Να σου πως την αλήθεια εκεί που το τερμάτισα όπως λες έχω ακούσει πολλά από εξαφανίστηκε λόγο κρίσης μέχρι το μοιραίο και πάντα το έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου σε τεχνιτες και σε πράγματα που έχουν αξία είτε συναισθηματική είτε χρηματική, χώρια που οι τεχνήτες και καλά για να γλυτώσεις ΦΠΑ και αυτοί φορολογία κλπ.... όταν δίνεις κάτι.... πρέπει να εχεις κάλυψη
Η κάθε άποψη, σεβαστή. Θεωρητικά, σου εκδίδουν ένα δελτίο παραλαβής, με αριθμό πλαισίου, και αυτό σε καλύπτει. ( για την κάσα. Για την μηχανή ? Για εξαρτήματά της ? ). Και αυτοί, πρέπει να το δικαιολογούν αν υποστούν έλεγχο, που το βρήκαν, τι κάνει εκεί, κλπ. Οπότε, σου ζητάνε ταυτότητα, γνήσιο υπογραφής, τιμολόγιο αγοράς, και καταχωρείται στα "τρίτοις παρ' ημίν". Κάνει κανείς τέτοια πράγματα ?
Από την άλλη, ο κάθε κανονικός μάστορας, θα έπρεπε να έχει κάποια ασφάλεια έναντι κακής εργασίας, κλοπής, φθοράς, κλπ. με κάποιο όριο. Αν το αντικείμενο πχ αξίζει 5.000, σε καλύπτει για τιμή αγοράς, μείον φθορές λόγω χρήσης, παλαιότητα, κλπ. Γιατί νομίζεις τα κοσμηματοπωλεία ΔΕΝ έχουν ασφάλεια ?
Μπορείς να ρωτάς πχ, έχετε ασφάλεια ? Εκδίδετε αποδείξεις ? Εχετε εγγυητικές ?
Επαναλαμβάνω, κάθε προσέγγιση είναι αποδεκτή, απλώς, πάμε σε όρια.