Ποιο κράτος πιστεύεις πως έχει κανει καλύτερη δουλειά από την Ελλάδα στο θέμα του κορονοίού ;
Ότι να ναι κύριοι...... Έχουμε τους λιγότερους νεκρούς... Το σύστημα λειτουργεί άψογα και ακούμε αρες μαρες κουκουναρες....Ισπανία Ιταλία τους μαζεύουν μετά από μέρες πεθαμένους από τα σπίτια και τα γηροκομεία το γνωρίζετε αυτό; Συγγνώμη για το ύφος μου αλλά είναι προφανές .... Πάμε μια χαρά έχουμε κάτω από 100 νεκρους σταματήστε τη γκρίνια είναι κρίσιμες μερες
Τα πράγματα όντως πάνε πολύ καλύτερα εδώ από ότι σε άλλες χώρες.
Εγώ όμως θα πρωτοτυπήσω έτσι για την διαφορά και θα αναρωτηθώ "ποιος λαός έχει κάνει καλύτερη δουλειά? και όχι ποιο κράτος"
Νομίζω ότι τα εύσημα για πρώτη φορά πρέπει να πάνε σε όλους μας που στην συντριπτική πλειοψηφία και κόντρα σε όσους μας θεωρούν ανεύθυνους, επικίνδυνους κλπ αντιδρούμε πολύ σωστά τηρώντας τους περιορισμούς που μας έβαλαν.
Γιατί και άλλες κυβερνήσεις πήραν μέτρα (έστω με καθυστέρηση αλλά και πάλι πριν από εμας όποτε νομίζω ότι ξέραμε πως πρέπει να κινηθούμε) αλλά οι πολίτες τους συνέχιζαν το βιολί τους. Ακόμα και τώρα με τόσους θανάτους και απαγορεύσεις οι Ιταλοί πχ είναι στον κόσμο τους και το ξέρω από πρώτο χέρι μιας που καθημερινά επικοινωνώ με συγγενή μου εκεί.
Βέβαια αν το πρώτο κύμα δεν είχε πάει προς Ιταλία και Ισπανία και είχε έρθει εδώ, πραγματικά δεν ξέρουμε τι θα είχε γινει γιατί δεν υπήρχε πεπατημένη και κανείς δεν ξέρει που θα ήμασταν ώρα. Νομίζω ότι (ευτυχώς βέβαια) σταθήκαμε και λίγο τυχεροί που ήρθε εδώ μετά από τους άλλους που επλήγησαν πρώτοι.
Τώρα το ότι έχουν πεθάνει μόνο 100 άνθρωποι κάποιοι το λέμε επιτυχία αλλά φαντάζομαι αντίθετη άποψη έχουν οι άνθρωποι της γυναίκας που πέθανε σπίτι της γιατί αρνούνταν να την πάρουν σε νοσοκομείο ενώ είχε καλέσει τον εοδυ.
Αυτό που δουλεύει καλά είναι η απαγόρευση - περιορισμός της κυκλοφορίας και τίποτα άλλο. Τα άλλα πάνε στον αυτόματο και ότι κάτσει.
Αυτοί που απαντούν (όταν απαντούν) στον εοδυ μάλλον είναι τηλεφωνητές και όχι γιατροί, το κράτος πέρα από το να μοιράζει λεφτά σε ιδιωτικές κλινικές και κανάλια δεν έχει κάνει προσλήψεις που το σύστημα χρειάζεται και οι γιατροί δεν κάνουν κάτι για να γιατρέψουν παρά μόνο περιθάλπουν και όποιοι την γλυτώσουν έχει καλώς.
Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα και νομίζω ότι είναι η πραγματική και όχι η δική μου εικονική.
Συγνώμη βέβαια που ξαναγράφω πριν πάρω άδεια