Καλησπέρα
Έχοντας iphone και android χρόνια κατάλαβα τα παρακάτω:
ios
1)Χρειάζεται λιγότερη μνήμη RAM (2GB εναντι 4GB)
2)Λιγότερο CPU Utilization (Απουσία Google Services)
3)"Κλειδώμενο" σε Apps από "Unknown Resources.
4)Δεν έχεις access στην μνήμη του κινιτού για να στελνεις PDF,DOC,etc στο internet (μόνο με email).
Android
1)Τρώει πολύ μνήμη (4GM)
2) H CPU μπορεί να ανεβοκατεβαίνει συνέχεια (Google Services)
3)Στέλνεις ότι αρχείο θέλεις , όταν χρειαστεί.
4)Εγκαθιστάς ότι app θέλεις (σπασμένα και μη).
*Για μια ισορροπημένη λύση κοίτα κάτι σε Android One με snapdragon επεξεργαστή (Mi A2,etc)
Φιλικά
Κωνσταντίνος Τσάτσος
1) Ισχυει, γιατι το iOS ειναι γενικα πιο μαζεμενο, χωρις να τρεχει 800 ακυρα services που δεν χρησιμοποιεις
2) Ισχυει για τον ιδιο λογο με το 1
3) Ισχυει και πολυ καλα κανουν, γιατι δεν μπορει (ευκολα) καποιος developer να φτιαξει εφαρμογη που θα χει προσβαση στο iOS και να κανει οτι γουσταρει, οπως γινεται με τις malware εφαρμογες που εχουν πλημμυρίσει το Google Play Store
Επισης μπορεις να απεγκαταστησεις τις περισσοτερες αχρηστες εφαρμογες Apple (bloatware)
4) Δεν ισχυει καιρο τωρα.
Οτιδηποτε μπορεις να πεταξεις στο DroBox, OneDrive, GoogleDrive μπορεις να το δεις στο iOS
Με το iOS 13 το Apple Files αναβαθμηστικε και πλεον εχεις προσβαση, μεσα απο αυτο σε αρχεια που εχεις
Εγω που εχω Synology NAS, απλα πεταω τα αρχεια στο Synology Drive (κατι σαν το DropBox που τρεχει στο NAS) και εχω προσβαση σε αυτα και απο το iPad μου και απο το iPhone και γενικοτερα απο παντου.
Κατα τα αλλα....
Ειχα Symbian
Windows Mobile
Android
Windows Phone 7
Windows Phone 8
iOS
Windows Phone 8.1
Windows 10 Mobile
Και προτιμω το iOS
Το καλυτερο λειτουργικο για μενα ηταν το Windows 10 Mobile σε Nokia