Ας γραψω και εγω την αποψη μου
1) Η Nokia εβγαζε κινητα με το τσουβαλι, πουλάγε τα παντα γιατι ειχε φτιαξει ονομα. Οτι και να εβγαζε πουλαγε σα ζεστο ψωμακι. Δυστυχως επαναπαυθηκε και οταν ο steve παρουσιαζε το πρωτο iphone εκει στη Nokia δεν ειχαν καταλαβει τι ερχεται. Εμεινε πισω στις εξελιξεις και το πληρωσε.
2) Δυστυχως οι ευκολες λυσεις ειναι το ios με το android, και οι δυο αμερικανικες. Σε παρακολουθω οτι ωρα θελω, βαζω και το ""εθνικη ασφαλεια της χωρας μου"" και δεν μου λεει κανεις κουβεντα. Βλεπε ban huawei για τα δικτυα 5g, ειχε παρει φορα η huawei και δεν αρεσε στους αμερικανους = εθνικη ασφαλεια.
3) ios και android ειναι τα ιδια, να σου παρουν τα Λ7 θελουν. Δεν ειναι φιλανθρωπικα ιδρυματα.
Το ios θα σου τα παρει απο οικοσυστημα (προιοντα και εφαρμογες επι πληρωμη) και θα σε εκλωβισει, ειναι πολυ δυσκολο να το παρατησεις. Φυσικα εχει ποιο καλογραμενες εφαρμογες.
Το android μπορει και σου δινει μια ελευθερια ας πουμε στο τη μαρκα κινητο android θα παρεις αλλα και εκει θα πληρωσεις για καποιες εφαρμογες. Οι εφαρμογες τις συχρονιζουν σε ολες σου τις συσκευες android.
Google services : με τοσες διαφορετικες συσκευες, με τοσες διαφορετικες υλοποιησεις απο καθε κατασκευαστη και τοσες διαφορετικες επιλογες σε υλικο ευκολα δημιουργουνται προβληματα σε καθε update στα google services. Το android αν θυμαμαι καλα υλοποιηθηκε για να ειναι λογισμικο σε φωτογραφικες μηχανες. Ο αρχικος κωδικας του ειναι γραμενος για να τρεχει λιγα και απλα πραγματα σε μια φωτογραφικη μηχανη. Για αυτο το λογος θελει παραπανω ram για να τρεξει καποιες εφαρμογες. Αυτο προσπαθουν να το καλυψουν με 8-12 gb ram και γρηγορους επεξεργαστες. Στα benchmark το android τρωει ξυλο απο το ios. Δεν ασχολουμαι με benchmark αλλα ετσι ειναι τα πραγματα.
4) Οπως εγραψε και ενας φιλος ποιο πριν για το nas synology θα γραψω και εγω και θα συμπληρωσω, Καμια εμπιστοσυνη σε κανενα clud - ios - android - dropbox - κλπ,
ενα synology nas 2 bay για να υπαρχει διπλο backup σε περιπτωση που πεθανει ο ενας δισκος, προσβαση απο οπου και αν εισαι και απο οποια συσκευη θελεις (ios-android-pc) και αντε γεια.
5) Για τους χρηστες που θελουν ενα κινητο τηλεφωνο και με τα δυο λογισμικα θα κανουν τη δουλεια τους.
6) Ios δεν ειχα ποτε μου και δεν θελω να παρω απο επιλογη.