Αποστολέας Θέμα: Προτάσεις για λογότυπο στο ρολόι του Project  (Αναγνώστηκε 14711 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
Απ: Προτάσεις για λογότυπο στο ρολόι του Project
« Απάντηση #15 στις: Μάρτιος 06, 2020, 10:30:53 πμ »

Νομίζω πως η διχρωμία (λευκό-μπλε) είναι αυτό που θα ανεβάσει το κόστος. Όχι κάτι τραγικό βέβαια...    -Θ.

Για την Ελλάδα ρε γ@μωτο...😄
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάρτιος 06, 2020, 11:15:37 πμ »

Νομίζω πως η διχρωμία (λευκό-μπλε) είναι αυτό που θα ανεβάσει το κόστος. Όχι κάτι τραγικό βέβαια...    -Θ.

Για την Ελλάδα ρε γ@μωτο...😄

Καλημέρα σας,

Για την εκτύπωση, χρησιμοποιούνται είτε "σφραγίδες", είτε "οθόνες" ( screens).

Κάθε χρώμα ( διαχωρισμοί ), απαιτεί την δική του σφραγίδα ή οθόνη.

Τώρα, αν η όλη διαφοροποίηση, "καταστρέφεται" οικονομικά με την προσθήκη ενός χρώματος, είναι κάτι που μόνον ο προμηθευτής μπορεί να το απαντήσει.

Εγώ είμαι υπέρ της προσθήκης της σημαίας, χωρίς φυσικά τον ιστό, το λευκό ήδη θα υπάρχει για το λογότυπο, ένα γαλαζομπλέ θα χρειαστεί.

Και δεν είμαστε φόρουμ, "τα ρολόγια", τα χαρούμενα παιδιά", "οι εραστές της ωρολογοποιίας",  είμαστε Greek Watch Forum, άρα, η σημαία, είναι μέρος του λογότυπου.

Σημ. Για την εκτύπωση, χρησιμοποιούνται είτε "σφραγίδες", είτε "οθόνες" ( screens). Με τον ίδιο τρόπο γίνονται τα διαφημιστικά, στυλό, αναπτήρες, κλπ. Και μια ερώτηση, ενδεικτική του κόστους σε κάποιον τοπικά που κάνει την δουλειά αυτή, θα έλυνε απορίες.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος ftir

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάρτιος 06, 2020, 11:18:11 πμ »

Στη δουλειά μου, σχεδιάζω μηχανές. Γρανάζια, μειωτήρες, άξονες, ρουλμάν, τέτοια πράγματα. Στον ελεύθερο χρόνο μου, σχεδιάζω... ρολογάκια. Κάσες, δείκτες, καντράν και... καλίμπρες.
Τέτοια πράγματα. Δυστυχώς, ο τελευταίος είναι πολύ περιορισμένος και τα έχω ψιλοπαρατήσει πια...
Μέσα σ' όλα αυτά, είχα σχεδιάσει παλιότερα κι ένα λογότυπο για το forum. Και με αφορμή τις τελευταίες συζητήσεις, σκέφτηκα να το προτείνω σαν υποψήφιο logo για το ρολόι του project.
Το βάζω λοιπόν σε «δημόσια διαβούλευση». Here we go:

Το λογότυπο είναι συμμετρικό, απλό (ή καλύτερα σχεδιασμένο να δείχνει απλό) και ευανάγνωστο. Είναι (αναπόφευκτα) χτισμένο πάνω στο κεντρικό του γράμμα.
To «W» είναι σχεδιασμένο σε περιεχόμενη γωνία 45ο (22,5ο από την κατακόρυφο), και τα 2 πλαϊνά γράμματα έχουν τις ίδιες διαστάσεις.
Όλα τα γράμματα είναι ισόπαχα, όπως και οι μεταξύ τους αποστάσεις και οι εσοχές. Γενικά είναι ένα καθαρό, στιβαρό σχήμα, εύκολο να τυπωθεί, κι έχει σχεδιαστεί εξαρχής ως ΣΗΜΑ.

Βάζω και μια εικόνα για να δείτε πώς περίπου φαίνεται πάνω σε ρολόγια - δικά μου σχέδια (μη βαράτε...), για να πάρετε μια ιδέα:

Εννοείται πως οποιαδήποτε πρόταση για τροποποίηση - βελτίωση, είναι δεκτή.

