....ατυχώς, το ρολόι έχει αρχίσει εδώ και λίγο καιρό, 15-20 ημέρες, να κτυπάει τα δευτερόλεπτα ανα δύο, πράγμα που σημαίνει ότι η μπαταρία τελειώνει.

Στα quartz, στα αναλογικά εννοώ, αν η μπαταρία φθάνει στα τελευταία της, κάποιοι κατασκευαστές, που σέβονται τον καταναλωτή, έχουν αυτήν την διάταξη, προκειμένου να προειδοποιούν τον χρήστη για να λάβει τα μέτρα του.
Εχω πάει "διαβίωση / επιβίωση" σε ξερονήσι με το συγκεκριμένο, το 1983, και τελείωσε η μπαταρία. Ηταν η πρώτη του φορά, και τότε νόμισα ότι "τα έφτυσε", από αυτά που τράβαγε. Αλλά χαλάει το SEIKO ? Από τότε, σε τέτοιες καταστάσεις, μόνο αυτόματο. Σιγουριά, όπως και με τα revolvers.

Μέχρι που ανεκάλυψα τα ηλιακά.

Επειδή το συγκεκριμένο, συνήθως κράταγε την μπαταρία του γύρω στα τρία χρόνια, από αρχής κτήσης, ( εκτός της πρώτης που άντεξε πάνω από πέντε ), μου έκανε εντύπωση, και έψαξα τις φωτό και την παρούσα ανάρτηση. Αρα, από 22-2-2017,

έφθασε μέχρι τις μέρες μας. Δεν θα το έλεγα και εντυπωσιακό.

Και είναι απλό ρολόι ώρας, ούτε χρονόμετρα, ούτε φωτάκια, ούτε υψόμετρα, βαρόμετρα, βαθύμετρα και GPS. Αυτό σημαίνει ότι οι μπαταριούλες που αγοράζουμε, φρέσκιες-φρέσκιες, με μακρά λήξη, δεν έχουν καλή χωρητικότητα.
Επειδή κάποτε δούλεψα με τέτοιες μπαταρίες σε ειδικές εφαρμογές, έμαθα ότι παραδίδονται με διαφορετικές χωρητικότητες. Και στην πράξη πλέον απεδείχθη, ότι στο εμπόριο, δεν θα πρέπει μάλλον να περιμένουμε κάτι καλύτερο.
Εκτός και αν πάω πάλι στον τεχνίτη, που βάζει μπαταρίες σε ρολόγια συγκεκριμένης μάρκας, που προφανώς του δίνουν αυξημένης χωρητικότητας, και έτσι κρατάει 3 χρόνια.
Γιατί καλό είναι να μην ανοιγοκλείνει το ρολόι συνεχώς. Αλλά τώρα βολεύει, μια και έρχεται σεζόν, να αλλάξω, να πιστοποιήσω, και να ξέρω ότι είναι στεγανό, όχι ότι θα το βουτήξω, απλώς για προστασία και λόγω ψύχωσης.

Από εβδομάδα, θα γίνει η εγχείρηση.