Αποστολέας Θέμα: Περί συλλογών (ρολογιών και λοιπών παπαρδελιών..)  (Αναγνώστηκε 3329 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vlzetko

• Member
  • **
    • Προφίλ
Disclaimer: Αυτό το νήμα δεν έχει κανένα σκοπό να προσβάλλει τα μέλη του φόρουμ, ούτε ο υποφαινόμενος έχει καμία διάθεση υποδείξεων. Πρόκειται απλά για μια δική μου προσπάθεια να κατανοήσω πως σκέφτονται άτομα με κοινά με τα δικά μου ενδιαφέροντα.

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, με οτιδήποτε έχω καταπιαστεί, έχω "καεί". Αυτό μεταφράζεται σε:

- άπειρες ώρες αναζήτησης πληροφοριών
- άπειρες ώρες αναζήτησης για αγοραπωλησίες
- άπειρες αγορές και στοιβαγμένα αντικείμενα, από αυτά που κάθε φορά αποφάσιζα πως αποτελούν "πάθος" μου

Πρόχειρα παραδείγματα:

- Ηλεκτρικές κιθάρες, πετάλια/εφφέ, ενισχυτές: Παρότι ποτέ δεν ήμουν καλός κιθαρίστας, είχε υπάρξει στιγμή που βρέθηκα με 5 κιθάρες και ένα σκασμό πετάλια και πολυεφφέ
- Ηλεκτρονικό τσιγάρο: H προσπάθειά μου να κόψω το τσιγάρο έγινε σχεδόν χόμπυ (είναι κάτι που προσπαθώ να ξεχάσω..). Αυτή η ιστορία κράτησε χρόνια. Δε θέλω να σκέφτομαι τι λεφτά φαγώθηκαν σε ακόμη έναν επισκευάσιμο ατμοποιητή από το τάδε ατσάλι, άλλο ένα μηχανικό mod, άλλο ένα ηλεκτρονικό mod κλπ
- Καπνοσύριγγες (οι γνωστές και ως πίπες): Σε επόμενη φάση της ζωής μου που αποφάσισα ότι είμαι πολύ "μερακλής" για να ασχολούμαι με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, ξεκίνησα να μαζεύω και να καπνίζω πίπες. Μέσα σε 3 μήνες βρέθηκα με 15 (οκ αρκετές από αυτές μου χαρίστηκαν από οικογενειακό φίλο), με ένα σκασμό καπνούς (θέλει προσπάθεια να βρεις σοβαρούς καπνούς να σημειωθεί) κλπ (2-3 χρόνια μετά ακόμη δεν μπορώ να ξεφορτωθώ τις "επενδύσεις" του χύμπυ αυτού..)

Η λίστα αυτή δεν έχει τελειωμό.

Ενάμιση χρόνο πριν, έπαθα αυτό που λέμε σε απλά ελληνικά "έγκιωσα". Αισθάνθηκα την ανάγκη να ξεφορτωθώ τη "σαβούρα" μου, να ζήσω με λιγότερα αντικείμενα και κυρίως να ζήσω μια πιο απλή ζωή. Είχα ήδη κόψει το τσιγάρο και είχα νιώσει μια απίστευη ελευθερία που δεν εξαρτώμουν από 100 παπαρδέλια που θα πρέπει να κουβαλάω μαζί μου (ειδικά την περίοδο του ηλ. τσιγάρου).

Ερχόμαστε στο σήμερα λοιπόν.

Πλέον όντως ζω μια πιο απλή ζωή. Αυτό τον ενάμιση χρόνο ψώνισα μόνο απαραίτητα αντικείμενα, μέσα από μια διαδικασία που έπρεπε να απαντήσω στον εαυτό μου "γιατί το χρειάζομαι αυτό;". Όλα αυτά μέχρι που επέστρεψε η τρέλα με τα ρολόγια...

Η ιστορία μου με τα ρολόγια δεν είναι μακροχρόνια. Μετράει περίπου μια 3ετία, όταν έχοντας 1 καλό ρολόι ξεκίνησα να μαζεύω CASIO. Κάπου εκεί ήρθε και ενα SXK007 και σταμάτησα να ασχολούμαι. Όταν πήρα την απόφαση να διώξω συλλογές και περιττά αντικείμενα, τα ρολόγια δεν τα πείραξα. Θες γιατί δεν είχα δώσει πολλά λεφτά, θες γιατί όντως φορούσα μερικά από αυτά, τα άφησα στην ησυχία τους.

