Αποστολέας Θέμα: Ευθυγράμμιση chapter ring με καντράν σε SRP777, SKX κλπ  (Αναγνώστηκε 2675 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vlzetko

• Member
  • **
    • Προφίλ
Μετά από search που έκανα στο forum, δεν μπόρεσα να "αλιεύσω" κάποια πληροφορία επ' αυτού οπότε αποφάσισα να ανοίξω το παρόν νήμα.

Η πρώτη φορά που διάβασα για το πρόβλημα ευθυγράμμισης των Seiko ήταν λίγο πριν παραγγείλω το SKX μου. Τότε δεν ασχολήθηκα πολύ. Απλώς έβαλα μια παραγγελία online και ήλπιζα να λάβω ένα σωστό. Παρότι τελικά αυτό που παρέλαβα δεν είναι 100% ευθγραμμισμένο, δε με ενόχλησε ποτέ και έτσι έκτοτε συμβιώνουμε ευτυχισμενοι.

Πρόσφατα όμως, ξεκίνησα μια έρευνα αγοράς για τη χελώνα SRP777. Οι αναφορές που είδα online για κακό alignment του chapter ring με το καντράν είναι πολλές, για την ακρίβεια περισσότερες απ αυτές για το SKX. Αποφάσισα να δοκιμάσω το ρολοί σε ένα ρολογάδικο εντός Αθηνών και παρότι το βρήκα εξαιρετικό, το φαινόμενο της μη ευθυγράμμισης ήταν πάρα πολύ έντονο. Δεν είμαι ψυχαναγκαστικός, αλλά με τόσο έντονο το "πρόβλημα" αυτό αδυνατώ να συμβιώσω.

Ψάχνοντας online διαπίστωσα 2 περιπτώσεις:

- κακό alignment μόνο σε ένα σημείο, πχ μόνο στο 6. Αυτό σημαίνει λογικά ότι πρόκειται για πρόβλημα εκτύπωσης είτε του δαχτυλιδιού είτε του καντράν
- κακό alignment εν γένει. Αυτό σημαίνει ότι το δαχτυλίδι απλά έχει "πάρει" μια σχετική κλίση και υπάρχει δυνατότητα επισκευής του

Συνεχίζοντας το ψάξιμο, βρήκα το βίντεο του Mark από το Long Island Watch:

Ομολογώ οτι βλέποντας πως το "έφτιαξε" με έπιασε η καρδιά μου, ειδικά όταν η κόλλα ξεκίνησε να απλώνεται στο καντράν.

Κλείνοντας το ποστ αυτό ήθελα να ρωτήσω τις δικές σας εμπειρίες αναφορικά κυρίως με το SRP777 και αν έχετε βρει κάποιο fix που να μην επεμβαίνει τόσο άσχημα στο ρολόι όπως το fix του Mark.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Ευθυγράμμιση chapter ring με καντράν σε SRP777, SKX κλπ
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 17, 2019, 17:13:30 μμ »
Μεγάλος σκιτζής ! Ετσι τα φτιάχνουν ? Με αυτά τα γάντια και λαβίδα ?  :'( :'( :'( :'( :'(
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Hippopotamodon

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούλιος 18, 2019, 23:30:59 μμ »
Για τον λόγο αυτό δεν αγοράζουμε ποτέ Seiko online! Πάντα από φυσικό κατάστημα και μόνο έπειτα από εξονυχιστικό έλεγχο.

Πλάκα πλάκα δεν είναι μόνο η Seiko που έχει θέμα με την ευθυγράμμιση. Έχω ένα Orient mako που είναι χάλια κι ένα Citizen ny0040 που η περιστρεφομενη στεφανη είναι λίγο off. Το Orient το είχα παραγγείλει μέσω Internet όταν δεν ήξερα πως μπορεί να υπάρχουν τέτοιου είδους θέματα. Το Citizen το πήρα έτσι εν γνώση μου επειδή εκτός της περιστρεφομενης στεφανης όλα τα άλλα είναι τέλεια.

Υπάρχουν πολλά είδη αστοχιας στην ευθυγράμμιση. Όλοι κοιτούν το chapter ring και τη στεφανη, τα χειρότερα όμως κατά τη γνώμη μου είναι οι δείκτες, η ημερομηνία και το καντράν. Επίσης "στραβοχυμένα" ρολόγια βρίσκεις σε όλες τις τιμές και κατηγορίες, δεν είναι προνόμιο των οικονομικών γιαπωνεζων μόνο!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος vlzetko

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούλιος 19, 2019, 09:44:41 πμ »
Κατανοητό.

Απλώς στην περίπτωση των SRP77X, το φαινόμενο έιναι τόσο μαζικό που δεν ξέρω τι πρέπει να κάνει κανείς για να βρει ένα σωστό.

Γι αυτό και πήγα τη συζήτηση στο επόμενο βήμα, θεωρόντας ότι το πρόβλημα αυτό είναι δεδομένο.

Εδώ ας πούμε, βρίσκει ο τύπος σε ένα μαγαζί 5 διαφορετικά μοντέλα χελώνας, και τα περισσότεραα έχουν τα θέματά τους, άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο.

H 777 που είδα εγώ από κοντά, ήταν σε χειρότερη κατάσταση από την τέρμα αριστερά pepsi του παρακάτω video:

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 19, 2019, 10:03:50 πμ »
Θα σου πρότεινα να μην μπεις στη διαδικασία να πάρεις ένα στραβό ρολόι και να το ισιωσεις μετά. Απλά ψάξε να βρεις ένα ίσιο εξ αρχής. Μην ξεχνάς άλλωστε πως πρόκειται για πιστοποιημένο δύτη και δεν θες να ανοιχτεί σε καμία περίπτωση, τουλάχιστον μέχρι το πρώτο σερβις.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος WhiteLionR

• Members+
  • VIP Member
  • ΘΟΔΩΡΗΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 20, 2019, 02:51:06 πμ »
... και δεν θες να ανοιχτεί σε καμία περίπτωση, τουλάχιστον μέχρι το πρώτο σερβις.

Ε, καλά, νομίζω πως υπερβάλλεις λίγο, δεν είναι και τόσο σοβαρό θέμα, ούτε είμαστε όλοι 200ρηδες δύτες, με tri-mix και βάλε.
Εκτός κι αν μιλάμε για την... ψυχαναγκαστική πλευρά του θέματος: Όλοι έχουμε μια δόση OCD, θέλουμε παρθένο ρολόι κλπ.

@vlzetko:
Απ' ό,τι θυμάμαι, ο monsterwatches (τον οποίο έχεις αναφέρει ήδη) εγγυάται ότι στέλνει "ίσιες" χελώνες.
Πολύ περισσότερο αν την παραγγείλεις με ζαφείρι, όπου το ρολόι θ' ανοιχτεί ούτως ή άλλως και θα ελεγχθεί.
Νομίζω το γράφει κάπου στο site ή στη σελίδα του στο FB.
Προσοχή! Eπιβεβαίωσέ το, μη σε πάρω στο λαιμό μου...    ???     -Θ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούλιος 21, 2019, 01:18:07 πμ »
Ε, καλά, νομίζω πως υπερβάλλεις λίγο, δεν είναι και τόσο σοβαρό θέμα, ούτε είμαστε όλοι 200ρηδες δύτες, με tri-mix και βάλε.
Εκτός κι αν μιλάμε για την... ψυχαναγκαστική πλευρά του θέματος: Όλοι έχουμε μια δόση OCD, θέλουμε παρθένο ρολόι κλπ...
Τα πάντα σ'αυτό το χόμπι δεν είναι λίγο ψυχαναγκαστικά;
Όταν ανοίξει ένας πιστοποιημένος δύτης χάνει την πιστοποίησή του. Μας χρειάζεται πραγματικά αυτή η πιστοποίηση; 99,99% όχι. Αλλά εγώ νιώθω ωραία όταν ξέρω πως το ρολόι μου την έχει!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions