Φυσικά ψήφισα 7750 για την απίστευτη χρονομετρία και αντοχή της.
Πλαστική μηχανή τρία χιλιάρικα; Αν την λανσάριζαν σήμερα, αναμφίβολα θα κόστιζε το 1/3 μιας 7750.
Η Lemania χρωστάει τη σημερινή φήμη της στο γεγονός ότι σταμάτησε η παραγωγή της.
Δεν αποκλείεται και εγώ να πάρω ένα ρολόι με αυτή την μηχανή αν μου αρέσει και σχεδιαστικά (αν και συνήθως είναι μικρά), αλλά θα την πάρω για συγκεκριμένους λόγους όπως συλλεκτικότητα, επένδυση και επειδή μου αρέσει σχεδιαστικά το ρολόι. Όχι γιατί είναι ένα θαύμα της μηχανολογίας.
Αυτά ως μια πιο ρεαλιστική οπτική, πέραν της μυθολογικής διάστασης.
Θοδωρή, αυτό που υποστηρίζω και θα το υποστηρίζω μετά μανίας (και λεμανίας μη σου πω
) είναι ότι αν η lemania ήταν ακόμη στην παραγωγή και σε μεγάλα νούμερα όπως η 7750, ούτε για φτύσιμο δεν θα την είχαν σήμερα οι "συλλέκτες".
Θα είχαν βρει κάποια άλλη κατηργημένη μηχανή για να ξεσπάσουν τη "συλλεκτικότητά" τους.
Οι ίδιοι που λένε σήμερα "η lemania, η μηχανάρα, το σκυλί, το μηχανολογικό θαύμα της εποχής της κλπ". θα λέγανε "έλα μωρέ με την πλαστικούρα".
Η σπανιότητα είναι που συντηρεί τον μύθο.
Και προσοχή. Δεν λέω ότι δεν είναι καλή και ανθεκτική μηχανή. Αλλά από μια μηχανή της σειράς που ήταν, φτηνή και ανθεκτική, έχουμε καταντήσει να την αντιμετωπίζουμε σαν το απόσταγμα της ωρολογιακής τέχνης.
A little prespective please, που λένε στο χωριό μου.
Το γεγονός ότι η 7750 μπαίνει σε ρολόγια κάποιων χιλιάδων ενώ είναι τόσο μαζικής παραγωγής (π.χ. IWC) δείχνει κατά τη γνώμη μου την "αξία" της!
Η 7750 ηταν μηχανη βαση και αυτο θα το δεις και απο τις πολλες εκδοσεις της...η χαρα των εταιριων για να κανουν $$$$!Η 5100 ηταν μια μηχανη με πλαστικα μερη και χωρις τη δυνατοτητα μετατροπων!Μονο ενας τολμησε,o Alain Silberstein...Η 5100 δεν μπορουσε να δωσει υπεραξιες στις εταιριες και για το λογο αυτο ,δεν την προτιμησαν οι μεγαλοι
Ενδιαφέρουσες απόψεις και οι δύο, και σωστές απόψεις, που βασίζονται και οι δύο στη λογική.
Νομίζω ότι και ο Γιώργος και ο Θοδωρής 'εχουν δίκιο. Αλλά ξεκινούν από εκ διαμέτρου αντίθετες αφετηρίες, και συναντιούνται κάπου στη μέση.
Η όλη ανταλλαγή απόψεων, με επιχειρήματα εκατέρωθεν, μου φέρνει στο μυαλό τις οικογένειες οι οποίες είχαν κάποτε δύο εξαιρετικά παιδιά και κάποια στιγμή δυστυχώς έχασαν το ένα.... και στη συνέχεια ό,τι καλό και να κάνει το εναπομείναν "παιδί", ό,τι επιτυχίες και να έχει, οι "γονείς" έχουν πλέον "αγιοποιήσει" το χαμένο "παιδί", και δεν παύουν να του χτυπάνε: "Ο Λεμάνιας θα το έκανε έτσι, ο Λεμάνιας θα το είχε πετύχει αλλιώς...."

Θεωρώ ότι είναι κρίμα και αδικεί και τα δύο "παιδιά", που είναι εξαιρετικά με διαφορετικό τρόπο το καθένα.....

ΥΓ. Έχω 3-4 7750 και είμαι ευτυχής, δεν έχω δυστυχώς 5100. Και θα ήθελα πολύ να αποκτήσω.... Γι'αυτό και δεν μπορώ να ψηφίσω.