Δεν θα ήθελα να συνεχίσω να υπερασπίζω μπράντες που το αγοραστικό κοινό τις ανέβασε εκεί που είναι. Δεν ανέβηκαν ουτε με ασανσέρ, ούτε με αερόστατο. Και το ασανσέρ ξανακατεβαίνει, και το αερόστατο σκάει μετά από κάποιο ύψος.
Και εγώ δεν είμαι ούτε μέτοχος, ούτε ωφελούμαι από την επιτυχία κάποιων προϊόντων.
Αλλά, από αυτά που έχω βιώσει, γενικά στην ζωή μου, έμαθα, ότι αν κάτι δεν άξιζε, δεν θα επωλείτο.
"
Μπορείς να κοροιδέψεις λίγους για πολύ, και πολλούς για λίγο. Το να κοροϊδεύεις πολλούς για πολύ, δεν γίνεται. "
Αρα, κάτι ξέρει το αγοραστικό κοινό, οι "κριτικοί" που συγκρίνουν προϊόντα μεταξύ τους, αυτοί που φτιάχνουν απομιμήσεις, είτε ακριβείς, με τα αυθεντικά σήματα, είτε με άλλα σήματα, αλλά, με τέτοια ομοιότητα, που αν καλύψεις τα ονόματα, είναι ΙΔΙΑ, κλπ, κλπ, κλπ.
"
Κάθε τι αξίζει, όσο μπορεί να πουληθεί."
Και αυτή η αρχή αλλάζει ανα εποχή, ανάλογα με τις ανάγκες, τις μόδες, την ευημερία. Το να έχεις κάτι , που ΣΕ ΟΛΕΣ τις εποχες ΔΙΑΤΗΡΕΙ την θέση του, ( cash cow ), μάλλον δείχνει κάτι.
Και δεν θα υπερασπίσω κάτι, για το οποίο έχει ήδη εκδοθεί η απόφαση.
Μεγάλο ρόλο φυσικά παίζει ΚΑΙ η διαφήμιση / υποστήριξη, αλλά τον κυριότερο τον έχει η "αξιολόγηση" από τους χρήστες.
Και στο τέλος της ημέρας, μετράει το "πωλήσεις", "μερίδιο", "εικονα μας στην αγορά", "παραγγελίες". Και αυτό κτίζεται με "αιμα", αλλά κατακρημνίζεται σε δευτερόλεπτα. Αν δεν προσέξεις, και δεν τιμήσεις το όνομά σου.