Εμένα μου αρέσει, και μάλιστα αισθητικά πολύ περισσότερο από το 18238, γιατί είναι πιο διακριτικό και ισορροπημένο.
Τώρα, το ότι δεν είναι μηχανικό αλλά quartz, νομίζω θα πρέπει να το κρίνει κάποιος λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν είναι ένα σημερινό ρολόι και ότι φτιάχτηκε μια άλλη εποχή, με μια διαφορετική ματιά και δεδομένα.
Θεωρώ λοιπόν ότι είναι ένα πολύ όμορο και πολύ ιδιαίτερο ρολόι και δε βλέπω κανένα λόγο να μην το πάρεις, εφόσον μπορείς και το θες στη συλλογή σου.
Να ρώταγε κάποιος που δεν έχει άλλα αντίστοιχα σπουδαία ρολόγια και που θα το ήθελε για κύριο ρολόι και που ίσως θα τον ένοιαζε μόνο το λογότυπο, να έλεγα ότι δεν αξίζει.
Εδώ όμως μιλάμε για συνειδητοποιημένη αγορά και απ' ότι καταλαβαίνω, το μόνο που μάλλον σε κρατάει είναι ότι δεν είναι μηχανικό.
Για εμένα δεν είναι λόγος να μην το πάρεις αν σου αρέσει.
Φυσικά κι εγώ, εκτιμώ περισσότερο τα μηχανικά, ωστόσο, φοβάμαι κάποιες φορές φτάνουμε στο σημείο να εξυμνούμε ρολόγια των 200-300 ευρώ, με αυτόματους μηχανισμούς μαζικής παραγωγής (π.χ. 7άρι ή 4άρι της Seiko), που είναι όντως πολύ αξιόλογα, μετά όμως να κολλάμε σε υπέροχα ρολόγια, καταξιωμένων εταιριών, επειδή έχουν quartz, ακόμα και αν αυτοί οι quartz μηχανισμοί έχουν φτιαχτεί στο χέρι και η ποιότητά τους είναι αδιαμφισβήτητη.
Δεν ξέρω... άποψη μου. Με το καλό ότι αποφασίσεις.