κατατοπιστικότατος και χρήσιμες όλες οι πληροφορίες όσον αφορά στο ρολόι αυτό, ομολογώ οτι δεν ήξερα τίποτα σχετικά με την ιστορία του , ίσως και γιατί δεν με ενδιαφέρει μάλλον...
δέχομαι πως σε ένα ευρύ κοινό αρέσει αλλά έχω την αίσθηση πως ένα επίσης μεγάλο κομμάτι αυτού του κοινού το κάνει επειδή στο καντράν αναγράφει την Ελβετική φίρμα και μόνο 
το σχεδιαστικό λοιπόν αυτό αποτέλεσμα στο GMT δικαιολόγειται από τα προαναφερόμενα, I rest my case λοιπόν...
Δεν παρέθεσα τα στοιχεία για να σου / σας αλλάξω γνώμη.
Τα παρέθεσα για να βιώσετε την "γέννηση" και τα αίτια που την προκάλεσαν. Τότε, πραγματικά μπορείς να κρίνεις.Δες τον "μπαμπά". Μιλάμε για 1950 κάτι. Χρονόμετρο πιστοποιημένο και αδιάβροχο.

Να τον συγκρίνεις με τα ρολόγια της εποχής. ( το μπρασελέ του δεν είναι το αρχικό του. Ειναι νεώτερο )
Βάλανε και έναν δείκτη επιπλέον
( απλό αλλά ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ ), την στεφάνη με 24-ωρο, , και ..............
.εγενετο GMT. Και αν ταξίδευες, ΠΟΛΥ χρήσιμο. Τόσο απλά. Και τότε ΠΑΜΦΘΗΝΟ.
Το ότι τους πήρε 60 χρόνια να βάλουν αναλογικά πιο "μεγάλους" δείκτες, στο GMT ΙΙ δείχνει την "σβελτάδα" των Ελβετών.
Ενας πήγε να μαζέψει σαλιγγάρια.
Γυρίζει το βράδυ και ρωτά η γυναίκα του
-Βρήκες ?
-Ναι,
-Δώστα μου να τα μαγειρέψω.
-Ενα βρήκα
-Εστω, δώστο μου
-Μου ξέφυγε !
...και πάλι,
ΚΑΙ ασσύμετροι είναι
ΚΑΙ μικροί.
Δεν διαφωνώ.Το καινούργιο, το "βελτίωσαν", καταστρέφοντάς το. Εδώ θα συμφωνήσω ότι το βήμα εξέλιξης της εμφάνισης, στα δικά μου τουλάχιστον μάτια, ΔΕΝ ήταν επιτυχημένο.
Το καλλίτερο για εμένα ήταν το πρώτο με ζαφείρι, λευκόχρυσες ώρες, και με την παληά μορφή κάσας. Το 16700.

Αυτό έχω κρατήσει.
...και αυτό που θα ήθελα να έχω, αλλά πλέον θα παραμείνει ονειρο.

...αυτά λοιπόν με το GMT, αν το φωτογραφήσει ο Captain, ίσως αλλάξετε γνώμη.
Εμένα πάντως μου αρέσει,
ΟΛΟ το πακέτο, η ιστορία του, η δυνατότητα να αλλάζει πρόσωπα, και να διαρκεί στον χρόνο.
Σε ευχαριστώ, και εσένα και τους υπόλοιπους που με ανέχονται