Αποστολέας Θέμα: Αντιστοιχία τιμών τότε και τώρα.  (Αναγνώστηκε 11082 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Αντιστοιχία τιμών τότε και τώρα.
« Απάντηση #45 στις: Ιανουάριος 24, 2017, 20:37:14 μμ »
Δεν θα ήθελα να συνεχίσω να υπερασπίζω μπράντες που το αγοραστικό κοινό τις ανέβασε εκεί που είναι. Δεν ανέβηκαν ουτε με ασανσέρ, ούτε με αερόστατο. Και το ασανσέρ ξανακατεβαίνει, και το αερόστατο σκάει μετά από κάποιο ύψος.

Και εγώ δεν είμαι ούτε μέτοχος, ούτε ωφελούμαι από την επιτυχία κάποιων προϊόντων.

Αλλά, από αυτά που έχω βιώσει, γενικά στην ζωή μου, έμαθα, ότι αν κάτι δεν άξιζε, δεν θα επωλείτο.

"Μπορείς να κοροιδέψεις λίγους για πολύ, και πολλούς για λίγο. Το να κοροϊδεύεις πολλούς για πολύ, δεν γίνεται. "

Αρα, κάτι ξέρει το αγοραστικό κοινό, οι "κριτικοί" που συγκρίνουν προϊόντα μεταξύ τους, αυτοί που φτιάχνουν απομιμήσεις, είτε ακριβείς, με τα αυθεντικά σήματα, είτε με άλλα σήματα, αλλά, με τέτοια ομοιότητα, που αν καλύψεις τα ονόματα, είναι ΙΔΙΑ, κλπ, κλπ, κλπ.

"Κάθε τι αξίζει, όσο μπορεί να πουληθεί."

Και αυτή η αρχή αλλάζει ανα εποχή, ανάλογα με τις ανάγκες, τις μόδες, την ευημερία. Το να έχεις κάτι , που ΣΕ ΟΛΕΣ τις εποχες ΔΙΑΤΗΡΕΙ την θέση του, ( cash cow ), μάλλον δείχνει κάτι.

Και δεν θα υπερασπίσω κάτι, για το οποίο έχει ήδη εκδοθεί η απόφαση. ;)

Μεγάλο ρόλο φυσικά παίζει ΚΑΙ η διαφήμιση / υποστήριξη, αλλά τον κυριότερο τον έχει η "αξιολόγηση" από τους χρήστες.

Και στο τέλος της ημέρας, μετράει το "πωλήσεις", "μερίδιο", "εικονα μας στην αγορά", "παραγγελίες". Και αυτό κτίζεται με "αιμα", αλλά κατακρημνίζεται σε δευτερόλεπτα. Αν δεν προσέξεις, και δεν τιμήσεις το όνομά σου.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #46 στις: Ιανουάριος 24, 2017, 21:21:13 μμ »
Ωραίο ποστ Γιώργο.

Έχω τις διαφωνίες μου με τις απόψεις σου, θεωρώ ότι δε μπορείς να είσαι αντικειμενικός, μάλλον το αντίθετο παραείσαι υποκειμενικός, αλλά γενικά ωραίο ποστ.  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιανουάριος 24, 2017, 22:10:07 μμ »
Δεν θα ήθελα να συνεχίσω να υπερασπίζω μπράντες που το αγοραστικό κοινό τις ανέβασε εκεί που είναι. Δεν ανέβηκαν ουτε με ασανσέρ, ούτε με αερόστατο. Και το ασανσέρ ξανακατεβαίνει, και το αερόστατο σκάει μετά από κάποιο ύψος.

Και εγώ δεν είμαι ούτε μέτοχος, ούτε ωφελούμαι από την επιτυχία κάποιων προϊόντων.

Αλλά, από αυτά που έχω βιώσει, γενικά στην ζωή μου, έμαθα, ότι αν κάτι δεν άξιζε, δεν θα επωλείτο.

"Μπορείς να κοροιδέψεις λίγους για πολύ, και πολλούς για λίγο. Το να κοροϊδεύεις πολλούς για πολύ, δεν γίνεται. "

Αρα, κάτι ξέρει το αγοραστικό κοινό, οι "κριτικοί" που συγκρίνουν προϊόντα μεταξύ τους, αυτοί που φτιάχνουν απομιμήσεις, είτε ακριβείς, με τα αυθεντικά σήματα, είτε με άλλα σήματα, αλλά, με τέτοια ομοιότητα, που αν καλύψεις τα ονόματα, είναι ΙΔΙΑ, κλπ, κλπ, κλπ.

"Κάθε τι αξίζει, όσο μπορεί να πουληθεί."

Και αυτή η αρχή αλλάζει ανα εποχή, ανάλογα με τις ανάγκες, τις μόδες, την ευημερία. Το να έχεις κάτι , που ΣΕ ΟΛΕΣ τις εποχες ΔΙΑΤΗΡΕΙ την θέση του, ( cash cow ), μάλλον δείχνει κάτι.

Και δεν θα υπερασπίσω κάτι, για το οποίο έχει ήδη εκδοθεί η απόφαση. ;)

Μεγάλο ρόλο φυσικά παίζει ΚΑΙ η διαφήμιση / υποστήριξη, αλλά τον κυριότερο τον έχει η "αξιολόγηση" από τους χρήστες.

Και στο τέλος της ημέρας, μετράει το "πωλήσεις", "μερίδιο", "εικονα μας στην αγορά", "παραγγελίες". Και αυτό κτίζεται με "αιμα", αλλά κατακρημνίζεται σε δευτερόλεπτα. Αν δεν προσέξεις, και δεν τιμήσεις το όνομά σου.

Απαντηση απο εκτελεστικο αποσπασμα, ξεκαθαρες εννοιες, 1+1=2, δεν διακρινω κατι οξυμωρο στο ποστ σου Γιωργο, απλα σου βγαζω το καπελο...Συμφωνω απολυτα!  ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Ιανουάριος 24, 2017, 22:32:45 μμ »
Ωραίο ποστ Γιώργο. (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Έχω τις διαφωνίες μου με τις απόψεις σου, θεωρώ ότι δε μπορείς να είσαι αντικειμενικός, μάλλον το αντίθετο παραείσαι υποκειμενικός, αλλά γενικά ωραίο ποστ.  :)

Εννοείται ότι ο καθένας έχει τις απόψεις του, αλλά που δεν τα λέω καλα ?  ???
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #49 στις: Ιανουάριος 24, 2017, 22:35:25 μμ »
Με τα πολλα "αν" χασαμε το νοημα...Το ρολεξ ειναι σχολη, ειναι αρρηκτα συνδεδεμενη μ´αυτο το σχημα του diver...Το εχει χιλιοαναλυσει ο giorgios_  το πως μια εταιρεια αναρριχαται σταδιακα στην κορυφη απ το μηδεν και μεσουρανει για χρονια...Δεν εμφανιζεται απ το πουθενα, σαν διαττοντας αστερας, και αποκτα στο λεπτο την τεχνογνωσια, ποιοτητα αναγνωρισιμοτητα κλπ της ρολεξ ή οποιασδηποτε αλλης εφαμιλλου κυρους εταιρειας...Και ΔΕΝ υπαρχει, αρεσει-δεν αρεσει, εταιρεια με το ονομα "πατατα", "μπροκολο" κλπ που να ειναι αντιστοιχη της ρολεξ...Και να υπηρχε παλι θα πουλουσε οπως και τωρα ;D
Συμφωνώ λέξη προς λέξη
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Ιανουάριος 24, 2017, 22:49:55 μμ »
Νικολα αυριο θα μαι στο Αρης-ΟΣΦΠ....Εχει να γινει κολαση  :D :D Απ τα αποδυτηρια ειμαστε με 0-2... :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος georgefl74

• VIP Member
    • Προφίλ
    • My YouTube reviews
« Απάντηση #51 στις: Ιανουάριος 24, 2017, 22:55:35 μμ »
Νικολα αυριο θα μαι στο Αρης-ΟΣΦΠ....Εχει να γινει κολαση  :D :D Απ τα αποδυτηρια ειμαστε με 0-2... :D :D
Φιλικό δεν είναι; Η πρώτη ομάδα με τα τσικό;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος georgefl74

