Μετρώντας την τεταρτη δεκαετία μου στο <χόμπι> και παρατηρώντας τις αγοροπωλησιες μου σε βάθος χρόνου (ουκ ολίγες)μπορώ να καταθέσω ότι όταν αγόραζες καινούργιο ένα ρολόι μαζικής παραγωγής (όχι κάποιο συλλεκτικό από τις 3 κορυφαίες η κάποιον ανεξάρτητο) και αργότερα ήθελες να το ανταλλάξεις η να το πουλήσεις συνήθως σε πήγαινε πίσω 40% με 50% από το αρχικό ποσο που ειχες διαθέσει.Το να βγάζεις κέρδος από μεταχειρισμένο ρολόι είναι φαινόμενο των τελευταίων 10 ετών και από ότι φαίνεται με την τακτική που υιοθετούν οι περισοτερες πλέον εταιρείες, θα παραμείνει ως έχει .
Και οι πλέον αγνοί ρολογοφιλοι συλλέκτες αναγκάζονται και αυτοί να αλλάξουν τον τρόπο που διαχειρίζονται το χόμπι και τις συλλογες τους και προσαρμόζονται.
Διάβαζα σε κάποιο φόρουμ του εξωτερικού την τοποθετηση ενός συλλέκτη ο οποίος έλεγε συν των άλλων ότι :φόραγα το gmt μου καθημερινά στην δουλειά και στα σπορ όταν έκανε 6Κ ,όταν έφτασε 10-12 άρχισα να το σκέφτομαι και το φόραγα λιγότερο και ιδιαίτερα στις εξόδους μου,τώρα που κάνει 20 το επισκέπτομαι στη θυρίδα.