Για καλαμαράκια σήμερα στον Ωρωπό φορώντας το κτήνος.
Το σκηνικό που παίχτηκε όταν πήγα να πληρώσω μόνος μου με την κάρτα -γιατί γινόταν το έλα να δεις στο μαγαζί, όλα τα τραπέζια κλεισμένα- εντελώς σουρεαλιστικό. Το αφεντικό κοζάρει το Ocean King και μου λέει: "Τι ωραίο ρολόι φοράς", του λέω "Ευχαριστώ". Το κοιτάει μερικές φορές από διάφορες γωνίες και μου λέει: "Τι μάρκα είναι και ποιο μοντέλο, θέλω να το πάρω κι εγώ!" Του εξηγώ ότι είναι καταδυτικό και πολύ βαρύ στα 300 γραμμάρια βάρος, τίποτα ανένδοτος! Θα το πάρω, μου λέει. Σκέφτηκα ότι τελικά υπάρχουν και άλλοι θεόμουρλοι εκτός από εμένα!

Σημειώνει μάρκα και μοντέλο, και τον ρωτάω: "Μήπως είσαι μέλος στο φόρουμ για τα ρολόγια;" και μου λέει "Ναι". Του λέω: "Μπες και διάβασε, έχω κάνει αναλυτική παρουσίαση στο ρολόι". Μετά σκέφτηκα ότι έχετε γράψει εδώ ότι υπάρχει και άλλο φόρουμ για ρολόγια.
Μετά πιάνει το λουράκι του Ocean King και μου λέει: "Α, και πολύ ωραίο λουράκι". Του λέω βιαστικά "Είναι το δικό του", εννοώντας φυσικά ότι είναι από την Ublast. Πού να κάθομαι να του εξηγώ τώρα ότι είναι από άλλο μοντέλο με την ίδια κάσα, και έτσι κάθεται τέλεια και στο Ocean King. Αλλά η μεγάλη πλάκα ήταν στο τέλος. Του λέω: "Έχει επίσημη τιμή λιανικής στα 2.100 ευρώ στο site της εταιρείας.
Μην κάνεις καμιά βλακεία και πας και τους τα σκάσεις. Θα το πάρεις από την Catawiki. Από κει το πήρα κι εγώ στα 320 ευρώ, καινούριο με κουτιά, χαρτιά και δύο χρόνια εγγύηση". Με κοίταζε με το στόμα ανοιχτό. "Τι είναι το Catawiki;" μου λέει. Σάιτ με δημοπρασίες, του λέω. Και έχει μείνει κάγκελο.

Θα πάρω από βδομάδα στο εστιατόριο και θα αφήσω το τηλέφωνό μου, αν τυχόν του έχει γυαλίσει όντως τόσο πολύ το Ocean King και θέλει να το χτυπήσει, για να του δώσω αναλυτικές οδηγίες πώς να καμακώσει ένα σε πολύ καλή τιμή στην Catawiki...