Κι επειδή το παρόν νήμα δεν είναι μόνο για το παραπάνω logo, καλώ όποιον φίλο από την παρέα είναι επαγγελματίας σε σχετικό χώρο (διαφημιστής, γραφίστας κλπ.)
και έχει διάθεση, να βάλει την πρότασή του. Και όχι μόνο επαγγελματίας, αν έχετε καλλιτεχνικές ανησυχίες και πιάνει το χέρι σας, ακόμα και χειρόγραφα σχέδια δεχόμαστε!
Προϋποθέσεις (κοινά αποδεκτές, πιστεύω):
* Να είναι καθαρό, απλό, ευανάγνωστο σχήμα.
* Να έχει μια πρωτοτυπία, (πχ. το να γράψουμε «GreekWatchForum» με μια συνηθισμένη γραμματοσειρά, εχμ..., θα πρότεινα να είναι η τελευταία μας επιλογή).

Όλες οι προτάσεις και οι γνώμες σας είναι ζητούμενες και αποδεκτές.
Thanks, Θοδωρής.

Θερμά συγχαρητήρια φίλε μου.
Πιστεύω ότι εκφράζει ακριβώς αυτό που θέλουμε στο φόρουμ. Είναι εξαιρετική η δουλειά σου, το logo παρεπέμπει απ' ευθείας σε γρανάζι-μηχανή-μέταλλο.
Είναι υπέροχο όπως είναι, θα ήθελα επίσης να δω και τα στοιχεία με καμπυλώσεις στις γωνίες τους, καθώς επίσης και σε κόκκινο χρώμα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Φώτης (Αλούπης)

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάρτιος 06, 2020, 11:23:13 πμ »
Σπύρο, όπως λες, το καντράν μας ανήκει. Ωστόσο, θα πρέπει να δούμε ποιος το φτιάχνει και με τι κόστος.
Π.χ. η heimdallr που μίλησα, δε νομίζω ότι θα το αναλάβει με το κόστος που μας έδωσε. Ίσως να μην το κάνει και καθόλου.
Θεωρώ ότι η ιδέα σου ταιριάζει σε vostok Europe, αν θέλετε να το ξαναδούμε.

Βασίλη  έχω την εντύπωση ότι το κόστος για οποιοδήποτε λογότυπο είναι σχεδόν το ίδιο με το να γράψουμε gwf  η να το γεμίσουμε με γράμματα η και σχέδια...Τη διαφορά στη τιμή συνήθως την κάνει η απόφαση να παρεκκλίνουμε από το βασικό που προσφέρει η εταιρεία έστω και με ένα γράμμα.
Χωρίς να επιμένω πιστεύω ότι η σημαία θα έκανε τη διαφορά στο καντράν...
Έχω κι εγώ την πεποίθηση ότι είναι έτσι τα πράγματα.
Ωστόσο, δεν ξέρω πως λειτουργεί κάθε εταιρία, ανάλογα με τους προμηθευτές τις κλπ.
Ότι και να λέμε εμείς εδώ, αυτοί τελικά θα σου πούνε εάν και πόσο θα κοστίσει.
Για παράδειγμα, όταν ρώτησε αρχικά ο Νίκος, η Dan Henry απάντησε ότι δεν τη συμφέρει να κάνει τροποποίηση για κάτω από 1000 κομμάτια!!!
Ενώ η Heimdallr για μόλις 20 κομμάτια μου έδωσε κόστος 7.5 δολάρια το κομμάτι.
(Δεν κατάλαβα ότι είχε φτάσει η Dan Henry τις πωλήσεις της Ωμέγα :D).
Σε κάθε περίπτωση Σπύρο, αποφασίζουμε τι θέλουμε και αν μας καλύπτει η τιμή που θα μας δώσουν, προχωράμε. Προσωπικά εγώ δεν έχω πρόβλημα να τους ρωτήσω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μάρτιος 06, 2020, 11:26:20 πμ »
Επίσης, να σημειώσω ότι το λογότυπο, τα dots και το κάδρο της ημερομηνίας στα heimdallr είναι ανάγλυφα και όχι τυπωμένα πάνω στο καντράν.
Άρα, υποθέτω ότι και το GWF που θα προσθέσουμε εμείς, θα μπει ανάγλυφο (θα το διευκρινίσουμε φυσικά αυτό).
Άρα, οποιοδήποτε πρόσθετο στοιχείο μπει στο καντράν, πιθανότατα θα επιφέρει επιπλέον κόστος.
Δεν το λέω σε καμία περίπτωση για να αποτρέψω την ιδέα. Απλά σαν διευκρίνιση.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Μάρτιος 06, 2020, 12:31:04 μμ »
Μ Π Ρ Α Β Ο
Θοδωρή!