Μέχρι που την αρχή αυτού του καλοκαιριού αποφάσισα να πάρω έναν μπρασελέ για το SKX007...και ένα F91-W που δεν είχα....και ένα DW-5600...και ένα MDV-106....και μια homage χελώνα με διάφορα έξτρα parts...και ένα GW-M5610....και.....

Σημείωση: Κάπου εδώ θα πρέπει να σημειωθεί οτι σε αυτό το ποστ δεν ασχολούμαι με το κόστος. Δεν κοιτάζω δλδ αυτή την ιστορία από τη σκοπιά του πόσα χρήματα έχουν ξοδευτεί, αλλά πόσα αντικείμενα, χρήσιμα ή άχρηστα έχουν συλλεχθεί..

Για να μην τα πολυλογώ, πλέον έχω αλλάξει πολύ σαν άνθρωπος. Με "τσακώνω" ακαριαία όταν μπαίνω σε αυτό το άγριο καταναλωτικό mode. Άλλοτε με αφήνω να αγοράσω τις βλακείες μου και άλλοτε όχι, αλλά κυρίως ότι και να πράξω δεν έχω πλέον την ψευδαίσθηση ότι ακόμα ένα ρολόι (ή οτιδήποτε άλλο) θα μου φέρει χαρά. Ξέρω ότι αυτή διαδικασία είναι ένας αέναος κύκλος που δε σταματά ποτέ.. Ξέρω καλά ότι μόλις αγοραστεί το Α, το μυαλό επικεντρώνεται ΑΚΑΡΙΑΙΑ στο Β.

Στη φάση αυτή, έχω μετανιώσει πολύ που βρέθηκα με τόσα ρολόγια. Ξεκίνησα να χαρίζω μερικά εξ' αυτών σε δικούς μου ανθρώπους, άλλα πούλησα και κάποια άλλα θα τα πουλήσω στο άμεσο μέλλον. Αδυνατώ να κοιτώ τα 6-7 ρολόγια μου και να νιώθω άσχημα επειδή δεν ξέρω ποιο να πρωτοφορέσω. Ακούγεται αστείο, αλλά με πιάνει "τρέλλα"' όταν μου συμβαίνει αυτό.

Αντιλαμβάνομαι ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν είναι η καλύτερη ιδέα να μιλάς για σχοινιά, αλλά θα ήθελα να διαβάσω με ενδιαφέρον τις γνώμες σας πάνω στο θέμα, μιας και πολλοί από εσάς έχετε συλλογές.

Μάλιστα υποπτεύομαι ότι για να έχετε συλλογές ρολογιών....θα έχετε ανάλογες και άλλων αντικειμένων.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Περί συλλογών (ρολογιών και λοιπών παπαρδελιών..)
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 10, 2019, 12:51:26 μμ »
Συμπερασμα?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος vlzetko

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 10, 2019, 13:10:10 μμ »
Συμπερασμα?

Ήθελα να το αποφύγω, μιας και το θεωρώ σχεδόν δεδομένο ότι όσα πρόκειται να γράψω θα παρεξηγηθούν, αλλά αφού το ζήτησες:

Το συμπέρασμα μου είναι πως είμαστε 100% αποξενωμένοι από την αληθινή ζωή (κοινωνικότητα, ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις, δουλειά που να βγάζει κάποιο νόημα και πολλά άλλα..) και αυτοπροσδιοριζόμαστε μέσα από τον καταναλωτισμό θεωρώντας ότι μέσω αυτού θα νιώσουμε καλύτερα. Δεν μας είναι άγνωστο πχ το προφίλ αυτού που "δουλεύει όλη μέρα" και όσο δε δουλεύει "τα σκάει" σε κάθε λογής καταναλωτικά αγαθά.

Θεωρώ πως βρισκόμαστε εντός μιας αέναης καταναλωτικής λούπας.

Το γιατί συμβαίνει αυτό είναι μια εντελώς διαφορετική συζήτηση με κοινωνιολογικές προεκτάσεις (υπάρχει πολύ υλικό πάνω στο θέμα αυτό για όσους ενδιαφέρονται) και καλό θα ήταν προς το παρόν να το αφήσουμε εκτός αυτής της κουβέντας. Αυτό που όμως εγώ θεωρώ δεδομένο είναι το εξής: ανεξάρτητα με το αν αποφασίσουμε να τα σκάσουμε για να μαζέψουμε 1 ή 100 ρολόγια (ή ότιδήποτε άλλο), το πρώτο βήμα προς την "αληθινή ζωή" είναι να ξέρουμε ότι τη δεδομένη στιγμή βρισκόμαστε σε αυτό το mode. Το δεύτερο βήμα είναι να έχουμε σιγουρέψει ότι έχουμε αντιληφθεί πως δεν υπάρχει περίπτωση μέσα από αυτό τον αέναο κύκλο να νιώσουμε καλύτερα. Συνήθως θα νιώσουμε χειρότερα (πήρα το τάδε, αλλά μακάρι να μπορούσα να χα πάρει το δείνα, το Α που αγόρασα λίγο καιρό πριν πάλιωσε γιατί μόλις κυκλοφόρησε το Β κοκ) και αυτή την εμπειρία την έχουμε ως βίωμα σχεδόν όλοι. Παρόλα αυτά μας είναι δύσκολο να την αναγνωρίσουμε.

Μέσα από μια διαρκή αναζήτηση και συνειδητοποίηση ("τσάκωμα" του εαυτού μας όταν πέφτει θύμα αυτής της ιστορίας), έχουμε μια ελπίδα κάποια στιγμή να ζήσουμε χωρίς τέτοιου τύπου εξαρτήσεις.

Αυτά.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 10, 2019, 13:51:50 μμ »

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• Sr. Member
    • Προφίλ
    • Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 10, 2019, 13:58:24 μμ »
Συμφωνώ σε αρκετά , διαφωνώ σε άλλα
Συλλέγω πολλά και διαφορετικά πραγματα και κατά καιρούς συλλαμβάνω τον εαυτό μου να κολλάει σε κάτι, όπου και επενδύω το υστέρημά μου , ενίοτε χωρίς καμία αιτία , ετσι απλά για να αυξήσω την εκάστοτε συλλογή.
Νομίζω ότι η μανία μου όμως ώς συλλέκτη δεν με έχει απομονώσει από την υπόλοιπη ζωή μου
Λειτουργώ όπως κάθε νορμάλ άνθρωπος, εχω τους φίλους μου , την οικογένειά μου, τις εξόδους για διασκέδαση , τα χόμπυ , τα ταξίδια κλπ
Οι συλλογές μου είναι ένα είδος συμπληρώματος κυρίως όταν είναι στο σπίτι και βαριέμαι
Επίσης δεν έχω μονομανίες αγοράς συγκεκριμένων πραγμάτων , αγοράζω ότι μου αρέσει εκείνη τη στιγμή , πχ. ενα ρολογάκι των 3 ευρώ που έχει κάποια τσαχπινιά
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Γιώργος - ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 10, 2019, 14:16:11 μμ »
Συμπερασμα?

Ήθελα να το αποφύγω, μιας και το θεωρώ σχεδόν δεδομένο ότι όσα πρόκειται να γράψω θα παρεξηγηθούν, αλλά αφού το ζήτησες:

Το συμπέρασμα μου είναι πως είμαστε 100% αποξενωμένοι από την αληθινή ζωή (κοινωνικότητα, ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις, δουλειά που να βγάζει κάποιο νόημα και πολλά άλλα..) και αυτοπροσδιοριζόμαστε μέσα από τον καταναλωτισμό θεωρώντας ότι μέσω αυτού θα νιώσουμε καλύτερα. Δεν μας είναι άγνωστο πχ το προφίλ αυτού που "δουλεύει όλη μέρα" και όσο δε δουλεύει "τα σκάει" σε κάθε λογής καταναλωτικά αγαθά.

Θεωρώ πως βρισκόμαστε εντός μιας αέναης καταναλωτικής λούπας.

Το γιατί συμβαίνει αυτό είναι μια εντελώς διαφορετική συζήτηση με κοινωνιολογικές προεκτάσεις (υπάρχει πολύ υλικό πάνω στο θέμα αυτό για όσους ενδιαφέρονται) και καλό θα ήταν προς το παρόν να το αφήσουμε εκτός αυτής της κουβέντας. Αυτό που όμως εγώ θεωρώ δεδομένο είναι το εξής: ανεξάρτητα με το αν αποφασίσουμε να τα σκάσουμε για να μαζέψουμε 1 ή 100 ρολόγια (ή ότιδήποτε άλλο), το πρώτο βήμα προς την "αληθινή ζωή" είναι να ξέρουμε ότι τη δεδομένη στιγμή βρισκόμαστε σε αυτό το mode. Το δεύτερο βήμα είναι να έχουμε σιγουρέψει ότι έχουμε αντιληφθεί πως δεν υπάρχει περίπτωση μέσα από αυτό τον αέναο κύκλο να νιώσουμε καλύτερα. Συνήθως θα νιώσουμε χειρότερα (πήρα το τάδε, αλλά μακάρι να μπορούσα να χα πάρει το δείνα, το Α που αγόρασα λίγο καιρό πριν πάλιωσε γιατί μόλις κυκλοφόρησε το Β κοκ) και αυτή την εμπειρία την έχουμε ως βίωμα σχεδόν όλοι. Παρόλα αυτά μας είναι δύσκολο να την αναγνωρίσουμε.

Μέσα από μια διαρκή αναζήτηση και συνειδητοποίηση ("τσάκωμα" του εαυτού μας όταν πέφτει θύμα αυτής της ιστορίας), έχουμε μια ελπίδα κάποια στιγμή να ζήσουμε χωρίς τέτοιου τύπου εξαρτήσεις.

Αυτά.

Συμφωνώ!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος vlzetko

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 10, 2019, 15:02:12 μμ »
(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Με αφορμή τα emoticons αυτά, θα ήθελα να τονίσω ότι ο σκοπός μου είναι ο ακριβώς αντίθετος από αυτόν που υπονοούν.  :P

Ξεκαθαρίζω λοιπόν δε βρίσκομαι εδώ ούτε για να κρίνω κανέναν, ούτε για να του πω αν και πως θα χαλάσει τα λεφτά του, ούτε για να του κάνω ψυχοθεραπεία. Προβληματισμούς και γνώμη εξέφρασα με αφορμή τη δική μου συμπεριφορά και μέχρι τώρα εμπειρία.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 10, 2019, 15:28:45 μμ »
Φίλε μου κάνοντας τη συγκεκριμένη ερώτηση στη συγκεκριμένη σελίδα..πως να το πω...ένα αντίστοιχο παράδειγμα είναι  σαν να πηγαίνει στο Δαφνί ένας φρικαλεος άνθρωπος και να ρωτάει τους ασθενείς πως θα γίνει καλά...

Στάλθηκε από το LYA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος vlzetko

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 10, 2019, 15:42:47 μμ »
Φίλε μου κάνοντας τη συγκεκριμένη ερώτηση στη συγκεκριμένη σελίδα..πως να το πω...ένα αντίστοιχο παράδειγμα είναι  σαν να πηγαίνει στο Δαφνί ένας φρικαλεος άνθρωπος και να ρωτάει τους ασθενείς πως θα γίνει καλά...

Υπάρχει μια διαφορά: Δεν ρωτάω πως θα γίνω καλά :D

Επίσης δεν μπορώ να πιστέψω:

- ότι είμαι ο μόνος που έχω τέτοιους προβληματισμούς εδώ μέσα - σίγουρα κάποιοι κοιτούν τα 10-20-30-40 ρολόγια τους και απορούν γιατί έφτασαν ως εδώ κλπ
- ότι δεν υπάρχουν μέλη με ένα άντε δύο "καλά" ρολόγια με τα οποία είναι ικανοποιημένοι (οι περισσότεροι στον κύκλο μου με ρολόγια χιλιάδων ευρώ είναι αυτής της κατηγορίας)
- οτι δεν υπάρχουν μέλη που έχουν μεν πολλά ρολόγια, αλλά τα θεωρούν επένδυση - είναι άλλο πράγμα να έχεις 20 "φτηνιάρικα" και άλλο 5 Rolex. Το τελευταίο μπορεί και να θεωρηθεί επένδυση. Έχω στον ευρύ κύκλο μου τουλάχιστον 2 άτομα που επενδύουν με την κυριολεκτική έννοια σε Rolex.

Εν ολίγοις θεωρώ ότι στο φόρουμ αυτό δεν υπάρχει ομοιομορφία και σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον να διαβάσουμε πως το βλέπει ο καθένας μας.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 10, 2019, 15:52:36 μμ »
Προσωπικά δεν νιώθω φίλε μου την ανάγκη να συζητήσω το γιατί έχω πολλά ρολόγια η όχι. Τον ξέρω τον λογο τον  έχω αποδεχτεί και προχωράω με ότι καλό ή κακό κατά εσένα  συνεπάγεται αυτό.
Σεβαστή η άποψη από όλους.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 10, 2019, 16:19:20 μμ »
Συμφωνώ σχεδόν με όλα όσα λες..! Όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος...  συλλέγω δεν σημαίνει κατά ανάγκη ότι καταναλώνω και εξηγώ: Μικρός έκανα συλλογή από τηλεκάρτες.. Μεγάλη τρέλα... Πρέπει να έχω τις πιο σπάνιες τηλεκάρτες που βγήκαν όπως τις πρώτες δέκα...! Μάντεψε τι ξόδεψα για αυτή τη συλλογή...?! Μηδέν δραχμές και ευρώ...! Άλλοι κάνουν από πεταλούδες, γραμματόσημα,τεύχη Μίκυ Μάους, αυτοκινητάκια και γενικά είδη για τα οποία δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία...! Γενικά είμαι της άποψης ότι καλό είναι να κάνουμε ότι μας κάνει χαρούμενους αρκεί να γίνεται α) με μέτρο και β) Χωρίς να ενοχλούμε τον δίπλα μας...!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Σεπτέμβριος 10, 2019, 16:23:06 μμ »
Συμφωνώ σχεδόν με όλα όσα λες..! Όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος...  συλλέγω δεν σημαίνει κατά ανάγκη ότι καταναλώνω και εξηγώ: Μικρός έκανα συλλογή από τηλεκάρτες.. Μεγάλη τρέλα... Πρέπει να έχω τις πιο σπάνιες τηλεκάρτες που βγήκαν όπως τις πρώτες δέκα...! Μάντεψε τι ξόδεψα για αυτή τη συλλογή...?! Μηδέν δραχμές και ευρώ...! Άλλοι κάνουν από πεταλούδες, γραμματόσημα,τεύχη Μίκυ Μάους, αυτοκινητάκια και γενικά είδη για τα οποία δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία...! Γενικά είμαι της άποψης ότι καλό είναι να κάνουμε ότι μας κάνει χαρούμενους αρκεί να γίνεται α) με μέτρο και β) Χωρίς να ενοχλούμε τον δίπλα μας...!

Όταν λες τον δίπλα μας εννοείς αυτόν που κοιμάται δίπλα στο κρεβάτι μας η γενικότερα τον συνάνθρωπο μας,γιατί η διαφορα είναι τεράστια για τους συλλέκτες και τις συλλογές τους  γενικοτερα😁😁😁
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #12 στις: Σεπτέμβριος 10, 2019, 16:24:13 μμ »

Όταν λες τον δίπλα μας εννοείς αυτόν που κοιμάται δίπλα στο κρεβάτι μας η γενικότερα τον συνάνθρωπο μας,γιατί η διαφορα είναι τεράστια για τους συλλέκτες και τις συλλογές γενικοτερα
Αχαχαχαχα χαχα δακρυσα

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Σεπτέμβριος 10, 2019, 16:33:28 μμ »
Τον συνάνθρωπο μας εννοώ φυσικά...! Η σύζυγος θα ενοχλείται (για τους δικούς της λόγους) όπως και να έχει...!   :D  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Σεπτέμβριος 10, 2019, 16:50:20 μμ »
....IMO , αν αγοραζεις οτιδήποτε για επένδυση,  δεν είσαι συλλέκτης,  επενδυτης είσαι.

Συλλεγεις κάτι που αγαπάς,  σου μιλάει,  σε ικανοποιεί.  Η αγάπη,  δεν πουλιέται.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.