχει προκύψει στο διάστημα χρήσης του και το σημαντικότερο, έπειτα από ένα χρόνο, συνεχίζει να μου αρέσει να το χαζεύω!

Αλλά :
Καταλήγω στο συμπέρασμα πως η πολυδιαφημισμένη "GPS connectivity" είναι περισσότερο ένα gimmick, παρά κάτι χρήσιμο στην καθημερινότητα!
Για να κατανοήσετε το συμπέρασμα μου αυτό, παρακαλώ ακολουθήστε τον συλλογισμό μου :
Είναι όντως πολύ ωραίο feature, το να είσαι αραχτός στο μπαλκόνι του σπιτιού σου και να βλέπεις το ρολόι να συγχρονίζει με τους δορυφόρους!
Στην "πραγματική" ζωή όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Για παράδειγμα, μετά απο μια πολύωρη πτήση φτάνεις στην χώρα προορισμού σου και δεν βλέπεις την ώρα να βγεις απο το αεροπλάνο... Πρέπει να φτιάξεις και το ρολόι όμως στην τοπική ώρα. Αυτό απαιτεί να βγεις σε εξωτερικό χώρο, να κρατάς το χέρι σου σε θέση τέτοια ώστε το dial να βλέπει όσο το δυνατόν κάθετα ουρανό και να περιμένεις 3 λεπτά να συγχρονίσει το ρολόι... Ακούγεται απλό, αλλά πιστέψτε με, δεν είναι.... Αφού τελειώσει λοιπόν ο συγχρονισμός (αυτά τα "ατελείωτα" 3 λεπτά που κάθεσαι σαν αγγούρι) γυρνάς να δεις την ώρα και μια δυσάρεστη έκπληξη σε περιμένει στις περισσότερες των περιπτώσεων : Το ρολόι σου δεν έχει την ίδια ώρα με αυτή των τοπικών ρολογιών του αεροδρομίου... Πρέπει λοιπόν να κάνεις και την DST ρύθμιση χειροκίνητα (τράβα κορώνα, πατα κουμπάκι)....
(Στο διάστημα που σου παίρνει να κάνεις όλα αυτά, έχεις φτιάξει την ώρα σε 7 περίπου "συμβατικά" ρολόγια).

Είμαι μεγάλος οπαδός της τεχνολογίας, όταν αυτή υπάρχει για να κάνει την ζωή μου απλούστερη και όχι πολυπλοκότερη. Γι'αυτό και η αμφιταλαντευομενη άποψη μου για το ρολόι πλέον.

Εξακολουθώ να θεωρώ πως είναι ένα αξιολογοτατο τεχνολογικό επίτευγμα, όμως εμένα προσωπικά δεν κάνει την ζωή μου ευκολότερη και αυτό με βάζει σε σκέψεις για την χρησιμότητα του.

Αυτά ως long term review..... ;) ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Σεπτέμβριος 25, 2021, 21:23:48 μμ »
Επανέρχομαι στο νήμα αυτό έπειτα από αρκετό καιρό και έχοντας "συμβιώσει" με το ρολόι στις συνθήκες για τις οποίες επιλέχθηκε. Αφού λοιπόν ταξιδέψαμε μαζί στα 3/5 του πλανήτη, η κατοχή του ρολογιού με αφήνει με ανάμεικτες εντυπώσεις:
- Στα θετικά του λοιπόν, η ακατάβλητη ποιότητα κατασκευής που μας έχει καλομάθει η Citizen.
Το ρολόι εξακολουθεί να παραμένει αλώβητο (με εξαιρέσεις τα φυσιολογικά σημάδια φθοράς στο μπρασελέ) και αυτό είναι μεγάλο συν!
Καμία δυσλειτουργία δεν έχει προκύψει στο διάστημα χρήσης του και το σημαντικότερο, έπειτα από ένα χρόνο, συνεχίζει να μου αρέσει να το χαζεύω!

Αλλά :
Καταλήγω στο συμπέρασμα πως η πολυδιαφημισμένη "GPS connectivity" είναι περισσότερο ένα gimmick, παρά κάτι χρήσιμο στην καθημερινότητα!
Για να κατανοήσετε το συμπέρασμα μου αυτό, παρακαλώ ακολουθήστε τον συλλογισμό μου :
Είναι όντως πολύ ωραίο feature, το να είσαι αραχτός στο μπαλκόνι του σπιτιού σου και να βλέπεις το ρολόι να συγχρονίζει με τους δορυφόρους!
Στην "πραγματική" ζωή όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Για παράδειγμα, μετά απο μια πολύωρη πτήση φτάνεις στην χώρα προορισμού σου και δεν βλέπεις την ώρα να βγεις απο το αεροπλάνο... Πρέπει να φτιάξεις και το ρολόι όμως στην τοπική ώρα. Αυτό απαιτεί να βγεις σε εξωτερικό χώρο, να κρατάς το χέρι σου σε θέση τέτοια ώστε το dial να βλέπει όσο το δυνατόν κάθετα ουρανό και να περιμένεις 3 λεπτά να συγχρονίσει το ρολόι... Ακούγεται απλό, αλλά πιστέψτε με, δεν είναι.... Αφού τελειώσει λοιπόν ο συγχρονισμός (αυτά τα "ατελείωτα" 3 λεπτά που κάθεσαι σαν αγγούρι) γυρνάς να δεις την ώρα και μια δυσάρεστη έκπληξη σε περιμένει στις περισσότερες των περιπτώσεων : Το ρολόι σου δεν έχει την ίδια ώρα με αυτή των τοπικών ρολογιών του αεροδρομίου... Πρέπει λοιπόν να κάνεις και την DST ρύθμιση χειροκίνητα (τράβα κορώνα, πατα κουμπάκι)....
(Στο διάστημα που σου παίρνει να κάνεις όλα αυτά, έχεις φτιάξει την ώρα σε 7 περίπου "συμβατικά" ρολόγια).

Είμαι μεγάλος οπαδός της τεχνολογίας, όταν αυτή υπάρχει για να κάνει την ζωή μου απλούστερη και όχι πολυπλοκότερη. Γι'αυτό και η αμφιταλαντευομενη άποψη μου για το ρολόι πλέον.

Εξακολουθώ να θεωρώ πως είναι ένα αξιολογοτατο τεχνολογικό επίτευγμα, όμως εμένα προσωπικά δεν κάνει την ζωή μου ευκολότερη και αυτό με βάζει σε σκέψεις για την χρησιμότητα του.

Αυτά ως long term review..... ;) ;)

Ευχαριστούμε. Και για τον χρόνο σου, και για την αναλυτική περιγραφή των συνθηκών.

Βλέπεις, τα τμήματα σχεδιασμού / marketing, κάνουν brainstorming, και προσπαθούν να πάνε και την διαφοροποίηση τους πιο ψηλά, εφαρμόζοντας την τεχνολογία. Σε πολλούς τομείς. Και στα ρολόγια.

Αλλά, η πραγματική ζωή, έχει άλλες απόψεις. Οι συνθήκες field, τεστάρουν τις ιδέες, που μερικές φορές δε βγαίνουν όπως στους σχεδιασμούς.

Αν τους αγαπάς, στείλε και τα σχόλια / παρατηρήσεις σου, ισως τους βοηθήσεις να βελτιώσουν κάποια σημεία. ;)

Να είσαι πάντα καλά.  :)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #54 στις: Σεπτέμβριος 25, 2021, 21:55:40 μμ »
Ευχαριστούμε. Και για τον χρόνο σου, και για την αναλυτική περιγραφή των συνθηκών.

Βλέπεις, τα τμήματα σχεδιασμού / marketing, κάνουν brainstorming, και προσπαθούν να πάνε και την διαφοροποίηση τους πιο ψηλά, εφαρμόζοντας την τεχνολογία. Σε πολλούς τομείς. Και στα ρολόγια.

Αλλά, η πραγματική ζωή, έχει άλλες απόψεις. Οι συνθήκες field, τεστάρουν τις ιδέες, που μερικές φορές δε βγαίνουν όπως στους σχεδιασμούς.

Αν τους αγαπάς, στείλε και τα σχόλια / παρατηρήσεις σου, ισως τους βοηθήσεις να βελτιώσουν κάποια σημεία. ;)

Να είσαι πάντα καλά.  :)

Σε ευχαριστώ Γιώργο.
Το ρολόι πραγματικά είναι πραγματικό τεχνολογικό επίτευγμα, δεν ξέρω κάτι άλλο που θα μπορούσε να βελτιωθεί περαιτέρω.
Τα "προβλήματα" στην χρήση του -για εμένα πάντα - ξεκινάνε απο τις "ανθρώπινες επεμβάσεις" ( βλέπε αλλαγές θερινής/χειμερινής ώρας ανά κράτος)....
Τί να σου κάνουν και τα τμήματα εξέλιξης κάθε εταιρείας? Να μπουν στο μυαλό κάθε κυβερνώντος?
  :D :D :D

Απλά, ίσως αυτή η πολύ τεχνολογία δεν κάνει απαραίτητα και την ζωή μας ευκολότερη.... ;)

Τα "απλά" πράγματα (όπως το στρέψεις απλά την κορώνα λίγες μοίρες) τις περισσότερες φορές είναι και τα πιο βολικά.....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #55 στις: Σεπτέμβριος 25, 2021, 23:04:27 μμ »
Ωραίες πληροφορίες Γιώργο για ένα ιδιαίτερο ρολόι.
Προσωπικά αυτά όπου μας είπες ότι σε" ενοχλούνε " εμένα θα με απετρεπαν από την αγορά του.
Και επίσης συμφωνώ στην απλότητα

Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Σεπτέμβριος 26, 2021, 01:39:53 πμ »
Ευχαριστούμε Γιώργο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Σεπτέμβριος 26, 2021, 09:19:08 πμ »
Μπράβο Γιώργο.
Καταλαβαίνω αυτό που λες.
Με ένα απλό ρολόι και ούτε καν GMT είχες τελειώσει μέσα σε 15 δευτερόλεπτα. Με ένα GMT επίσης ή όπως λες με λίγα κλικ στο μπέζελ.
Πάντως είναι ένα όμορφο ρολόι.

Συνέχισε να μας ταξιδεύεις.
Μήπως να σκεφτόσουν κι ένα "ημερολόγιο καταστρώματος" για όλους μας εδώ; Μερικά λόγια για τα λιμάνια που πιάνεις, τις συνθήκες, τους ανθρώπους, τα ρολόγια ή το ρολόι που φοράς; Από μικρό παιδί έχω έντονη διάθεση να ακούω τις διηγήσεις των άλλων, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μέρη τα οποία ποτέ δεν πρόκειται να επισκεφθώ ή εμπειρίες ανάλογες να βιώσω.

Edit: Ίσως το έχω πει ξανά ότι το ένα μέρος της καταγωγής μου είναι από νησί και τόπο καπεταναίων και θυμάμαι παιδί να τεντώνω τα αυτιά μου (sub50 βάλε φωτό) μήπως και αρπάξω καμιά κουβέντα από τα ταξίδια των θείων καπετάνιων.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Dante80

• Members+
  • VIP Member
  • (╯°□°)╯︵ ┻━┻
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Σεπτέμβριος 26, 2021, 09:30:15 πμ »
Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά αν θυμάμαι καλά ο F150 θέλει περίπου 5 δευτερόλεπτα να συγχρονίσει την ώρα. 3 λεπτά θέλεις για να πάρει και τοποθεσία.

Οπότε, μιας και είναι world time το μόνο που κάνεις όταν βγεις από το αεροπλάνο είναι να γυρίσεις την κορώνα στην σωστή "πόλη/timezone". Ok, το ρολόι δεν το κάνει μόνο του, και δεν αλλάζει και DST αυτόματα, αλλά και πάλι το ίδιο γρήγορο με GMT δεν είναι;

Όπως πάντα ευχαριστούμε για την ενημέρωση και την εμπειρία!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #59 στις: Σεπτέμβριος 26, 2021, 12:13:07 μμ »
Μπράβο Γιώργο.
Καταλαβαίνω αυτό που λες.
Με ένα απλό ρολόι και ούτε καν GMT είχες τελειώσει μέσα σε 15 δευτερόλεπτα. Με ένα GMT επίσης ή όπως λες με λίγα κλικ στο μπέζελ.
Πάντως είναι ένα όμορφο ρολόι.

Συνέχισε να μας ταξιδεύεις.
Μήπως να σκεφτόσουν κι ένα "ημερολόγιο καταστρώματος" για όλους μας εδώ; Μερικά λόγια για τα λιμάνια που πιάνεις, τις συνθήκες, τους ανθρώπους, τα ρολόγια ή το ρολόι που φοράς; Από μικρό παιδί έχω έντονη διάθεση να ακούω τις διηγήσεις των άλλων, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μέρη τα οποία ποτέ δεν πρόκειται να επισκεφθώ ή εμπειρίες ανάλογες να βιώσω.

Edit: Ίσως το έχω πει ξανά ότι το ένα μέρος της καταγωγής μου είναι από νησί και τόπο καπεταναίων και θυμάμαι παιδί να τεντώνω τα αυτιά μου (sub50 βάλε φωτό) μήπως και αρπάξω καμιά κουβέντα από τα ταξίδια των θείων καπετάνιων.

Φίλε Παναγιώτη, ευχαριστώ για τα καλά λόγια.
Θα σε "στεναχωρήσω" όμως για το "ημερολόγιο καταστρώματος".....
Δυστυχώς πλέον η εμπειρία απο τα ταξίδια δεν έχει καμία σχέση με παλαιότερες εποχές. Ειδικά στα πλοία που ταξιδεύω εγώ (δεξαμενόπλοια και χημικά) η άφιξη στο κάθε λιμάνι είναι ένας μικρός εφιάλτης... Ένα ατελείωτο άγχος να είσαι σύμφωνος με δεκάδες κανονισμούς που ισχύουν σε κάθε χώρα, άφθονη γραφειοκρατία, πίεση να τελειώνεις το συντομότερο δυνατόν και φυσικά ελάχιστες ευκαιρίες να βγεις και να δείς κάτι απο το μέρος που επισκέπτεσαι....
Αυτή δυστυχώς είναι πλέον η πραγματικότητα στα πλοία, και δεν νομίζω πως παρουσιάζει το ελάχιστο ενδιαφέρον προς αφήγηση.... :(
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions