Στην τελευταία ρολογοτσαρκα είχα την τύχη να συναντήσω συλλέκτες που έχουν στην κατοχή τους εξαιρετικά κομμάτια σαν αυτά τα δυο που μου έδωσαν να δοκιμάσω.
Ωραία συζήτηση και χαβαλές με ανθρώπους που έχουν ρολογάρες που ποτέ δεν θα έχω την δυνατότητα να αποκτήσω. Δεν εννοώ τα δυο speedmaster αλλά PP, AP, Lange κτλ.
Βέβαια και τα δυο speedmaster είναι ωραιότατα. Το μπλε, πολύ παιχνιδιάρικο και ασυνήθιστο ενώ το μαύρο κρύβει όλη του την αξία κάτω από το dial … είναι αυτό με την 321.
Μου έκανε μεγάλη εντύπωση πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα lugs σε ότι αφορά στην παρουσία στον καρπό. Το γυριστά lugs κάνουν το ρολόι να δείχνει πιο μαζεμένο σε αντίθεση με τα ίσια και γυαλιστερά lugs που αυξάνουν έντονα την παρουσία στον καρπό. Δυστυχώς δεν φαίνεται στις φωτογραφίες.
To Snoopy είναι στα 42mm ενώ το caliber 321 είναι στα 39.7 mm … όμως η διαφορά είναι μόνο στους αριθμούς. Στον καρπό δεν καταλαβαίνεις διαφορά και η παρουσία τους στον καρπό είναι πανομοιότυπη και εξισπυ εντυπωσιακή. Θα έλεγα ότι υπερτερεί λίγο το 321 … λόγω γυαλισμένων lugs κι ας φορούσε δερμάτινο λουρί. Υποθέτω με μπρασελέ θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό.
Του πάει πολύ το κίτρινο … δεν είχα ξαναδεί αυτόν τον συνδυασμό.