Αποστολέας Θέμα: Casio vs Seiko vs S.M.Hanowa  (Αναγνώστηκε 4432 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Japanos

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Casio vs Seiko vs S.M.Hanowa
« στις: Νοέμβριος 09, 2016, 09:57:29 πμ »
Καλημέρα συμφουριτες.
Γράφω πρωτη φορά γι αυτό συγχωρήστε τα λαθη μου  :P
Εδω και 8μηνες ειμαι ενας τρισευτυχισμενος κάτοχος g shock 9100 gulfman .Παρότι το gulfman ειναι πολυ ελαφρυ,ανετο(σε σημειο που το φοραω ολη μερα και ξεχναω οτι ειναι στο χερι μου)με εχει καλυψει πληρως σε ολα εκτος απο καποιες εξοδους.ετσι ψαχνω για ενα ρολοι πιο "επισημο" αν και αυτο που πάντα ονειρευόμουν ειναι το g shock g7900 rescue red 8)
Το λοιπόν, ειμαι αναμεσα σε καποια συγκεκριμενα ρολόγια. Να αναφέρω οτι ειμαι 18 χρονων και δεν θελω να δωσω πανω απο 150€ .
1)Casio mtd 1079d
2)Swiss military hanowa recruit prime gift set 06-5230.04.007
3)-//-      -//-         -//-  soldier prime 6.5231.04.007
4) -//-     -//-        -//- flagship men watch 6-5161.2.04.007 το οποίο κοστίζει 180€ και δν ξερω αν θελω αν τα δώσω αν κ με εντυπωσίασε
5) Seiko snxe91k το οποιο ειναι αυτόματο κ δν ξερω κατα ποσο θα επηρεαστεί αν δν τον φοραω καθημερινά
6)Seiko 5 skn379k1
7)Seiko 5 snk799k
Δεν φανταζομαι να σας κούρασα :p
Οπως είπα ειμαι 18 και δν θελω να δείχνει πολυ vintage σαν να το πηρα απο το συρτάρι του μπαμπα μου δλδ, καποια Seiko μου δινουν αυτήν την εντύπωση.
Τσέκαρα και την σειρα edifice της Casio αλλα δεν θελω μεγαλη κάσα
Οποιαδήποτε προταση μεχρι τα 180€ ,αν και πιο πολυ θελω να περιοριστώ στα 150 ,δεκτη

ΥΓ.  Δεν μπόρεσα να ανεβάσω εικονα απο imageshaker .υποθετω οτι είμαι κ σε λαθος κατηγορία.
Συγχωρήστε τον νεοπα
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 09, 2016, 10:03:47 πμ από Japanos »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
Απ: Casio vs Seiko vs S.M.Hanowa
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 09, 2016, 11:06:04 πμ »
Κατ' αρχάς καλώς ήρθες στο forum!

Από αυτά που είδα αλλά και από αυτά που περιγράφεις νομίζω πως πας πάλι για το Casio το οποίο φαίνεται να είναι μια καλή ποιοτική κατασκευή σε αυτά τα λεφτά. Έχει το ποιο σπορ χαρακτήρα και μπορεί να φορεθεί και με καλό ρούχο!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

leon

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 09, 2016, 12:27:58 μμ »
Σε αυτά τα χρήματα μπορείς να βρεις πολλά ρολόγια αξιόπιστα και να πληρούν αυτά που ζητάς.

Π.χ. orient, seiko, pulsar, citizen, casio και πολλές άλλες μάρκες.
Καλό θα ήταν να τα δοκιμάσεις στο χέρι σου.Μπορείς να πάρεις μια πρώτη εικόνα , αρχικά σχετικά με τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του κάθε μοντέλου , κάνοντας αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Προσωπικά θα πρότεινα κάποιο pulsar ή orient.
Casio πάλι, παρ'όλο που έχει πάρα πολλά όμορφα και αξιόπιστα ρολόγια, αφού έχεις για καθημερινό αυτή την μάρκα, θα πρότεινα να δοκίμαζες και μια άλλη.

Στο παρόν forum έχεις την ευκαιρεία να δεις προτινόμενα sites που προσφέρουν αξιόλογα ρολόγια στο εύρος τιμών που σε ενδιαφέρει.

Καλή αγορά να έχεις και ότι να πάρεις να το ευχαριστηθείς.
Και καλώς ήρθες.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 09, 2016, 14:39:02 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

AntonisCh

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 09, 2016, 15:05:11 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Japanos

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 09, 2016, 15:15:38 μμ »
Παλικάρια σας ευχαριστω ολους για τις απαντήσεις σας.
Το nighthawk πανέμορφο. Η αλήθεια ειναι οτι ψαχνω μονο απο Σκρουτζ μιας και δεν ξερω καλα ηλεκτρονικά μαγαζιά. Αν ειναι κατι πραγματικά καλό μεχρι 180 τα δίνω. Το συγκεκριμενο το βρίσκω μονο απο dutyfree στα 168 ή180 με εξτρα λουρί. Το προτείνετε σε σχεση με τα υπόλοιπα??
Η αλήθεια ειναι πως απο αυτα που ανέφερα στο αρχικό ποστ πιο πολυ με τράβηξε το casio
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 09, 2016, 15:48:18 μμ »
Παλικάρια σας ευχαριστω ολους για τις απαντήσεις σας.
Το nighthawk πανέμορφο. Η αλήθεια ειναι οτι ψαχνω μονο απο Σκρουτζ μιας και δεν ξερω καλα ηλεκτρονικά μαγαζιά. Αν ειναι κατι πραγματικά καλό μεχρι 180 τα δίνω. Το συγκεκριμενο το βρίσκω μονο απο dutyfree στα 168 ή180 με εξτρα λουρί. Το προτείνετε σε σχεση με τα υπόλοιπα??
Η αλήθεια ειναι πως απο αυτα που ανέφερα στο αρχικό ποστ πιο πολυ με τράβηξε το casio
http://www.skroutz.gr/s/3262066/Citizen-Men-s-Eco-drive-Promaster-Diver.html
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Japanos

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 09, 2016, 16:15:12 μμ »
Το eco drive σε μπρασελέ ειναι πανέμορφο. Το προτιμω απο το nighthawk το οποιο εχει της Παναγίας τα μάτια.
Μου τράβηξαν το ενδιαφερον τα snzf15/17k1 της Seiko .αν και με χαλάει οτι ειναι αντιγραφή των submariner.
Αξιζει να πάρω αυτόματο/eco drive σαν δευτερο ρολόι? Καλοκαιρι θα εχει αρκετο ήλιο για το eco drive, αλλα ενα αυτόματο υο οποίο μπορει αν το φοραω ΠΣΚ δεν ξερω κατα ποσο θα με βολέψει να το ρυθμιζω καθε φορά
 Εχω καταλήξει (γελάνε και οι πέτρες)  αναμεσα στα:
1)Casio mtd 1079d
2)citizen nighthawk
3)Seiko eco drive promaster σε μπρασελέ όμως

« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 09, 2016, 16:30:29 μμ από Japanos »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• Jr. Member
  • *
  • Tικ-Τακ
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 09, 2016, 17:04:44 μμ »
Ισως να δεις το θεμα απο την δικη μου αποψη

1)Casio mtd 1079d
ΑΝ πας για ρολοι εξοδου, φιανεται ωραιο και επειδη εχει μπαταρια, θα κραταει παντα την ωρα, δηλαδη το βγαζεις απο το συρταρι και το φορας, ωραιο σχεδιο (εμενα μου αρεσει) και πολυ καλη τιμη

2) citizen nighthawk
Ειναι το ανωτερο και δεν το σχολιαζω, μια φωτο χιλιες λεξεις, αλλα αν το θελεις μονο για εξοδο, αξιζει τοσα χρηματα οταν θα βγεις εξω μονο να το φορας?

3) Seiko eco drive promaster σε μπρασελέ
Ωραιο ... παιρνει ενεργεια απο το φως και αν το αφησεις καπου παρατημενο δεν θα εχει θεμα να το ξαναρυθμιζεις απο την αρχη σε σχεση με τα αυτοματα. ομως και αυτο ειναι λιγο πιο ακριβο

Οποτε αν ψαχνεις και την τιμη ... το casio που ειπες ειναι ωραιο και φτηνο
EDIT
Ασε που για εμενα το illuminator που εχει το casio ειναι μεγαλο plus (εκτος που εχει και φωσφορο)
http://www.watchspree.com.sg/shop/media/catalog/product/cache/1/image/1200x/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/m/t/mtd1079d1a-7wm.jpg
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 09, 2016, 17:21:13 μμ από babis3g »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Japanos

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 09, 2016, 17:27:48 μμ »
Μπαμπινο νομιζω οτι με κάλυψες.σχεδον τα ιδια σκεφτόμουν κ γω για το καθένα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• Jr. Member
  • *
  • Tικ-Τακ
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Νοέμβριος 09, 2016, 17:39:07 μμ »
...  που ξετρυπωσες το casio ...
με εβαλες σε σκεψεις ... (δεν λεω Θα το παρω ακομα λογω οικονομικων, αλλα μπηκε ο πειρασμος)

εχει και την μερα. και την ημερομηνια που θελω σε ενα ρολοι (δεν με χαλαει αν δεν τα εχει αλλα ειναι  bonus) και εχει και το illuminator, οχι τοσο για φιγουρα στην περιπτωση μου (ασε που ειναι και φιγουρατο, τσακ σηκωνεις λιγο το μανικι και πατας το κουμπακι να φεξει σε χαμηλο φωτισμο) αλλα επειδη ειμαι σε χωριο και τα βραδυα καποιες φορες κλεινω τελειως τα φωτα, ειναι πολυ χρησιμο γιατι με τον φωσφορο που εχουν τα ρολογια καποιες φορες θελεουν charge (να τα δει φως για να κρατησουν καποιες ωρες το βραδυ)

ΕDIT
Δεν ειναι καταδυτικο, εχει ομως το look ... αλλα 100 μετρα αδιαβροχο, κανουμε ανετα και την βουτια μας με αυτο, αν τυχει εκεινη τη μερα να το εχουμε στο χερι
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 09, 2016, 17:47:15 μμ από babis3g »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Japanos

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Νοέμβριος 09, 2016, 18:20:04 μμ »
Αυτο θα επιλέξω :μου εκανε το κλικ απο την αρχή, ειμαι αρκετα άσχετος για eco drive κ αυτόματα αλλα και η τιμη θα βοηθήσει να αποκτήσω γρηγορότερα το g shock g7900 που δν το πηρα ως βασικό αντι του gulfman γτ ειχε πολυ ιδιαίτερο χρώμα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• Jr. Member
  • *
  • Tικ-Τακ
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Νοέμβριος 09, 2016, 20:18:42 μμ »
Τα echo drive ειναι quarzt με μπαταρια σαν το casio που εβαλες στο ματι, αλλα η μπαταρια των echo drive και seiko echo ειναι επαναφορτιζομενη απο το οποιο φως ενω το απλο quartz (πχ το casio που βρηκες) η μπαταρια του μετα απο καποια χρονια θελει ανοιγμα για καινουρια γιατι δεν φορτιζει, αυτο συνεπαγεται χασιμο στεγανοτητας οταν ανοιχτει (αν το θελεις για την θαλασσα) κλπ
Τωρα στα καινουρια casio μια μπαταρια παει και 10 χρονια απο οτι λενε, αλλα ολα αυτα ειναι αναλογα την χρηση, πχ αν στο casio παιζεις με το illuminator θα του παρει λιγο απο την ζωη της η μπαταρια

Εγω εχω casio solar G-7000 αγορασμενο (Αγγλια) απο το 2004 και δεν εχει ανοιχτει ποτε (ισως το μοντελο αν βγηκε και πιο παλια) μιλαμε για 17 χρονια και το timer ηταν σε χρηση ολη μερα (που εκανα regulation σε αυτοματο πολοι) και με το φωτακι επαιζα συνεχεια ... καποιες φορες εδειχνε οτι αδειαζει η μπαταρια (που εχουν ενδειξη) αλλα λιγες ωρες στον ηλιο ηταν περδικι ξανα
http://s1038.photobucket.com/user/dobber72/media/WUS/0031.jpg.html

Τα αυτοματα αν δεν τα κινεις (με το φορεμα στο χερι παιρνουν ενεργεια απο την κινηση χεριου) σταματουν μετα απο μια και μιση μερα (συνηθως) αλλα τα προτιμω, γιατι εχουν αλλη χαρη και ειναι αλλη κατασκευη (εσωτερικα)

Εχεις γουστα ομως κατα εμενα ... και το κοκκινο το casio που ειπες μου αρεσει
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 09, 2016, 20:22:58 μμ από babis3g »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Japanos

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Νοέμβριος 09, 2016, 20:48:37 μμ »
Νομιζω οτι πρέπει να αποκλείσω τα eco μιας κ θα το φοράω σαν δεύτερο και δν ξερω κατα ποσο θα βλέπει ήλιο. Και το καλοκαίρι, ειδικα στην θαλσσα το gulfman δεν το βγάζω, ουτε ιδρώνεις ουτε τπτ.
Λες να κοιτάξω και για τα snzf της Seiko?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος babis3g

• Jr. Member
  • *
  • Tικ-Τακ
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Νοέμβριος 09, 2016, 21:36:47 μμ »
Τα echo (αναλογα το μοντελο) πανε απο 6-12 μηνες σε απολυτο σκοταδι, πχ στο συρταρι ... εγω τα προτιμαω γιατι ειμαι εναντια στο ανοιξε το ρολοι καθε 2-3 χρονια για αλλγη μπαταριας)
μερικα πχ στα citizen, αν αδειασει τελειως η μπαταρια, εχει θεμα ο φορτιστης απο οτι διαβαζω σε μερικες περιπτωσεις (με casio το G700 ηταν πανω απο χρονο στο συρταρι και οταν βγηκε φορτησε κανονικα και δεν εκανε προβλημα)

Για το snfg νομιζω ειναι αυτοματο, περιπου μετα απο 1+ μερα σταματαει αν δεν φοριεται, που σημαινει οταν το βαλεις μετα απο καιρο πρεπει να το ξανα ρυθμισεις και επισης τα αυτοματα ειναι λιγο πιο ευαισθητα στα δυνατα χτυπηματα, μπορει να παθει ζημια ο μηχανισμος (οχι παντα αλλα υπαρχει αυτη η πιθανοτητα) η να χασει την χρονομετρια (ωρα) επισης η ωρα τους δεν ειναι ακριβιας, δηλαδη μπορει να χανουν η να κερδιζουν απο 1-2 δευτερα μεχρι και 45-50 δευτερα σε μια μερα, καθως και ο μαγνητης τα επιρεαζει πιο πολυ απο οτι τα quartz
Παρολα αυτα επειδη ημουν Αγγλια χρονια που δεν υπηρχε πολυ ηλιος για να φορτισουν τα ηλιακα (και δεν τα εβαζα παντα κατω απο λαμπα) προτιμησα σαν κυριο ρολοι τα αυτοματα (γιατι αν πετυχεις καλο να μην χανει χρονομετρια δεν θελει ανοιγμα για χρονια) και δεν υπαρχει θεμα με τις μπαταριες γιατι δεν εχουν ... και απο τοτε αυτα εχω σχεδον καθε μερα επανω και εδω Ελλαδα που γυρισα ...
Τα μηχανικα αν τα προσεξουμε μπορει να πανε και 10ετιες ασχετα την τιμη τους

Τωρα οτι νομιζεις, αφου εισαι καινουριος με τα ρολογια, κανε λιγο υπομονη και ψαξε το παραπανω (mechanical vs quartz > google it) αλλα προσωπικα το casio που εδειξες μου αρεσει και φαινεται τιμιο για την τιμη του και εχει οτι επρεπε να εχει ενα ρολοι (ημερομηνια, μερα, φως, αδιαδροχο, εμφανισιμο δηλαδη δειχνει σαν diver το εχουν πετυχει απο εμφανιση ... EDIT και το συγκεκριμενο φαινεται δυνατο σουλουπι (γερη κατασκευη απο ρολοι)
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 09, 2016, 22:02:18 μμ από babis3g »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions