Επανέρχομαι στο νήμα αυτό έπειτα από αρκετό καιρό και έχοντας "συμβιώσει" με το ρολόι στις συνθήκες για τις οποίες επιλέχθηκε. Αφού λοιπόν ταξιδέψαμε μαζί στα 3/5 του πλανήτη, η κατοχή του ρολογιού με αφήνει με ανάμεικτες εντυπώσεις:
- Στα θετικά του λοιπόν, η ακατάβλητη ποιότητα κατασκευής που μας έχει καλομάθει η Citizen.
Το ρολόι εξακολουθεί να παραμένει αλώβητο (με εξαιρέσεις τα φυσιολογικά σημάδια φθοράς στο μπρασελέ) και αυτό είναι μεγάλο συν!
Καμία δυσλειτουργία δεν έχει προκύψει στο διάστημα χρήσης του και το σημαντικότερο, έπειτα από ένα χρόνο, συνεχίζει να μου αρέσει να το χαζεύω!
Αλλά :
Καταλήγω στο συμπέρασμα πως η πολυδιαφημισμένη "GPS connectivity" είναι περισσότερο ένα gimmick, παρά κάτι χρήσιμο στην καθημερινότητα!
Για να κατανοήσετε το συμπέρασμα μου αυτό, παρακαλώ ακολουθήστε τον συλλογισμό μου :
Είναι όντως πολύ ωραίο feature, το να είσαι αραχτός στο μπαλκόνι του σπιτιού σου και να βλέπεις το ρολόι να συγχρονίζει με τους δορυφόρους!
Στην "πραγματική" ζωή όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Για παράδειγμα, μετά απο μια πολύωρη πτήση φτάνεις στην χώρα προορισμού σου και δεν βλέπεις την ώρα να βγεις απο το αεροπλάνο... Πρέπει να φτιάξεις και το ρολόι όμως στην τοπική ώρα. Αυτό απαιτεί να βγεις σε εξωτερικό χώρο, να κρατάς το χέρι σου σε θέση τέτοια ώστε το dial να βλέπει όσο το δυνατόν κάθετα ουρανό και να περιμένεις 3 λεπτά να συγχρονίσει το ρολόι... Ακούγεται απλό, αλλά πιστέψτε με, δεν είναι.... Αφού τελειώσει λοιπόν ο συγχρονισμός (αυτά τα "ατελείωτα" 3 λεπτά που κάθεσαι σαν αγγούρι) γυρνάς να δεις την ώρα και μια δυσάρεστη έκπληξη σε περιμένει στις περισσότερες των περιπτώσεων : Το ρολόι σου δεν έχει την ίδια ώρα με αυτή των τοπικών ρολογιών του αεροδρομίου... Πρέπει λοιπόν να κάνεις και την DST ρύθμιση χειροκίνητα (τράβα κορώνα, πατα κουμπάκι)....
(Στο διάστημα που σου παίρνει να κάνεις όλα αυτά, έχεις φτιάξει την ώρα σε 7 περίπου "συμβατικά" ρολόγια).
Είμαι μεγάλος οπαδός της τεχνολογίας, όταν αυτή υπάρχει για να κάνει την ζωή μου απλούστερη και όχι πολυπλοκότερη. Γι'αυτό και η αμφιταλαντευομενη άποψη μου για το ρολόι πλέον.
Εξακολουθώ να θεωρώ πως είναι ένα αξιολογοτατο τεχνολογικό επίτευγμα, όμως εμένα προσωπικά δεν κάνει την ζωή μου ευκολότερη και αυτό με βάζει σε σκέψεις για την χρησιμότητα του.
Αυτά ως long term review.....