• VIP Member
    • Προφίλ
    • My YouTube reviews
« Απάντηση #52 στις: Ιανουάριος 24, 2017, 22:56:40 μμ »

Τα φτηνότερα Ιαπωνικά ρολόγια έπαψαν να συναρμολογούνται στην Ιαπωνία. Πολλά λένε japan movement και πολλά που λένε made in japan είναι συναρμολογημένα εκτός Ιαπωνίας με έναν Ιάπωνα διευθυντή να κάνει QC. Μεγάλη διαφορά και στη ποιότητα των mid range Ιαπωνικών ρολογιών σε σχέση με το 1970 και το 2017 λένε οι ειδήμονες και δεν είναι τυχαίο. Δεν είναι ευθεία η σύγκριση μίας χελώνας σημερινής και μίας του 1970.
Ωραιο ποστ,αυτο το κομματι με μπλε δεν καταλαβα

Καλύτερη ποιότητα στα παλιά Seiko παρά στα reissue τους

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Ιανουάριος 24, 2017, 22:57:10 μμ »
Φιλικό δεν είναι; Η πρώτη ομάδα με τα τσικό;

:D :D :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #54 στις: Ιανουάριος 24, 2017, 23:08:37 μμ »
Ωραίο ποστ Γιώργο. (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Εννοείται ότι ο καθένας έχει τις απόψεις του, αλλά που δεν τα λέω καλα ?  ???
Είναι απλό...
Όσα λες ισχύουν και για τα Ω και για τα Breitling και για τα Tudor και για τα Seiko κτλ. κτλ.
Μόνο τη Rolex όμως υπερασπίζεσαι με αυτά τα κατεβατά αν πεις κάποιος κάτι αντίθετο.

Στην Ω δε σου αρέσει το χάλια, στην Ελλάδα, σερβις, αντίθετα στη Rolex δε σε πειράζει που τα φοράει κι ο περιπτεράς της γειτονιάς μου.

Αντίστοιχα εμένα δε με ενοχλεί το χάλια σέρβις γιατί δεν πρόκειται ποτέ να δώσω 550€ για σέρβις στο moon στο επίσημο αλλά θα πάει σε έναν αξιόπιστο ρολογά που ξέρω και θα δώσω 150. Θα με πείραζε όμως να βλέπω σε κάθε στενό να φοράνε moon...  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #55 στις: Ιανουάριος 24, 2017, 23:10:21 μμ »
Άμα είναι "τελικός" για εσάς,σου εύχομαι να κερδίσετε, όπως και όλους τους τελικούς από δω και πέρα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Ιανουάριος 24, 2017, 23:40:49 μμ »
Άμα είναι "τελικός" για εσάς,σου εύχομαι να κερδίσετε, όπως και όλους τους τελικούς από δω και πέρα.

Απο τον αχαρναικο στο μενιδι δυνατα με γαβρο στο βικελιδης! Θα παιξω ενα ευρω στον ασσο μπας και γινω εκατομμυριουχος  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Ιανουάριος 25, 2017, 00:50:43 πμ »

Είναι απλό...
Όσα λες ισχύουν και για τα Ω και για τα Breitling και για τα Tudor και για τα Seiko κτλ. κτλ.
Μόνο τη Rolex όμως υπερασπίζεσαι με αυτά τα κατεβατά αν πεις κάποιος κάτι αντίθετο.

Στην Ω δε σου αρέσει το χάλια, στην Ελλάδα, σερβις, αντίθετα στη Rolex δε σε πειράζει που τα φοράει κι ο περιπτεράς της γειτονιάς μου.

Αντίστοιχα εμένα δε με ενοχλεί το χάλια σέρβις γιατί δεν πρόκειται ποτέ να δώσω 550€ για σέρβις στο moon στο επίσημο αλλά θα πάει σε έναν αξιόπιστο ρολογά που ξέρω και θα δώσω 150. Θα με πείραζε όμως να βλέπω σε κάθε στενό να φοράνε moon...  :)

Μιλάω ΜΟΝΟΝ για αυτά που ξέρω. Οχι για αυτά που δεν !  ;)

Το Ω το φόρεσα, έχω και τις φωτό, και όπως έχω πεί, καλό αλλά...........
Breitling ΔΕΝ φόρεσα, ειδα του κουμπάρου να φεύγουν οι βίδες και κόλωσα.
TUDOR τα έχω δεί μόνον στην βιτρίνα.
SEIKO, το έχω ακόμα. Εχει service η SEIKO ? Οχι, σε ανεξάρτητο το συντηρώ. Καθάρισμα, μπαταρία, στεγανοποίηση, ασχέτως αν πια δεν το βρέχω.

Και υπάρχουν φίλοι εδώ που ξέρουν, επειδή τους έστειλα, κάνω service με 150 Ε. Σιγά μην πάω στην Rolex, που έχει μαθητευόμενους, ( ....και πάνε λόγω προοπτικής ), και με το "Καλώς ήρθατε', σου έχουν φάει ένα μισθό !

Τώρα το πόσοι το φοράνε, είναι κάτι που ΔΕΝ θα με εμπόδιζε να πάρω κάτι, εφόσον μου αρέσει ( .....και είχα πλέον τα χρήματα  :'( :'( :'( :'( ).

Αν έπρεπε να ΜΗΝ έχω / κάνω ότι όλοι οι άλλοι, δεν πρέπει να φοράω τζήν, να έχω Golf, ερωμένη και να μην πίνω τσίπουρα.

Βγαίνει έτσι η ζωή ?  :D :D :D

...και σοβαρά ! Είμαι παθιασμένος, λόγω πολύχρονης εμπλοκής μεν, αλλά φοράω και την πλαστικούρα, και το SEIKO, και το CITIZEN, και το Swatch, και..., και...., οπότε δεν είμαι μονόχνωτος και καλημένος   ;)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #58 στις: Ιανουάριος 25, 2017, 01:15:39 πμ »
Νομίζω ότι βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος...
Οι μάρκες που ανέφερα ήταν ενδεικτικές (μόνο το κτλ. κτλ. δε μου σχολίασες, δεν έχεις άποψη επ'αυτού;  :D ).

Μιλάω ΜΟΝΟΝ για αυτά που ξέρω. Οχι για αυτά που δεν !  ;)

Σιγά μη μιλάς μόνο για αυτά που ξέρεις!
Αφού τα περισσότερα τα γκουγκλάρεις!   :D

Ξαναλεω και μόνο που δεν αφήνεις ποστ που να κατηγορεί τη Rolex να πέσει κάτω, θα έπρεπε να σε προβληματίζει ο βαθμός δέσμευσής σου.
Αντίθετα δε σε ενοχλεί να πει κάποιος κάτι για οποιαδήποτε άλλη (πχ. τη Seiko που επίσης εκτιμάς και παραδέχεσαι...).

Τέλος να πω ότι θεωρώ τη Rolex, όπως έγραψε και ο Νικόλας, την καλύτερη εταιρεία ωρολογοποιίας. Γιατί; Γιατί έχει όλο το πακέτο. Συνδυάζει ότι μπορεί να ζητήσει κάποιος από ένα ρολόι σε μεγάλο βαθμό.
Τί δεν είναι η Rolex; vfm.
Χρόνια τώρα όχι μόνο τελευταία. Αν αντί να είχα 2 Omega, είχα ένα Rolex (που και να τα πουλήσω δε φτάνουν), όχι ευχαριστώ δε θα πάρω.

Εκτός κι αν επενδύεις σε ρολόγια και θες να βγάζεις λεφτά ή έστω η αξία μεταπώλησης να παίζει το μεγαλύτερο ρόλο στην επιλογή σου...

Και επειδή πολύ βγήκα και θα χρειαστεί να αυτομπαναριστώ  :D κλείνω εδώ...

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Ιανουάριος 25, 2017, 02:12:32 πμ »

Σιγά μη μιλάς μόνο για αυτά που ξέρεις!
Αφού τα περισσότερα τα γκουγκλάρεις!   :D

Και επειδή πολύ (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.) βγήκα και θα χρειαστεί να αυτομπαναριστώ  :D κλείνω εδώ...

...πάει, με καταλάβανε  :'(

Αντί να μπαναριστώ, πάω να μπανιαριστώ, να ..............ξεπλύνω την ντροπή  :D :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.