Για τα υπόλοιπα περί σημαίας, δεν έχω καμία αντίρρηση.
Η σημαία θα δώσει και αυτόν τον ξεχωριστό χαρακτήρα πέρα από κάποια "τυχαία" αρχικά.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος yannisb

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Μάρτιος 06, 2020, 13:10:07 μμ »
Γιατί να μην τα συνδυασουμε, με το να εμπεριέχει η γραμματοσειρά του Λευκολιονταρου την ελληνική σημαία;

Και όμορφο το θεωρώ και έχουμε τα εξής 2 πλεονεκτήματα :

Χαμηλότερο κόστος, αφού θα ναι ένα λιγότερο στοιχείο, κι όπως είπε ο sub, είναι ανάγλυφα...

Δε θα μπουκωσουμε πολύ το καντράν, αφού με καρχαρία +λογκο μας+ σημαία κτλ σύντομα θα γίνει το ρολόι.... ινβικτα (απ τα κακά της )

Δεν το χω γραφιστικά, αλλά με 2 λεπτά ψάξιμο, κάτι τέτοιο σκέφτομαι (προσαρμοσμενο στη γραμματοσειρά του WhiteLion) :

Νομίζω θα κερδίσουμε και αισθητικα και σε κόστος

Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Μάρτιος 06, 2020, 13:16:36 μμ »
Γιατί να μην τα συνδυασουμε, με το να εμπεριέχει η γραμματοσειρά του Λευκολιονταρου την ελληνική σημαία;

Και όμορφο το θεωρώ και έχουμε τα εξής 2 πλεονεκτήματα :

Χαμηλότερο κόστος, αφού θα ναι ένα λιγότερο στοιχείο, κι όπως είπε ο sub, είναι ανάγλυφα...

Δε θα μπουκωσουμε πολύ το καντράν, αφού με καρχαρία +λογκο μας+ σημαία κτλ σύντομα θα γίνει το ρολόι.... ινβικτα (απ τα κακά της )

Δεν το χω γραφιστικά, αλλά με 2 λεπτά ψάξιμο, κάτι τέτοιο σκέφτομαι (προσαρμοσμενο στη γραμματοσειρά του WhiteLion) :

Νομίζω θα κερδίσουμε και αισθητικα και σε κόστος (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σωστό και αυτό.
Πιστεύω θα δέσει καλύτερα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Μάρτιος 06, 2020, 14:41:44 μμ »
Αισθητικά ( προσλαμβάνουσα ), το λογότυπο με διχρωμία, αλλοιώνει την εικόνα. "Χάνεται" η συνέχεια και η αρμονία των χαρακτήρων.

Και εάν δεν είναι πλήρης η "σημαία", αλλά με 5-6 γραμμές, αντι των 9, δεν θα είναι πια σημαία, αλλά το......."κύμα του Αιγαίου".  ???

Μιλάμε για λογότυπο ύψους των 2-3 χιλιοστών ? Πως θα εκτυπωθεί / γίνει ανάγλυφο σε αυτές τις διαστάσεις ?

Τεχνικά τα θέματα, αλλά καλό είναι να τα λαμβάνουμε υπ' όψιν, προκειμένου να μην πελαγοδρομούμε. :(

Και οι Αρχιτέκτονες σάχνουν κτίρια με σχήματα, ότι τους κατέβει,  ::) ( ....το έχω βιώσει πολυυυυυυυυυυ ), και μετά, υποχρεωτικά προσαρμόζονται και αναθεωρούν, προκειμένου να υπάρχει στατικότητα και αντισεισμικότητα. Ετσι και εδώ, βασική μέριμνα είναι, κατ' αρχάς να "κατασκευάζεται", και ταυτόχρονα να είναι το κόστος χαμηλό.

Μια ακόμα αποψη στις ..........τόσες  ;)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Μάρτιος 06, 2020, 15:00:58 μμ »

Το λογότυπο είναι συμμετρικό, απλό (ή καλύτερα σχεδιασμένο να δείχνει απλό) και ευανάγνωστο. Είναι (αναπόφευκτα) χτισμένο πάνω στο κεντρικό του γράμμα.
To «W» είναι σχεδιασμένο σε περιεχόμενη γωνία 45ο (22,5ο από την κατακόρυφο), και τα 2 πλαϊνά γράμματα έχουν τις ίδιες διαστάσεις.
Όλα τα γράμματα είναι ισόπαχα, όπως και οι μεταξύ τους αποστάσεις και οι εσοχές. Γενικά είναι ένα καθαρό, στιβαρό σχήμα, εύκολο να τυπωθεί, κι έχει σχεδιαστεί εξαρχής ως ΣΗΜΑ.

Το σήμα αυτό, περιέχει στοιχεία, που παραπέμπουν

Το W, εκτός από την απεικόνιση ενός γραναζιού / μηχανής, παραπέμπει επίσης, στο κλασικό όργανο του τεχνικού ορίζοντα των αεροπλάνων, που δίνει ταυτόχρονα βάση / σταθερότητα / ισορροπία / στήριξη στο όλο σχήμα, και κάνει και υπαινιγμό, αν θέλουμε  ;) και σε αεροπορικές εφαρμογές, πιλότους, κλπ.

Η ανάπτυξη, δεξια και αριστερά, των G & F, σαφώς με την γωνία ανάπτυξης, ανοίγει μια αγκαλιά, έτοιμη να δεχθεί, και να κλείσει με αγάπη, ενώ δεξιά, είναι σαν φτερούγα, πουλάδα, που συμπληρώνει και τονίζει την αγκαλιά, που μας κρατάει όλους με αγάπη.

Και η γωνία ανάπτυξης, σχεδόν ακολουθεί ακτινικά την κίνηση των δεικτών, σαν να εκπορεύεται από το κέντρο του άξονα.

ΙΜΟ, ειναι μια εξαιρετική πρόταση, που μας καλύπτει πλήρως, και δεν είναι επειδή, "...ε, εντάξει, τι άλλο να βάζαμε"  ?  ::) αλλά ένα logo, που είναι στιβαρό, ισορροπημένο, δυνατό, που εκπέμπει "μηχανισμό-γρανάζι-δύναμη- ισορροπία-αγκαλιά".

Ευγε κύριε -Θ. ΙΜΟ κερδίζεις τον διαγωνισμό. Αν φυσικά και η χρέωσή σου είναι ................λογική.  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Μάρτιος 06, 2020, 15:12:30 μμ »
Γιώργο ωραία η ανάλυση σου αλλά περιληπτική  και με κενά ...🧐😆😆😆👏👏👏
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Μάρτιος 06, 2020, 15:19:52 μμ »
Γιώργο ωραία η ανάλυση σου αλλά περιληπτική  και με κενά ...🧐😆😆😆👏👏👏

...είναι αυτό που λένε μερικοί, ....κενά αέρος ;)

Αλλά από ένα κεφάλι .......κενό, τι περίμενες ? Πληρότητα ?  ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Μάρτιος 06, 2020, 15:22:58 μμ »
Μπλε Στεφανή

crying poetry
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Μάρτιος 06, 2020, 15:25:18 μμ »
Μπλε στεφανη

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος WhiteLionR

• Members+
  • VIP Member
  • ΘΟΔΩΡΗΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Μάρτιος 06, 2020, 19:03:13 μμ »

:D    Epic!
Παιδιά, έτσι όπως τα λέει ο Γιώργος είναι, ακριβώς έτσι τα είχα σκεφτεί κι εγώ!   

(Εντωμεταξύ, περιμένω πώς και πώς να μπεί ο Πρόεδρος να πει έστω μια κουβέντα για το logo... Και μπαίνει και ποστάρει... μπλε Citizen και RW!!   Άβυσσος...)

------
Κύριοι, σας ευχαριστώ όλους θερμά για τα σχόλια, μου δώσατε μεγάλη χαρά. Απ' ό,τι φαίνεται υπάρχει αποδοχή, θα το φτιάξουμε!
Θα ετοιμάσω απόψε μερικές παραλλαγές που ζήτησαν κάποιοι φίλοι, έχω υπόψη μου και τις σημαίες και τις... αγκαλιές, και θα τα δούμε όλα μαζί αύριο.
Και πάλι ευχαριστώ     -Θ.

*
......και ενα ευχαριστουμε για την παραχωρηση
Ποια παραχώρηση; Δεν κατάλαβες... Το πουλάω !          
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions