Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφιες απο το ιντερνετ  (Αναγνώστηκε 2909385 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Φωτογραφιες απο το ιντερνετ
« Απάντηση #24660 στις: Αύγουστος 27, 2016, 01:21:28 πμ »
κατατοπιστικότατος και χρήσιμες όλες οι πληροφορίες όσον αφορά στο ρολόι αυτό, ομολογώ οτι δεν ήξερα τίποτα σχετικά με την ιστορία του , ίσως και γιατί δεν με ενδιαφέρει μάλλον...
δέχομαι πως σε ένα ευρύ κοινό αρέσει αλλά έχω την αίσθηση πως ένα επίσης μεγάλο κομμάτι αυτού του κοινού το κάνει επειδή στο καντράν αναγράφει την Ελβετική φίρμα και μόνο  ::)
το σχεδιαστικό λοιπόν αυτό αποτέλεσμα στο GMT δικαιολόγειται από τα προαναφερόμενα, I rest my case λοιπόν...

Δεν παρέθεσα τα στοιχεία για να σου / σας αλλάξω γνώμη.  ;)

Τα παρέθεσα για να βιώσετε την "γέννηση" και τα αίτια που την προκάλεσαν. Τότε, πραγματικά μπορείς να κρίνεις.

Δες τον "μπαμπά". Μιλάμε για 1950 κάτι. Χρονόμετρο πιστοποιημένο και αδιάβροχο.

Να τον συγκρίνεις με τα ρολόγια της εποχής. ( το μπρασελέ του δεν είναι το αρχικό του. Ειναι νεώτερο )

Βάλανε και έναν δείκτη επιπλέον ( απλό αλλά ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ ), την στεφάνη με 24-ωρο, , και ...............εγενετο GMT.
Και αν ταξίδευες, ΠΟΛΥ χρήσιμο. Τόσο απλά. Και τότε ΠΑΜΦΘΗΝΟ.

Το ότι τους πήρε 60 χρόνια να βάλουν αναλογικά πιο "μεγάλους" δείκτες, στο GMT ΙΙ δείχνει την "σβελτάδα" των Ελβετών.

Ενας πήγε να μαζέψει σαλιγγάρια.
Γυρίζει το βράδυ και ρωτά η γυναίκα του
-Βρήκες ?
-Ναι,
-Δώστα μου να τα μαγειρέψω.
-Ενα βρήκα
-Εστω, δώστο μου
-Μου ξέφυγε !

...και πάλι, ΚΑΙ ασσύμετροι είναι ΚΑΙ μικροί. Δεν διαφωνώ.

Το καινούργιο, το "βελτίωσαν", καταστρέφοντάς το. Εδώ θα συμφωνήσω ότι το βήμα εξέλιξης της εμφάνισης, στα δικά μου τουλάχιστον μάτια, ΔΕΝ ήταν επιτυχημένο.

Το καλλίτερο για εμένα ήταν το πρώτο με ζαφείρι, λευκόχρυσες ώρες, και με την παληά μορφή κάσας. Το 16700.

Αυτό έχω κρατήσει.

...και αυτό που θα ήθελα να έχω, αλλά πλέον θα παραμείνει ονειρο.

...αυτά λοιπόν με το GMT, αν το φωτογραφήσει ο Captain, ίσως αλλάξετε γνώμη.

Εμένα πάντως μου αρέσει, ΟΛΟ το πακέτο, η ιστορία του, η δυνατότητα να αλλάζει πρόσωπα, και να διαρκεί στον χρόνο.

Σε ευχαριστώ, και εσένα και τους υπόλοιπους που με ανέχονται  ;)

« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 27, 2016, 01:23:18 πμ από Giorgos_I »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #24661 στις: Αύγουστος 27, 2016, 01:23:24 πμ »
Άρα ,δεν έγινε τυχαία  μεγάλη
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

leon

• Επισκέπτης
« Απάντηση #24662 στις: Αύγουστος 27, 2016, 07:48:35 πμ »

Αν είναι το δεύτερο, ασχέτως τι νομίζει ή αντιλαμβάνεται ο καθένας, και τι άποψη έχει, θα πρέπει να ξέρει τι σχολιάζει.

Το ρολόι αυτό, σε αυτήν την φωτογραφία, έχει μία ιστορία, που θα πρέπει να την ξέρεις πριν σχολιάσεις τόσο αυστηρά.

Παράθεση
Χρήσιμες οι πληροφορίες.
Δεν είχα ποτέ Rolex και δεν πιστεύω να αποχτήσω, σίγουρα το μοντέλο που συζητάμε.Και δεν θα το αποκτήσω λόγω του ότι δεν μου αρέσει εμφανισιακά και όχι λόγω οικονομικής αδυναμίας.Άλλα μοντέλα της εταιρείας είναι πανέμορφα.

Τι θα πει "θα πρέπει να ξέρει τι σχολιάζει";
Τι θα πει "έχει μία ιστορία, που θα πρέπει να την ξέρεις πριν σχολιάσεις";
Όταν σχολιάζω μια εικόνα, μια παράσταση , δεν με ενδιαφέρει το μπακράουντ αυτής.Σχολιάζω αυτό που βλέπουν τα μάτια μου και όχι αυτά που ξέρει το μυαλό μου σχετικά με το περιεχόμενο της εικόνας.
Άρα ο σχολιασμός δεν επηρεάζεται από άλλους παράγοντες και επομένως είναι πιο αντικειμενικός.

Μου θυμίζει "κολλημένες" καταστάσεις παλιοτέρων εποχών, που όταν ανακάλυπταν ένα αξιόλογο αυτοκίνητο  πολύ καλύτερο αλλά και ακριβότερο από τα δικά τους, το θεοποιούσαν και παρέμεναν σ' αυτό.
"- Αααα, αυτή η μάρκα είναι η καλύτερη.
- Ωοο, πανέμορφο αυτοκίνητο." Και ας ήταν μια αηδία και μισή.Το ότι στην πορεία είχαν εμφανιστεί και άλλες μάρκες με καλύτερες μηχανές και σχεδιασμό δεν τους άγγιζε.
Ή , άλλο παράδειγμα, ηλικιωμένους που ψήφιζαν πάντα το ίδιο κόμμα  ασχέτως που αυτό ενεργούσε εις βάρος τους.Και αν έλεγες και κάτι αρνητικό, ήταν ικανοί να σε φάνε...

Δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν κάτοχο αυτής της μάρκας, η οποία είναι σεβαστή και έχει βγάλει τρομερά μοντέλα, τόσο σε εμφάνιση όσο και σε μηχανισμό.Και εγώ στο μέλλον, μπορεί να αποχτήσω κάποιο μοντέλο της.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι για να σχολιάσω μια φωτό θα πρέπει να επηρεαστώ από το όνομα - ιστορία του κάθε ρολογιού.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #24663 στις: Αύγουστος 27, 2016, 11:29:36 πμ »

Αν είναι το δεύτερο, ασχέτως τι νομίζει ή αντιλαμβάνεται ο καθένας, και τι άποψη έχει, θα πρέπει να ξέρει τι σχολιάζει.

Το ρολόι αυτό, σε αυτήν την φωτογραφία, έχει μία ιστορία, που θα πρέπει να την ξέρεις πριν σχολιάσεις τόσο αυστηρά.

Παράθεση
Χρήσιμες οι πληροφορίες.
Δεν είχα ποτέ Rolex και δεν πιστεύω να αποχτήσω, σίγουρα το μοντέλο που συζητάμε.Και δεν θα το αποκτήσω λόγω του ότι δεν μου αρέσει εμφανισιακά και όχι λόγω οικονομικής αδυναμίας.Άλλα μοντέλα της εταιρείας είναι πανέμορφα.

Τι θα πει "θα πρέπει να ξέρει τι σχολιάζει";
Τι θα πει "έχει μία ιστορία, που θα πρέπει να την ξέρεις πριν σχολιάσεις";
Όταν σχολιάζω μια εικόνα, μια παράσταση , δεν με ενδιαφέρει το μπακράουντ αυτής.Σχολιάζω αυτό που βλέπουν τα μάτια μου και όχι αυτά που ξέρει το μυαλό μου σχετικά με το περιεχόμενο της εικόνας.
Άρα ο σχολιασμός δεν επηρεάζεται από άλλους παράγοντες και επομένως είναι πιο αντικειμενικός.

Μου θυμίζει "κολλημένες" καταστάσεις παλιοτέρων εποχών, που όταν ανακάλυπταν ένα αξιόλογο αυτοκίνητο  πολύ καλύτερο αλλά και ακριβότερο από τα δικά τους, το θεοποιούσαν και παρέμεναν σ' αυτό.
"- Αααα, αυτή η μάρκα είναι η καλύτερη.
- Ωοο, πανέμορφο αυτοκίνητο." Και ας ήταν μια αηδία και μισή.Το ότι στην πορεία είχαν εμφανιστεί και άλλες μάρκες με καλύτερες μηχανές και σχεδιασμό δεν τους άγγιζε.
Ή , άλλο παράδειγμα, ηλικιωμένους που ψήφιζαν πάντα το ίδιο κόμμα  ασχέτως που αυτό ενεργούσε εις βάρος τους.Και αν έλεγες και κάτι αρνητικό, ήταν ικανοί να σε φάνε...

Δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν κάτοχο αυτής της μάρκας, η οποία είναι σεβαστή και έχει βγάλει τρομερά μοντέλα, τόσο σε εμφάνιση όσο και σε μηχανισμό.Και εγώ στο μέλλον, μπορεί να αποχτήσω κάποιο μοντέλο της.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι για να σχολιάσω μια φωτό θα πρέπει να επηρεαστώ από το όνομα - ιστορία του κάθε ρολογιού.

H γνώση της ιστορίας ενός αντικειμένου σίγουρα μπορεί να επηρεάσει την οπτική μας, κι εγώ που δεν γουστάρω τα Rolex μετά την ανάγνωση των πληροφοριών από τον Giorgos_I το βλέπω αλλιώς, Αλλά δεν είναι μόνο η γνώση που μπορεί να μας επηρεάσει. Μπορεί να μας επηρεάσει και η αναγνωρισιμότητα του αντικειμένου. Ή η αξία του. Ή το status του.

Η αλήθεια όμως είναι πως όταν κρίνεις την ομορφιά ενός αντικειμένου αγνοώντας τα πάντα για αυτό -ακόμη και την αξία απόκτησης- έστω και υποκειμενική έχεις μια αυθεντική διατύπωση αυτού που βλέπεις (υποκειμενική μεν σε σχέση με τα γούστα των άλλων, αγνή όμως από προσθήκες γνώσεων που μπορεί να σε παρασύρουν, π.χ. κόστος, π.χ. η πολύ όμορφη ιστορία του ρολογιού).

Άρα θα συμφωνήσω με leon πως η κριτική μου ματιά ως προς την εμφάνιση -και εννοείτε του καθενός μας ξεχωριστά- δεν απαιτεί καμία άλλη υποχρέωση πλην του τι βλέπω... και όχι γιατί είναι έτσι αυτό που βλέπω.

Τώρα, δε μπορώ παρά να ομολογήσω πως η γνώση του "γιατί είναι έτσι αυτό που βλέπω", μου δημιουργεί το αίσθημα του σεβασμού ακόμη... και αν δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #24664 στις: Αύγουστος 27, 2016, 12:51:38 μμ »
Ολη η ομορφιά ειναι στο logo ,στο τι εκφράζει και στο τι ιστορία κουβαλάει. Μια απαιδευτη και απροβληματιστη ματιά που κοιτας κατι και λες " μ'αρεσει " δεν εχει ιδιαίτερη αξία ουτε καν για αυτον που την εκφράζει.

Το ποσο ρευστο ειναι το γουστο εχει αποτυπωθει πολλακις και απο πολλούς στο φόρουμ.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

leon

• Επισκέπτης
« Απάντηση #24665 στις: Αύγουστος 27, 2016, 13:33:28 μμ »
Ολη η ομορφιά ειναι στο logo ,στο τι εκφράζει και στο τι ιστορία κουβαλάει. Μια απαιδευτη και απροβληματιστη ματιά που κοιτας κατι και λες " μ'αρεσει " δεν εχει ιδιαίτερη αξία ουτε καν για αυτον που την εκφράζει.

Το ποσο ρευστο ειναι το γουστο εχει αποτυπωθει πολλακις και απο πολλούς στο φόρουμ.

Διαφωνώ τελείως.Το αντίθετο θα έλεγα.
Δεν έχει καμιά αξία ακόμη και για τον ίδιο που υποτίθεται σχολιάζει, όταν λαμβάνει υπ' όψιν άλλους παράγοντες πέρα από αυτό που βλέπει.Συλλαμβάνεται ως προκατελειμένος.

Εάν σου ζητήσουν να ζωγραφίσεις μια εικόνα που μόλις σχολίασες, πιστεύω σύμφωνα με τα λεγόμενα σου ότι θα παρουσιάσεις ένα χαρτί που θα απεικονίζει ένα ρολογάκι και από κάτω μια σελίδα με σημειώσεις για τον μηχανισμό του, την ιστορία του , την μάρκα του, την τιμή του, την δημοτικότητά του και ότι άλλο πέρα από την εικόνα που μόλις είδες.

Με όλο τον σεβασμό, η απροβλημάτιστη ματιά είναι που έχει αξία γιατί είναι απελευθερωμένη από τις σημειώσεις του εκάστοτε "προβληματισμένου" σχολιαστή μιας εικόνας...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #24666 στις: Αύγουστος 27, 2016, 15:02:30 μμ »
!!!!!!!!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #24667 στις: Αύγουστος 27, 2016, 15:16:00 μμ »

Νικόλα έχω ένα φίλο που παρότι έχει δει μια ταινία όταν τον ρωτήσεις την άποψη του, για να σου απαντήσει πρωτα μπαίνει σε site και διαβάζει κριτικές....Ακριβως το ίδιο μου κάνει για να σου αρέσει ενα ρολόι να πρέπει πρωτα να ξέρεις την ιστορία του, αν το φορούσε ένας αστροναύτης,πιλότος,δεν ξέρω εγω τι πριν 60 χρόνια...
Καλές είναι οι γνώσεις και στο λέει κάποιος που έχει αρκετές γύρω από το αντικείμενο αλλά πολύ καλυτερο είναι το γούστο και η προσωπικότητα.Ο συνδιασμός και των δύο?το ιδανικό αλλά και πάλι πάνω από όλα βάζω να σου αρέσει αυτό που βλέπεις .
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #24668 στις: Αύγουστος 27, 2016, 15:22:35 μμ »
Βασιλη δεν διαφωνω τελείως αλλα ποση αξια εχει να σου πω οτι ολοι οι Πικάσο ειναι μπούρδα και οτι η μονα λιζα ειναι παιδικη ζωγραφιά αφου δεν ξερω τι μου γινεται γυρω απο το αντικείμενο.

Νομιζω οτι δεν μου αρέσουν , στην πραγματικότητα ειμαι απλως ανίδεος.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος PK73

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #24669 στις: Αύγουστος 27, 2016, 15:27:47 μμ »
Αυτό !

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #24670 στις: Αύγουστος 27, 2016, 15:29:09 μμ »
Βασιλη δεν διαφωνω τελείως αλλα ποση αξια εχει να σου πω οτι ολοι οι Πικάσο ειναι μπούρδα και οτι η μονα λιζα ειναι παιδικη ζωγραφιά αφου δεν ξερω τι μου γινεται γυρω απο το αντικείμενο.

Όχι! Ακόμη και αν έχω γνώσεις μου επιτρέπεται ο Πικάσο να ΜΗΝ μου αρέσει.
Η Μόνα Λίζα είναι επίσης άσχημη αλλά ο πίνακας είναι πράγματι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ.

Θέλω να πω, ακόμη και μεταξύ ανθρώπων που έχουν γνώσεις αυτό δε σημαίνει οτι τους αρέσουν τα πάντα. Μπορούν να σεβαστούν, αλλά μπορούν να έχουν και γούστο!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #24672 στις: Αύγουστος 27, 2016, 16:15:27 μμ »

Νικόλα τα περί ανίδεος ειναι μεγάλη κουβέντα.Στο χώρο του ρολογιού για παράδειγμα από ανίδεος στο να μάθει να παπαγαλίζει κάποιος τα στανταρακια και να παίζει ότι ξέρει ειναι το πολύ σου λέω μια βδομάδα σερφαρίσματος σε blogs και φορουμς...
Επειδή το έθιξες, για μένα το να πει καποιος  οτι γνωρίζει το αντικείμενο πρέπει πάνω από όλα να το κατανοεί και αυτό θελει πολλά χρονια τριβής με αυτό.Το θέμα γνώσης ειναι αυτονόητο να υπαρχει αλλα στη πορεία μπαίνει σε δεύτερη μοίρα..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

leon

• Επισκέπτης
« Απάντηση #24673 στις: Αύγουστος 27, 2016, 16:21:24 μμ »
Έλα που όλοι οι πίνακες δεν είναι του  Πικάσο.
Για πίνακες που είναι αγνώστου ζωγράφου ή ενός μικρού παιδιού, θα ψάξω να βρω ιστορικό;
Ή δεν θα εκφράσω γνώμη φοβούμενος μην με πουν ανίδεο;
Υπάρχουν και πολλοί "ειδικοί" που δείχνουν ότι τους αρέσει ο Πικάσο και ο κάθε Πικάσο αλλά στην πραγματικότητα είναι ανίδεοι ή μάλλον καλύτερα δειλοί να εκφράσουν την γνώμη τους που μπορεί να διαφέρει από την πλειοψηφία.Παρασύρονται:
από το όνομα του ζωγράφου - αφού είναι καλός ο ζωγράφος είναι ωραίος και ο πίνακας
από την τιμή -ακριβός ο πίνακας άρα ωραίος
από την παλαιότητα του πίνακα - παλιός άρα ωραίος
από τα υλικά - λάδι σε μουσαμά άρα ωραίος και δεν ξέρω και εγώ από τι άλλο...

Και ΠΡΟΣΟΧΗ : ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΙΔΕΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ ΠΙΝΑΚΑ...

Μόοονο εάν έχεις γνώσεις επί της εικόνας - φωτογραφίας - παράστασης θα έχει αξία ο σχολιασμός σου γι' αυτή....Έλεος....

Σε υποκειμενικά θέματα αποφασίζω - σχολιάζω με τα δικά μου κριτήρια και με τίποτα άλλο.
Εάν δεν έχω γνώμη ή φοβάμαι να την εκφράσω, τότε δεν έχω την ιδιότητα της κρίσης με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ας κρίνουν λοιπόν οι ειδικοί τις φωτογραφίες των ρολογιών, και αν μου επιτραπεί ας κρίνω που και που και εγώ που είμαι ανίδεος....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #24674 στις: Αύγουστος 27, 2016, 16:40:46 μμ »
Οταν ΔΕΝ ξερω τι ακριβως παρατηρω αυτοματως χανω την μιση ουσια...Ειναι οπως οταν βλεπεις μια μετρια προς ασχημη γυναικα που ουτε καν θα την κοιτουσες δευτερη φορα αλλα σε περιπτωση που ακουσεις την αισθησιακη φωνη της μπαινεις στο τριπακι να δωσεις μια δευτερη ευκαιρια..Και οταν μαθεις οτι η συγκεκριμενη κανει απιστευτο κρεβατι, το δοκιμαζεις και δεν ξεκολλας...Οποτε που ειναι η "υπεροχη ομορφια της" που ουτε καν θα την ξανακοιτουσαμε και δευτερη φορα..;; Ολα ειναι στο μυαλο..Οπως το κρασι, που με την συνεχη ωριμανση αναδιδει αρωματα και μαγευει ουρανισκους...
Η πρωτη εντυπωση, ΝΑΙ, ειναι σημαντικη, αλλα δες τι αλλο κρυβει, τι ηθελε να περασει ο "αρχιτεκτονας" του στο κοινο, ποιο ηταν το διορατικο του μηνυμα και αν η όποια λειτουργικοτητα του "μιλαει" στο μυαλο σου ή την καρδια σου..Εαν παρολαυτα δεις οτι στερειται ψυχης και οντοτητας τοτε πες ευθαρσως "παιδια μαπα το καρπουζι" ... ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions