Αποστολέας Θέμα: Συμβουλές αγοράς ρολογιών Omega, IWC  (Αναγνώστηκε 11478 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Συμβουλές αγοράς ρολογιών Omega, IWC
« Απάντηση #30 στις: Μάιος 24, 2019, 00:26:32 πμ »
Ποιό είναι το μαύρο  Daytona ?

Rolex 116520
Δε βάζω λινκ μην θεωρηθεί διαφήμιση.

Το απόλυτο ρολόι (άποψή μου)

Τι διαφήμιση ? Να βάλεις λινκ, αρκεί να μην είναι από μαγαζί. Να είναι απο τον κατασκευαστή, από το νετ, από αυτό του φίλου σου  ;)

Εδώ υπάρχουν αναρτήσεις με τίτλο τους κατασκευαστές, μια φωτό θα είναι η διαφήμιση ?   ::)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος escape_A3

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Ιούνιος 03, 2019, 17:39:17 μμ »
Αυτό εννοώ https://www.ablogtowatch.com/rolex-daytona-116520-steel-black-dial-watch-review/

Αλλά για 20000+ (καινούριο-αφόρετο) για καθημερινό ρολόι, δεν θα τα έδινα...και να τα είχα. Προτιμώ να τα "σπάσω" και να πάρω 2 ρολόγια
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• Sr. Member
    • Προφίλ
    • Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
« Απάντηση #32 στις: Ιούνιος 03, 2019, 23:24:05 μμ »
Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου  ;)
Θα εδινες 20000+ για δυο ρολόγια που δεν είναι πρώτη επιλογή και δεν θα εδινες τα ίδια χρήματα για  το ρολόι "βασιλιάς-όνειρο" που είναι το Daytona ?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Γιώργος - ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Ιούνιος 03, 2019, 23:27:27 μμ »
Έλα,ντε
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Ιούνιος 04, 2019, 08:14:04 πμ »
Θέλω ένα για κάθε μέρα (για εργαλείο - το Ω) και ένα για dress (το IWC για τα γούστα μου έστω κι αν ένα τέλει μάλλον δεν θα το πάρω)
Τα 2 που ανέφερα στο πρώτο ποστ, τελική θα βγουν το πολύ 12000 και τα δυο. Δε μπορώ-θέλω να έχω τον ¨βασιλιά¨ 20000+ και να αγχώνομαι για τις καθημερινές φθορές του (τουλάχιστον τώρα που τα χρήματα αυτά τα ¨ποναω¨)

Με λίγα λόγια δεν θα έπαιρνα Ferrari για να πηγαίνω στο περίπτερο και να θέλω να την έχω αγρατζούνιστη κιόλας  ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Ιούνιος 04, 2019, 08:27:19 πμ »
Το Ω είναι ρολογάρα , πανεμορφο, μηχανάρα , μπορεί να φορεθεί παντού και πάντα
Δεν θα του έδινα τον τίτλο του εργαλείου , είναι πολύ παραπάνω
Στεκεται χαλαρά μόνο του στην γκάμα σου , δεν χρειάζεται το IWC
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Γιώργος - ΦΛΩΡΙΝΑ

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Ιούνιος 04, 2019, 13:18:16 μμ »
Ακριβώς αυτό είναι για μένα το απόλυτο εργαλείο...καλύπτει όλα τα"θέλω" μου... Για καθημερινή χρήση, πανέμορφο (άγριο-μοντέρνο ταυτόχρονα), GMT, χρονόμετρο, δεν το φοράει "κ'η κουτσή Μαρία", φοριέται παντού, εταιρεία με ιστορία και εάν το γρατζουνίσω, στη χειρότερη το βάζω στο ντουλάπι (που λέει ο λόγος)

Το IWC μ'αρέσει πολύ, λόγω του μίνιμαλ και κλασσικού του στύλ (εάν το πάρω θα το φοράω με κλασσικό ντύσιμο, πχ. office, smart και κοστούμι, που φοράω λιγότερο συχνά)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Σεπτέμβριος 13, 2019, 00:11:23 πμ »
Μιας και είμαι ακόμα στο ψάξιμο, όπως καταλαβαίνετε μου μπαίνουν σφήνα ιδέες για άλλα 2 κουκλιά, αφού το IWC το απέρριψα.  Αναφέρομαι στο Daytona Cosmograph και στο Vacheron Overseas, τα οποία τα έχω «βρει» μεταχειρισμένα/προϊδιόκτητα στα ~ 20000 και 7500 αντίστοιχα, από γνωστό κατάστημα.

Παρόλο που συνοδεύονται από εγγύηση/χαρτιά, πώς θα μπορούσα να τα ελέγξω, εσωτερικά τον μηχανισμό τους, σε κάποιον ειδικό να μου πει την γνώμη του, πριν τα αγοράσω;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Σεπτέμβριος 13, 2019, 00:19:50 πμ »
Μιας και είμαι ακόμα στο ψάξιμο, όπως καταλαβαίνετε μου μπαίνουν σφήνα ιδέες για άλλα 2 κουκλιά, αφού το IWC το απέρριψα.  Αναφέρομαι στο Daytona Cosmograph και στο Vacheron Overseas, τα οποία τα έχω «βρει» μεταχειρισμένα/προϊδιόκτητα στα ~ 20000 και 7500 αντίστοιχα, από γνωστό κατάστημα.

Παρόλο που συνοδεύονται από εγγύηση/χαρτιά, πώς θα μπορούσα να τα ελέγξω, εσωτερικά τον μηχανισμό τους, σε κάποιον ειδικό να μου πει την γνώμη του, πριν τα αγοράσω;

Αν τα πουλάει μαγαζί, συμφωνείς άνοιγμα- έλεγχο - πιστοποίηση από την κεντρική αντιπρόσωπο.

Αν στο αρνηθούν, απλώς............φεύγεις.

Κανένα σοβαρό μαγαζί, δεν θα αρνηθεί σε πελάτη, και μετά από ένα καπάρο, να στείλει το ρολόι στον επίσημο, παρουσία του υποψήφιου αγοραστή.

Από την άλλη, μπορεί κάποιος εγωϊσμός τους να τους κάνει δύστροπους, αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό από εσένα. Ειναι πολλά τα λεφτά, και η πιστοποίηση-εγγύηση του επίσημου, είναι προϋπόθεση ΙΜΟ.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Σεπτέμβριος 13, 2019, 00:47:28 πμ »

Αν τα πουλάει μαγαζί, συμφωνείς άνοιγμα- έλεγχο - πιστοποίηση από την κεντρική αντιπρόσωπο.

Αν στο αρνηθούν, απλώς............φεύγεις.

Κανένα σοβαρό μαγαζί, δεν θα αρνηθεί σε πελάτη, και μετά από ένα καπάρο, να στείλει το ρολόι στον επίσημο, παρουσία του υποψήφιου αγοραστή.

Από την άλλη, μπορεί κάποιος εγωϊσμός τους να τους κάνει δύστροπους, αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό από εσένα. Ειναι πολλά τα λεφτά, και η πιστοποίηση-εγγύηση του επίσημου, είναι προϋπόθεση ΙΜΟ.

Μπράβο! ...και σε ευχαριστώ πολύ...αυτό ακριβώς ήθελα να μάθω...εάν «συνηθίζεται» κάτι τέτοιο ή θα με περάσουν για εξωγήινο, εάν το ζητήσω.

Η άποψή μου  (συμφωνώντας μαζί σου) έιναι, ότι όταν στη μέση υπάρχει χρηματική συναλλαγή, εγωισμοί, ναζάκια, σούξου-μούξου, κλπ, δεν έχουν θέση. Δίνω-παίρνω...απλά πράγματα (άλλο το παζάρι).

Επομένως, ας πούμε ότι ζητάω να κάνω έλεγχο στον επίσημο...πληρώνω εγώ τον έλεγχο ; Τι περιλαμβάνει...απλά ότι είναι γνήσιο;

Η Vacheron υπάρχει Ελλάδα (γιατί για 7500 το συγκεκριμένο είναι πολλή καλή τιμή για να είναι «αληθινή»)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Σεπτέμβριος 13, 2019, 00:50:37 πμ »
Φυσικά και υπάρχει VC , επίσημος αντιπροσωπος και service
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Γιώργος - ΦΛΩΡΙΝΑ

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Σεπτέμβριος 13, 2019, 01:07:35 πμ »

Επομένως, ας πούμε ότι ζητάω να κάνω έλεγχο στον επίσημο...πληρώνω εγώ τον έλεγχο ; Τι περιλαμβάνει...απλά ότι είναι γνήσιο;

Ολα είναι θέμα συμφωνίας. πχ σου δίνει εγγύηση ? Τι λέει η εγγύηση ? Οτι είναι γνήσιο ? Ποιός την υπογράφει / εγγυάται ? Ενας Χ ?

Και πληρώνεις / φεύγεις / και σου λέω εγώ "Μάπα". Το χαρτί που έχεις στέκεται για αγωγή ? ή είναι για .............ταπετσαρία ?

Δίνει εγγύηση καλής λειτουργίας ? Και ποιός την υπογράφει ? Αν χάνει 10 ' την ώρα, ποιός το επισκευάζει / ρυθμίζει ? Ο δήμαρχος ?

Και έχει σέρβις / εγγύηση / ειναι καλό, αλλά του προηγούμενου πελάτη που το έψαχνε, τρέμανε τα χέρια του από την συγκίνηση, και του έπεσε κάτω. Και έφυγε. Και στράβωσε το αντίβαρο. Το χαρτί του σέρβις, δεν το ξέρει. Ηταν στο συρτάρι, και δεν είδε το περιστατικό. Και εσύ, έχεις ρολόι, από σερβις / γνήσιο / εγγυημένο, αλλά, μόλις το ανακαλύψεις, θα σου πουν, λέμε τώρα, "μα ήταν καλό. Εσείς το χαλάσατε".

Ατυχώς, σε όλες αυτές τις συναλλαγές, θέλει ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσοχή και γνώση.

Και αν όλα πάνε καλά, ...........μπράβο. Δεν θες ούτε χαρτιά ούτε τίποτα.

Αν στραβώσουν όμως, τα "χαρτιά" που έχεις σε καλύπτουν ?

Εντάξει, σε τρόμαξα,   ??? αλλά ίσως σου γλύτωσα και 7500 χιλιάρικα.  ;)

Δεν προχωράμε, αν δεν είμαστε 100 % σίγουροι. Και εάν αυτό σημαίνει κάποιο μικρό ποσό για έλεγχο, και αυτό πρέπει να το δώσεις εσύ, θα σε συμβούλευα να το δώσεις.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Σεπτέμβριος 13, 2019, 02:06:53 πμ »
Φυσικά και υπάρχει VC , επίσημος αντιπροσωπος και service

Σε ευχαριστω πολύ.

@ Giorgos_I

Ακριβώς επειδή είμαι (προσπαθώ) τόσο «ψείρας» προσέχοντας, την παραμικρή λεπτομέρεια στις εγγυήσεις, αντιλαμβάνεσαι, ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου...για αυτό άλλωστε προσπαθώ να μάθω από εσάς τους έμπειρους...και ευχαριστω πολύ και πάλι, για τον χρόνο σας να διαβάσετε τα ερωτήματά μου.

Εννοείται, ότι σε περίπτωση, που τα ρολόγια συνοδεύονται από «χαρτιά», ελέγχουμε τίτλο / πόρισμα / ημερομηνία / υπογραφή. Αυτά .....ΑΠΑΙΡΑΙΤΗΤΩΣ.

Χαχαχα...δεν με φόβησες...άλλωστε αναφερόμαστε σε μεταχειρισμένα ρολόγια...εδώ φοβάμαι τα γνήσια από μπουτίκ.

Η απορία μου ήταν, πόσο περισσότερο θα μπορούσα να έχω έγκυρες πιστοποιήσεις, προτού το πληρώσω και δεν γνώριζα τον τρόπο.
Πάντως δε θα μπορούσες να είσαι περισσότερο περιγραφικός.   :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Σεπτέμβριος 13, 2019, 13:11:17 μμ »

Η απορία μου ήταν, πόσο περισσότερο θα μπορούσα να έχω έγκυρες πιστοποιήσεις, προτού το πληρώσω και δεν γνώριζα τον τρόπο.
Πάντως δε θα μπορούσες να είσαι περισσότερο περιγραφικός.   :)

Παιδί μου, στις απάτες,  ::) είμαι ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Σεπτέμβριος 13, 2019, 19:30:04 μμ »
...και επειδή είμαι πολύ καχύποπτος/προκατειλημμένος, δεν αποκλείω την πιθανότητα, ότι πωλητής και επίσημος αντιπρόσωπος να είναι «μιλημένοι», έτσι ώστε το εκάστοτε ρολόι να βαφτίζεται «άψογο».

Για αυτόν το λόγο, εάν αγόραζα μεταχειρισμένο, θα το έπαιρνα μόνο εάν το άφηνε μισή τιμή.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions