Αν μπορούσα να το φορέσω (λόγω μεγέθους) θα το φόραγα για να κάνουν χάζι οι πάντες.
Πολύ ξεχωριστό κομάτι. Αυτό το ρολόι χρειάζεται ένα νήμα από μόνο του.
Από την άλλη σχετικά με τα σχόλια, το 99,999% των ρολογιών που ποστάρονται
σχολιάζουμε ότι μας αρέσουν πράγμα που κάπου φαίνεται παράξενο.
Καλό είναι να υπάρχουν διαφορετικές γνώμες (όχι για το συγκεκριμένο ρολόι αλλά γενικά)
γιατί από τα θετικά ή αρνητικά σχόλια εδώ μέσα μπορεί κάποιος να αποφασίσει αν
θα αγοράσει ή όχι ένα κομμάτι.
Πιθανόν και να μπορείς να το φορέσεις. Παρά το 47αρι bezel, από lug σε lug είναι μόλις 52mm (ένα 47αρι panerai submersible για παράδειγμα - και διορθώστε με αν κάνω λάθος - είναι γύρω στα 56mm). Ο καρπός μου είναι μεν flat, αλλά μόλις λίγο παραπάνω από 16,5 cm. Και με το χοντρό λουρί και την ογκώδη μπούκλα δείχνει πιο ισορροπημένο.
Όσο για το ότι τραβάει τα βλέμματα, ναι και με το παραπάνω, πράγμα που δεν το είχα υπολογίσει όταν αποφάσισα να το πάρω.
Τώρα για τα σχόλια, συνηθίζουμε για λόγους ευγένειας να κάνουμε κοπλιμέντα σε κάτι που μας αρέσει. Προσωπικά αν κάτι δεν μου αρέσει, κρατάω την γνώμη μου για εμένα. Δεν έχουμε τα ίδια γούστα όλοι και φυσικό είναι να μην αρέσουν όλα σε όλους. Για κάποιον ενδιαφερόμενο αγοραστή βοηθάνε κυρίως τα σχόλια πάνω σε τεχνικά θέματα και όχι τόσο αυτά που αφορούν την ομορφιά που είναι υποκειμενική. Αλλά και εκεί, πολλές φορές δεν ζητάνε όλοι τα ίδια πράγματα. Συγκεκριμένα για το δικό μου, πιθανόν κάποιος θα προτιμούσε μια ETA με μεγαλύτερη συχνότητα έναντι της Nh35. Για εμένα όμως η Nh35 κράτησε το κόστος στα επιθυμητά επίπεδα, είναι αξιόπιστη και φθηνή σε περίπτωση αντικατάστασης. Όσο για το κρύσταλλο, κάποιος θα προτιμούσε ζαφείρι, εγώ πάλι για μια τόσο σκληροπυρηνικη κατασκευή θα ήθελα ένα χοντρό και συμπαγές plexiglass. Δεν ήταν όμως διαθέσιμο, οπότε η επόμενη επιλογή ήταν χοντρό mineral με το σκεπτικό ότι σπάει δυσκολότερα.